Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Átlépték a fénysebességet (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2244)

Valezius 08-16-2007 18:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 118198)
Nem tud előbb ott lenni, mint ahogy elindult.

Ati ne már!
Ezt te honnan a fenéből tudhatnád? :confused::D:D:D

Ati 08-16-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 118258)
Ati ne már!
Ezt te honnan a fenéből tudhatnád? :confused::D:D:D

Egyszerű: ha előbb ott van, mint ahogy elindul, akkor ha ezután újra elindul, akkor már duplán lenne ott, ami nem lehetséges. :D

Ha meg nem indul el újra, akkor nem ér oda előbb, vagyis nem lesz ott egyszer se. :D

Logikus. ;)

Valezius 08-16-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 118203)
Nem értem hogy miért csak hetek telnek el neki mig a földön évek.
Attól még hogy en egy ferrarit vezetek és nem trabantot nem fiatalodok meg.
Adott idő alatt nagyobb távot teszek meg. Es ha 100 000 km t vezetek a ferrarival és kiszállok a végén fiatalabb vagyok mintha ha trabantattal tettem volna. De ez amiatt van hogy előbb odaérek.

Ez viszont bizonyított tény: minél gyorsabban utazol annál lassabban telik az idő.
Illetve minél erősebb graviztációs térben vagy annál lassabban telik az idő.

Tehát, ha én egy trabantot vezetek 50km/h-val, akkor lassabban öregszem, mint aki végig egyhelyben ül, vagy max gyalogol.
Ha te Ferrqarit vezetsz 300-zal, akkor lassabban telik számodrta az idő, mint a trabantosnak.

Az eltérés ilyen sebességnél nano másodpercekben (DE IGENIS) mérhető!

Valezius 08-16-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 118259)
Egyszerű: ha előbb ott van, mint ahogy elindul, akkor ha ezután újra elindul, akkor már duplán lenne ott, ami nem lehetséges. :D

Ha meg nem indul el újra, akkor nem ér oda előbb, vagyis nem lesz ott egyszer se. :D

Logikus. ;)

Attól még, hogy létrehoz egy paradoxont, nem lesz lehetetlen... ;)

Ati 08-16-2007 18:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 118261)
Ha te Ferrqarit vezetsz 300-zal, akkor lassabban telik számodrta az idő, mint a trabantosnak.

Ez relatív, mert ha ezután lecsukják, akkor ott meg egyhelyben ül, tehát összességében sokkal rosszabbul jár, mint a trabantos, aki ezután is 50-nel tép. :D

Pali papa 08-16-2007 18:36

Azért az milyen érdekes lenne, ha a hangrobbanás mintájára mikor elhagyjuk a fénysebességet lenne egy jó kis fényrobbanás...
Ráadásul ez csak azt jelenti szerintem, hogy előbb érek oda valahova mint a képem. Azt nem, hogy visszafelé hladok az időben...

Valezius 08-16-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 118268)
Azért az milyen érdekes lenne, ha a hangrobbanás mintájára mikor elhagyjuk a fénysebességet lenne egy jó kis fényrobbanás...
Ráadásul ez csak azt jelenti szerintem, hogy előbb érek oda valahova mint a képem. Azt nem, hogy visszafelé hladok az időben...

Van fényrobbanás, olvass kicsit vissza ;)

Csokibácsi 08-16-2007 19:20

Érdekes dolgok ezek. Tudós urak már teleportáltak is fényt.
Az ember számára a fénysebesség elérése álom, jelenlegi technológiával egy "egyszerű" út a marsra is több hónapot venne igénybe.
Nem kis kihívás ez , kb. bazári gumicsónakkal próbálnak meg átkelni az óceánon, pedig űrléptékekkel nagyon kicsi a távolság. Egy köpés, mint ha leköpném az államat.

Azt nem mondom, hogy majd meglátjuk, mert szvsz a fénysebességel utazásból (pláne felette, hehe) mi semmit nem fogunk látni, de még az unokáink sem.
No nem azért nem, mert olyan gyorsan fogunk utazni mint a fény :P

otto500 08-16-2007 20:20

Szerintem egyszerű az egész.
Az idő állandó, csak azért mondják, hogy egyből ott volt, meg hogy a multba ment, mert mikor a tárgy megérkezik az adott helyre, a fény amit érzékelünk az csak később ér el hozzánk, ezért érzékeljük, ugy, mint ha az adott tárgy egyből a célállomáson lenne. Ez ugyanaz amit már valaki leírt. A távoli csillagrendszerek nézésekkor is a múltat látjuk, de ettől nem megyünk vissza az időben, csak a fény "lassúsága" miatt, nem tudjuk valós időben figyelni a távoli tárgyakat. Ez ugyanolyan mint a hang esetében. Ha nézünk egy tüzijákot és messze vagyunk tőle, akkor a hang is késik, és mire a hang megérkezik addigra, az adoot esemény már megtörtént, és végülis a múltban történt esemény hangját halljuk csak. De ettől még nem mentünk vissza az időben.
Remélem érhető voltam. A múltkor valamelyik csatornán láttam, pont erről szóló filmet, ahol nagyon jó animációkkal mutatták be ezezket. Megpróbálom megkeresni a műsor címét, hátha megtalálom, mert nagyon érthetően magyarázták el.

Princ 08-16-2007 21:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 118151)
Két német tudós azt állítja hogy sikerült néhány fotont a fény sebességénél is gyorsabbra gyorsítani.Szerintük a lényeg a kvantumalagutakban rejlik.Ez azt jelenti hogy a tárgy azelőtt mielőtt elindulna megérkezne a célállomásra.

Olyan sok furcsaságot képesek a kvantumfizikusok állítani, hogy az nem kifejezés. Azt, hogy a cikkben említett kísérlet jó volt-e, mi, kívülállók sose tudjuk meg. Borzolgatni a kedélyeket viszont kitűnő. :p

A hírújság megfogalmazása viszont mindenképp furcsa. Ugyan hogy lehetne a fény gyorsabb a fénynél? Hiszen a foton maga a fény..

A másik, hogy a kísérlet leírásából nem következik az időutazás. Maximum egy foton teleportálása.

Így leginkább az a valószínű sztm, hogy a tudósító maga se értette, h mi történt, vagy nem tudta lefordítani nekünk. :D

All times are GMT +1. The time now is 16:32.