![]() |
Quote:
Ezt te honnan a fenéből tudhatnád? :confused::D:D:D |
Quote:
Ha meg nem indul el újra, akkor nem ér oda előbb, vagyis nem lesz ott egyszer se. :D Logikus. ;) |
Quote:
Illetve minél erősebb graviztációs térben vagy annál lassabban telik az idő. Tehát, ha én egy trabantot vezetek 50km/h-val, akkor lassabban öregszem, mint aki végig egyhelyben ül, vagy max gyalogol. Ha te Ferrqarit vezetsz 300-zal, akkor lassabban telik számodrta az idő, mint a trabantosnak. Az eltérés ilyen sebességnél nano másodpercekben (DE IGENIS) mérhető! |
Quote:
|
Quote:
|
Azért az milyen érdekes lenne, ha a hangrobbanás mintájára mikor elhagyjuk a fénysebességet lenne egy jó kis fényrobbanás...
Ráadásul ez csak azt jelenti szerintem, hogy előbb érek oda valahova mint a képem. Azt nem, hogy visszafelé hladok az időben... |
Quote:
|
Érdekes dolgok ezek. Tudós urak már teleportáltak is fényt.
Az ember számára a fénysebesség elérése álom, jelenlegi technológiával egy "egyszerű" út a marsra is több hónapot venne igénybe. Nem kis kihívás ez , kb. bazári gumicsónakkal próbálnak meg átkelni az óceánon, pedig űrléptékekkel nagyon kicsi a távolság. Egy köpés, mint ha leköpném az államat. Azt nem mondom, hogy majd meglátjuk, mert szvsz a fénysebességel utazásból (pláne felette, hehe) mi semmit nem fogunk látni, de még az unokáink sem. No nem azért nem, mert olyan gyorsan fogunk utazni mint a fény :P |
Szerintem egyszerű az egész.
Az idő állandó, csak azért mondják, hogy egyből ott volt, meg hogy a multba ment, mert mikor a tárgy megérkezik az adott helyre, a fény amit érzékelünk az csak később ér el hozzánk, ezért érzékeljük, ugy, mint ha az adott tárgy egyből a célállomáson lenne. Ez ugyanaz amit már valaki leírt. A távoli csillagrendszerek nézésekkor is a múltat látjuk, de ettől nem megyünk vissza az időben, csak a fény "lassúsága" miatt, nem tudjuk valós időben figyelni a távoli tárgyakat. Ez ugyanolyan mint a hang esetében. Ha nézünk egy tüzijákot és messze vagyunk tőle, akkor a hang is késik, és mire a hang megérkezik addigra, az adoot esemény már megtörtént, és végülis a múltban történt esemény hangját halljuk csak. De ettől még nem mentünk vissza az időben. Remélem érhető voltam. A múltkor valamelyik csatornán láttam, pont erről szóló filmet, ahol nagyon jó animációkkal mutatták be ezezket. Megpróbálom megkeresni a műsor címét, hátha megtalálom, mert nagyon érthetően magyarázták el. |
Quote:
A hírújság megfogalmazása viszont mindenképp furcsa. Ugyan hogy lehetne a fény gyorsabb a fénynél? Hiszen a foton maga a fény.. A másik, hogy a kísérlet leírásából nem következik az időutazás. Maximum egy foton teleportálása. Így leginkább az a valószínű sztm, hogy a tudósító maga se értette, h mi történt, vagy nem tudta lefordítani nekünk. :D |
All times are GMT +1. The time now is 16:32. |