Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Piac Adó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1942)

#Lopakodó# 07-01-2007 20:27

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106812)
Veletek még egy jót se lehet vitatkozni...:)

Dehonnem:-)
Nézd már mennyien mondták el a véleményüket..
Sőt már van egy + szavazat is:D

Synkel 07-01-2007 20:35

Kissé későre értem ide, pedig kár ebből kimaradni:)
MARHASÁG

Viszont a tolizós topviban már értem Brown kolléga hozzáállását:)

Dragi 07-01-2007 20:36

Quote:

őőő vitatkozni lehet csak ne hülyeségről :)

BigPi 07-01-2007 21:08

Elismerésem vakmerő voltál.

Be kell, hogy valjam őszintén nekem is eszembe jutott már ez a piaci adózás dolog, de elvetetem az ötletet pontosan az itt leírt indokok miat.:
-A ritkán piacozók az adótól félve még olcsobban adják el a termékeiket, így a tözsdecápáknak (tc.) kedvezel.
- Aki vásárolni szeretne az a továbbiakban is a tc-től lesz kénytelen vásárolni.
-Az adó azokat fogja súlytani akik kisebb v nagyobb tartalékkal rendelkeznek, de ez a veszteség még mindig kisebb mint amit egy tolvaj okozna ha bent lennének az országban, így a piaci raktározás mértékét nem fogod csökkenteni.
-Az a baj, hogy nem tudsz megfelelő indokot felhozni. A külső raktározás vissza szorítására ez a javaslat nem alkalmas.

JAVSLAT: -próbálj olyan megoldáson gondolkozni a mi másokat segít, de nem korlátoz senkit.:rolleyes:

Különben is ne fájon a te fogad az én vagyonkámra.::mad::D

Steve 07-01-2007 21:16

OFF:

Quote:

a vitatkozás az a veszekedés szinonímája, te vitát akartál írni, ami konstruktivitást (építő jelleget) hordoz magában, csakhát nehéz ez a magyar nyelv :)

Kutyuleee 07-01-2007 23:42

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 106822)
JAVSLAT: -próbálj olyan megoldáson gondolkozni a mi másokat segít, de nem korlátoz senkit.:rolleyes:

Off: segiteni segit:D csak hát a tc-ket:D az árakat lejjebb nyomnák a kicsik, és még olcsobban tudnák felvásárolni az árut:D korlátozni sem korlátozz. csak hát sokan anyáznának az "áfa" miatt:D:D
On
Amúgy öszintén te sokat gondolkoztál ezen , vagy csak spontán jutott eszedbe ez az oltári nagy baromság???? Sztem javasolni fogom, hogy a csoportban minden eladott piaci árunak az értékéből 1% az országomba vándolroljon mint EU-s támogatás:D

Dasein 07-02-2007 06:15

Utánaszámoltam. Most kinnragadt némi fémem (11111 rög) az utolsó 7 óra állapotában, melyre kb. 444 egység adót kéne fizetnem. Ez semmi. Tehát a piacozást szvsz egyáltalán nem érinti (elég ritka eset, hogy valamim a gyékényen rohadjon több mint fél napig ;)). A piacon raktározáshoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a visszaúton rablóbandák lesnek az 1000 aranyon kipakolt gabonára... vagy 10 óránként fellép és felvásárolja a sajátját, ha jól gondolom.

Azokat, akik épp csak némi felesleget szeretnének pénzzé tenni, még kevésbé érinti: 100 egység cuccra 4 százalék adó egyszerűen vicc, ennél magasabb pedig megölné a játékot.

Szerintem tehát nincs értelme a piacadónak. Ennyi erővel a tolizásra is bevezethetnénk valami vagyonosodási adót. :) Varizásra meg mondjuk mágiahasználati illetéket. :D

LordYsolt 07-02-2007 07:01

Quote:

Originally Posted by Dasein (Post 106860)
Utánaszámoltam. Most kinnragadt némi fémem (11111 rög) az utolsó 7 óra állapotában, melyre kb. 444 egység adót kéne fizetnem. Ez semmi. Tehát a piacozást szvsz egyáltalán nem érinti (elég ritka eset, hogy valamim a gyékényen rohadjon több mint fél napig ;)). :D

Szerintem meg elég könnyen kint ragadhat az árúd. Elég ha vki fél napra meghúzza az árakat belépsz mit látsz ? Van kinn egy nagy adag cucc elég magas áron alá teszed 1 arannyal és mondod magadnak h mekkorát fogsz kaszálni. 4 óra múlva visszalépsz a piacra és azt látod h most már fele áron van az adott árú és azon az áron nagy mennyiség van kint és innentől kezdve már nem fogod tudni eladni a cuccodat, mert minden utána következő kishal alacsonyabban teszi ki. Ezért biztos h érintené!

monro 07-02-2007 07:21

Támogattam a szavazásnál is bár hozzáteszem, hogy a katonai piacoknál semmiképp sem tartom bevezethetőnek és tulajdonképpen én egész más koncepció szerint adóztatnám az árut, de olyan a szavazás pontjai között nincs.

24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei)

A 100% nál ez az adó 15%
a 150%-nál 25%
a 200%-nál 35%
és a 300%-nál 50%.

Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel!!! Ergo a kishalak semmiképpen nem tudnak rajta bukni.

tdomo 07-02-2007 07:26

Quote:

Originally Posted by monro (Post 106866)
Támogattam a szavazásnál is bár hozzáteszem, hogy a katonai piacoknál semmiképp sem tartom bevezethetőnek és tulajdonképpen én egész más koncepció szerint adóztatnám az árut, de olyan a szavazás pontjai között nincs.

24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei)

A 100% nál ez az adó 15%
a 150%-nál 25%
a 200%-nál 35%
és a 300%-nál 50%.

Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel!!! Ergo a kishalak semmiképpen nem tudnak rajta bukni.

Ez már sokkal jobb, mert nem nagyon érinti a közepes tartalékokat.

All times are GMT +1. The time now is 17:27.