![]() |
Quote:
Nézd már mennyien mondták el a véleményüket.. Sőt már van egy + szavazat is:D |
Kissé későre értem ide, pedig kár ebből kimaradni:)
MARHASÁG Viszont a tolizós topviban már értem Brown kolléga hozzáállását:) |
Quote:
|
Elismerésem vakmerő voltál.
Be kell, hogy valjam őszintén nekem is eszembe jutott már ez a piaci adózás dolog, de elvetetem az ötletet pontosan az itt leírt indokok miat.: -A ritkán piacozók az adótól félve még olcsobban adják el a termékeiket, így a tözsdecápáknak (tc.) kedvezel. - Aki vásárolni szeretne az a továbbiakban is a tc-től lesz kénytelen vásárolni. -Az adó azokat fogja súlytani akik kisebb v nagyobb tartalékkal rendelkeznek, de ez a veszteség még mindig kisebb mint amit egy tolvaj okozna ha bent lennének az országban, így a piaci raktározás mértékét nem fogod csökkenteni. -Az a baj, hogy nem tudsz megfelelő indokot felhozni. A külső raktározás vissza szorítására ez a javaslat nem alkalmas. JAVSLAT: -próbálj olyan megoldáson gondolkozni a mi másokat segít, de nem korlátoz senkit.:rolleyes: Különben is ne fájon a te fogad az én vagyonkámra.::mad::D |
OFF:
Quote:
|
Quote:
On Amúgy öszintén te sokat gondolkoztál ezen , vagy csak spontán jutott eszedbe ez az oltári nagy baromság???? Sztem javasolni fogom, hogy a csoportban minden eladott piaci árunak az értékéből 1% az országomba vándolroljon mint EU-s támogatás:D |
Utánaszámoltam. Most kinnragadt némi fémem (11111 rög) az utolsó 7 óra állapotában, melyre kb. 444 egység adót kéne fizetnem. Ez semmi. Tehát a piacozást szvsz egyáltalán nem érinti (elég ritka eset, hogy valamim a gyékényen rohadjon több mint fél napig ;)). A piacon raktározáshoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a visszaúton rablóbandák lesnek az 1000 aranyon kipakolt gabonára... vagy 10 óránként fellép és felvásárolja a sajátját, ha jól gondolom.
Azokat, akik épp csak némi felesleget szeretnének pénzzé tenni, még kevésbé érinti: 100 egység cuccra 4 százalék adó egyszerűen vicc, ennél magasabb pedig megölné a játékot. Szerintem tehát nincs értelme a piacadónak. Ennyi erővel a tolizásra is bevezethetnénk valami vagyonosodási adót. :) Varizásra meg mondjuk mágiahasználati illetéket. :D |
Quote:
|
Támogattam a szavazásnál is bár hozzáteszem, hogy a katonai piacoknál semmiképp sem tartom bevezethetőnek és tulajdonképpen én egész más koncepció szerint adóztatnám az árut, de olyan a szavazás pontjai között nincs.
24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei) A 100% nál ez az adó 15% a 150%-nál 25% a 200%-nál 35% és a 300%-nál 50%. Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel!!! Ergo a kishalak semmiképpen nem tudnak rajta bukni. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 17:27. |