Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító Társasjáték? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1682)

lll 04-19-2007 22:20

nah akkor végülis Ati benne van :)
igaz mondjuk ötletben rendes társasjátékra gondoltam...
de cd-s változat PC-re jobban hangzik:)
és akkor a játék maga számolna is

Ati 04-19-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88917)
nah akkor végülis Ati benne van :)
igaz mondjuk ötletben rendes társasjátékra gondoltam...

Igazából én is itt vagyok leragadva... :)

A másik verziónak sok értelmét nem látom, ha valahol van egy hálózat, akkor igen kicsi az esély arra, hogy ne lenne ott net is elérhető, akkor meg mi akadálya egy párbajnak például?

Kutyuleee 04-19-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88918)
Igazából én is itt vagyok leragadva... :)

A másik verziónak sok értelmét nem látom, ha valahol van egy hálózat, akkor igen kicsi az esély arra, hogy ne lenne ott net is elérhető, akkor meg mi akadálya egy párbajnak például?

Pl mert lan partira mi nem netcafe-ba hanem pincékbe, meg hasonló helyekre járunk ahol nincs net, mindenki hozza a gépét és ennyi, sőt sokuknál otthon sincs net, és pár embert érdekelne a hód, csak ezért nem játszanak:D emellett úgy gondoltam hogy sok változás lenne benne az eredetihez képest, sztem ebbe még lehetne plusz bonyolitást beletenni,új fajok, személyiségek, akciokon is lehetne változtatni (új akciók, illetve a meglévők módositása kissé,akár gyengitése is hogy csökkentse a különbségeket) amitől másabb lenne sokkal a játék, sztem sokakat érdekelne.
be lehetne tenni egy állandó piacot, ami viszonylag olcso áron kinál mindent.
lehetne egy hasonló de más játékot is csinálni. sőt mivel nem igényelne nagy erőforrást egy helyi hálon a kis létszám miatt akár pár grafikus elemet is belelehetne vinni... pl egy térképet, amire azért ki lehet találni ésszerü ötleteket hogy hogy müködjön... tehát nem kimásolnám a meglévőt, hanem az alap strukturára épitenék fel vmi ami sokban hasonlit, de nagyon sok újitás van benne...

lll 04-20-2007 06:06

hát az is igaz, hogy legtöbb esetben akik lanozni szoktak ott net is van valószínű a közelben.
az eredeti ötlet amúgyis rendes társasjáték lett volna.
akkor viszont mindenki a saját ötletét írja ide le hogyan lehetne megoldani és mi kéne bele szerinte.
nem kell túl bonyolultakra gondolni
egyszerüsített változat lenne szóval ne kelljen külön embernek mindent figyelnie
meg amúgyis aki még sose látta a hódot neten és társasjátékban ismerkedik meg vele elöször akkor eléggé bonyolultnak találná így kezdőként és lehet bele se kezdene netes változatba
a szabály papíron is a végén lehetne írni hogy ez egyszerüsített változat amolyan "hülye is megértse" verzió:) nah jó ez azért nem kell bele:)

Valezius 04-20-2007 10:42

Akkor felvetem az ötleteimet.
Szerintem elkerülhetetlen, hogy a katonák és épületek ne legyenek nyíltak. És az sem, hogy ne azonnal történjenek a támadások.

Minden játékosnak van egy országa-játéktáblája. Ezen jelöl különböző dolgokat: katona, épületek esetleg még nem tudom.

Aztán kell pénz a játékba, ez termelődik, ha van valami termelő épület, akkor többet. A pénzből lehet képezni, építeni, kártyát kijátszani.
Esetleg a katonához kelljen fegyver is, az még nem olyan bonyolult.

Aztán lennének kártyák, amiket ki lehet játszani lefordítva (esetleg felfordítva is)
Ezeken lennének varázslatok, illetve ezekkel lehetne támadó akciókat is végrehajtani (tolist és varist)

Illetve kell egy extra ponttábla, ahol a játékos pontjai vannak jelezve. (Olyan carcassone módon)

Akkor egy kör:
Beérkezik a pénz, esetleg az épületek (mondjuk egy épület 3kör alatt épül fel, az még jelezhető) tehát ebben a fázisban kerülne odébb a jel az épületen. Esetleg egyebek.
Aztán építés, képzés (az is mehet 3kör alatt) kártyakijátszás. Aztán a kör továbbadása.

Én egy ilyen vázra építeném fel. (kocka semmiképp ne legyen benne!)

Kutyuleee 04-20-2007 10:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88983)
...
Én egy ilyen vázra építeném fel. (kocka semmiképp ne legyen benne!)

nem rossz, de ha nyilt és mindenki lát mindent, akkor vmikép mindenkép kell benne lenni vmi határozatlanságnak,akár úgy hogy lenne benne kocka, ami modosit a támadáson, de ha ezt nagyon nem akarod, akkor pedig úgy lehetne hogy a támadás sem egyből történik, hanem az is úgyanolyan kártyát letéve... és mondjuk úgy lenne hogy mindenkinél van minden akció kártyából egy adott darab a pakliban amiből mondjuk az elején felhuz 3-at és minden körben húz rá egyet, persze vmi megszabás is kell hogy kézben nem lehet több mondjuk 6 kijátszatlan kártyánál... nah?

lll 04-20-2007 10:54

a körök részhez írnék:

mindig úgy kéne lennie, hogy mielött a kör menne mindenki leírja egy papírra, hogy kit támad vagy éppen nem csinál semmit , de leírja egy papírra vagy nem is lenne mondjuk kártya ugyanolyan hátlapu és mindegyiken más van írva, hogy most sereggel támadok fosztásra vagy mittomén:) és akkor csak egy nevet kéne leírni hogy kire lesz az a támadás...
ezt csak azért írom, hogy megy ugye a kör egymás után megcsináljuk azt amit leírtunk elöre, így nem tudja a következő személy meggondolni magát támadásügyileg...

lll 04-20-2007 10:56

kártyához pedig:

lehetne a kártyában olyan írás is, hogy Foszd le a Zöldet mondjuk mert ugye színek lennének megkülönböztetésnek...
így azt is meglehet akadályozni, hogy JKSZ-ni tudjon két fél vagyis valami oylasmi:)

Valezius 04-20-2007 11:03

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88991)
kártyához pedig:

lehetne a kártyában olyan írás is, hogy Foszd le a Zöldet mondjuk mert ugye színek lennének megkülönböztetésnek...
így azt is meglehet akadályozni, hogy JKSZ-ni tudjon két fél vagyis valami oylasmi:)

Igen, bár azt már nem tenném a kártyára, hogy melyik színt.

Ezt a leírást nem nagyon értem, akkor hogy is lenne a kör?
Mindenki erősít, aztán mindenki támad?
Szerintem jobb az, ha mindenkinek van saját köre, és abban támad. És ha úgyis látszik, hogy támadott, akkor azonnal menjen végbe.

Esetleg azt lehetne, hogy csak lerakott kártyát lehet kijátszani, kevés kivételtől eltekintve.
Tehát a támadást elő tudod (és kell) készíteni: vérszomj lerakásával, pár gyengítő kártya lerakásásval.

lll 04-20-2007 11:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88993)
Igen, bár azt már nem tenném a kártyára, hogy melyik színt.

Ezt a leírást nem nagyon értem, akkor hogy is lenne a kör?
Mindenki erősít, aztán mindenki támad?
Szerintem jobb az, ha mindenkinek van saját köre, és abban támad. És ha úgyis látszik, hogy támadott, akkor azonnal menjen végbe.

Esetleg azt lehetne, hogy csak lerakott kártyát lehet kijátszani, kevés kivételtől eltekintve.
Tehát a támadást elő tudod (és kell) készíteni: vérszomj lerakásával, pár gyengítő kártya lerakásásval.

nah de az nem jó ha látja mindenki hogy én pl kit akarok támadni, mert akkor sereg ütközés nem lesz soha, meg a védőjátékos is feltud készülni pl védelem mert ugye 200 hekin kezdenénk és ott még automatikusan folyamatos védelmet nehéz azért:)

egyébként a körváltásnál nem arra gondoltam, hogy 1 kör amikor mindenki támad és 1 kör amikor gyúrja magát.
hanem arra hogy mindig megy majd a kör a kör elött mindenki seregképzést csinál ha akar vagy teki vagy akármi és mielött lenne a körváltás elötte a támadását is lekell tennie ha akar és akkor ha midnenki kész van egyesével balról jobbra mondjuk személyenként megteszi nyiltan hogy kit támadott vagy ilyesmi. remélem érted most:) ha nem szólj nyugodtan

All times are GMT +1. The time now is 22:37.