Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ki látta? :eek: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1664)

Tsobi 02-08-2010 14:02

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 239930)
Olvasom a Dűnét és nagyon tetszik! Kérdés: ki látta a filmet? Állítólag több feldolgozása létezik, melyiket érdemes megnézni?

Én sem nem olvasom és nem is láttam, de mindenki nagyon dícséri.. lehet belekezdek én is.

vityu 02-08-2010 18:29

Quote:

Olvasom a Dűnét és nagyon tetszik! Kérdés: ki látta a filmet? Állítólag több feldolgozása létezik, melyiket érdemes megnézni?

Könyvből az 1-2-3-4 remekmű, az 5. már nagyon elvont, a 6.-at éppen ezért el sem kezdtem.

A Lynch filmet nem láttam, de 2000-ben megcsinálták újra az első könyvet filmen, ez 3x másfél óra. Ez nekem tetszett. Sajnos 2003-ban volt az utolsó filmesítés, itt a dűne gyermekeivel fejezték be. Lenne még mit megcsinálni.
Ha a könyv tetszik, akkor a film is fog.

Pacsi 02-08-2010 18:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 240256)
Könyvből az 1-2-3-4 remekmű, az 5. már nagyon elvont, a 6.-at éppen ezért el sem kezdtem.

A Lynch filmet nem láttam, de 2000-ben megcsinálták újra az első könyvet filmen, ez 3x másfél óra. Ez nekem tetszett. Sajnos 2003-ban volt az utolsó filmesítés, itt a dűne gyermekeivel fejezték be. Lenne még mit megcsinálni.
Ha a könyv tetszik, akkor a film is fog.

Akkor sietek a könyvekkel, mert csak utána akarom megnézni. A Lynch féle Dűnét lehúzták a kritikák ahogy olvasom. Megpróbálom akkor ezt a 2003-as változatot megszerezni. :)
Az 5-ik részt már nem Frank Herbert írta lehet azért nem volt már az igazi...

vityu 02-08-2010 20:24

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 240257)
Az 5-ik részt már nem Frank Herbert írta lehet azért nem volt már az igazi...

Téves! :D
Gyorsan meg is néztem, itt van a polcomon, és tényleg ő írta! :)

Nekem a személyes kedvenc a Dűne messiása, de igazán rangsort nem tudnék az első 4 könyvben felállítani.

Pacsi 02-09-2010 10:07

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 240282)
Téves! :D
Gyorsan meg is néztem, itt van a polcomon, és tényleg ő írta! :)

Nekem a személyes kedvenc a Dűne messiása, de igazán rangsort nem tudnék az első 4 könyvben felállítani.

Nincs még a polcomon csak az első három. Igazából még áttekinthetetlen, hogy ki melyik könyvet írta, mert az előzményeket is megírta a házakról a fia (?) talán. Ha az ötödiket még az öreg Herbert írta akkor megpróbálom átrágni majd rajta magam :)
Egyenlőre boldog vagyok a meglévő részekkel :cool:

vityu 02-09-2010 12:52

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 240317)
Nincs még a polcomon csak az első három. Igazából még áttekinthetetlen, hogy ki melyik könyvet írta, mert az előzményeket is megírta a házakról a fia (?) talán. Ha az ötödiket még az öreg Herbert írta akkor megpróbálom átrágni majd rajta magam :)
Egyenlőre boldog vagyok a meglévő részekkel :cool:

Na tehát az első 6 rész az alap sorozat:
1: Dűne
2: Dűne messiása
3: Dűne istencsászára
4: Dűne gyermekei
5: Dűne eretnekei
6: Dűne Káptalanház

Ezeket Frank írta, a többi Dűnét a fia meg még valaki. De azokról nem sok jót hallottam.

Arwen 02-09-2010 14:03

Quote:

Mindenképp a Lynch félét nézd meg!

Kutyuleee 02-09-2010 14:43

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 240333)

Egyet tudok ezzel érteni. Az újabb is nagyon teccett, de vhogy nem volt az igazi.

Pacsi 02-09-2010 16:15

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 240333)

Jól van na! Azt is megnézem akkó :D MOndjuk nekem a Twin Peaks is nagyon tetszett. Igaz kissé zűrös volt a végkifejlett, de mintha akkor értettem volna... Most már nem annyira vagyok benne biztos. :)

Redback 03-08-2010 20:10

A titok (The Secret). Látta valaki? egyik ismerősöm azt mondta, hogy teljesen megváltozott, mióta látta :)

All times are GMT +1. The time now is 11:51.