Quote:
Originally Posted by Sakkmester
Ki az aki a fejlesztéssel nem borítaná fel a mostani egyensúlyt? :) Ugyanis bármilyen fejlesztés felborítaná. Mint a mérleg két oldala, akár egy tolpihét is rárakhacc az egyik oldalra, már felborul az egyensúly :)
|
én inkább úgy fogalmaznám hogy a rendszer aktuális nyugalmi állapotát. de senki nem mondta hogy ez optimális nyugalmi állapot, feltéve hogy optimálisnak hívjuk ha minden faj/személyiség választással azonos esélyeid vannak.
tehát a fejlesztésnek-változtatásnak van értelme, csak a játék jelenlegi bonyolultsága mellett fokozottan át kel gondolni, hogy bevezetés esetén minél kisebb tűzoltásra legyen szükség. így aztán nem mondanám hogy a mocsár feletti híd, azaz ellenvarázslat "flame" típusú hozzászólás lenne, hiszen egyensúly irányába tolja a játékot.
ettől függetlenül én sem támogatnék egy ilyen mocsár varázslatot. ismét azok javára szólna, akik sokat vannak bent. a katonai akció - a tolissal és varissal szemben - nem azonnali, így is a támadások zöme 2 körös, és ezeknek is nagy része kvázi egykörös kategória. ez valóban nagyon csökkentené a hadi taktika sikerességét, és főleg kiszámíthatóságát.
a jégesőnek lehet értelme, szerintem levlistán felmerült már korábban is. hasonló fegyver enne ez, mint a tolikkal való tekilopás támadó ellen. esetleg lehetne kombinálni a davalon köd javaslatával, azaz nem a teljes sereg fordulna vissza, csak kis része tévedne el, illetve a másik irányból megközelítve nem meghalnának ezek a katonák, hanem egy részük visszafordulna.
|