Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Furcsa Dolog (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1515)

Dragi 03-03-2007 14:25

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 77444)
No nem is ez a lényeg.
A fő kérdésem még mindig az, hogy melyik nap az amikor emberi személy álltal vannak kivizsgálva a jksz-bejelentések?

1 héten belül vagy 168 órán belül

Jakutszk 03-03-2007 14:29

hát nem is tudom :)

Jakutszk 03-03-2007 14:44

Amúgy ez a számolóprogram mennyire megbízható! Mert elvileg azt írja ki, hogy ha a másik országra rányomok földrengést, akkor az 70%-os készültségig megtehetem, mert én vagyok fölényben. Gyakorlatilag meg 100%-os készültségen sem sikerül!

Ezt már rengetegszer észrevettem. Vagy ez azon múlik, hogy a játéknak éppen milyen kedve van??

Viz 03-03-2007 14:48

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 77454)
Amúgy ez a számolóprogram mennyire megbízható! Mert elvileg azt írja ki, hogy ha a másik országra rányomok földrengést, akkor az 70%-os készültségig megtehetem, mert én vagyok fölényben. Gyakorlatilag meg 100%-os készültségen sem sikerül!

Ezt már rengetegszer észrevettem. Vagy ez azon múlik, hogy a játéknak éppen milyen kedve van??

Valószínűleg nem helyesen ütöd be az adatokat.
Ha még progival is elszámolod ( persze nem midnegy milyet használsz, a htools például szokott elszámolni ) akkor inkább ne is próbálkozz:)

Ati 03-03-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 77454)
Vagy ez azon múlik, hogy a játéknak éppen milyen kedve van??

Mivel a földrengés varázslat során mindent előre kiszámolhatsz, és SEMMI nem múlik a véletlenen, ezért a megfelelő képletet használva pontosan megtudhatod előre, hogy sikeres lesz-e a varázslat, vagy sem.

Hogy a különböző számolóprogramok milyen képletet használnak erre, azt az adott program készítője tudja megmondani, ettől függ, hogy jól, vagy rosszul számolja a sikerességet. Ha rossz képletet használ a számolóprogram, akkor nem fog pontos eredményt jósolni.

Jakutszk 03-03-2007 14:54

A másik érdekesség az volna, hogy két napja találtunk egy országot aki éppen kiárusította magát. Bent volt neki kb. 3.900.000.000 arany. Kaput nyitottunk rá a tolvajok be is mentek, de nem tudtak elhozni semmit pedig egy darab tolvaja nem volt. Utána dobtun rá egy tűzlabdát, hogy az működik-e, s az betalált Nála. S a szövetség felmérése is működött, egy tőle 50 körre lévő országgal volt szövibe. Gondolom ment a támogatás, vmilyen módon az újonnan kezdő havernak.:)

Miért nem tudtunk lopni??

Jakutszk 03-03-2007 14:57

Az én esetemben 8112 törp varázsló, van 3220 óriás varázsló ellen 3 kör távolságra. Ezt szerintem nem nagyon kell számolgatni, mégsem sikerült. Viszont amikor ő magányos farkas volt, akkor azért jöttek a földrengések, Neked ez nem fura??:)

Ati 03-03-2007 14:58

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 77458)
A másik érdekesség az volna, hogy két napja találtunk egy országot aki éppen kiárusította magát. Bent volt neki kb. 3.900.000.000 arany. Kaput nyitottunk rá a tolvajok be is mentek, de nem tudtak elhozni semmit pedig egy darab tolvaja nem volt. Utána dobtun rá egy tűzlabdát, hogy az működik-e, s az betalált Nála. S a szövetség felmérése is működött, egy tőle 50 körre lévő országgal volt szövibe. Gondolom ment a támogatás, vmilyen módon az újonnan kezdő havernak.:)

Miért nem tudtunk lopni??

Idézetek a súgóból:

" Nyilvánvaló, hogy minden tolvajbanda arra törekszik, hogy az általuk elcsent zsákmány minél nagyobb legyen. Ez persze nem csak tőlük függ, hanem különböző más tényezők is szerepet játszanak benne. A zsákmányszerzés mértéke a következő dolgoktól függ:
  • Országod milyen távol van a célponttól. Minél messzebb van egymástól a két ország, annál kisebb zsákmány várható.
  • Milyen fajjal játszol, illetve ellenfeled milyen fajjal játszik. (Bővebben: fajok súgó.)"
" Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)"

"
BankA bank az országod pénztartalékainak megóvását szolgálja. Minél több bankod van, annál kevesebb pénzt tudnak országodból ellopni az ellenséges tolvajok. Mivel a hatalmas fizikai fölénynek a bankok sem képesek ellenállni, ezért a hadsereggel történő sikeres fosztogatáskor (lásd háború súgó) elvitt pénzmennyiséget a bankok száma nem befolyásolja.

Minden egyes bank az országodban levő pénz 10%-át védi, a következők szerint. Ha építesz egy bankot, akkor egy pénzlopás esetén a tolvajok csak a pénz 90%-át látják, és csakis ebből lophatnak. Ha építesz mégegy bankot, akkor ennek a fennmaradó 90%-nak a 90%-át látják, vagyis csak a teljes pénzed 81%-ából tudnak lopni. Vagyis ahány bankod van, annyiszor 0.9-cel (ez a fennmaradó 90%) szorozd meg a pénzed, és a kapott eredmény az, ami lopható."

Jakutszk 03-03-2007 14:59

Ami azért nem igazán lehetséges, h 3220 varázslóval rámrenget!!!!!:)

Ati 03-03-2007 15:00

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 77459)
Az én esetemben 8112 törp varázsló, van 3220 óriás varázsló ellen 3 kör távolságra. Ezt szerintem nem nagyon kell számolgatni, mégsem sikerült. Viszont amikor ő magányos farkas volt, akkor azért jöttek a földrengések, Neked ez nem fura??:)

Ismét idézetek a súgóból:

Törpe: "a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek"
Óriás: "a varázslók 10%-kal erősebbek", "a mágia és lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%"

Szerintem érdemes lenne egyszer átolvasnod a súgót.

All times are GMT +1. The time now is 19:54.