Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

-Fegya- 01-15-2007 15:13

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 65936)
Elmentek megint a felfedezés könnyítésébe... nekem tettszik hogy könnyebb legyen, de alapvetően nem is ezt akartam elérni, hanem azt, hogy legalább ahoz ne egyre több katona kelljen, hogy pótoljam a levert területeket... Úgy emelkedik a felfedezési rátám már 15%-kal többre, hogy összességében 2300 hektárral kevesebbem van, mint azóta, hogy bevezettük a számlálástés a fedezés drágulást. És bányák mellett ritkán sikerül a védekezés, abba meg ne menjünk bele, hogy mennyit kellene játtszani egyesek szerint, hogy ne legyen ez probléma...

arról nem is beszélve, hogy nem csak nyersanyagot kell megtermelni, hanem a fegyvert is és főleg az visz el területeket az országból...

Senki, az hogy nő földvesztéskor a felfedezési hányad, az egyszerűen hiba. Nem erről volt szó a felfedezés módosításának tárgyalásakor. Ezt szerintem a hibáknál kéne felvetni.

Xeper 01-15-2007 17:54

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 65999)
Senki, az hogy nő földvesztéskor a felfedezési hányad, az egyszerűen hiba. Nem erről volt szó a felfedezés módosításának tárgyalásakor. Ezt szerintem a hibáknál kéne felvetni.

Úgy veszem ki Senki szavaiból, hogy a fedezési ráta azért emelkedik, mert a leütött hekiket pótolja... tehát egy helyben toporog csak.
senki: én nem a fedezés olcsóbbá tételét javaslom, hanem a fedezési arány fix javítását a termelőknek. A többit meg kell tudni oldani, semmi változás nem történt a játékmenetben.

Fegya: valóban félreértettem a javaslatodat, de félreértve jobban tetszett :) -mert szerintem a fedezési aránnyal van csak gond, tehát nem az alap értékeken kellene módosítani, hanem bizonyos esetben (mikor mindenképpen fedezni kell) a fedezési arányt csökkenteni.

Senki 01-15-2007 18:28

Fegya elnézted, nálam aközben nő, hogy próbálom pótolni a veszett földet, de egyre lehetetlenebb, egyre lejjebb vagyok. Ha feladom a termelést akkor meg nem vernek le, de nem is vagyok termelő, ami a lényeg lenne...

laziga 01-15-2007 19:32

Na végig nyálaztam mégegyszer az egészet. Az lenne az elképzelésem hogy az alap ötletett meghagyva ,tehát a leütött föld mennyisége vonodjon le a felfedezési arányból, azt toldjuk meg azzal hogy ez csak a termelőkön könyítsen kelljen hozzá mondjuk minimum 20%bánya. Ennek a 20%-nak ütés előtt megkeljen lenni és csak abban az esetben vonodjon le az arány igy tényleg azokon könnyít akik termelnek.

Gyula 01-15-2007 21:54

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 66084)
Na végig nyálaztam mégegyszer az egészet. Az lenne az elképzelésem hogy az alap ötletett meghagyva ,tehát a leütött föld mennyisége vonodjon le a felfedezési arányból, azt toldjuk meg azzal hogy ez csak a termelőkön könyítsen kelljen hozzá mondjuk minimum 20%bánya. Ennek a 20%-nak ütés előtt megkeljen lenni és csak abban az esetben vonodjon le az arány igy tényleg azokon könnyít akik termelnek.

Számokkal is levezetnéd ezt? ;-)

Viz 01-16-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 66084)

A fix érték semmiképp nem vezet szerintem jóhoz, ugyanez lenne a javaslat kicsit másképp:
A bányák százalékos arányának ( a terülthez viszonyítva ) 5*sét a fedezett területekből vonnánk le ( maximum 100% ) Így 20% esetén továbbra is 100% lenne de a 19% bányával ( vagy kevesebb ) rendelkező törpéknek se lenne megfogható hátránya:

Tehát számokban pl (egyszerű esetet nézve)

220 hekinél ( 20 fedezett )
van egy törpnek 20% bányája (40)
Leüti egy hadis, 16 hekire.
ekkor ugye menne 10% fedezettből.
de mivel 20%*5=100% a bányavédelme ( vagy mittomén hogy hívjuk:))
ezért mind a 16 heki fedezettből megy tehát az aránya 204/4 fedezett hekire esik vissza.
Ugyanez mondjuk 10% bányánál
mivel 10%*5=50% a 16 heki*0,5=8 heki menne a fedezettből, vagyis
204/8 fedezzett heki.
remélem világosan írtam le:D

laziga 01-17-2007 07:05

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 66129)
Számokkal is levezetnéd ezt? ;-)

ja pofon egyszerű amig van minimum 20% bányája addig igy nézne ki a dolog fedez 20 hekit lesz 220hekin leverik mondjuk az előbbi példával 16 hekit visznek töle az a fedzésből vonodna vissza.
tehát

200 heki 0%fedezés
200 + 20 =220 hekinél 10% , beverik
200 + 20 - 16 =204 hekinél 2% Ha megvan az ütés előtti pillanatban a minima 20%bánya

Viz 01-17-2007 15:13

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 66356)
ja pofon egyszerű amig van minimum 20% bányája addig igy nézne ki a dolog fedez 20 hekit lesz 220hekin leverik mondjuk az előbbi példával 16 hekit visznek töle az a fedzésből vonodna vissza.
tehát

200 heki 0%fedezés
200 + 20 =220 hekinél 10% , beverik
200 + 20 - 16 =204 hekinél 2% Ha megvan az ütés előtti pillanatban a minima 20%bánya

De olvasd el az én javaslatom én mindenképp jobbnak tartom :)
Ez kb olyan mitnha az őrtornyokra csak 15%nál kapnál bónuszt, 30%ot.
Nem?:)

laziga 01-19-2007 09:13

de pontosan. Pont ez a lényeg hogy szerintem csak az igazi termelőkön könyítsünk. Legyen egy minima bánya. mondjuk igazából teszik a te ötleted is de akkor az ugy hogy mondjuk a minimum felet legyen diferenciálva.

Viz 01-19-2007 09:30

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 67032)
de pontosan. Pont ez a lényeg hogy szerintem csak az igazi termelőkön könyítsünk. Legyen egy minima bánya. mondjuk igazából teszik a te ötleted is de akkor az ugy hogy mondjuk a minimum felet legyen diferenciálva.

Abba benne vagyok én is hogy mondjuk egy 10% minimum lenne.

All times are GMT +1. The time now is 20:34.