![]() |
Quote:
|
Quote:
senki: én nem a fedezés olcsóbbá tételét javaslom, hanem a fedezési arány fix javítását a termelőknek. A többit meg kell tudni oldani, semmi változás nem történt a játékmenetben. Fegya: valóban félreértettem a javaslatodat, de félreértve jobban tetszett :) -mert szerintem a fedezési aránnyal van csak gond, tehát nem az alap értékeken kellene módosítani, hanem bizonyos esetben (mikor mindenképpen fedezni kell) a fedezési arányt csökkenteni. |
Fegya elnézted, nálam aközben nő, hogy próbálom pótolni a veszett földet, de egyre lehetetlenebb, egyre lejjebb vagyok. Ha feladom a termelést akkor meg nem vernek le, de nem is vagyok termelő, ami a lényeg lenne...
|
Na végig nyálaztam mégegyszer az egészet. Az lenne az elképzelésem hogy az alap ötletett meghagyva ,tehát a leütött föld mennyisége vonodjon le a felfedezési arányból, azt toldjuk meg azzal hogy ez csak a termelőkön könyítsen kelljen hozzá mondjuk minimum 20%bánya. Ennek a 20%-nak ütés előtt megkeljen lenni és csak abban az esetben vonodjon le az arány igy tényleg azokon könnyít akik termelnek.
|
Quote:
|
Quote:
A bányák százalékos arányának ( a terülthez viszonyítva ) 5*sét a fedezett területekből vonnánk le ( maximum 100% ) Így 20% esetén továbbra is 100% lenne de a 19% bányával ( vagy kevesebb ) rendelkező törpéknek se lenne megfogható hátránya: Tehát számokban pl (egyszerű esetet nézve) 220 hekinél ( 20 fedezett ) van egy törpnek 20% bányája (40) Leüti egy hadis, 16 hekire. ekkor ugye menne 10% fedezettből. de mivel 20%*5=100% a bányavédelme ( vagy mittomén hogy hívjuk:)) ezért mind a 16 heki fedezettből megy tehát az aránya 204/4 fedezett hekire esik vissza. Ugyanez mondjuk 10% bányánál mivel 10%*5=50% a 16 heki*0,5=8 heki menne a fedezettből, vagyis 204/8 fedezzett heki. remélem világosan írtam le:D |
Quote:
tehát 200 heki 0%fedezés 200 + 20 =220 hekinél 10% , beverik 200 + 20 - 16 =204 hekinél 2% Ha megvan az ütés előtti pillanatban a minima 20%bánya |
Quote:
Ez kb olyan mitnha az őrtornyokra csak 15%nál kapnál bónuszt, 30%ot. Nem?:) |
de pontosan. Pont ez a lényeg hogy szerintem csak az igazi termelőkön könyítsünk. Legyen egy minima bánya. mondjuk igazából teszik a te ötleted is de akkor az ugy hogy mondjuk a minimum felet legyen diferenciálva.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 20:34. |