Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nagy orik előnye (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=117)

Arwyl szelleme 06-02-2006 13:20

Fegya: ennél még az én javaslatom is jobb volt már ne is haragudj!
Az hogy úgy kellene beállítani, hogy bármekkora hektárszámon is vagy felfedezéssel ugyanakkora mennyiségű hekit lehessen fedezned.
Azért elég durva, hogy a te számításod szerint nekem majd 4k kati kell 1 hekihez... És ahogy írod is ez kb 5 hekit jelent naponta (20körönként).
Gondold el, hogy termelek 20k katit vagy ha van fegyver akkor pl. 20k lovat naponta. Ez azt jelenti, hogy 20 nap alatt termelek 400k lovat vagy felfedezek 100 hekit... Eddig kb. 1700 heki kijött abból a 400k egységből.

Nem mondom hogy nem kellene növelni a katimennyiséget, de nem ilyen drasztikusan.
A másik amit Monro is írt, hogy oké, hogy a nagyori sokkal többet termel és sokkal többet fedez. Csak hogy a 2k hekis ori kb. 100 hekit veszít ha beverik a 18k hekis meg kb 1000-et. (Ugyanez a helyzet a rengéssel és a gyújtással.)

-Fegya- 06-02-2006 15:20

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme
Fegya: ennél még az én javaslatom is jobb volt már ne is haragudj!

Hát igazad van. Az összes ország kb. 1%-nak tényleg durván drasztikus a javaslatom.
De nézzük meg, hogy most mi van lentebb. Egy 200 hekis ország a jelenlegi képlet szerint 49 hektárt fedezhetne fel napi képzéséből, de a 10% korlát miatt csak 20-t fedezhet fel. Egy tízszer nagyobb, 2000 hekis ország napi képzéséből 8 hektárt fedezhet fel. Pedig csatában tízszeres a földvesztesége, egy rengetésnél tizszer annyi épülete omlik össze, egy gyújtogatásnál tízszer annyi háza ég le. Mégsem panaszkodik senki, hogy micsoda igazságtalan, sőt sok hozzászólásban olvasom, hogy a játék a lentebbi szinteken jól kiforrott. De ha ezt a jól kiforrott rendszert kissé enyhítve továbbvetítem a nagy országokra, akkor már nem jó.

monro 06-02-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by wand
van rá egy egész egyszerű megoldás némileg módosíthatnánk a felfedezési szabályokat :)

tehát:
az ELSŐ 3000 hektár felfedezése kerüljön 225 katonába
és innentől kezdjen emelkedni pl 3000 hekinként 200 katonával.
tehát egy ori bárhol is van ha csak 1000 hektárt fedezett eddig fel, akkor még 2000 hekit fedezhet olcsón.
azaz ha tényleg csak 20-30k pontos áthidalásokra kell neki ezt bármikor megteheti.
ha ennél többet fedez akkor az első 5000 heki felfedezése még nem túl drága
viszont a pl 10.000. hektár felfedezése már 825 katonába kerülne..

így a játékon belül mindenki eldöntheti, hogy mikor akarja kihasználni az olcsó felfedezést és mikor szerez inkább harccal földet, és aki meg full végig fedezni akar az is megteheti, csak jóval lasabban jut fel mint most és többe is kerül.

szerintem egész jó 5let:) vélemények?

Sztem is jó 5let. De ettől még mindig nem értem mi a gond a mostani felfedezési szabályokkal :)

Fegya:
Mi baj azzal ha a nagy ori nagyobbat fedez fel? Mond el a hátrányát mondjuk a TE országodra levetítve. Ő is végigment azon az úton ahol Te csak most jársz. ÉS neki is ugyanannyi időbe került mint neked. Neki is neked is egyre több lesz amit haladsz 20 kör alatt, DE CSAK egy ideig. AKKOR LENNE IGAZAD! HA KORLÁTLANUL LEHETNE FELFEDEZNI!

Mégvalami...
A harcban szerzett föld mennyisége is nagyobb a nagyobb oriknak. Ez nem zavar? Így elméletben sosem tudod utolérni a nagyobbat ha mindig egyformán üttök ;)

Bogár 06-02-2006 16:39

szerintem sem kellene feljogosítsa a nagyobb orit, hogy többet fedezhessen, csak az, hogy rengéssel meg gyújtással több épületet veszít el... ezen kivül, ha nagyobb az ori, nagyobb a bevétele, és így több katonát tud venni a piacról.
én támogatom azt az ötletet, hogy minél nagyobb az ori, annál kevesebbet fedezhessen csak a képzésből (persze az ország területéhez mérten kevesebbet).

monro 06-02-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
szerintem sem kellene feljogosítsa a nagyobb orit, hogy többet fedezhessen, csak az, hogy rengéssel meg gyújtással több épületet veszít el... ezen kivül, ha nagyobb az ori, nagyobb a bevétele, és így több katonát tud venni a piacról.
én támogatom azt az ötletet, hogy minél nagyobb az ori, annál kevesebbet fedezhessen csak a képzésből (persze az ország területéhez mérten kevesebbet).

Nem az jogosítja fel, hogy többet gyujtanak ember!
Ez csak egy példa arra, hogy a több bevétel amivel rendelkezik mire is mehet el! Másrészről csak akkor van több bevétele ha NEM FEDEZ FEL és eladja a képzését! Urak lássatok már ki a picike orik határai mögül!

Anno nekem 1 heki felfedezése 8700 katona volt és feleakkora orim volt mint most! Az NAPI 1,5 HEKI volt akkor!!! Bocsi Fegya, hogy nem rajongok az 5letedért még akkor sem ha nekem special mindegy már szinte. De ha egyszer értelmetlen akkor minek? Csak azt érjük el vele, hogy még késöbb "rázódik össze" a pontlista. Wand javaslata az jónak tűnik, ha már mindenképp "drágítani" akarjuk a felfedezést. Viszont az ugye drágítja majd 200 hekitől kezdve :)

-Fegya- 06-02-2006 21:19

Quote:

Originally Posted by monro
Fegya:
Mi baj azzal ha a nagy ori nagyobbat fedez fel? Mond el a hátrányát mondjuk a TE országodra levetítve. Ő is végigment azon az úton ahol Te csak most jársz. ÉS neki is ugyanannyi időbe került mint neked. Neki is neked is egyre több lesz amit haladsz 20 kör alatt, DE CSAK egy ideig. AKKOR LENNE IGAZAD! HA KORLÁTLANUL LEHETNE FELFEDEZNI!

Monro, nekem személy szerint semmilyen hátrányt sem okoz a mostani rendszer. Hozzád hasonlóan gondolkodok rajta, hogy hogyan lehetne jobbá tenni a játékot. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy igazam van...

Nemcsak a felfedezésről van szó, de most maradjunk ennél. Volt egy nagyon jó példád, melyben megmutattad, hogy ha két ország csak felfedez és teljesen egyformán játszanak, az egyik mondjuk 2 hónappal előbb kezdte, akkor a később kezdő mindig 2 hónap hátrányba lesz, 2 hónap múlva a később kezdő ugyanott lesz, ahol most a korábban kezdő áll. Ez teljesen igaz.

Maradjunk ennél a példánál. Nézzük a két ország fejlődését. Az 1500 heki eléréséig folyamatosan csökkenni fog a két ország közötti különbség. A később kezdő egyre jobban megközelíti területben és pontszámban a korábban kezdőt. Aztán 1500 heki felett a különbség egyre nőni fog. A később kezdő ország egyre távolabb kerül területben és pontszámban a korábban kezdőtől. Ez a különbség egészen addig nőni fog, amig a korábban kezdő játékos el nem éri az 1/A 4. helyét.

Azt hiszem, abban mindenképpen egyetérthetünk, hogy ez így hülyeség. Miért jó az, hogy valameddig egyre közelítenek egymáshoz, utána pedig egyre távolodnak egymástól? Ha az a jó, hogy egyre közelítenek egymáshoz, akkor 1500 heki felett is az a jó. Ha az a jó, hogy egyre távolodnak egymástól, akkor 1500 heki alatt is az a jó.

Én azt javasoltam, hogy végig egyre közelítsenek egymáshoz. Ennek előnyei:
-Ha a nagyobb országok hátrányban vannak a kisebbekkel szemben, akkor nem szakad szét a mezőny.
-A később kezdő oriknak is van esélyük, hogy megközelítsék a nagyokat.

Hátrányai
-Megnehezíti a legnagyobb orik fejlődését.
-Megnehezíti és meglassítja a már szétszakadt mezőnyben a lukakon való áthaladást.

Én, ismerve az előnyöket és hátrányokat, úgy érzem, hogy fontosabbak az előnyök, mint a hátrányok. Ha nem lenne szétszakadva a mezőny, akkor sokkal határozottabban állítanám, hogy jó a javaslatom.

wand 10-21-2006 17:58

Na akkor -a Gazdasági Versenyhivatal nevében :D - beújítanám eme támát :)

ezért benyújtanám megszorító intézkedés csomagomat, a nagyorik gazdasági "elszállásának" megakadájozása érdekében :)

szerintem ezt baorimi egyszerűen meg lehetne oldani, mégpedig a termelés maximalizálásával.

az ország méretétől függetlenül maximálnám:
a bányák termelését max 30k/ körben.
a fegyver termelést: 5000db/ körben
a tekiírást: max 100k/nap

a bankok kamatát: 300millió/napban

emelett szükségesnek tartanám a max építőanyag szükséglet növelését (mondjuk duplájára)

csak egy másik topic kedvéért: az egyszerre képezhető alapkatonák számát 15k-ban

egyedül a kaja termelést nem maximálnám.

Figyelem! az átlagos országokat termelését szerintem mindez csak 15K heki felett érinti, de alapban megdrágíthatja az összes piacot! ami van amikor jó és van amikor rossz..

mindesetre fentről lefelé áramolhatna a pénz.

a számokról, és az egész ötletről persze lehet vitatkozni.

Cece 10-21-2006 18:11

...húdefélek ezty ideírni
Nah akkor oda jutottunk, hogy a nagy orik előnye túl nagy a kicsikkel szemben?
A korlátozások kezdenek szép lassan magasabb hekiszámra is kiterjedni. Mondjuk ide be lehetne kombinálni azt is, hogy az épületek építési költsége növekedhetne 1000heki felett is + katonaképzés is + minden ami 100hekiig ment.
Szerintem csakis így lehet valamijen szinten vbalanszban tartani a gazdasági rendszert.
Remélem érthetően fogalmaztam. Ha nem akkor majd magyarázkodok szokás szerint :D

wand 10-21-2006 18:20

igaz! a katona képzés költségét is bátran meg lehet növelni!

viszont az építési költség szerintem most is folyamatosan nő, azt nem drágítanám tovább, így is egy 4000 hekis átépítés 20K-n 1 milliárdba van túlórával.

Cece 10-21-2006 18:25

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36586)
igaz! a katona képzés költségét is bátran meg lehet növelni!

viszont az építési költség szerintem most is folyamatosan nő, azt nem drágítanám tovább, így is egy 4000 hekis átépítés 20K-n 1 milliárdba van túlórával.

Nenem. Az építés is csak 1000hekiig nő. Az más kérdés, hogy a klánütésekhez a klán átépítése drága mulatság, de a különböző bevételi források is nagyobbak.

All times are GMT +1. The time now is 12:32.