![]() |
Milyen baglyok vagytok?
Nem lehet ilyenkor bagolykodni;) |
Heh
Akkor Foldfoglalásos johuhuhuhu éjszakát! HUhuhuhu huhuhuhu huhuhuhu (Strigiformes) vagy közismert nevükön a baglyok a madarak osztályának egy rendje. 2 család és 217 faj tartozik a rendbe. Egy időben a morfológiai konvergenciák (erős, kampós tépőcsőr) miatt a sólyomalakúakkal sorolták őket közös rendbe. Egyes vélemények szerint viszont a lappantyúalakúakak a legközelebbi rokonaik. A bagolyalakúak főleg éjszaka aktív ragadozómadarak. Puha és dús tollazatuknak köszönhetően hangtalanul tudnak repülni, így a zsákmányállatokon meglepetésszerűem ütnek rajta. Kitűnő hallásuk és látásuk van, az infravörös tartomány is érzékelik. Mély fülkagylóik aszimmetrikusan helyezkednek el, hatékonyabbá téve a térhallást. A szemük körül kör vagy szív alakú arcfátyol látható, ami valójában rövid, végükön behajló tollakból áll. Lábujjaikon erős karmok vannak, a külső ujjuk vetélőujj, azaz előre is és hátra is fordítható. Csűdjük tollas. Méretüket tekintve akadnak veréb és sas nagyságú fajok is. A bagolyalakúak étrendjében minden megtalálható a rovaroktól kezdve a madarakon keresztül a kisméretű emlősökig. Egyes fajok halásznak is. A zsákmányt egészben nyelik le, az emészthetetlen részeket később felöklendezik. Fészket nem építenek, vagy elhagyott fészkeket vagy faüregeket használnak. A tojók rendszerint nagyobbak a hímeknél. |
Quote:
|
Azt hiszem megvan a következő orinevem...
Félelmetes bagoly (Nesasio solomonensis) A latin részt választom. Esetleg még lehet Styx Hungaricus ? :O |
Bagolyhuhogásos jó éjszakát!
Mostan megyek aludni, mert nincs semmi dolog mostmár :D |
Szép estét mindenkinek!:)
Jó huhogást.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
MuHuHuHuhuHaha !!
*kerge bagoly* |
cépeste bagolyok:)
huhú de korán van megen |
köhöhuhu köhh hö huhu
*Torokfájós bagoly* |
Na meg is volt a ma esti bagolykodás! A mérleg a szövetségesnek + 78hektár, nekem -80hektár és +780millió! Szerintem ennyi hektárért korrekt ár...:eek:
|
huhuhúúúú üdv a baglyoknak :D
ma még nem sokan huhogtak.. |
akor huhog:)
|
Quote:
huhúú mi lesz ebből :p |
Quote:
Puma a neved és mellette van 1 Puma kép, erre aláírásnál mer egy kecske van v zerge :D végül itt huhpgsz :D ezt rakd össze.. :D |
Quote:
mán a Gödölyés gödölyét sem ismered fel???? Gyüszüs csalódtam benned:p |
wazze ne offolj már :D
zerge hát mi más amit ott van, sose hallottam olyanról h Gödölye :D |
Quote:
pff tudatlan Gyüszüs:D meg huhogok is hogy ne legyen off:p |
Quote:
Ezt én sem tudtam:eek::eek: |
jahogy a Kecskét feláldozzuk kisklánjának a burkolt neve? :D
huhuhúúúú :D |
Quote:
meg huhú is |
huhuhúúúúú a fenébe miértkeltem én ma ilyen korán? :eek:
|
Quote:
|
Szevasztok japperek!!! Vagyis baglyok:D:D:D Huhuhhhhúúúú
|
huhuhúúú :D
|
Quote:
node azonkívül mért is? ti voltatok a kecskék gidái mostmár ne tagadjátok... v akkor a kecskét feláldozzuk azaz ellenség volt? :confused: |
Quote:
|
mér mindíg a Gyüszüs huhog előre?:confused:
|
Quote:
Mert Ő a kiscserkészhobbitbagoly és mindíg résen van! :D:D:D:D:D |
mér hova huhogjak? :O
hátra? :D |
Hol vannak a baglyok? Senki sincs...én is aludnék, csak tanulni kell...holnap vizsga...akarom mondani ma. :(
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nappal Lmennek a napközis foglalkozásra meg illesmi és folyt.tovább |
Quote:
|
Quote:
feltéve ha a varázsbagolyügyi miniszter engedélyt ad rá :D |
Quote: