![]() |
Először arra nézek, amerre a matrózok is. Furcsán pásztázom a környéket és a roncsokat, no meg a hullát/hullákat. Amikor a matróz elsiet és mindenki elkezdi sürgetve csinálni a dolgát, kérdezősködök egy kicsit.
- Mi az a nafta és az egy hajót elpusztít? Ez egy amolyan hatalmas viziszörny, vagy ahoz hasonló, amik hajókat pusztítanak el a tengeren? Én nem fogom egy könnyen adni magam a bestiának - jelentem ki kidüllesztett mellkassal. Ezek után visszahúzódom a hajó közepe felé és várom Feran, illetve a kapitány utasításait. Az egyik lángvető mellől kissé ideges kacajjal szól oda az előbb még melletted álló matróz: -A nafta az ami itt is ég - bök a sárkányforma csővégre amiben félölnyi őrláng lobog - Hidd el ennek aztán megadnád magad. A jófajta keverékek még a vízben is égnek, bár azokat kevesen tudják megfizetni. miénk sem olyan, de egy köpettel hamuvá változtatna. Az elsőtiszt kocogtatja meg a vállad. Oldalán széles pengélyű, kurta kard, övébe tűzve ácsfejsze és csatacsillag: -Az a naftavető amelyik egy toroni hajó felső árbóccsúcsát megégeti, vagy nagyon szerencsés, vagy győztes. De mindenképp veszélyes. |
Ha valaki felébreszt, akkor a fedélzetre megyek és figyelek én is. Ha nem ébresztenek, akkor alszom az igazak álmát amíg lehet.
Hagynak egyenlőre aludni téged. Úgy vélik jobb egy pihent pap ha kell, mint egy féálomban lévő fáradt. |
Ha addig, míg az étkezőben várakozok nem kerül elő senki a többiek közül, akkor visszavonulok a kabinomba, és ha külön nem keresnek vacsoráig nem kerülök elő.
|
Boldog Újévet meg hasonlók!
Jelentem a játszódás folytatása köv itt is. Hétfőig mindenki még józanodhat, utánna jön az ekszön :) |
Estig semmi különös nem történik. A tengerészek láthatóan idegesek és feszültek. A hajó jó széllel fut a vizen, a roncsdarabok messze elmaradtak már.
Az ég sötétedésekor kioltják az őrlángokat és feltöltik az összes tartályt. A váltás is lassan készülődni kezd, hogy átvegye a szolgálatot, mikor az árbóckosárból lekiabál az egyik figyelőmatróz: -Vitorlacsúcs dél-délnyugat felé! Ki mit tesz estig? |
Estig csak lézengek és a szükséges dolgokat végzem el, ebéd, stb. Hol a fedélzeten vagyok, segítek, ha kell, hol inkább a kabinomban vagyok.
A fedélzeten idegesnek érzed magad, nagyon átragad rád a tengerészek idegessége. A nap javát a hajó belsejében töltöd. Ha meghallom a kiálltást, akkor kirohanok én is a fedélzetre, hogy szemügyre vegyem azt, amit észleltek. Meghallod, de nem annyira a kiáltást, hanem inkább az újfent kitörő rohangálást. A fedélzetről semmit nem látsz. Annyit észreveszel, hogy a kapitány a főárbócra mászik felfelé és minden magasban lévő figyelő egy irányba. (hátra és kissé ballra néz) |
Este felé megébredek, bejárom a hajót, beszélgetek pár szót akivel találkozok. Majd a vacsorára tartogatom a nagy beszédet, ha nem jön közbe semmi, akkor majd mesélek dolgokat.
Jól kipihented magad. A vacsorához készülődsz lassan mikor a kiabálás megszólal. |
Fentebb említettem. Ebéd után vissza a kabinba, és vacsoráig nem jövök ki.
Vacsora előtt hallod tompán a zajongást a kabinban. Vacsorára menet bekopogtatok Feran kabinjába, hátha ott van. Ha nincs megyek tovább, ha van, megkérdem jön-e vacsorázni. Feran nincs a kabinjában. a fedélzetről jön le éppen mikor találkoztok az étkező előtt. Kissé nyúzottnak tűnik. -Üdv szép Hölgyem! Jól pihentél? - kérdi fáradt mosollyal az arcán. Ferannak: - Fogjuk rá. Látom neked nem sikerült pihenned. Sajnálom. Remélem ma nyugodalmasabb éjszaka elébe nézünk. -a próféta szóljon belőled Hölgyem! - mondja - Magam is egy nyugodt éjjben reménykedem. Parancsolj! Kinyitja az étkező ajtaját és félrehúzódva utat enged neked. |
Nem csak mi szeljük a habokat az égiek védelme alatt, így egyenlőre nem izgat, hogy látunk más hajót is. Egy kis társalgás sokkal izgalmasabbnak ígérkezik társaimmal, holmi aszisz kalmár hajónál. Inkább odatartok.
Az étkezőben még csak Tömzsipörölyt és Íshar-t látod. Ryel és Feran egy perccel utánnad lépnek be. Alig pár tengerész van az étkezőben és láthatóan újfent idegesek. Halkan vitatkoznak, amiből csak szakszavakat (árbócvégcsigák, kötélszám, stb) hallasz ki néha. |
Az étkezőbe belépve üdvözlöm a többieket, majd asztalhoz ülök, és nekilátok a vacsorának. Aggaszt a tengerészek idegessége, és láthatóan én sem vagyok teljesen nyugodt.
A vacsora szegényesebb az eddigieknél és többnyire elég "nehéz", tápláló ételekből (többnyire húsokból) áll. Úgy tűnik számodra, hogy a szakácsok gondoskodni akarnak róla, hogy mindenki jóllakjon. |
All times are GMT +1. The time now is 07:19. |