![]() |
Pettyes: a te karaktered is felébredt már. Mi a tervei mára?
|
Grennek:
-Júl van, nyugi vagyuk má. Itten űrködök az ajtúban, Te mönj csak szörvezkedni, hugy el tudjunk indúlni ha köll rügvest. |
Bólintok Farkas felé és odaszólok Morel-nek is:
-Maradjatok itt. Ha Stancil visszajön mondjátok meg neki, hogy amint visszajövök rendezzük a dolgokat. Legfeljebb egy órát leszek távol. Felkapom a folyosóról a három erszényt meg a sajátomat és egyenlőre elteszem. Bemegyek Deneira után és miután megnéztük a nyomokat (felismerem nyagyjából kiék? Meg hogy hányan mentek ott?) elindulok lefelé a lépcsőn. Nem tudod, hogy kik, de látod hogy nem egy ember ment ott le. |
*Megnézem a nyomokat, bár nagyon nem értek hozzá.. de hátha mondanak valamit még nekem is.. Azt tudod megállapítani, amit Gren is. Keresek valami lámpást, fáklyát, a közelben (esetleg a bejárat mellett) bármit amivel meg tudom világítani a lejáratot* Elég mélyre vezet a lépcső, még lámpással se látsz le az aljára, ahhoz le kellene menned.
|
Hátraszólok Deneirának:
-Óvatosan. Tarts a fényköröd szélén, úgy tudom használni a másik látásom is. Megpróbálom a két látásom váltogatni és úgy követni a lépcsőt és minden kicsit is gyanús jelet megvizsgálok. A nyomokat a hőlátással el tudom különíteni, hogy hányan és kb mikor mentek ott? A nyomok már kihültek, szóval a kérdésre a válasz: nem. Mikor leértek a lépcső aljáta hosszú, kanyaergó folyosókon keresztül haladtok elég sok ideig, majd egy felfelé vezető lépcsőt találtok. Felmentek a lépcsőn, és egy kapaszkodókkal ellátott kőlapot találtok magatók felett. Azt nagy nehezen és lassan elmozdítva egy szűk sikátorban találjátok magatokat. |
Grennek a következöt válaszolom:
-Sajnos a nyomkeresés nem az erősségem, de ha engem kérdezzel egyszerüen megijedtek és elálltak a megbizástól. Nem túl etikusan tették ,de nem hiszem ,hogy ennél rosszabbra kellene most gondolnunk. Szerencsére városban vagyunk talán találunk másokat a helyükre. |
Amikor Gren és Deneira lemennek követem öket és amikor kiérünk a sikátorba a következöt mondom:
-Ahogy mondtam egyszerüen leléptek. |
Amikor felkelek megnézem, hogy meg van-e mindenem! Összeszedem magam, egy gyorsat reggelizek, majd fizetek! 1 ezüst. Ezután elindulok vissza a fogadóhoz, hogy megvizsgáljam a szerencsém, vajon látom-e még a batárt, vagy ismét keresgélnem kell majd! Ott van. Inkább az előbbiben bízom. Tisztes távolságban maradok, nem közelítem meg sem a batárt sem a fogadót egyenlőre, ha még ott vannak. Ha kell leszálok Foltosról és nézelődök elfoglalom magam, de mindenképpen szemmel tartom a célom.
Egy idő után a fiatal kissrácot látod futva távozni a fogadóból. |
Morel-nek:
-Pedig nem gyáva férgeknek néztek ki. Azthiszem ezen kissé el kel majd töprengenünk. Szerintem menjünk vissza. Hátha fent mégiscsak kiagyalunk valamit. Deneira! Velünk tartasz? Mert ha nem hát itt az alkalom fizetés nélkül távozni -kacsintok egyt felé, bár nemtudom látja e. |
Habár feltűnő, hogy a kissrác elfutott, de amolyan sürgő-forgónak láttam mindig is távolról, szerete a maga útját járni, így most sem zavar különösebben! Továbbra is a batárt tartom szem előtt, hogy azt el ne veszítsem.
|
All times are GMT +1. The time now is 01:37. |