Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Ati 04-26-2009 17:00

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 209382)
Mit szólnátok, ha nem a hullát próbálnánk tuningolni, hanem helyette egy új faj jelenne meg?

A téma az élőhalott fajról szól.

Rotcsa 05-01-2009 17:51

Sziasztok!

Már elég régóta figyelemmel követem a topicot és lenne egy építő jellegű javaslatom.

Már írtam én is és rajtam kívül mások is,hogy valamelyest optimalizálni kellene azt a fajban, hogy némi információhoz azért jusson az a szerencsétlen hulla az országokról, ha hadba kerül valakivel.
Úgy vélem ez kiváltképp érvágó dolog, különösen az MF-ek tekintetében.

Ahogy az eddigi fejlesztési irányvonalat nézem, a hadi erősítés a fő gócpont.
Ebbe inkább nem szólnék bele, vannak nálam sokkal öregebb és tapasztaltabb rókák is itt, akik magasabb összefüggéseiben tudják áttekinteni ezt a problémát, de az én megoldásomnak is ez lenne az alapja.

Na, de hogy végre szót is ejtsek arról, amit kitaláltam a vak sötétség ellen:
Mint fentebb is említettem, a hadi irányvonalra alapoznám a dolgot, mégpedig azon oknál fogva, hogy:
erősebb hadi ország---->többet ütnek vele

A javaslatom, hogy hulla által indított sikeres illetve a támadó ország sikertelen támadásai esetén az alap katonáknak egy része, amit a hulla megkap a --csak és kizárólag!!-- hadi és ártó vari események idejéig kapjon egy olyan lehetőséget, hogy kristálygömböt,épületlistát és sereg és szövetség-felmérést végezhessen az adott országban.

Ha bele gondoltok, ez egy nagy startégiai eleme lehetne a játéknak.
Mint pl: "Most ártózzam-e a hullát, mert ha igen, akkor tudni fogja, hogy mizu, de ha nem, akkor csendben megbújhatok...".

Így az élőhalottak információszerzéseinek is lennének korlátjai, viszont némi világosság léenne a sötétség helyett.

Na, mit gondoltok? :)

Lehet fikázni, vagy dícsérni! :D
Rajta!

Pool 05-01-2009 20:09

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 210016)
Sziasztok!

Már elég régóta figyelemmel követem a topicot és lenne egy építő jellegű javaslatom.

Már írtam én is és rajtam kívül mások is,hogy valamelyest optimalizálni kellene azt a fajban, hogy némi információhoz azért jusson az a szerencsétlen hulla az országokról, ha hadba kerül valakivel.
Úgy vélem ez kiváltképp érvágó dolog, különösen az MF-ek tekintetében.

Ahogy az eddigi fejlesztési irányvonalat nézem, a hadi erősítés a fő gócpont.
Ebbe inkább nem szólnék bele, vannak nálam sokkal öregebb és tapasztaltabb rókák is itt, akik magasabb összefüggéseiben tudják áttekinteni ezt a problémát, de az én megoldásomnak is ez lenne az alapja.

Na, de hogy végre szót is ejtsek arról, amit kitaláltam a vak sötétség ellen:
Mint fentebb is említettem, a hadi irányvonalra alapoznám a dolgot, mégpedig azon oknál fogva, hogy:
erősebb hadi ország---->többet ütnek vele

A javaslatom, hogy hulla által indított sikeres illetve a támadó ország sikertelen támadásai esetén az alap katonáknak egy része, amit a hulla megkap a --csak és kizárólag!!-- hadi és ártó vari események idejéig kapjon egy olyan lehetőséget, hogy kristálygömböt,épületlistát és sereg és szövetség-felmérést végezhessen az adott országban.

Ha bele gondoltok, ez egy nagy startégiai eleme lehetne a játéknak.
Mint pl: "Most ártózzam-e a hullát, mert ha igen, akkor tudni fogja, hogy mizu, de ha nem, akkor csendben megbújhatok...".

Így az élőhalottak információszerzéseinek is lennének korlátjai, viszont némi világosság léenne a sötétség helyett.

Na, mit gondoltok? :)

Lehet fikázni, vagy dícsérni! :D
Rajta!

Egy 500 hekis hulla mégis mennyi varizó elhullottat kapjon? Mert olyan sok nem hullik el, azzal a pár 100-zal meg semmit nem ér...
Meg aztán tudjon varizni, de nem kell neki templom és rúna? Tudjon tolizni kocsma nélkül is? Vagy ezek hol lennének elszálásolva?

De sztem amúgy is marhaság. A hulla azé hulla, hogy ne tudjon vari/toli akciót csinálni...
Erősödjön hadiszinten, bár sztem akkor is a legjobban üthető faj marad...

Rotcsa 05-01-2009 20:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 210030)
Egy 500 hekis hulla mégis mennyi varizó elhullottat kapjon? Mert olyan sok nem hullik el, azzal a pár 100-zal meg semmit nem ér...
Meg aztán tudjon varizni, de nem kell neki templom és rúna? Tudjon tolizni kocsma nélkül is? Vagy ezek hol lennének elszálásolva?

De sztem amúgy is marhaság. A hulla azé hulla, hogy ne tudjon vari/toli akciót csinálni...
Erősödjön hadiszinten, bár sztem akkor is a legjobban üthető faj marad...

Hát, igazából én arra gondoltam, hogy ez független lenne templomtól, kocsmától, rúnától és minden olyan tényezőtől, ami normál esetben egy nem hullának is kéne, mivel ez ideiglenes dolog. A barakkban lennének szállásolva.
Ha megszűntek az akciók, sima alap katonák lesznek azokból a speciális egységekből, amelyek végeznék ezeket a tevékenységeket. Nevezzük őket mondjuk.... Lidérceknek.:) (Csak hogy legyen hogy említeni.)

Rotcsa 05-01-2009 20:36

Hú, a logikám alapján azt a következtetést lehet levonni, hogy akkor elég belőle egyetlen lidérc is. Ú,szóval cseberből-vederbe..

De én még látok valamit a dologban...

Aki szintén így gondolja,azt arra kérném, hogy egy kicsit segítsen léci!

Rotcsa 05-01-2009 21:08

Na, egy kicsit jobban körvonalaztam ezt a dolgot.

A létszámuk csak abban lenne jelentős, hogy mennyi ideig végezhet velük információszerző tevékenységeket. Minél több ilyen lenne, annál hosszabb ideig. Persze ha befejeződtek az ártózó ori részéről a hadi és egyéb akciók, akkor már nem csinálhatná.
A befejezés időpontját illetően illetően lehetne egy olyan megoldás, mint ami a szabadságra menetelkor is van, persze értelemszerűen szűkebb idő intervallumban. Pl csak pár környi. Max 5, vagy mit tudom én.

Ebben kéne a segítségetek.

Ildee 05-01-2009 21:19

Mi van ha például egy varis üti be a hullát, akkor is megtudna egy hulla gömbözni egy varist???

Nekem egyébként nem tetszik az ötlet, mert a hulla az hulla és ne tudjon már varázsolni szerintem :)
Ennyi erővel bármely más fajnál is lehetne nagy változtatásokat javasolni, hiszen mindegyiknek megvan az előnye is meg a hátránya is.

Rotcsa 05-01-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210036)
Mi van ha például egy varis üti be a hullát, akkor is megtudna egy hulla gömbözni egy varist???

Hát, igen. :) És ha egy fél-elf üti, akkor is beférne hozzá.
De ezek az akciók csak info-szerzésre vonatkoznának, és azt is korlátolt ideig, aminek szintén lennének korlátai, mégpedig a létszámtól függően,mint ahogy előbb is mondtam.
Mint följebb írtam , a támadón is múlik, hogy milyen módon taktikázik.

Rotcsa 05-01-2009 22:03

Én nem feltétlen módon értek egyet azzal, hogy vaknak kell lennie a hullának.

Az izgalom, ami abból adódik, hogy most vakon megy a hulla, csak még jobb lenne.
Én így képzelem:
Hulla:
"Á, megtámadtál, de bebuktad, banyek! He-he! Na, most lássuk miféle fából faragtak...!" :D
Vagy: " Na, sikerült a támadásom, lássuk vajon vagytok-e többen is...?!:p"

A másik szemszögből:
"Na, jön már ez a melák hulla,az hiszi beüt és megtudja ki vagyok.. a kis szerencsétlen... jól be vagyok védve! Na, inkább nem ártózom le, hanem hagyom, hogy vakon bénázzon,úgy is választ mást, ha nem lát semmit."

Szóval valami hasonló is lenne benne, mint az elfek esetében.
És csak akkor lenne lidérc-téma, ha a hulla sikeresen beüt, vagy kivéd egy támadást. Így ösztönözve lennének az aktivitásra.
Természetesen ez az egész nagyon nagy mértékben függ attól, hogy a hulla milyen erős hadi lesz a fejlesztés végére. Amibe nem is szólok bele, mert Ti jobban számolgattok, meg miegymás.

Dus 05-01-2009 22:55

Így belegondolva tetszik az ötlet, persze némi finomítások mellett :)

All times are GMT +1. The time now is 08:46.