![]() |
A görög Panathinaikosz bejelentette, hogy egy szezonra kölcsönvette Rudolf Gergelyt, a Genoa magyar válogatott támadóját.
|
Magyarország - Svédország 2:1
Tegnap egészen jók voltunk, hogy tartalékos csapattal is megütöttük a svédeket, ráadásul 16 év után.
Nem akarom túllihegni a győzelmet, de szerintem ebben a selejtezősorozatban - különösen, ha az utsó két meccsen is jók leszünk - simán elmondható, hogy helytállunk, sőt mi több, már olyan erényeket is villogtatunk, amiket régen nem. A finnek és a svédek ellen is a végén szereztük meg a győzelmet, azért, mert az utolsó percekben is arra játszottunk még. A hollandok elleni idegenbeli meccs is klasszikus volt, ahogy vezettünk is és a hollandoknak komoly erőfeszítéseket kellett tenniük, hogy lehozzák a győzelmet. Három vereségünkből kettő Hollandia elleni, egy szoros idegenbeli Svédország ellen. Nálunk jóval magasabban jegyzett csapatok is simán beleszaladhatnak ezekbe, egyikre sem lehet azt mondani reálisan, hogy na ez gáz volt. A többi meccset pedig nyertük, Svédország szintű csapat ellen meg ki tudja mikor nyertünk utoljára tétmeccsen - ráadásul tartalékosan. A keddi Moldova elleni idegenbeli meccs piszok nehéz lesz, de a koronát a szereplésünkre akkor tennénk fel, ha megvernénk őket is, majd itthon a finneket. Az 21 pontot jelentene, annyit én szerintem még nem láttam élőben a magyar válogatottól selejtezősorozatban. 21 ponttal szélsőséges esetben legjobb csoportmásodikként egyenes ágon is kijuthatnánk az EB-re, de szerintem nem ebben kell gondolkodnunk, mivel ahhoz a svédeknek ki kellene kapniuk egy teljesen tét nélküli meccsen a hollandoktól, valamint Finnországban is pontot kellene veszíteniük. A lényeg, hogy helyt álljunk az utolsó két meccsen - lehetőleg győzelmekkel, mert az sem irreális elvárás - és akkor nyugodtan elmondhatjuk, hogy minden mérce szerint is felfelé ívelő pályán van a válogatottunk, ami az elmúlt szűkös esztendőket nézve épp elég nagy eredmény. Szépen lépésről lépésre kell haladni. |
Várható volt már ez. Nem is az eredmény a lényeg szerintem, hanem a mutatott játék. Az eddigi ötlettelen játék után, végre láttak a pályán a játékosok. Az hogy tartalékos e vagy sem a franc se tudja. Én kifejezetten nem szeretem mikor Gera játszik...Istenítik,de... mind1, én véleményem :D
Csak így tovább fiúk és hozzatok még több pénzt!!!:D:D:D 4,5-ös szorzóval elég szép nyereményt kaszáltam tegnap. Este rájuk iszok !:D |
Quote:
Mondjuk utólag eredménytől független is persze mindegy, hogy tartalékosak voltunk-e vagy nem, én azt vallom, hogy az eredmények a legfontosabbak, azok beszéljenek a szokásos pofázás helyett, de most ugye az eredmény is beszél, és a győzelmet - ahogy mondani szokták - nem kell megmagyarázni. És végre eljutottunk oda ebben a selejtezősorozatban, hogy nem kell magyarázkodni a meccseink után, mert amelyik meccseket elvesztettük, azon reálisan nézve eleve minimális esélyünk volt jobb eredményre, a győzelmeket meg nem kell bizonygatni. Igaz hátra van két meccs, de ezzel a hozzáállással jók leszünk azokra is. Lehetnek gyengébb periódusok, lehetnek akár gyengébb eredmények is, de míg - ahogy a finnek ellen idegenben és a svédek ellen is az utolsó percekben - reális esélyekkel játszunk a győzelemre, addig szerintem nem emelhetünk komoly kifogást. Bevallom a keddi moldávok elleni idegenbeli meccstől azért tartok egy kicsit. Hollandia kőkemény 1-0-ra tudott csak nyerni ellenük idegenben, mi is megszenvedtünk velük itthon. Igaz, a legutóbbi hazai meccsükön már nagyon simán kaptak ki 4-1-re a svédektől, aztán idegenben 4-1-re finnektől is. Kicsit olyan az a meccs, hogyha nem vigyázunk nagyon, a kellemetlen erőfocis stílusukkal akár meg is tudnak minket lepni, mint tették a finnek ellen az otthoni 2-0-ás győzelmük alkalmával, de ha meg jól jön ki a lépés nekünk, akár különösebb erőfeszítés nélkül is verhetjük őket. Reméljük ez utóbbi fog bekövetkezni! |
Azert egy tizenegyest illene berugni. :)
|
Quote:
Szerencsére nekünk nem került egy pontunkba sem a kihagyott tizenegyes. |
Most, hogy megnéztem utólag is az összefoglalót, azért nem csoda, hogy nyertünk, mivel tizenketten játszottunk tíz ellen :)
Az a balhátvéd gyerek a svédeknél, bizonyos Oscar Wendt, a mi beépített emberünk volt (vagy óriásit nyert tegnap este a fogadóirodáknál...) :D Ő kezezett a tizenegyes előtt, az ő helyén ugrott ki Szabics amiből a gól született, ő ugratta ki a második félidőben Rudolfot százas ziccerben, amit sajnos Rudolf kihagyott, majd a második gólnál ő szerencsétlenkedett (?) Priskin előtt pár centire, Priskin mégis be tudta tenni a labdát. Na persze nem komolyan akarom sugallni, hogy ezek nem sima balszerencsés tettek voltak, de az biztos, hogy Wendt volt a svédek vesztőembere. |
Quote:
|
Quote:
Ez van, a sport és a verseny is erről szól, hogy az ellenfél gyengeségéből előnyt kovácsolunk magunknak, és úgy szerezzük meg a győzelmet. Szerencsére ezt most meg is tettük a végére. |
Quote:
Ugyanakkor Korcsmár - Gundel Takáccsal egyetértésben - szerintem is hatalmasat futballozott a meccsen, Rudolf pedig kifejezetten klasszis teljesítményt nyújtott. Ha egész idényben tudja ezt a formáját hozni, ki sem lehet majd robbantani a Panathinaikosz kezdőjéből. Szabics hozta, amit tud, Priskin pedig különösen kellemes meglepetés volt. Jól mozgott, a gólpassza is gyönyörű volt. Stieberen viszont érződött, hogy meg van illetődve. Ha kicsit bátrabb és lendületesebb lett volna, ő lőhette volna a győztes gólt - legalább három alkalommal. Ugyanakkor nem akarom bántani, Hajnal sem játszott jobban nála. Érződött azon az ürgén is, hogy nem a saját posztján kell megállnia a helyét. Sőt, Koman sem volt az igazi, de el kell ismernem, hogy hajtott becsülettel és összességében hasznos játékosa volt a csapatnak. Sajnos ezúttal is előjött, hogy a magyar válogatottnak, illetve legtöbb játékosának nincs meg a kellő erőnléte egy ilyen meccshez. Ezt láttuk Amszterdamban is, illetve láthatjuk minden komolyabb meccsen. Ugyanakkor ezek a srácok tegnap nyerni akartak. Nem csak nyilatkoztak róla, tényleg akarták is a 3 pontot. Remélem, Sebők Vilmos, Mátyus János és a többi kutyaütő nézte a mérkőzést - sokat tanulhatnak a maiaktól ezen a téren. Ami pedig Egervári Sándort illeti: ha nem is jött be minden cseréje, azért az elmondható, hogy taktikai érzékben messze veri mind Koemant, mind Matthaust. Kiváló szerkezetet rakott össze tegnapra a rendelkezésre álló játékosokból. |
All times are GMT +1. The time now is 16:54. |