![]() |
Nem saját versek
Hogy eldöntsem a vitát. Ezt annó én magam kértem mindenkitől és időről időre újra bemásolom, hogy ne vesszen feledésbe.:)
"Kérnék mindenkit, hogy, ha nem saját verset írtok be a topikba, akkor tüntessétek feltétlenül föl az eredeti szerzőt, a szerzői jogok védelmének, illetve a fórum készítői és fenntartói védelmének érdekében! Köszönöm!" Tény, hogy József Attila versére rá lehetett ismerni, de egyszerübb odavésni egy plusz nevet, mint utána azon vitázni ki is írta, legyen az író élő vagy holt. Ennyi tisztelet minden írónak, költőnek és szerzőnek kijár.:) |
Vettem, jegyeztem :)
|
Quote:
|
Egy dalszöveg, de nekem nagyon tetszik...
Ossian : Magányos Angyal Túl gyorsan és túl korán talált rá az élet, Adott, amit adhatott kevés jót és szépet. Szürke volt a hétköznap, szürke volt az ünnep, Hosszú évek múltak így, gyakran rá sem néztek. A hajnalok már vártak rá, kibontott kócos hajjal, El nem mondott szavakkal, sok-sok rejtett vággyal. Tudta jól, nem értették, soha nem szerették, Szíve mélyén vak remény, de ha elment, nem keresték. Mint amikor a gyermekek sírnak, Ha éjjel rossz álmot látnak, Belül úgy izzik a bánat. Az emlékek csendben fájnak, Mint amikor sebektől vérzel, De irgalmat nem kérsz mégsem. Belül úgy hordod a múltat, Bármi volt nem tagadtad, Törött és tépett szárnnyal, magányos angyal. Egy téli reggel indult el, hívták a messzi fények, Nem hagyott itt semmi mást, csak néhány rossz fényképet. Más világ most, ahol él, más a szó és más a fény, Tavasz, ősz, nyár és tél nélküle fúj itt a szél. Mint amikor a gyermekek sírnak, Ha éjjel rossz álmot látnak, Belül úgy izzik a bánat. Az emlékek csendben fájnak, Mint amikor sebektől vérzel, De irgalmat nem kérsz mégsem. Belül úgy hordod a múltat, Bármi volt nem tagadtad, Törött és tépett szárnnyal, magányos angyal. |
(szabad haikut rimmel próbálni?) évszakok
tél:
fagyos és hideg de legalább megedzi tüdőd és szived tavasz: virágok nyilnak megújuló életben szerelmek hivnak nyár: rekkenő hőség kiszáradó helyeken érik a bőség ősz: langy eső áztat felkészül megpihenni aki megfáradt |
Reggali csipás vers /plágium/
Szól a harang bimm-bamm,
hova lett a bam-bim. :D |
Na ezt hogy sikerült megcsinálni? :eek: :D :cool:
|
Quote:
|
Quote:
Elemeznéd az utókor számára?! :D :D :D |
"..........
szinte itt állsz előttem ahogy írom e sorokat, gyermeknek érzem magam ki csákót hajtogat. ábránd vagy, egy gondolat, egy álomkép csupán, mégis... mintha jelen lennél... lelkemben tábort bont a magány... látod..? én így is szeretlek! pedig nem is létezel... még csak most teremtlek... ............ közelebb lépsz... gyengéden karcolod körmöddel szívemen a jeget. sok kis apró rianás roppan ahogy lassan átmelegedek... őrült vagyok mondhatod, s tudod mit? legyek! igenis visszavárom azt az álmot melyben öleltelek! .............. a kipontozott sorok jelzik hogy ez nem a teljes versike, de a többit nem akarom publikálni:) igazából ha rányomok a válasz elküldésére gyanítom hogy már ezt is bánni fogom:) |
All times are GMT +1. The time now is 19:59. |