Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Jáj! :S (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2469)

tdomo 03-31-2009 13:01

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206370)
Grubot használt már valaki?Én nem tudom bállítani :(

Mit szeretnél rajta beállítani?

rak_loo 03-31-2009 14:24

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 206440)
Bátyámnak szerencséje volt, tavaly ősszel tudott venni boltban 175-ért egy G szériás MSI laptopot... most 240-be kerül :D

Talán tudok szerezni 80ezret a gépemből :) Nemhiszem, hogy lehetne 90ézer felett gondolkodnom :)

Redback 03-31-2009 17:06

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 206442)
Mit szeretnél rajta beállítani?

Infotanárom azt mondta, hogy lehet vele grafikus boot menüt varázsolni.Azt szeretném megcsinálni :)

tdomo 03-31-2009 18:18

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206448)
Infotanárom azt mondta, hogy lehet vele grafikus boot menüt varázsolni.Azt szeretném megcsinálni :)

Ebben sajnos nem tudok segíteni. Egyébként nem tudom mi értelme van, de pl. a suse alatt alapból grafikus. Két dolgot tudok ajánlani, kérdezed meg a tanárodat (és utána persze ide is írd le a választ :) ), és/vagy a google nagyon jó barátod...

Redback 03-31-2009 20:26

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 206450)
Ebben sajnos nem tudok segíteni. Egyébként nem tudom mi értelme van, de pl. a suse alatt alapból grafikus. Két dolgot tudok ajánlani, kérdezed meg a tanárodat (és utána persze ide is írd le a választ :) ), és/vagy a google nagyon jó barátod...

google jó barátom tudom, wiki meg a barátnőm, de ők se mondják mindik a legjobbat :(

Szerk:
amúgy nem létfontosság, csak ahogy felraktam, és hiába eltávolítom csomagkezelőben, mindig bekavar valamit az ubuntu bootjánál :( Ha esetleg annyit tudnál segíteni, hogy simán megcsinálni a grub használhatóra, vagy akár leszedni, az is megfelel :)

tdomo 03-31-2009 20:57

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206468)
google jó barátom tudom, wiki meg a barátnőm, de ők se mondják mindik a legjobbat :(

Szerk:
amúgy nem létfontosság, csak ahogy felraktam, és hiába eltávolítom csomagkezelőben, mindig bekavar valamit az ubuntu bootjánál :( Ha esetleg annyit tudnál segíteni, hogy simán megcsinálni a grub használhatóra, vagy akár leszedni, az is megfelel :)

leszedni úgy tudsz bármit, hogy nyitsz egy egy terminált rootként és:
apt-get remove "csomag neve" (itt grub)
feltelepíteni: apt-get install
keresni a csomagok között: apt-cache search

innen nehéz megmondani, hogy mi a baj vele, de a /boot könyvtárban van a grub ott esetleg tudsz valamit alkotni. Szerintem ez a legjobb boot menedzser, én nem szedném le, ha van másik kernel, vagy oprendszer felrakva. Egyébként tudom, hogy ez banális, de azzal tanulsz a legtöbbet a linuxról, hogy megpróbálod helyrerakni az ilyen problémákat.

rak_loo 03-31-2009 22:05

Hát csak rászántam magam és meghirdettem a gépem :)

Redback 03-31-2009 22:09

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 206470)
leszedni úgy tudsz bármit, hogy nyitsz egy egy terminált rootként és:
apt-get remove "csomag neve" (itt grub)
feltelepíteni: apt-get install
keresni a csomagok között: apt-cache search

innen nehéz megmondani, hogy mi a baj vele, de a /boot könyvtárban van a grub ott esetleg tudsz valamit alkotni. Szerintem ez a legjobb boot menedzser, én nem szedném le, ha van másik kernel, vagy oprendszer felrakva. Egyébként tudom, hogy ez banális, de azzal tanulsz a legtöbbet a linuxról, hogy megpróbálod helyrerakni az ilyen problémákat.

Egyszer már megoldottam, mert nem találta a kerneleket, de annyi volt a problem, hogy egy /boot ot kellett az elérési út elé írni :)Ma megint volt valami gondja, megnézem hogy sikerült-e megcsinálni :)

Phoenix 04-01-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 206425)
Laptopról jut eszembe, nem tudjátok hol lehet kapni jó áron kifejezetten játékra való laptopot? Esetleg valami külföldi oldal, ahonnan olcsón lehet rendelni? :D
(Mondjuk a teherautóról leesett modellek is érdekelnek :p)

Nézz szét az angol eBay-en. Kb 4ed annyiba kerül egy noti itt mint Mo-on (Asszony öccsének vettünk gépet kb 120.000ft-ért (400font) amikor otthoni oldalakon kerestem utánna, minimum 350.000ft volt. Egy Hp G60-as volt, keress utánna, az is pofás kis gép :) ). Amit ajánlani tudok, az a Hp Pavilion széria, igaz megkérik az árát, de erőmű teljesítménye van. Nekem is egy ilyen van tervben :)

tdomo 04-01-2009 22:37

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 206529)
Nézz szét az angol eBay-en. Kb 4ed annyiba kerül egy noti itt mint Mo-on (Asszony öccsének vettünk gépet kb 120.000ft-ért (400font) amikor otthoni oldalakon kerestem utánna, minimum 350.000ft volt. Egy Hp G60-as volt, keress utánna, az is pofás kis gép :) ). Amit ajánlani tudok, az a Hp Pavilion széria, igaz megkérik az árát, de erőmű teljesítménye van. Nekem is egy ilyen van tervben :)

Jó lehet még a Dell Studio-XPS sorozata is. (http://www1.euro.dell.com/content/pr...hs1&l=de&s=dhs)

All times are GMT +1. The time now is 08:49.