![]() |
Arra rávilágítottál, hogy mi is a százalék? Tehát hogy két szám arányának az első két számjegye? (tehát nem képlet, hanem kb a gyakorlati haszna...)
Ezt a megközelítést csak meg tudja jegyezni. Aztán jöhet, hogy a 100-as szorzás való arra, hogy kiemelje ezt a két számjegyet. |
Quote:
segítségként mit Vale irt ,h hasonlitsa és ugy hátha ráérez...Bár amióta a férfiak megmutatták,h mi a 22cm azóta a nők nem tudnak parkolni :) |
Quote:
OFF: Adj neki egy papirost, aminek mindkét oldalára az van írva, hogy 'Fordítsd meg!' :D:D |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Szerintem próbáld meg az alapoktól kezdeni a százalékszámítást. Pl. mennyi 50 30%-a? Ezt sokkal könnyebb megérteni. Ha már ez megvan (remélhetőleg) visszafelé is menni fog.
|
Vki ért a matematikai statisztikához ?:)
|
Quote:
bár a nehézséget is jó lenne tudni, mivel nem vagyok nagy ász... |
Bogár, te vagy az emberem! :D
Kerstatból kéne segíteni, SOS! Feladat, és nem tudom megoldani. Meg van adva ez: Nagykereskedelmi árrésszint (árrésszínvonal) = 40% Nagykereskedelmi ÁFA befizetés = 8,4 Ft/db Kiskereskedelmi ÁFA befizetés = 37,8 Ft/db Kérdés ez: Nettó termelői ár Bruttó termelői ár Termelői áfa befizetés Nagykereskedelmi árrés Nettó nagykereskedelmi eladási ár Bruttó nagykereskedelmi eladási ár Nagykereskedelmi haszonkulcs (a beszerzési ár %-ában, tehát HKb, és nem HKe) Nagykereskedelmi ELÁBÉszint (ELÁBÉszínvonal) Kiskereskedelmi árrés Nettó kiskereskedelmi eladási ár Bruttó kisker. eladási ár Kiskereskedelmi haszonkulcs (szintén HKb!) Kiskereskedelmi árrésszint (árrésszínvonal) Kiskereskedelmi ELÁBÉszint (ELÁBÉszínvonal) |
Addig eljutok, hogy ha a nagyker árrésszínvonak 40%, akkor a nagykereskedelmi ELÁBÉszint az 60%. Ez eddig könnyű.
De hogyan tovább? Hiszen csak arányok vannak megadva, konkrét érték sehol. Hogy számolok tovább? Akárhogy nézem a könyveket, füzeteket, internetet, nem találok olyan képletet, amivel a megadott 3 (illetve hát 4) adatból ki lehetne számolni a többit. Valaki, aki ért a kereskedelmi statisztikán belül az árképzéshez profi szinten, az segítsen! Előre is köszönöm! |
Az összes eszembe jutó képletben, amikben ezek az adatok szerepelnek, legalább 2 ismeretlen marad... Így nem kiszámolható. A képletek egymásba nem alakíthatóak át, úgyhogy nem tudok kiütni egyismeretlent, és egy másik képlettel helyettesíteni. :(
Pl: Nagyker áfabefizetés = eladás áfája - beszerzés áfája. Tehát oké, hogy az 8,4, de hát ez egy különbség. 8,4 kijöhet úgyis, hogy 18,4-10, meg úgy is, hyog 28,4-20... Kisker áfával ugyanez a műsor. Árrésszínvonal meg úgy néz ki, hogy Árrésszínvonal = Árrés / N°Eladási ár X 100 Az oké, hogy ez 40%-de hát ebben is 2 ismeretlen van, az árrés, meg a nettó eladási ár... :( Elakadtam :( |
All times are GMT +1. The time now is 23:28. |