Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Rheia 08-05-2009 12:27

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 220951)
én már csak a filmet akarom beszerezni, kíváncsi vagyok, hogyan csinálták meg, mennyire maradtak hűek a könyvhöz.

Nem láttam a filmet, mondjuk azt sem tudtam, hogy van..:o
Általában a könyv alapján készült filmek nekem csalódást okoznak..

Vent 08-05-2009 12:33

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 220952)
Nem láttam a filmet, mondjuk azt sem tudtam, hogy van..:o
Általában a könyv alapján készült filmek nekem csalódást okoznak..

én is így voltam A Pál utcai fiúkkal, a Harry Potterrel, Agatha Christie filmekkel, ennek ellenére mégis érdekel, mit hoztak össze (kivétel volt a Gyűrűk Ura, könyvben vontatottnak éreztem, filmben viszont már lendületesebb volt).
amúgy én is csak hétvége óta tudom, hogy készült belőle film :D

[HTPA]GeeForce 08-05-2009 16:01

Sven Hassel - A kárhozottak légiója
Sven Hassel - Lánctalpak
Sven Hassel - Bajtársak
Sven Hassel - Gyalogoshadosztály
Sven Hassel - SS Tábornok
Sven Hassel - Gestapo
Sven Hassel - Pokoljárás
Sven Hassel - Fagyhalál
Sven Hassel - A Komisszár

Így ebben a sorrendben.
Negyedszer veselkedek neki.
Ezeket a könyveket egyszerűen nem lehet letenni... Reggel felkelek, fogmosás, zuhany, öltözés, irány meló. A buszon felszállástól egészen a melóhelyig olvasom. Meló után azonnal a kezembe kerül, buszon hazafelé olvasom. Ha megtehetem, délután itthon olvasom, és lefekvés előtt is olvasom.
Tulajdonképpen van, hogy még a gép előtt ülve is... :D
Elképesztő, hogy mennyire bozrasztóak, mégis emberiek, nyomasztóak, de mégis megnyugtatóak...
Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Goldy 08-05-2009 16:04

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 220955)
én is így voltam A Pál utcai fiúkkal, a Harry Potterrel, Agatha Christie filmekkel, ennek ellenére mégis érdekel, mit hoztak össze (kivétel volt a Gyűrűk Ura, könyvben vontatottnak éreztem, filmben viszont már lendületesebb volt).
amúgy én is csak hétvége óta tudom, hogy készült belőle film :D

A Gyűrűk Uráról tudnánk vitatkozni hogy melyik volt a jobb. Szerinte a film áthozta a könyv hangulatát de színvonalban meg se közelíti az pedig bosszantó hogy kihagytak ziccer poénokat és hogy a második részt totál átírták a kedvenc karakteremből meg egy impotens idiótát csináltak :)

De volt egy film illetve BBC-s mini sorozat ami jobb volt mint a könyv az pedig a Büszkeség és Balítélet.

Az általam valaha látott legrosszabb adaptációt pedig szerintem a Quo Vadis-ból csinálták. Az vmi borzasztó lett filmen.

Rheia 08-05-2009 19:07

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 220967)
A Gyűrűk Uráról tudnánk vitatkozni hogy melyik volt a jobb. Szerinte a film áthozta a könyv hangulatát de színvonalban meg se közelíti az pedig bosszantó hogy kihagytak ziccer poénokat és hogy a második részt totál átírták a kedvenc karakteremből meg egy impotens idiótát csináltak :)
.

Egyet értek. A Gyűrűk ura is könyvben volt jobb, és tényleg sok minden kimaradt a filmből, aminek pedig volt jelentősége..

Dragi 08-05-2009 19:39

Jack London - Az éneklő kutya

Pepa 08-05-2009 19:43

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 220984)
Jack London - Az éneklő kutya

Az egy jó könyv. Beire de mer (vagy hogyan írják:))

Dragi 08-05-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 220985)
Az egy jó könyv. Beire de mer (vagy hogyan írják:))

Nekem is nagyon tetszik :) már nem is először olvastam el :)

Vent 08-06-2009 06:42

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 220967)

De volt egy film illetve BBC-s mini sorozat ami jobb volt mint a könyv az pedig a Büszkeség és Balítélet.

Az általam valaha látott legrosszabb adaptációt pedig szerintem a Quo Vadis-ból csinálták. Az vmi borzasztó lett filmen.

ízlések és pofonok, nekem tetszett.

viszont amikor Rejtőtől olvastam Az ellopott századot, nagyot nevettem, amikor kiderült, hogy tényleg ellopták, és milyen leleményesen. :D az a Péter gyerek ügyes legény volt. :)

Topsy 08-06-2009 15:01

Szabó Magda: Régimódi történet.

A filmet már láttam, nagyon megfogott. A könyv más, de ez is rabulejtett, szeretnék abban a korban élni.

All times are GMT +1. The time now is 06:22.