![]() |
Arról, hogy a tanulmányai végeztével nem kapott munkát? Nem feltétlenül.. a túlképzetteknek már nem is válaszolnak, legtöbbször kapásból elküldik, nehogy később a diploma miatt nagyobb bérigényük lehessen egy olyan munkára, amit egy kevésbé képzett kolega is el tud végezni. Főleg ha a saját lakhelyén akar elhelyezkedni, mert nem feltétlenül lakik mindenki nagyvárosban.
Persze nem a segélyre kellene várni.. Neki se! Szvsz ha nem tudják munkához kötni az ilyen támogatást, ne is járjon. Nyilvánvalóan sok az igazságtalanság és a kiskapu ezen a területen. |
Quote:
Persze, azt nem mondtam, hogy könnyű lenne bármit is csinálni, elérni, de hogy nem rajta múlik? Túlképzett? Minek képezte túl magát? Matektanár, szocpedagógus, valutás (gondolom valutapénztáros). Ezeket minek tanulta? Gondolom azért, mert addig sem kellett dolgozni. És most büszke magára, és a büszkesége annyit sem enged meg, hogy kihagyja a CV-ből valamelyik képesítését. Ráadásul, mikor gondolkodott azon, hogy mire lesznek ezek jók neki? Vagy semmikor? Bármelyik is, akkor mégiscsak rajta múlott. Meg nem akar a saját lakhelyén kívül elhelyezkedni? Nem gond, csak akkor éljen a következményeivel (0Ft/hó). Ha nem tud, akkor meg akarjon mégiscsak... Arról sem írt, hogy milyen egyéb dolgokkal próbálkozott amiből megélhet, miközben stabil munkát keresett. De mégis írt: otthon ült. Végülis jobb, mintha lopni ment volna, az tény. Értem az álláspontod, de a "nem feltétlen rajta múlik" dolog maszatolás. Ő is csak egy ember, aki azt gondolja, hogy neki jár a megélhetés anélkül, hogy a kisujja mozdításánál nagyobb erőfeszítést tesz, pont, mint azok, akiket kritizál. Meg, hogy másnak kell megoldania helyette. Félreértés ne essen, nekem semmi gondom nincs azzal, hogy ki hogyan alakítja az életét, semmi közöm hozzá. Viszont vállalja a tetteiért a felelősséget. Lehet, hogy rá is fog döbbenni erre később. Lehet mások is rá fognak döbbenni később. Csak addig a saját kontójukra játsszák az "élet" nevű játékot, ne másokéra. ui: Ha három hónapja 0 forintból él, akkor se munkára se segélyre nincs szüksége, mert úgy tűnik így is megoldja :) |
Von, hagyd már a hülyeséged.
Itt a községünkben a diplomások a közcélúak, annyira nem találnak munkát. Sok ismerősöm nem kis végzettségekkel (nem írom le, mikkel, mert neked egy tanár/szociológus csak egy szar) csak vándorol állásinterjúról-interjúra... Örülök, hogy Te olyan helyen élsz, ahol csak annyiból áll a munkakeresés, hogy be kel menni valahová és máris alkalmaznak... Senkinek nem kívánom a munkanélküliséget, de amikor ilyet olvasok, mint most tőled azért picit elgondolkozom rajta, hogy Te hasonló helyzetben is így írnál-e? Nem akarok ebből 15 oldalas vitát generálni, csak leírtam az írásodra a véleményem... |
Ma beszélgettünk az info tanárral arról, hogy programozó-matematikusnak érdemesebb-e menni, vagy mérnökinformatikusnak. Szerintetek?
|
Quote:
De azt hiszem, meg is érdemlik... A kérdésedhez viszont nem tudok mit hozzáfűzni :) |
Quote:
|
Quote:
Pár éve jobb volt, de bízom a jövőben... 9 év tanítás után azt mondom, nem bántam meg... |
Quote:
|
Quote:
Az ismerőseid dolgoznak (még ha nem is azt amit szeretnének), igyekeznek, próbálkoznak - ha jól értem - és nem kommentekben sírnak hárítva a felelősséget, explicite bevallva, hogy a segély hiányzik miközben otthon ülnek. A kettő között óriási a különbség. Olyat sem mondtam, de még csak nem is gondoltam, hogy a tanár vagy a szociológus szar lenne. Viszont azt határozottan gondolom, hogy ha valaki ilyen pályát választ - anélkül, hogy más kényszerítette rá -, akkor vállalnia kell az ezzel járó többletnehézségeket. Nem azért, mert az annyira jó, hanem mert ha mást hibáztat, önmagát csapja be. Én egyébként elköltöztem Pestről vidékre, és jelenleg nem abban a községben dolgozok, ahol élek: napi 30km-t kell utaznom a munkáért. Tehát egyáltalán nem a levegőbe beszélek. Az ismerőseid is mehetnének teljesen más földrajzi területre dolgozni, külföldre is, valahol valamilyen munkát biztosan találnának, amiből már ki lehetne indulni. Hogy szeretnének-e menni? Megértem, ha nem. De azt látni kell, hogy csak az ő döntésük ez, innentől kezdve az övék a felelősség, hogy teszik, vagy nem teszik. Azt még külön mondtam, hogy nyilván nem könnyű dolgok ezek. De a könnyű dolgokat tudja mindenki csinálni, szal nem meglepő, hogy a nehezek nagyobb haszonnal járnak. (ettől független viszont, hogy az ismerőseiddel mi a helyzet, jelenleg Magyarországon borzasztó sok ember van, aki nem dolgozik, és akkor sem hajlandó dolgozni, ha eléberakják a lehetőséget - ez már más, és egyáltalán nem olyan jelenség, amit védeni kellene) |
Quote:
Amúgy szerintem rosszul tetted fel a kérdést, vagyishogy inkább: egyáltalán nem ezen múlik, hogy mi lesz belőled. Aztán még ott van az is, hogy definiálhatnád mit jelent az, hogy "érdemesebb" :) |
Quote:
Nálunk dolgoznának az emberek, mert elég igyekvő a település, ha lenne mit. De amikor most a közmunkára is 1 és 2 hónapos szerződéseket tud csak adni az önkormányzat (nem tehetnek mást, a kezük meg van kötve), akkor nincs miről beszélni... |
Quote:
Ma már azt nézik, hogy érte-e hozzá vajon a delikvens és ha igen akkor milyen szinten ? Multis tapasztalatom alapján aki diplomára hivatkozik az segg hülye a végzetségéhez :D És minden máshoz is :) Ja hogy röghöz kött a delikvens .. nem képes 1 órát utazni a munkahelyére ... Maradjon otthon :) Tőlünk fejletebb országokban nem 1 órát utaznak melóba hanem 3-5 órát is ... Persze csak az aki ganaj a munkahelye közelébe költözni :))) Aki dolgozni akar az talál melót magának , akinek több pénzre van szüksége mint amit az egy melóhelyen keres az keres pluszba még melót mert van :) Vagy kitalál valamit , hogy legyen több bevétele :) Mert azért azt a havi 200-300k-t nem olyan nehéz összerakni egy embernek szerintem ami a megélhetéshez kell ..... Persze pár évvel ezelőtt könnyebb volt mint most de most is megoldható szerintem ... |
Quote:
Hülyeség , lesznek helyek az országban amik elnéptelenednek .. ott mezőgazdasági területeket kell létrehozni.... Ahol munka van ott meg dolgozni kell és oda kell menni :) Mi ezen a bonyolult ? Ez képlet nem olyan , hogy diploma kelljen hozzá :)) "józan paraszti ész " |
Quote:
3-5 óra utazás? Akkor 6-10 naponta oda/vissza, mondjuk 8 óra munkaidő, máris csak 10-6 órája maradt minden másra... Ez sztem baromság... Aki dolgozni akar, talál munkát magának? - Gyere már lécci és ezt mondd el annak a kb. 150-200 embernek itt Sényőn, aki dolgozna, de mégsem tud elhelyezkedni, mert NINCS HOL DOLGOZNI... Lehet bevernék a nagyképű pofádat... Még meló? - Akinek 1 is lenne, az összetenné a kezét... A vastagon kiemelt részt meg esetleg leírhatnád picit részletesebben, szerintem nem vagyok egyedül vele, akit érdekel(ne), hogyan is lehet egy embernek összerakni 200-300.000-et havonta? De ne gyere a hülyeséggel, gondolkozz pl. az én tanári fejemmel/lehetőségeimmel... Köszönöm! |
Quote:
Mi ebben a felfoghatatlan piciny agyad számára? Mezőgazdasági területek? Ez nem egy pc játék... Amíg behozzák a szart, addig nem kell a magyar árú, számtalan példa van rá... Lenne itt termelés, ha meg lehetne belőle élni... Nem vagy Te picit álomvilág kormányzója? |
Totya, teljesen komolyan mondom.
Ha gondolod, szervezek az általános iskolánkban egy összejövetelt a dolgozni akaró, de sajnos munkanélküliek számára. Szerintem a telt ház garantált. Sőt, más településeken is kiplakátolom. Vállalod, hogy tartasz egy előadást a nézeteidről, illetve segítesz az embereknek, hogyan találjanak könnyebben állást? Ha kell, akkor az útiköltségedet én állom ide és vissza, sőt egy vacsorára is meghívlak. Sajnos tiszteletdíjat nem áll módomban fizetni... Nos? |
Quote:
Quote:
Én érdekes helyzetben vagyok, mert van itt a közelben 3 település, az egyik, ahonnan származom, a másik, ahol élek, a harmadik pedig, ahol dolgozok (ezen a három településen laknak összesen 11 ezren) Ahonnan származok és ahol dolgozok, azoknak a településeknek az önkormányzatai adósságok nélkül működnek, sőt, nyugodtan lehet mondani, hogy gazdagok. Ahol dolgozom, ott 1800 fő lakik, kismillió cég működik, mind a helyiek vállalkozása, 4-5 cég sok milliárdos forgalmat bonyolít évente, magyarországi viszonylatban is gazdag a település, emellett nagyjából nulla a lopások és erőszakos bűncselekmények száma. Ahonnan származok, az a település meg volt az ország leggazdagabb települése is még régen (volt az egy főre jutó Mercedesek számában is első, lol), rengeteg óriási legális céggel, és hát illegális dolgok is nagyban mentek (olajszőkítés, borhamisítás stb). Ez a település is gazdag. És van a harmadik, ahol élek. Egyiktől 15, a másiktól 10 kilométerre. Az önkormányzat eladósodva, az emberek nem dolgoznak, segélyből és kamu rokkantnyugdíjakból, meg ilyenekből élnek, és a rendőr szerint 50-60 fatolvaj él itt, akiről tudnak... Meg egyéb nyalánkságok. Gondolj bele, 10-15km távolság, azaz tök hasonló adottságok, és mekkora különbség, szinte számomra is hihetetlen! Mindez csak és kizárólag az emberek hozzáállásbeli különbsége miatt. |
Nagy titok a 3 település neve?
Egyébként meg miért lax a 3 közül a legszarabb helyen? |
Quote:
Az ember akkor a legfogényoabb az élet dolgaira szerintem , tt teljesen megváltozott a szemléletem ez miatt ... A 3-5 órát napi szinten értem ...... Egyébként meg simán vállalom és nem kérek semmit érte ha már egy ember képes rá, hogy feladja a nagy semmit amiben él :) Most komolyan , nekem megvan amit leírtam ha ott nincs meg amit te írtál akkor velem van a baj vagy ott ? A Te településeden élők nem képesek váloztatni vagy csak egyszerűen nem akarnak és várják a sült galambot mint sokan ? Ha adott helyen nem tudok megélni akkor elmegyek oda ahol megtudok .. mi ebben a bonyolult ? |
Quote:
|
Quote:
Mégis hová? Semmi konkrétumot nem írsz, csak frázisokat... Nah, akkor figy... Édesanyám 53 éves. Sajnos amikor elvégezte a 8 osztályt, akkor nem volt lehetősége még középiskolában sem tanulnia, mert 7 testvére volt és abból 6 fiú, akiket szinte akkor már Ő nevelt, mert a nagyszüleim dolgoztak. Papóm bányász volt, mamám meg napszámos... Édesanyám 14 évesen elkezdett betanított munkásként dolgozni a DIRUVÁLL-nál, több, mint 15 évet. Aztán itthon tsz, majd Kórház, mosoda. Az utóbbi években varrodákban dolgozott, de sok bezárt. Tavaly az önkormányzat alkalmazta, de lejárt a szerződése és nem lehetett hosszabbítani. Nah, neki pl. mit tudnál mondani? Ezt a sült galamb dumát, meg hogy Te BMW gyárban dolgoztál? Biztos nagyon fogékony lenne rá... Rá mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem akar és szeret dolgozni becsülettel... Hány élethelyzetet írjak még le az ismerősi körömből? |
Quote:
Nos, nem nagy titok, végülis. Soltvadkertről származom, Bócsán dolgozom és Tázláron lakom. 10-14-8 km-es élű háromszög csúcsaiban lehet berajzolni őket. (Tázlárhoz annyit még, hogy nyilván laknak értelmes, dolgos emberek is, csak épp nem alkotnak túl nagy tömeget) Bócsán az önkormányzatnak azzal vannak nehézségei, hogy egyeztessen a terveiről a vállalkozókkal-cégtulajokkal, ugyanis 120 fölötti a számuk összesen (1800 emberre). Bócsára a falu méreteihez képest szerintem rendkívül sokan járnak be a környező településekről dolgozni (én is). Nekem még vannak egyéb terveim, de ha a falu ilyen marad, azt én is el tudnám képzelni, hogy itt éljek később, akár életem végéig is. Ez a hely ugyanis simán a párját ritkítja, engem egy tipikus amerikai kisvárosra emlékeztet. Igaz kocsit szerintem nem szoktak nyitva hagyni (bár lehet megtehetné az ember), biciklit bárhol otthagyhatsz, és fél nap múlva is szinte garantált, hogy megtalálod a helyén |
Köszönöm a kimerítő választ...
Totya, tőled várom, hogy akkor mikor jönnél el nálunk észt osztani a tudatlan szabolcsiaknak... ide írhacc: 160521 Jó éjt! |
hogy hozzá szóljak a témához.
Én 2006-2008 között Ecséd - Pest között ingáztam oda-vissza. napi 140 km, reggel 4kor keltem és fél hétre értem haza. Havi 45k ft volt a bérletem, de legalább tudtam dolgozni. Most napi 30km-ert utazok, ami egy óra és hosszú és kitartó munka árán ismeretség nélkül sikerült Bankban elhelyezkednem (semmit nem ért, hogy nem e-mailben küldözgettem a cumókat, hanem fogtam magam, kinyomtattam az önéletrajzokat és mentem Pestre és a környéken minden hová és adogattam be a cuccost. Valahol túlképzett voltam, mivel diplomám volt, valahonnan nem is válaszoltak, pedig tök mindegy lett volna, csak tudjak dolgozni. Az első könyvelői állást ami esett elfogadtam). Mázlim volt. Két év után hívott fel a jelenlegi főnököm, hogy még megvan neki az önéletrajzom és mindenképpen pasit akar felvenni a sok nő közé :) Ha ő nem ilyen ember, nem lennék ma Bankban. Anyum 8 általánost elvégezte, a szülei nem engedték tovább tanulni, mivel lány volt. ha bezár a lear nálunk nem fog tudni a kora miatt sehol elhelyezkedni. Szóval nem mindenki tud dolgozni aki szeretne, és nem mindenki dolgozik, aki tudna. u.i.: A mai napig nincs jogsim, mikor fiatal voltam anyum összekaparta volna rá a pénzt, de nem fogadtam el, mert luxus lett volna, most lenne rá lehetőségem de inkább anyumat támogatom, hogy a havi 70.000 ftos fizetéséből kijöjjön. A diplomám is úgy lett meg, hogy diákhitel + suli mellett 4 órás meló. |
Quote:
Köszönöm Hex! |
Quote:
Ezen nincs mit szépíteni .. 5 éve jöttem lakni ide ahol lakok, válás után "kisemmizve" kocsimba bepakoltam a cucaimat és elndultam lesz ami lesz címszóval .... Bejött és tudod miért ? Mert ilyen a felfogásom amilyen "szerinted álomvilág" Szerintem ilyen az élet és így müxik is :) Nálatok nem müxik .. Akkor ki is beszél hülyeséget ? Én nem akarom megváltoztatni az életed és az ismerőseidét sem ... Nektek jó a gyepes röghözkötött .... ti dolgotok éljetek úgy mit bánom én :) De ne sírjatok, hogy szar az élet .... kussoljatok ha szeriintetek az a tuti .... Jó az nektek :) Ha nem jó módosítsatok rajta , ja , hogy nem vagytok rá képsek ... így jártatok című fejezet ...... Nekem meg jó így és semmi bajom :) |
Quote:
No jó éjt, mivel 5-kor kelek. a bunkó stílusért bocsi, de mióta 6 órában dolgozom, másod állást is vállalok. Könyvelés, szja bevallás. Mai termés 40 db szja bevallás, kicsit fáradt vagyok már. |
Quote:
Hex 4-en vagyunk vagyunk tesók szóval nekem ne mutasd be :D Nagyképű lennék ? Igen az vagyok mert megtettem pár olyan lépést amit sokan nem mernek megtenni :) Korán kelés ja én is fél 8 felé :D Nekem nagyon korán van :D |
Quote:
|
Quote:
Nem röghöz kötöttség de gondolj bele egy 40-50 éves ember egy Szabolcsi ház vagy panel árából mit is tud venni még ha el is indulna?Vagy mit kezdjen mert ismerőseim, családom körében sok van akinek érettségi mellet van 2-3 szakmája is, de olyan ami jelenleg nem kell ám sehova.Húsipari-tejipari technikummal manapság nem működő gyárak mellett nem egyszerű.Ja mindezek melletmost itt Szabolcsban dolgozik aki tud, gyárakban 3 műszakban napi 10-12 órában havi 70ezerért.Összejön a 2-3k is de csak 3-4 hónap alatt. |
Édesanyám 5 perce olvasta el az írásod, amit arra reagáltál, amikor róla írtam. Értelmes asszony lévén annyit üzen Neked, hogy örül a jó életednek és sok szerencsét kíván a továbbiakban is....
Én meg értelem híján kb. annyit, hogy egy bunkó paraszt vagy, teljes szívemből kívánom, tapasztald meg azoknak a sorsát, akiket ennyire leszólsz/lenézel... |
Hát kalapácska nem tudom hol nőttél fel, én borsod megyében, menj el oda és talán reálisabban fogod látni a helyzetet. hidd el nekem nem mindenki tud dolgozni aki szeretne. nekem nem kell messzire mennem példáért, tesóm 2 diplomával egy okj-s képzéssel nem tudott elhelyezkedni kb 1.5 évig, az önkormányzatnak dolgozott havi 55k forintért.
de itt jön az amiben kalapácskának van némi igazsága. nem adta fel, tisztességgel bejárt, és közben munkát keresett, most már könyvelőirodában dolgozik. én otthagytam borsodot, itt nyugatmagyarországon könnyebb boldogulni, és könnyebb a szüleimet támogatni.. (és mondhatni megtaláltam a boldogságom) én megtehettem, még nem volt családom, de mit javasolnál azoknak, akik 3 gyereket hagynának otthon?? |
Szerintem Totyának ugyanúgy igaza van, mint a többieknek. A különbség a két oldal között annyi, hogy Totya a nagyvárosi létből indul ki.
Budapesten tényleg csak az nem talál munkát, aki nem akar. Multinacionális cégek tucatjai kutatnak folyamatosan új munkaerő után, tele vannak az állásbörzés a hirdetéseikkel. McDonald's, Burger King Tesco, Auchan, Cora.. ezeken kívül szász és száz szintén multicég keres telefonos értékesítőnek hölgyeket, üzletkötőnek pedig urakat. Lehet jelentkezni ellenőrnek, buszvezetőnek, kukásnak és még aminek. Persze aki válogat az ne csodálkozzon, hogy nehezen talál munkát. Ha valaki nem akar multinak dolgozni vagy olyan állást szeretne, ami végzettségének megfelelő, az megszenved a dologgal. Ezzel szemben mi a helyzet vidéken? A gyárak, melyek köré korábban városok épültek bezártak, az ott dolgozó ezreket elbocsájtották és jövőkép nélkül hagyták őket a legaljába süllyedni. A találékonyabbak vagy a kevésbé tanácstalanok más után néztek, ám a többség részben önhibáján kívül segélyre váltott. Ami munka kínálkozik a környéken, azért élethalál harc megy, ám ezek is csak alkalmi- vagy idénymunkák. A helyzet borzasztó. A vége az, hogy az elkeseredett családapák inkább megölik szeretteiket és magukkal is végeznek, minthogy együtt szenvedjenek a kilátástalanság béklyóiban. A megoldás nem abban rejlik, hogy az embereknek azt mondjuk, hogy bizony aki munkaképes, annak dolgoznia kell, mert ezt Ők is nagyon jól tudják. A megoldás abban rejlik, hogy a hazai ipart és mezőgazdaságot felélesztik, amivel munkát adnak a tanácstalan ezreknek (millióknak?), hisz a fővárosba sem jöhet mindenki.. A fentiek persze nem vonatkoznak a segélyezett kisebbségi gigafamiliákra, akik találékonyan élősködő üzemmódra váltottak, amint megtehették. |
Quote:
Anno amikor megszünt a munkahelyem és szeptemberig nem dolgoztam és nem is suliztam 8hónapig, anyagilag nem voltam a toppon,de nem találtam munkát,nem azért mert nem volt, csak nekem nem felelt meg, vagy fordítva. Én megtehettem hogy válogatok, mert az alapvető egzisztenciám meg volt, volt hol laknom,volt mit ennem. Emellett ami nekem megfelelt volna,oda azért nem mehettem végül, mert elmondtam,hogy szeptembertől megyek fősuliba nappalira. Volt 1-2 haverom aki ajánlott 1-2munkát és probált segíteni (köszi Ts:)) Mindezt úgy,hogy van egy érettségim, ami munkakeresésnél tökéletesen megfelel egy tekercs WC papirnak. Vidéken meg megint más a helyzet,mert ott tényleg sok falu/város épült egy iparosodott területre, amit szétvertek. a bányák bezártak, a gyárak megszüntek, leépültek. |
Így oldja meg a rutinos spori, ha bent hagyta a sárga lapot az öltözőben. A bűvész Peter Walton, aki a szerdai Everton-Birmingham (1-1) meccsen folyamodott ehhez a trükkhöz - nyilván nem csak egyszer hajtotta végre, hiszen az operatőr már készült.
|
Quote:
Milyen diploma ? Bölcsész esetleg vagy valami hasonló kaliber ? Megértem ha nem veszik fel sehova :) Persze attól még az diploma :) Csak pont nem jó semmire ... Szerintem ha gépész diplomája lenne vagy hasonló tuti lenne melóhelye és ha még ért is hozzá nem csak diplomája van akkor meg kapkodnának utána kb :)) Ja, hogy évente kb 100000 ember diplomázik le mindenféle diplomából ..amiből kb 5000- nek lehet tanári diplomája ami szerintem kb elég 100 sulira vagy 50 végül is ezek csak hasraütésszerű számok ... hány új iskola is nyílik ?? Az oktatási rendszer sajnos egy guriga taknyot se ér ugyanis kereslet kínálat elvéhez semmi köze nincs ..... Perzse ezt az embereknek is látni kéne , hogy nem megyek olyan szakra tanulni amivel nem tudok elhelyezkedni .....De ha tudsz szerszámkészítőket vagy cnc marósokat , tömbszikrásokat és az ezelhez a területekhez tartozó szakembert azoknak pl elég gyorsan tudok segíteni pest és kecskemét vagy vác környékén :) A másik nagy igazság amit Kutya írt : nem akart ott dolgozni mert ezé azé tökmindegy .... nem azt akarta csinálni és nem volt melója, de szart rá enni adtak neki melegben volt sok baj nem érhette :D Merengő is átment az ország másik végébe mert úgy gondolota ott jobb lesz ... Bejött neki , grat :) Poll : tök érdekes , hogy többen is leírták már itt, hogy igen odébb költöztem ide oda stb és azóta müxik .... Édesanyádnak köszönöm a jó kívánságait :) Szereintem meg te vagy egy bunkó paraszt és azt is megmondom miért . Ha valakinek eltérő a véleménye tőled azt te bunkó parasztnak tartod....Főleg ha még meg is mondja neked a véleményét . Továbbá ha véletlenül hibázol akkor sosem fogod beismerni még ha rá is jössz, hogy hibáztál... akor sem . Szóval maradj meg ahol vagy nyugodtan mindenkit szólj le aki nem osztja a véleményed és édasanyádnak ezt is mutasd meg légyszives, hogy osztja-e esetleg a véleményemet rólad , mert hát azért ő csak jobban ismer mint én :D Lehetne ebből a témából sokmindent írni, de hagyni kell puskaport későbbre is :D |
Quote:
A bolognai rendszer valamit egyébként segít a helyzeten, de vannak mostohagyermekei is. Úgymint az általad kiemelt tanárképzés. Pontos számot ebben az esetben még nehezebb mondani, de hogy érzékeltessem mekkora lehet a tévedés, Pool-féle palántákból jelenleg az eltén, aminek tanárképzése hagyományosan erős, képeznek 3 darabot... |
Quote:
|
310 vesztes meccs után.
A Caltech kosárlabda-csapata 26 év után tudott újra bajnoki mérkőzést nyerni. Igaz, ők nem is atletikus képességeikről ismertek, hiszen az iskola, a California Institute of Technology eddig 31 Nobel díjast adott a világnak, és könnyen lehet, hogy a pályán lévők közül is elnyeri majd valaki a legrangosabb tudományos elismerést. Az Occidental College elleni meggyőző 46-45-ös diadal még a híradókba is bekerült, ami érthető, elvégre sporttörténelmi győzelemről van szó. Érdekes, hogy a csapat szinte lekopírozta a nagy elődök utolsó sikerét: 26 évvel ezelőtt a Caltech 48-47-re győzte le a Le Verne együttesét.
|
Előzőhöz.
Mekkora öröm :) Nagyon nagy... |
All times are GMT +1. The time now is 00:57. |