Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Pali papa 12-07-2007 06:28

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140863)
Nem értettük meg egymást.

20-30 körről lopkodni? Létezik olyan csoport, ahol az, aki 20-30 körre van tőlem, az 10.000 pontértéken belől van? :O (Ha van ilyen csoport, melyik az?) Tehát ez ne mvalós probléma. Ez kitaláció.

Gee német anarch 4-es szint...
1200 pont 41 körre van :D:D:D:D:D
Amúgy ahogy elnézem ez az egész dolog arról szól, hogy van néhány ember aki nem tud védekezni a tolik ellen. Azt, hogy ez a játéktudásuk hiányából fakad-e nem tudom megítélni, de azt, hogy ha egy hadilag legyengített fajt néhány elégedetlenkedő miatt játszhatatlanná herélunk az szegényíti-e a játékot azt igen.
Szerintem jó a toli úgy ahogy van.
:D:D:D

[HTPA]GeeForce 12-07-2007 08:07

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 140920)
Mert ha egy ori, akit lopnál 9k pontra van, van is valami zsákmány mi?! :D

Ez most itt nagyjából meg is ért egy zöldet.

Tehát ezek szerint vannak ilyen csoportok. Eddig 2 ilyen merült fel.

Tehát ha 10.000 pontra van 32 kör, akkor az általad említett 20-30 kör az kb 8.000 pontkülönbség felett van valahol.

Az azt jelenti, hogy 0-20% a lopásonkénti haszon. Az elf alapból 20%-kal kevesebbet lop.

A leges leges leges legoptimálisabb esetben ha alapból 20%-kal számolunk, és annak vesszük a 80%-át, akkor (0,2*0,8=0,16) 16% lesz a tolvaláson a "haszon".
Az általad említett 30 kör kb 9.700 pontra lehet, az azt jelenti, hgoy 3% cucc jön alapból, amiből az elf miatt 20% nem jön át, tehát (0,03*0,8=0,024) 2,4% cucc jön.

Namármost. Te halál komolyan gondolod, hogy a 2,4%-nyi lopott áru miatt kitörölnél egy fajt a hódítóból?

Szívből remélem, hogy ezt te viccnek szántad, mert akkor elég jól sikerült. És ez esetben röhögnöm is kell rajta. :D:D:D De ha ezt komolyan gondoltad, akkor inkább sírok. :(:(:(

[HTPA]GeeForce 12-07-2007 08:10

Azt vegyük alapul, hogy varázsló mi szokott lenni? Óriás meg gnóm. Nos a gnómtól nem lehet semmit sem ellopni, mert bányája nincs, a pénzét bevédi 10 bankkal, rúnát minden magára valamit is adó vari piacon tartja, teki meg 0%-os.

Óriás ugyanaz, csak a tekiből jön egy kicsi. Mondjuk 80 db tekercs. Annak a 2,4%-a az 1,92. Tehát lopásonként buksz 2 tekercset / ág. 8 ág van. Mondjuk 13x lehet lopni. Az összesen (2*8*13) 208 tekercs. Szerintem ha ez téged romba dönt, akkor el kéne godnolkodni, hogy biztos a varázslós országok a neked valók-e?! ;)

És ez a legoptimálisabb helyzet. a 30 körön lévőtől kb 20 db tekercset fogsz lopni összesen. Ha egyáltalán lopsz valamit is.......

Ez nem okozhat problémát egyetlen játékosnak sem. Ahol problémát okoz, ott nagy baj van.

Kubbi 12-07-2007 08:30

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140938)

Tehát ha 10.000 pontra van 32 kör, akkor az általad említett 20-30 kör az kb 8.000 pontkülönbség felett van valahol.

Az azt jelenti, hogy 0-20% a lopásonkénti haszon. Az elf alapból 20%-kal kevesebbet lop.

A leges leges leges legoptimálisabb esetben ha alapból 20%-kal számolunk, és annak vesszük a 80%-át, akkor (0,2*0,8=0,16) 16% lesz a tolvaláson a "haszon".
Az általad említett 30 kör kb 9.700 pontra lehet, az azt jelenti, hgoy 3% cucc jön alapból, amiből az elf miatt 20% nem jön át, tehát (0,03*0,8=0,024) 2,4% cucc jön.

Namármost. Te halál komolyan gondolod, hogy a 2,4%-nyi lopott áru miatt kitörölnél egy fajt a hódítóból?

Szívből remélem, hogy ezt te viccnek szántad, mert akkor elég jól sikerült. És ez esetben röhögnöm is kell rajta. :D:D:D De ha ezt komolyan gondoltad, akkor inkább sírok. :(:(:(

Egy kicsit félreérthető az idézés alapján... :D
Szerntem a hsz jelentős részét nem nekem szántad.;)
Olvasd el, miket írtam eddig.:p

[HTPA]GeeForce 12-07-2007 09:01

Természetesen nem neked szántam. :D Max az első 1-2 sort. :D

A zölddel meg lógok, mert azt írja, ki, hgo nemrég adtam, és most még ne akarjak :(

webesc 12-07-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140938)

Másodszorra fordul elő,hogy az érveid bizonyításánál extrém példákat
hozol fel.
Itt a lopások készültségigényének a növekedéséről beszélünk.
Először kiragadtad a 20-30 %-ot. (Lehet az 8-15 is)
Aztán lopásnál Elfről beszélsz és vele számolsz.
Nem hiszem,hogy a szövis Tolik nagyrésze Elf lenne.
Számold át Tudós vagy Vándor Félelfre és akkor picit más lesz
az eredmény.
Én ki akarok törölni fajt a hódból ? Ezt hol írtam ?
Egyszerűsítek:
Szerintem az a gond,hogy a Tolikkal lehet menni akár 20-30 körre is
miközben ellene tenni csak sokkal közelebbről lehet.
Bevallottan Tolis vagy tehát érthető,hogy véded a Tolikat.
Én arról írok,hogy kicsit nehezítsük meg a dolgukat.

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 00:52

Nme, te arról írsz, hogy kiheréled őket.
mert lehet, hgyo egy feles elbírna egy nehezésítést (amit egyébként nagyon erősen kétlek...), de hogy ugyanaz a módosítás az elf faj törlését fonja maga után, mert ha se lopni, se ártózni nem tud, egyvalamit fog tudni, hadizni. De úgy sérülékeny ám nagyon.

Egyszerüsítek:

ha 20-30 körre lop egy tolvaj, olyan mérhetetlenül NEVETSÉGES összeget visz el bármi legyen is a szákmány, hogy ha te azt hiányolod, akkor a baj a te országodban van.

Mindösszesen 2, azaz kett őcsoportot hoztatok fel példánok, ahol egyáltalán előfordul, hogy aki 30 körre van, az 10k pontértéken belül van.

Kiveszem az elfet jó? legyen fél-elf.
Tehát az általad említett 30 kör kb 9.700 pontra lehet, az azt jelenti, hogy 3% cucc jön a lopott portékából.
Nincs olyan ország, aminek ez kárt okoz. Pont akkora kárt okoz, mint 1 db rengetés, amit ilyen messziről rá tudsz nyomni.

Ne próbáld meg elferdíteni a dolgokat! Az extrém példát NEM ÉN, hanem TE hoztad fel, merthogy 20-30 körről téged szarrálopnak.... Erre a megoldás az, hogy heréljünk még egy kört a tolvajokon.

Igen. többnyire tolvaj vagyok. De amit leírtam, azzal nem tolvajok is egyet értettek.

Ha meg megnehezíted, akkor az elf faj az 1/A topján kívül megszűnik létezni. tehát közvetetten kivetetnél egy fajt a játékból. Köszi. ;) Az a bizonyos "kicsi" nehezítés pont azt eredményezi, hogy játszhatatlan lesz az említett helyen kívül mindenhol máshol.

A vándor félelf meg ugye csak vicc. (Nagyon remélem hogy az, mert ha azt komolyan gondoltad, akkor meg aztán pláne nem kéne tolvaj-herélést javasolnod.)

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 00:58

Utálom, ha valaki feldob számokat, én azzal számolok, kijön valami elképesztő nagy baromság, aztán rámkeni, hgoy én extrém példákkal dobálózok............... Te írtad, hogy aki 32 körre van, az van 10.000 pontra. Innentől kezdve a te egetverő problémádra, miszerint 32 körről lopkodnak, leírtam számokban, hogy igen, lopkodnak, csak épp nem visz el semmit. Full készültséget rádáldozza, elvisz 200 tekercset. De te ennek ellenére még azt is akarod, hogy jobban fáradjon.

Ezt nehezítésnek szánod a tudós és a vándor félelfeknek. Miközben az összes többi tolvajlásra valaha is alkalmazott fajt kicsináltad egy tollvonással. Főleg az elfet, de nem hiszem hogy az emberek is örülnének egy ilyennek.... Vándor félelf meg nem létezik. POénból volt egy ilyen felvetés fél éve. Hangsúlyozom. Poénból. Értelmetlen személyiségválasztás.

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy a tudós félelf mondjuk 32 körről nem 200 hanem 300 tekercset lop el összesen, az áganként nem tudom mennyi, oszd el 8-cal. Hirtelen fejben mondjuk 38 jön ki. talán 37 vagy valami ilyesmi. 37 tekercs maitt, vagy legyen 700 rúna, vagy 9000 arany (bár ha van bankod akkor kb 40 arany jön), te hazavágnád az összes létező tolvajt. :)

Synkel 12-08-2007 01:46

Csak szólok, nem kell oda 30 kör. 5-6 körre már nem küldesz sereget, legfeljebb gyorsban ahogy hallom, ráadásul mire a sereged megfordul neki már fullon van a készülije megint. 5-6 körre már a varisok se tudnak semmit kezdeni vele, mert csak röhög azon a pár ártón ami eljut odáig.

Kubbi: nem igaz, hogy a rengetés nagyobb kárt okoz mint a gyújtás. Ha gyújtanak lehet kevesebb épületet veszítesz, de sokkal több fog leállni az emberhiány miatt mintha rengetnének. És a jobb szövikben azért szokott lenni egy gnóm aki hadi/toli magasabb szinten is.

webesc 12-08-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 141268)
Utálom, ha valaki feldob számokat, én azzal számolok, kijön valami elképesztő nagy baromság, aztán rámkeni, hgoy én extrém példákkal dobálózok............... Te írtad, hogy aki 32 körre van, az van 10.000 pontra. Innentől kezdve a te egetverő problémádra, miszerint 32 körről lopkodnak, leírtam számokban, hogy igen, lopkodnak, csak épp nem visz el semmit. Full készültséget rádáldozza, elvisz 200 tekercset. De te ennek ellenére még azt is akarod, hogy jobban fáradjon.

Ezt nehezítésnek szánod a tudós és a vándor félelfeknek. Miközben az összes többi tolvajlásra valaha is alkalmazott fajt kicsináltad egy tollvonással. Főleg az elfet, de nem hiszem hogy az emberek is örülnének egy ilyennek.... Vándor félelf meg nem létezik. POénból volt egy ilyen felvetés fél éve. Hangsúlyozom. Poénból. Értelmetlen személyiségválasztás.

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy a tudós félelf mondjuk 32 körről nem 200 hanem 300 tekercset lop el összesen, az áganként nem tudom mennyi, oszd el 8-cal. Hirtelen fejben mondjuk 38 jön ki. talán 37 vagy valami ilyesmi. 37 tekercs maitt, vagy legyen 700 rúna, vagy 9000 arany (bár ha van bankod akkor kb 40 arany jön), te hazavágnád az összes létező tolvajt. :)

Miii vaan ?
Hol írtam,hogy engem lopnak ? Olvass már vissza légyszi.
Pontosan azt írtam,hogy lehetséges ekkora távról is lopni büntetlenül.
Synkel is írja,hogy nem kell 20-30 kör táv ahhoz,hogy büntetlenül lopjanak.
Nehezítésnek szánom minden olyan Toli orinak aki csak olyan távról lop
ahonnan nem lehet tenni ellene.
Nem lenne kiherélve senki,csak nem lenne ennyire "Bátor" sok Tolis.
0% veszély=minimális haszon,nagyobb haszon=nagyobb veszély.
Erre gondolok.
Makacsul ragaszkodsz számokhoz amik példának lettek említve.
Írtam 20-30 kört,erre kiragadtad a 30-at.(Amiből mostanra 32 lett)
Szándékosan az Elfet hoztad fel a példádban mert ő kevesebbet lop alapból.
Kijelented,hogy nem létezik Vándor Félelf miközben gőzöd sincs róla,hogy
van-e vagy nincs.(És ahol most játszom ott még értelme is van)
Értelmetlennek tartok minden további beszélgetést veled.
Ott a végén a pont.

All times are GMT +1. The time now is 06:10.