Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3987)

csabi 03-08-2010 08:55

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 244048)
Juhé, ma nem akartam a hódítóval foglalkozni, mert a barátnőmnek születésnapja van, az elsőn éppen dolgoztam...

hány éves a barátnőd? mióta vagytok együtt? :eek::D:D

vityu 03-08-2010 10:50

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 244091)
hány éves a barátnőd? mióta vagytok együtt? :eek::D:D

Rakj közé akkor pontot. Tehát ma (vagyis tegnap) születésnap, az első párbajon dolgoztam... :p

J.Ati 03-09-2010 09:12

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 244257)
Remynek véletlenül igaza van:)

lol

:D

:)

Andrew 03-17-2010 17:57

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 245485)
Akkor elnézést, a nyelvtan helyett a helyes hozzászólás-idézésre és az elgépelés és a nyelvtani hiba közti különbség gyakorlására biztatlak :p

Na meg először utánanézünk, aztán írunk :rolleyes:

Értettem tanúr úr! :D

vityu 03-22-2010 15:46

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 245928)
Párbajban az 500 kört visszalehet még kérni mert volt róla szó, vagy csak rosszúl tudom, de nem érdekel már a párbaj, mert megyek külföldre és nem fogok játszani már. Tud valaki erről valamit?

Ó, ezt szomorúan hallom!
A-ból is hiányolnunk kell majd a nagyszerű játszótársunkat?

Pool 03-23-2010 21:18

Grigorij Perelman zseniális, különc orosz matematikusnak ítélte első Millennium-díját és a vele járó egymillió dollárt a bostoni Clay Matematikai Intézet a Poincaré-sejtés bizonyításáért. A tudós korábban azt mondta, nem fogadja el a díjat.

A Clay Intézet hét matematikai probléma megoldásának elismerésére alapította a Millennium-díjat, amely mellé egymillió dollárt ajánlott fel azzal a két feltétellel, hogy a munkát tudományos folyóiratban kell közzétenni és két éven belül ne tudják megcáfolni.

Perelman csupán annak a feltételnek felel meg, hogy megoldását nem sikerült megcáfolni, ugyanis munkáját nem egy tekintélyes folyóiratban, hanem az interneten tette közzé 2002-ben. Egyes források szerint éppen ezért húzódott mostanáig a díj odaítélése. A tekintélyes intézet viszont olyan nagyra értékelte a teljesítményt, hogy megváltoztatta a szabályokat.

Grigorij Jakovlevics Perelman 1966-ban született Leningrádban. 1982-ben maximális pontszámmal nyerte meg a budapesti matematikai diákolimpiát. Az Orosz Tudományos Akadémián dolgozott, majd Amerikában töltött néhány évet. 1995-ben tért vissza a Sztyeklov Intézetbe, de állását később otthagyta, majd visszavonult, emailcímét is megszüntette. Lakása üresen áll, ő átköltözött édesanyjához, aki annyit mondott egyszer a fiáról, hogy "Grisa szereti a zenét, a kását meg a rántottát, de nem szívesen érintkezik emberekkel”.

Perelman nem fogadta el 2006-ban a matematikai Nobel-díjnak számító Fields-érmet sem, pedig akkor maga John M. Ball, a Nemzetközi Matematikai Unió elnöke kereste fel Szentpéterváron, hogy személyesen próbálja rábírni a díj átvételére, de tíz órányi vita után feladta. “A díj teljesen irreleváns számomra. Ha a bizonyítás helyes, nincs szükség külön elismerésre" – mondta Perelman.

A Poincaré-sejtés bizonyítását az év legjelentősebb tudományos eredményének minősítették 2006 végén, egy tekintélyes amerikai intézet pedig a világ tíz legzseniálisabb tudósa közé sorolta Perelmant. Már akkor felmerült, hogy a megoldással kiérdemelheti a Millennium-díjat, de Pereman közölte, hogy azt sem fogadja el.

Azon ritka alkalmak egyikén, amikor a tudós egyáltalán hajlandó volt szóba állni újságírókkal, 2006-ban a Komszomolszkaja Pravda című lapnak kijelentette: "Nem tetszik, hogy beleegyezésem nélkül írnak rólam. Nem tartom nagy hőstettnek, hogy visszautasítottam a díjat. Sem a munkámban, sem a személyemben nincs semmi érdekes. Azok, akik a felhajtást csinálják, nem a barátaim".

Poincaré-sejtés:A zárt kétdimenziós felületeken minden hurok ponttá húzható össze. A Poincaré-sejtés feltételezi, hogy lehetséges ez háromdimenzió esetén is.

Alg 03-23-2010 21:23

Nem is tudtam, hogy az egyiket sikerült már megoldani :o

Pool 04-20-2010 22:48

Létrejött a szerencsejátékokkal foglalkozó fórum, ha érdekel a téma és szeretnél tag lenni, tippekkel, ötletekkel, élményekkel gazdagodni, írj a 194195-ös országnak és kapsz meghívót

Rynok 04-26-2010 20:25

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 249659)
Milyen állatot tartanak az "úszól"-ban? :)

Természetesen vízidisznót... :D

Pool 05-02-2010 07:09

Mindenki Anyukájának, Minden Anyukának Boldog Anyák Napját!

All times are GMT +1. The time now is 23:46.