Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Durean 04-15-2009 05:14

Edit:
Ati letszi torold ezt a hozzaszolast:o

Xeper 04-15-2009 05:23

Quote:

Originally Posted by Durean (Post 207623)
Szerintem egyaltalan nem lenne jo otlet ugyanolyan erosre megcsinalni mint egy gnomot vagy egy oriast.

Miért ne lehetne egészen jó sereggel, ha már másra nem lehet használni?
Egy gnóm/óriás emellett eléggé sokmindenre használható.

Durean 04-15-2009 05:28

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 207624)
Miért ne lehetne egészen jó sereggel, ha már másra nem lehet használni?
Egy gnóm/óriás emellett eléggé sokmindenre használható.

Mar at gondoltam amit irtam... de ugy latszik nem eleg gyorsan :p:o

BigPi2 04-15-2009 09:19

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 207622)
Szerintem még mindig kevés lenne. Egy 70% barakkos gnóm néhány % templommal semmivel sem kiszolgáltatottabb/érzékenyebb/nagyobb odafigyelést igénylő ország, mint egy hulla. És még azt sem jelenteném ki, hogy egyértelműen drágább!
Az, hogy anonim módon lehet tolikkal/varikkal piszkálni, nmindenkit felbátorít. Egy orkot még ha lophatják is, sokszor visszatartó erő a nagy serege. A hulla akármilyen erős lenne sereggel, senkit nem érdekelne, a lopások/gyújtások/tűzgolyók csak úgy áradnának továbbra is (sőt, még jobban -bűnmegelőzés gyanánt :) )
A hulla csak nyugalmi állapotban igénytelen, amúgy nem kevés figyelem szükséges. Nem kell a kajára figyelni -cserébe bejön jópár egyéb dolog, ami másik fajoknál kb elképzelhetetlen.

Egy 75% barakkos hullának legalább egy 70% barakkos gnóm támadóerejével fel kellene érnie A-ban. Lejjebbi szinteken pedig egy kb 45%-ossal. És ekkor még alig véd és nem koptathat.

Viszont ha nagy rezisztet kapna lopásra/ártóra, akkor már valóban igénytelen faj lenne. Ezért jobb ötletnek tartom Sütike ötletét az olcsóbb építésre. Lehet neki ártani, de aktivitással már ellensúlyozható ez a legfőbb hátránya.

Kiszámoltam az értékeket.
Egy 70%-os gnóm, teljes sereges , személyiség nélküli, az összes tábornokával, lefele, elittel megütne egy 801360 védőértékű elfet. Ez azt jelenti, hogy az elfnek 19,4%-os toronyíjával egyenértékű.
Ha, csak lóval támad, akkor 961632 támadóértékkel fog rendelkezni. Ebben az esetben egy 23,3%-os toronyíjas elffel lesz egyenértékű.

Egy 75%-os, öttábornokos, lefele ütős, személyiség nélküli hullára átszámolva ez azt jelenti, hogy 208%-nyi kitámadási bonusszal kell rendelkeznie. Azaz +108%-os kitámadási bont kapna.

Mind ezt 2400 hektárra számoltam ki.

Az érdekesség kép kiszámoltam, úgyis ha +30%-os barakk férőhellyel rendelkezne, akkor +60%-os kitámadási bon járna neki.
Amennyiben, csak a férőhelyeket akarnánk növelni abban az esetben 48, 6%-nyival kellene azt tenni.
Bár szerintem a férőhelyek bővítése, csak hátránnyal járnának a hullának. Ilyen a magasabb pontszám, és a több zsold is.

Gyújtás kompenzálására továbbra is jó ötletnek tartom a gyorsabb és olcsóbb házépítést.

A lentebbi szintekre vonatkozóan, pedig +34%-nyi kitámadási bon járna neki az általad felvettet javaslat alapján.

csabi 04-15-2009 09:28

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 207635)
Az érdekesség kép kiszámoltam, úgyis ha +30%-os barakk férőhellyel rendelkezne, akkor +60%-os kitámadási bon járna neki.
Amennyiben, csak a férőhelyeket akarnánk növelni abban az esetben 48, 6%-nyival kellene azt tenni.
Bár szerintem a férőhelyek bővítése, csak hátránnyal járnának a hullának. Ilyen a magasabb pontszám, és a több zsold is.

legyen csak több a zsold, ha gabonára már nem kell költenie.. :D

ha a házak férőhelyeit nem növeled, nem lesz magasabb a pontszáma.. :)

Peti 04-15-2009 09:33

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 207637)
legyen csak több a zsold, ha gabonára már nem kell költenie.. :D

ha a házak férőhelyeit nem növeled, nem lesz magasabb a pontszáma.. :)

Ez így van ezért még előnyben is lesz a többi országgal szemben mert alacsony pontszámon több hektárja lesz (van) mint egy átlag orinak, ezért is van folyamatosan írva hogy csak barakk férőhely növelés kell.

Princ 04-15-2009 11:32

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 207615)
Tehát maradjon a hulla célja a 4-5 szinten a betegség terjesztése és mazochizmus? :o

Fogalmam sincs, ezt attól a 19%-nyi hullától kéne megkérdezni akik épp körülöttem lebzselnek. Gondolom mind mazochisták és igényesek. Vajh mi fog még kiderülni erről a fajról? :p

Xeper 04-15-2009 13:14

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 207652)
Fogalmam sincs, ezt attól a 19%-nyi hullától kéne megkérdezni akik épp körülöttem lebzselnek. Gondolom mind mazochisták és igényesek. Vajh mi fog még kiderülni erről a fajról? :p

Mekkora mintából számoltad ezt a 19%-ot? Melyik szinten?

Ati: tudnál végülis mondani egy statisztikát, hogy szintenként mennyien vannak hullával?

Ati 04-15-2009 14:35

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 207741)
Ati: tudnál végülis mondani egy statisztikát, hogy szintenként mennyien vannak hullával?

Anarchot most nem számolok, anarchon kívül tehát:

5. szint: 13%
4. szint: 11%
3. szint: 6%
2. szint: 2%
1. szint: ... számokkal nem kifejezhető :))))))

Princ 04-15-2009 15:51

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 207741)
Mekkora mintából számoltad ezt a 19%-ot? Melyik szinten?

4/L derekán, 74 elemű mintából. Csak egyre-másra tűntek fel a hullák, gondoltam már megszámolom őket. Azóta is csodálkozom milyen népszerű.

Most meg hogy látok egy rendes statisztikát; az alsó szinteken minden 8. ori hulla, kezdek tartani mi lesz itt erősebb fajjal. A gondolkodás és megfontolás háttérbe fog szorulni a sok vakon támadással. Átlaghullára gondolok itt, nem a fórumozókra. :D

All times are GMT +1. The time now is 22:50.