![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sorry nem vers, hanem dalszöveg, de sztem nagyon jó (persze a témája a halál így nem hazudtolom meg magam)
Kronos : In memoriam Fényes csillag ragyog, nyugodt tó vizén, Nem hullámzik már, nem fújja a szél. Sejtelmes sötétben suttognak a fák, Eltűnt valaki érzi a világ. Sötét fátylat vet az ég, az éj szomorú, Gyémántcseppek hullnak alá. Kifakult a jelen, csak a múlt eleven, Vérzik a szívünk,sohasem feledünk, Emléked örökké él. Emlékedet őrzi, mind ki hű barát, Elrabolt az ár, élted hajnalán. Fájdalmas szívünkből egy dallam kiált: Mért vitt téged el, ez a rút világ? Sötét fátylat vet az ég, az éj szomorú, Gyémántcseppek hullnak alá. Kifakult a jelen, csak a múlt eleven, Vérzik a szívünk,sohasem feledünk, Emléked örökké él. Tenger a végtelen, porszemnyi életed, Téged is elvitt az ár. Emberi értelem felfogni képtelen, Téged is elvitt az ár. Sötét fátylat vet az ég, az éj szomorú, Íme csendben, hullnak alá. Kifakult a jelen, csak a múlt eleven, Vérzik a szívünk,sohasem feledünk, Emléked örökké él. Ha valakit érdekelne akkor innen letölthető: http://www.mindenkilapja.hu/users/kr...InMemoriam.MP3 sztem érdemes! :) |
Szintén nem vers, de tőlem már megszokott a dalszöveg.Ma eddig cirka egész nap ez szólt.:)
Zanzibár : Véget ért A végső pillanat ma eljött hozzám. Csak lenne még egy percem! Csak lenne még egy órám! Megtartanám, minthogy elveszítsem. Későn jött a tervem, Légvár lett minden kincsem. A jéghegy csúcsán érzem, elsüllyedek, Még egy utolsó jóslat, s felébredek. Nincs bánat, nincs miért, Nincs könny a semmiért, Csak emlék minden év, Már halvány a kép. Nincs bánat, nincs miért, Nincs könny a semmiért, Csak emlék minden év, Úgy megkapaszkodnék! Lehült víztömegben süllyedek most lassan, Még egyszer látom a partot, Szívem utolsót dobban. A tengert nem így néztem gyerekként a képen: Az embert nagynak hittem, Hittem, hogy járhat a vízen. A jéghegy csúcsán érzem, elsüllyedek, Még egy utolsó jóslat, s felébredek. Nincs bánat, nincs miért... |
nem unalmas mikor már hatszázhuszonötödjére hallgatod meg?:D:D:D
|
Quote:
|
Quote:
ON |
Találtam egy verset :)
Nekem nagyon tetszik és őszintén bízom benne, hogy nem lessz Hódítós igaztörténet :p Petőfi Sándor: Három szív története 1 Volt egy lovag, kinek nem volt hazája, Mert rajtütének ellenséges népek, És pusztulás lett, mit hozának rája Komor fényében a csaták tüzének. Komor fényében a csaták tüzének Piroslott a lovag hõs arca szinte S piroslott vére, melyet bõven önte Megmentésére a hon életének. De hasztalan folyt a lovagnak vére; Õ megmaradt és honja véget ére. S a hontalan lett fának eltört ága, Mit a fáról a fergeteg törött le, S mit ez most kerget a széles világba. Midõn a felhõ ott szállott fölötte, Ahol volt a ledöntött hon határa, Megállott és letérdepelt hantjára, Hogy könnyeit végsõ cseppig kisírja A földre, mely holt nemzetének sírja; Mert könnye volt egyetlen kincse, melyet Elvesztett mindenébõl még megtarta: S ezt tékozolni másra nem akarta. - Megindult és ment tompa búja mellett, Mely árny képében õt folyvást kisérte. Midõn kifáradt már a bujdosásban: Csöndes vidékbe megpihenni tére Egy idegen nép távol országában. És gondolá azt is, hogy õt halála, Ha egy helyen lesz, hamarabb találja; S ha ráhull a halál fehér virága, Beteljesûlve minden kívánsága. Ezt várta õ a csendes zárt vidéken, Hová fáradtan megpihenni tére, S hol élt egy lyányka olyan ifjuszépen, Hogy a vidéknek vált bámult diszére. De õ a lyányka szépségét nem látta, Semmit sem látott, csak romját honának; Nem látta, hogy rá gyakran szállt a lyányka Tekintetének csillagos világa, S tekintetei mi lángolók valának! Igy a leányka napjai folyának, S arcára halvány liljomot föstének Gyötrelmei a szólni nem merésnek; Mert mit mondhatna a fényes lovagnak, Mit mondhat õ, ki, bár eléggé gazdag, De pórszülõknek egyszerû magzatja? - És a vidéket még egy ifju lakja; Szegény fiú, a legszegényebb szolga, Tengõdve éli nyomorú világát, Kit tán megölne sok fárasztó dolga, Ha nem láthatná néha a leánykát; A titkon bámult lyányka láthatása Fogyó erõje meghozó varázsa. Fél rágondolni, hogy kérjen szerelmet A pór, de gazdag szülõk gyermekétõl, Õ, akinek ha jut száraz kenyérbõl Egy-két nagyobb falat, sorsán örülhet. S õ mégis boldog, és azzal beéri, Hogy a leánykát messzirõl kiséri. 2 És a lovagnak kondult a nagy óra, Mely e világból õt egy másba vitte, Ahol bitor kény mennykövit nem szórja Az ártatlanság népének fölötte. Letették õt az anyaföld ölébe; Követ nem tettek a halom fölébe, Mely pajzsa lett az élet búja ellen... Miért is volna kõ? a lyányka szíve, Halála által kõ lett, érzéketlen; S ha nincsen érzés a szív birtokában, Az ember mit keressen a világban? Nem volt a lyányka sem sokáig földi. Lefekvék, honnan senki fel nem költi. És a szegény, az árva, árva szolga, Tüntén egyetlen gyönyörûségének, Az élet terhét hogy viselte volna? Végét vetette terhes életének. 3 Az éjszakának sírnyitó felében Fölkél a szolga, és a helyre mégyen, Hová temették a kedves leánykát; Akarja látni élte szép bálványát. De a leánnyal nincs találkozása, Mert a leány a sírból szinte eljár, Hogy a lovagnak szellemét meglássa, S ott vár, ott vár, de szinte hasztalan vár; Mert a lovag száll messze, messze tájra, Elszáll megnézni: rab-e még hazája? Pest, 1845. szeptember 10-24. között |
Ez valóban egy jó vers, tetszik!
|
All times are GMT +1. The time now is 14:50. |