Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Jáj! :S (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2469)

Xeper 03-15-2009 20:41

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205575)
Ez a hosszabb verzió.
Annyiban különbözik csak, hogy a köztük eltelt időt is fölvettem.

Valami Realtek hangkártya... Vagy a telepítőprogramnak ez a neve...
Ace mega codecs pack van még fönn, legfeljebb fél éves verzió.
Lehet ezeknek bármi közük hozzá? Főleg a codecnek... Nem tudom összeegyeztetni az msn-től való függésével.

A kollégiumunkban sokszor hívnak segítségül mindenféléket beállítani, és ma 2 gépnél is hallottam ugyanezt a hangot. A tulajoknak fogalma sem volt róla, hogy mi is ez... (és nem is érdekelte őket :) )
Tehát nem egyedi problémáról van szó. Mindenkinél az új MSN-t konfigolgattam. Valami azzal kapcsolatos mindenképpen.

Andrew 03-15-2009 20:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 205583)
A kollégiumunkban sokszor hívnak segítségül mindenféléket beállítani, és ma 2 gépnél is hallottam ugyanezt a hangot. A tulajoknak fogalma sem volt róla, hogy mi is ez... (és nem is érdekelte őket :) )
Tehát nem egyedi problémáról van szó. Mindenkinél az új MSN-t konfigolgattam. Valami azzal kapcsolatos mindenképpen.

Akkor jól sejtettem, hogy az msn-nel van a gond.
Viszont köszi, hogy szóltál, hogy nem csak nálam van ez a probléma.
Én meg nem tehetek róla, hogy érdekel... Engem mindig is a megismerés vágya hajtott :D

Xeper 03-15-2009 21:10

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205584)
Akkor jól sejtettem, hogy az msn-nel van a gond.
Viszont köszi, hogy szóltál, hogy nem csak nálam van ez a probléma.
Én meg nem tehetek róla, hogy érdekel... Engem mindig is a megismerés vágya hajtott :D

Csodálkoztam is, hogy az ittenieket nem érdekelte a dolog... 'jaaa, igen, ad ki ilyen hangokat -ééés?' :)
Engem is hajt a megismerési vágy, ezért tanulok ott, ahol :)

Tsyl 03-16-2009 11:55

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205561)
Az az érdekes, hogy most megint ugyanezt a hangot adja ki, de semmi különöset nem csináltam, csak egy videót néztem, amikor elkezdte.
Minden esetre most fölvettem előle egy hosszabb verziót is. Nagyjából 12,05 másodpercenként követik egymást...

http://kepfeltoltes.hu/090316/Captur...toltes.hu_.jpg

Bevallom hősiesen én is csak találgatni tudok. Az ismétlődés egész pontosan 11.05 másodperc. 50% alá lassítva olyan hangzása van, mint a mikrofon zajnak. Legalábbis nekem ez jött be róla legelőször. Esetleg a hangkártya vezérlőfelületén meglehetne lesni, hogy nem-e ott van valami feleslegesen bekapcsolva és az okozza a gerjedést, vagy ha opcióban adott, a 3D hangzást lekapcsolni a teszt erejéig...
Amúgy érdekessége még ennek a zörejnek, hogy visszafelé lejátszva is szinte ugyan az a hangzása.

Andrew 03-16-2009 12:07

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 205606)
[IMG]Kép az előző post-ban/IMG]

Bevallom hősiesen én is csak találgatni tudok. Az ismétlődés egész pontosan 11.05 másodperc. 50% alá lassítva olyan hangzása van, mint a mikrofon zajnak. Legalábbis nekem ez jött be róla legelőször. Esetleg a hangkártya vezérlőfelületén meglehetne lesni, hogy nem-e ott van valami feleslegesen bekapcsolva és az okozza a gerjedést, vagy ha opcióban adott, a 3D hangzást lekapcsolni a teszt erejéig...
Amúgy érdekessége még ennek a zörejnek, hogy visszafelé lejátszva is szinte ugyan az a hangzása.

Nem írtad el? Egészen biztos, hogy 12 másodperces a nagyságrend. (Az is lehet, hogy csak a köztes időt mérted, magát a zajt nem, pedig egy periódusba az is beletartozik.)
Mondjuk a mikrofon zaj jó ötlet, legközelebb ha lesz ilyen, kihúzom a mikorofont, aztán hátha :D Bár attól is lehet, hogy mikrofonnal vettem föl :p
Az a legérdekesebb, hogy semmi szokatlant nem csináltam a géppel, mikor előjött - mi több, először akkor hallottam, miután fél órára magára hagytam a gépet és visszajöttem.

Esetleg ha valaki megmondaná, hogy melyik programmal vehetem föl a számítógép által kiadott hangokat (nem a hangfalon keresztül mikrofonnal), annak örülnék, és így egy tisztább felvételt is tudnék készíteni.

Tsyl 03-16-2009 14:58

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205607)
Esetleg ha valaki megmondaná, hogy melyik programmal vehetem föl a számítógép által kiadott hangokat (nem a hangfalon keresztül mikrofonnal), annak örülnék, és így egy tisztább felvételt is tudnék készíteni.

Én pld. nagyon szépen tudok rögzíteni a Nero Wave Editor-al vagy a hangkártyámhoz adott Sound Record-al. De használható e célra a All Sound Recorder XP szoftver is.

Andrew 03-16-2009 15:02

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 205609)
Én pld. nagyon szépen tudok rögzíteni a Nero Wave Editor-al vagy a hangkártyámhoz adott Sound Record-al. De használható e célra a All Sound Recorder XP szoftver is.

Ha legközelebb jön a HAANG, majd jól fölveszem ezzel is, aztán lesz mit analizálgatni :D:D

rak_loo 03-16-2009 19:23

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205561)
Az az érdekes, hogy most megint ugyanezt a hangot adja ki, de semmi különöset nem csináltam, csak egy videót néztem, amikor elkezdte.
Minden esetre most fölvettem előle egy hosszabb verziót is. Nagyjából 12,05 másodpercenként követik egymást...

Mi van rákötve a hangkártyára(erősítő,fülhallgató)?

Phoenix 03-16-2009 19:27

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205610)
Ha legközelebb jön a HAANG, majd jól fölveszem ezzel is, aztán lesz mit analizálgatni :D:D

Meghallgattam...sztem az msn okozza a gondot a hangkártyával, valszeg erősíteni próbálja és attól gerjed be...talán (amikor az asszony is hallotta, akkor mondta, hogy kapcsoljam ki, mert tisztára mint az ufók próbálnának meg kapcsolatot létrehozni :D :D)

Andrew 03-16-2009 19:29

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 205616)
Mi van rákötve a hangkártyára(erősítő,fülhallgató)?

Hangfal és egy mikrofonos fülhallgató.

All times are GMT +1. The time now is 18:08.