Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol II. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4261)

Kutyuleee 03-03-2011 18:41

http://index.hu/belfold/2011/03/03/v...het_kimondani/

Pool 03-03-2011 18:45

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 282355)

Geci cigányok...

A srác egyedül meg tudta magát védeni, legalább lettek volna még páran vele...

kistigris 03-03-2011 18:47

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282297)
Ezt légyszíves kedves tesómnak is mondd el :D

Ezt valaki elmagyarázná nekem, hogyan lehetséges?

Melyik részét meséljem el a tesódnak?azt hogy tetszik, vagy hogy beszóltál???
:)

Kutyuleee 03-03-2011 18:48

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 282356)
Geci cigányok...

A srác egyedül meg tudta magát védeni, legalább lettek volna még páran vele...

Ezért mondtam az összes havernak aki jelentkezett hogy ne a BMF Hotelba menjenek, hanem a Mártonba kolleszosnak;)

Tsobi 03-03-2011 18:49

Quote:

"29 év börtön a szavakért, amiket nem szabad kimondani"

Azért ez így erős túlzás, egyébként dicséretes a pozitív ellenpélda.

Von 03-03-2011 18:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 282359)
"29 év börtön a szavakért, amiket nem szabad kimondani"

Azért ez így erős túlzás, egyébként dicséretes a pozitív ellenpélda.

Szerencsére a magyar bíróságokon nem jött még szokásba a kettős mérce és a polkorrekt ítélkezés.
Kellett ez a törvény nagyon, így hát most alkalmazták...

vityu 03-03-2011 19:17

Quote:

Jól esett elolvasni ezt a cikket! :) Végre látni ellenpéldát is. Helyesen járt el a bíró, nagyon pozitívat csalódtam most.

Dragi 03-03-2011 19:19

kevésnek tartom a 6 személyre a 29 év börtönt főleg hogy kés is előkerült ....

Redback 03-03-2011 19:32

Quote:

Originally Posted by Dragi (Post 282366)

Én azt nem értem (származásra való tekintet nélkül), hogy miért van az, hogy úgy, vagy talán még jobban élnek a börtönben, mint otthon egyes emberek? Miért van az, hogy a bűnözők követtek el bűnöket, és a szüliem és a Ti adótokból tartják el őket?

Dragi 03-03-2011 19:36

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282367)
Én azt nem értem (származásra való tekintet nélkül), hogy miért van az, hogy úgy, vagy talán még jobban élnek a börtönben, mint otthon egyes emberek? Miért van az, hogy a bűnözők követtek el bűnöket, és a szüliem és a Ti adótokból tartják el őket?

mer úgy ahogy van ez az ország szarul működik!

Tsobi 03-03-2011 19:37

Quote:

Originally Posted by Dragi (Post 282369)
mer úgy ahogy van ez az ország szarul működik!

Amint az országgyűlés elfogadja az önfenntartó börtönök működtetését, ez meg fog szűnni.

Pool 03-03-2011 19:44

Karddal lefejeztek hétfőn Szaúd-Arábiában egy jemeni és egy szaúdi férfit, akit két különböző bűnügyben ítéltek halálra. A jemeni halálraítélt holttestét a kivégzés után elrettentésül keresztre is feszítették - jelentette be a szaúdi belügyminisztérium. A hétfői két kivégzéssel 15-re emelkedett a vahhábita királyságban idén közzétett kivégzések száma. 2009-ben a hatóságok 67 kivégzésről adtak számot, míg 2008-ban 102-ről. 2007 rekordévnek számított 153 kivégzéssel.

hajh, ha itt is ez lenne...

Von 03-03-2011 20:14

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282367)

Mert az miért van, hogy közmunkában 4k forinttal kereshet az emberünk többet, mint segélyezettként? Kinek jut eszébe havi 4000 forintért dolgozni?
Mikor jutunk el oda, hogy az adófizetők pénzének nagy részét az adófizetők költik el, és az oly nagyon hangsúlyozottan fontos munkát nem 70%-os adópréssel bünteti az állam?

Beteg kontraproduktív és kontraszelektív rendszerek működnek még ma Magyarországon, amiknek a megszüntetése nagyon lassan megy. Az állam túlzottan beleavatkozik a társadalom működésébe szvsz.

Ezért szoktam manapság azt mondani már, hogy nem tudok elfogadni semmi olyan intézkedést, ami az állam befolyását növeli, és kevésnek tartok minden olyan intézkedést, ami az állam befolyását csökkenti.

Bocs, lehet a politikai témába illene inkább, mint ide az offok közé

Kalapácska 03-03-2011 20:35

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 282370)
Amint az országgyűlés elfogadja az önfenntartó börtönök működtetését, ez meg fog szűnni.

Ne hidd , azzal csak csinálnak pár "okos" vállalkozást ......az állam ugyanúgy kifizeti a napi 10-20k egy rab után ....
Te csinálnál egy olyan válalkozást ahova más mondja meg kit vegyél fel dolgozni , és ráadásul még csak nem is az agyonképzet fajtából ?
Utána meg találj neki elfoglaltságot amivel el tudja tartani magát .....

Merengő 03-04-2011 07:52

szerintem és kevés amit kaptak miért nem hozzuk vissza a halálbüntetést? :) pár esettel példát lehetne statuálni

Kutyuleee 03-04-2011 10:02

Quote:

Originally Posted by Dragi (Post 282366)

főleg úgy,hogy ahol részletezve van, mindegyiknél szerepel valami halmozatt, vagy próbaidő... a 2-8évig kiszabható büntetésből 6nak simán kiadtam volna a 8-at.
kb csak a javitós kölyöknek ,meg a nőnek nem, aki beismert mindent és vallott... a kölyöknek is csak azért, mert így,még van esély rá, hogy normálisabb élete lesz. de ha mondjuk 25évesen kerül ki a börtönből, akkor már nem lenne esély rá,hogy változtasson a családi hagyományon... így legalább az az illúzió megvan,hogy haszna is lehet egy ilyen intézetnek:)

Merengő 03-04-2011 12:45

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 282429)
főleg úgy,hogy ahol részletezve van, mindegyiknél szerepel valami halmozatt, vagy próbaidő... a 2-8évig kiszabható büntetésből 6nak simán kiadtam volna a 8-at.
kb csak a javitós kölyöknek ,meg a nőnek nem, aki beismert mindent és vallott... a kölyöknek is csak azért, mert így,még van esély rá, hogy normálisabb élete lesz. de ha mondjuk 25évesen kerül ki a börtönből, akkor már nem lenne esély rá,hogy változtasson a családi hagyományon... így legalább az az illúzió megvan,hogy haszna is lehet egy ilyen intézetnek:)

ahogy mondtad, illúzió.. én egy alapos verést javasolnék :) lehet többet tanulna belőle

vityu 03-04-2011 17:56

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282420)
szerintem és kevés amit kaptak miért nem hozzuk vissza a halálbüntetést? :) pár esettel példát lehetne statuálni

Még ha lenne is, akkor sem ilyen piti ügy miatt lenne halálbüntetés. Igazán végiggondolhatnád mit beszélsz. Még a gyilkosság is hamarabb lenne életfogytig, mint halálbüntetés...
Élhetsz álomvilágban, de a valós világ nem tart arra, hogy ma, Magyarországon, vagy a világ 2/3-án halálbüntetés legyen...

Na meg mi is a halálbüntetés? Manapság elég humánus... Szerintem sokkal nagyobb büntetés életfogytig egyedül megrohadni, és abból élni, amit a börtön falai között magadnak előállítasz.

De nem hiszem, hogy akár erre is gondoltál volna ennél az esetnél... Mert ha igen, akkor simán csak rasszistának neveznélek.
Ha ennyiért halálbüntetés, akkor mi jár egy biciklitolvajnak, és mi jár egy sorozatgyilkosnak? Előbbinek 5 év, utóbbit kivégzés után felnégyelni, és 4 helyre kirakni elrettentésül?

Redback 03-04-2011 19:18

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 282472)
Na meg mi is a halálbüntetés? Manapság elég humánus... Szerintem sokkal nagyobb büntetés életfogytig egyedül megrohadni, és abból élni, amit a börtön falai között magadnak előállítasz.

Ha ez így lesz, akkor valóban nagyobb büntetés :)

Merengő 03-05-2011 06:05

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 282472)
Még ha lenne is, akkor sem ilyen piti ügy miatt lenne halálbüntetés. Igazán végiggondolhatnád mit beszélsz. Még a gyilkosság is hamarabb lenne életfogytig, mint halálbüntetés...
Élhetsz álomvilágban, de a valós világ nem tart arra, hogy ma, Magyarországon, vagy a világ 2/3-án halálbüntetés legyen...

De nem hiszem, hogy akár erre is gondoltál volna ennél az esetnél... Mert ha igen, akkor simán csak rasszistának neveznélek.
Ha ennyiért halálbüntetés, akkor mi jár egy biciklitolvajnak, és mi jár egy sorozatgyilkosnak? Előbbinek 5 év, utóbbit kivégzés után felnégyelni, és 4 helyre kirakni elrettentésül?

lehet neki nagyobb büntetés ha élete végéig börtönbe lesz, neked meg nekem, meg annak aki dolgozik és eltartja élete végégig, kajáztatja fentartja, annak lehet jobb lenne, ha ......

meg nem tudom téged mi ijesztene meg jobban ha bűnöző lennél, ha tegyük fel nincs semmid az ég világon, fogsz egy kést bemész egy bankba megölöd a biztonsági ört megölsz még 2 embert elhozod a pénzt, megúszod és lesz pénzed, (később újjab bűncselekményt követsz el) vagy lesittelnek. melyik rémisztene meg jobban, ha életed végéig megcsinálnák neked a kaját, nem éheznél, pénzed nem lenne de legalább tető lenne a fejed felett, vagy az, hogy meg is halhatsz ha elkapnak.

ha rajtam múlna minden fajta ítéletet megdupláznék és életfogytig nem lenne, csak halálbüntetés.
de még jó, hogy nem rajtam múlik, hisz kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk élet és halál felett...

Kalapácska 03-05-2011 07:53

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282506)
lehet neki nagyobb büntetés ha élete végéig börtönbe lesz, neked meg nekem, meg annak aki dolgozik és eltartja élete végégig, kajáztatja fentartja, annak lehet jobb lenne, ha ......

meg nem tudom téged mi ijesztene meg jobban ha bűnöző lennél, ha tegyük fel nincs semmid az ég világon, fogsz egy kést bemész egy bankba megölöd a biztonsági ört megölsz még 2 embert elhozod a pénzt, megúszod és lesz pénzed, (később újjab bűncselekményt követsz el) vagy lesittelnek. melyik rémisztene meg jobban, ha életed végéig megcsinálnák neked a kaját, nem éheznél, pénzed nem lenne de legalább tető lenne a fejed felett, vagy az, hogy meg is halhatsz ha elkapnak.

ha rajtam múlna minden fajta ítéletet megdupláznék és életfogytig nem lenne, csak halálbüntetés.
de még jó, hogy nem rajtam múlik, hisz kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk élet és halál felett...

Ott a pont :)

csabi 03-05-2011 09:07

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282506)

ha tökéletes lenne az igazságszolgáltatás, akkor rendben. de szerinted hány embert ítélnének halálra ártatlanul? mennyi férne még bele, az elrettentésbe?

Merengő 03-05-2011 09:40

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 282513)
ha tökéletes lenne az igazságszolgáltatás, akkor rendben. de szerinted hány embert ítélnének halálra ártatlanul? mennyi férne még bele, az elrettentésbe?

mindenben lehet találni támadó felületet, tökéletes rendszert senki sem tudna létrehozni.

Pool 03-05-2011 09:50

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282514)
mindenben lehet találni támadó felületet, tökéletes rendszert senki sem tudna létrehozni.

Csak egy ember képes rá, I. Viktor...

csabi 03-05-2011 10:17

Quote:

ha 1000 emberből 10 ártatlant ítélnek halálra gyilkosságért az még elfogadható, ha mondjuk 11 gyilkossággal kevesebb történik?

Merengő 03-05-2011 11:12

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 282518)
ha 1000 emberből 10 ártatlant ítélnek halálra gyilkosságért az még elfogadható, ha mondjuk 11 gyilkossággal kevesebb történik?

végülis, 11 ártatlant megmenteni nagyon nemes cselekedet.

Hex 03-05-2011 11:24

Vegyük Mórt, mindenki tudta, hogy csak azért ítélték el a "bűnösöket", hogy valakire ráhúzzák a lepedőt. Két ártatlan embert öltek volna meg a halálbüntetéssel (nem voltak angyalok tény, de gyilkosok sem). Akkor lennék a halálbüntetés mellett, ha csak abban az esetben alkalmaznák, ha 100%-ig biztosak, hogy ők tették. Közvetett bizonyíték alapján nem alkalmaztatnám

Princ 03-05-2011 11:41

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 282524)
Vegyük Mórt, mindenki tudta, hogy csak azért ítélték el a "bűnösöket", hogy valakire ráhúzzák a lepedőt. Két ártatlan embert öltek volna meg a halálbüntetéssel (nem voltak angyalok tény, de gyilkosok sem). Akkor lennék a halálbüntetés mellett, ha csak abban az esetben alkalmaznák, ha 100%-ig biztosak, hogy ők tették. Közvetett bizonyíték alapján nem alkalmaztatnám

Ami alapján döntenek, az mindig közvetett bizonyíték, nem? 100%-ig sose lehetnek biztosak egy gyilkos kilétében.
Megölnek egy embert, és erre micsinálnak? Megölnek egy másikat is, gracca.

Merengő 03-05-2011 12:01

igen, megölnek egy másik is, aki megöl egy embert nem önvédelemből, az hidd el nekem nem fog megállni egynél... ha egy pedofil állat megrontaná a kislányodat, és megölné, nem ölnéd meg??

Hex 03-05-2011 13:41

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 282525)
Ami alapján döntenek, az mindig közvetett bizonyíték, nem? 100%-ig sose lehetnek biztosak egy gyilkos kilétében.
Megölnek egy embert, és erre micsinálnak? Megölnek egy másikat is, gracca.

közvetett bizonyíték alapján el sem ítélhetnék az embert

richardka 03-05-2011 15:01

magyarországi igazságszolgáltatásba bizni valakinek háát nagy merészségre vall. Komolyan nagyobb lutri mint a lotto

Amikor a rendőrség hatásköre abba terjed ki hogy büntessen, mondjuk a közutakon, vagy hogyan kapjon el valakit mert 3 cd lemezt eladott, vagy odaadott és pl egy szaros büncselekményre azt mondják inkább ne tegyek feljelentést hagyjam a francba, háát nem tudom

A magyar biroság meg közröhely, Azt csinál amit akar a biro, rá a törvényi kötelezetség nem vonatkozik, ugy dönt ahogy akar és semmit se tehetsz ellene, max panaszt nyujthatsz be azzal meg kitörölni lehet, ez tapasztalat, megcáfolni senki se tudja.

Na ezért ellenzem a halálbüntetést, mig nincs igazság addig ki tudja kit itélnek halálra, ami amugy is egy nagy hülyeség. Megölök pár embert , jopárnak rosszat csinálok , majd azt mondom csá élet 1 perc és vége .
Ebbe mi a jo??

Amugy a büvös szo kényszermunka, ilyen egyszerü. Valaki nagy értékü, vagy éppen sulyos büncselekményt csinál akkor irány a bánya követ fejteni, vagy irány autoutat csinálni. Nem kell ide kerités, meg miegymás, csak a 4 sarokba 4 gépisztolyos és ha szöknek akkor löjjenek. És ez munkaköri köteleség kell hogy legyen , ne pedig utána vizsgálodni hogy jogos volt e vagy sem. Csak 3-at lönek le vagy 4-et aztán bemutatnám az esetett hadd terjedjen és onnantol megy mint a karikacsapás.
Anno faterék is nagy zajtak a határnál mikor katona volt, csönd is lett pár honapig:D Sokan szökdöstek nyugatra, hát megoldották okosba.

Az önfentartó börtönökről meg ne is beszéljünk.
Álmodni szabad hogy rend lesz, de addig is kilopják a seggem alol a széket:D
Ahogy olvastam 1 napra többe kerül az elitélt , mint egy gyerek heti kosztja
UPC van nekik?? esetleg net??

nem kell reagálni a hozzászolásomra, csak jelzem ugy rosz ahogy van magyarországon, és öszintén nem is fog változni semmi se mig egy uj politikai réteg nem tör fel és hozza be a magántulajdon védelmét, meg az egész rendcsinálást, keményen és gyorsan. Nem huzva mint a rétestésztát

Amugy meg keveslem a büntetést amit irtak, mégis mit várnak ujabb tanár gyilkoságot, vagy ujabb Cozma ügyet?? nem megyek ebbe bele jobban, mert ... inkább nyelünk és várunk

Merengő 03-05-2011 15:43

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 282538)
Megölök pár embert , jopárnak rosszat csinálok , majd azt mondom csá élet 1 perc és vége .
Ebbe mi a jo??

Nem kell ide kerités, meg miegymás, csak a 4 sarokba 4 gépisztolyos és ha szöknek akkor löjjenek. És ez munkaköri köteleség kell hogy legyen , ne pedig utána vizsgálodni hogy jogos volt e vagy sem. Csak 3-at lönek le vagy 4-et aztán bemutatnám az esetett hadd terjedjen és onnantol megy mint a karikacsapás.
Anno faterék is nagy zajtak a határnál mikor katona volt, csönd is lett pár honapig:D Sokan szökdöstek nyugatra, hát megoldották okosba.

ezt kicsit ellentétesnek érzem.. szökési kísérletért halál, gyilkolásért meg pl szerinted kényszermunka??

am jogász vagy, hogy így vágod a témát? mert szerintem semmi rálátásod sincs (írásod alapján) arról amit írogatsz.

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 282538)
Amugy a büvös szo kényszermunka, ilyen egyszerü. Valaki nagy értékü, vagy éppen sulyos büncselekményt csinál akkor irány a bánya követ fejteni, vagy irány autoutat csinálni.

és hogy veszel rá valakit aki nem akar, vagy nem tud dolgozni? megvered? és ki fog megbízást adni egy elítéltnek? mikor ígyis munkahely hiány van az országban.. gondolod a kormány hirtelen munkát ad 50ezer elítéltnek, mikor jópárszázezer munkanélküli van magyarországon?

richardka 03-05-2011 16:22

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282541)
ezt kicsit ellentétesnek érzem.. szökési kísérletért halál, gyilkolásért meg pl szerinted kényszermunka??

am jogász vagy, hogy így vágod a témát? mert szerintem semmi rálátásod sincs (írásod alapján) arról amit írogatsz.
és hogy veszel rá valakit aki nem akar, vagy nem tud dolgozni? megvered? és ki fog megbízást adni egy elítéltnek? mikor ígyis munkahely hiány van az országban.. gondolod a kormány hirtelen munkát ad 50ezer elítéltnek, mikor jópárszázezer munkanélküli van magyarországon?

Nem rálátásom nincs, hanem éppen benne vagyok, van egy ügyem, és senki de senki nem akar lépni (egy lakásmaffiozoszerüvel harcolok, annak képzeli magát, de egy majom), Egyszerübb lett volna ha az egyént lelövöm kapok 2 évet és nem huzodik az ügy már 4-5 éve,
egyszerü esett, de a biroság lustasága miatt huzodozik. Illetve a rendőrség .... inkább nem mondok semmit

vagy mondjak durvábbat?? Mostanába kötöm magamat igy ha nincs papir, szerződés, nincs fizetés se.
bepereltek, zajlott az ügyecske, csak egyszerü dolgot kértem, egy nyamvadt szerzödést hogy tudjam kinek fizetek. Na a 3. tárgyaláson elbuktam a pert elvileg. Ki nem találod miért.
Jött az idézés, hogy ugye mikor van a tárgyalás, amit postán átvettem kedden. Abba az ált hogy hétfőn van a tárgyalás. Mentem reklamálni aztán az itéletett odaadták kedden. Ekkor jöttem rá a panasszal kitörölhetem

de mondhatnám azt is amikor feltörték a kocsim, tettenéréssel, már 6 éve megy az ügy ez csak 2 esett, persze a delikvens megbotlott, mikor szová tettem neki hogy te majom ha kell a magno szolj kiveszem, nem kell szétbarmolni a kocsi oldalát. Rendőr meg nekem okoskodott, hogy ne bántsam a delikvenst

A másik nem értem ellentétesnek amit irtam. valahol el kell kezdeni, nem értem miért probléma ha lelövök pár szökevényt. Ha nem ért a szép szobol akkor ....
Nem kell ezt tulkombinálni, ha kell irok esetet és ott bevállt, igaz ott nem löttek le senkit csak megjátszották, de utána rend és fegyelem volt

Azt hogy hogyan veszem rá hogy dolgozzon?? egyszerü.
ha nem dolgozzol van kenyér és viz, ha meg dolgozzol akkor esetleg kapsz más kaját is, sööt még tévét is nézhetsz
Munkahelyhiány?
vannak olyan munkák amit nem válallnak el, vagy ha igen akkor az a munka olyan is (fővállalkozó, alválalkozo, alválalkozo, alválalkozó, és utána csinálja csak a melos apropénzért, mondjuk aki ilyenért meg is csinálja annak a meloja olyan is), ezt a rab is megcsinálja
Ezt a sok kört kihagyom, ennyiért a rab is megcsinálja, igy az állam is sporol meg a rabnak is van meloja, az igaz akkor a kenőpénzek nem lesznek, de legalább eltartja magát, legalábbis egy részt tud beadni a tartásába
nem mindjárt bankigazgato munkát adnék neki, vagy te mire gondoltál??

Tök egyszerüen meg lehetne oldani magyarország problémáját, csak mi magyarok vagyunk és vagy a kiskaput keressük, vagy tulbonyolitjuk a dolgokat

Ami most van az rossz, na innentől kell valamit csinálni.

Kalapácska 03-05-2011 16:31

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282541)

Munkát simán lehetne adni nekik , nem is kell messzire meni vörösiszap eltakarítás pl .... útépítésnél nyomhatják lapáttal a markoló helyett stb ...
Bizonyos helyeken a tolvajnak a mai napig levgják a kezét .... az többet nem fog lopni :D
Miért kelen eltartanunk egy gyilkost 20-30 évig ? amikor kb évi 2 misiben van .... Szerintem ez nem normális dolog ....
Itthon a kb x ezer éves római jogon nyguszik az igazságszolgaltatás .... hát lehet , hogy kicsit elavult .....
Amikor a saját otthonodban rádtámadó akárkit nem teheted el láb alól nyugodtan ott azért nagy a baj ....
Volt pár ismerősöm akinek le akarták nyúlni a verdáját és pont észrevette , eltörte a lopós kezét lábát utána még őt akarták lecsukni és a kocsijában okozott kárt nem volt képes kifizetni az elkövető mert nincs pénze szegénykének .......
Hát azért aki védi őket erősen gondolkozon el szerintem :)

vityu 03-05-2011 16:31

Quote:

Egy képeslapon lehetne akár:

"Jajj, ne haragudj, hogy kivégeztük egy éve az apádat, hiba volt, elkaptuk a tettest."
"Váltsd be ezt a képeslapot egy boltban, és kapsz egy pár kiló kenyeret."

Merengő 03-05-2011 16:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 282546)

"Jajj, ne haragudj, hogy kivégeztük egy éve az apádat, hiba volt, elkaptuk a tettest."

a háborúban mindig is voltak áldozatok

" A nagyobb jóért "

vityu 03-05-2011 16:42

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282547)
a háborúban mindig is voltak áldozatok

" A nagyobb jóért "

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 282529)
igen, megölnek egy másik is, aki megöl egy embert nem önvédelemből, az hidd el nekem nem fog megállni egynél... ha egy pedofil állat megrontaná a kislányodat, és megölné, nem ölnéd meg??

Furcsa, hogy az ember sose tudja azt gondolni, hogy vele vagy a családjával is megtörténhet...
Tegyük fel, hogy a 2. idézetben nem lányod van, hanem fiad, akit kivégeznek ezért, majd írnak, hogy bocsi, tévedtünk...

Otthon az ebédlőasztalnál tuti azt mondanám, hogy szegény gyerek, de fogadjuk el a nagyobb jó érdekében...

Merengő 03-05-2011 16:46

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 282548)
Furcsa, hogy az ember sose tudja azt gondolni, hogy vele vagy a családjával is megtörténhet...
Tegyük fel, hogy a 2. idézetben nem lányod van, hanem fiad, akit kivégeznek ezért, majd írnak, hogy bocsi, tévedtünk...

Otthon az ebédlőasztalnál tuti azt mondanám, hogy szegény gyerek, de fogadjuk el a nagyobb jó érdekében...

szerintem ez nem jó példa. ha az én gyerekem ilyen ügybe keveredik, annak alapja van. senkit sem azért vádolnak meg, mert miért ne őt..

Kalapácska 03-05-2011 16:51

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 282546)

Nem jelemző a pozitív felderítési statisztika ........

Xeper 03-07-2011 11:54

Ha a halálbüntetés elrettentő lenne mindenki számára, akkor a középkorban megszűnt volna a bűnözés. Mivel ez nem történt meg, feltételezhető, hogy okkal törölték el ezt a témával foglalkozó tanult emberek.

Ha pedig egy rendőrről kiderül, hogy miatta nem lett feljelentés egy hivatalból üldözendő esetben, akkor eltiltják a pályától, és talán még börtönbe is csukják bűnpártolásért.

All times are GMT +1. The time now is 20:19.