Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Klánpontlista rendezése máskor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=493)

Westie 05-23-2006 20:53

Köszi szépen :)
Az zavart meg, h ma volt az A-ban egy sikeres támadás és egy sikeres visszatámadás. Valószínűleg ők akkor nem bontottak.

Serg 05-23-2006 21:13

Hát igen alapvető probléma hogy van kb 20 ember aki csinált pár klántámadást az elmult 2 évben és vannak akik csak szükséges rosszként élik meg az 1A-t és fogalmuk sincs az egészről és most kellene nekik gyorstalpalón elsajátítani az egészet,de nem érti,ezért hogy ebből mi fog kisülni meg se próbálom megjósolni...:confused:

Ati 05-23-2006 22:53

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme
Le van írva (főleg Cl /aúú/ által) lépésről lépésre egy KV menete és le van írva a probléma vele együtt. Olvasd át, gondold át. Többet nem tudunk róla írni...

Jujujujjj, ha kérhetném, akkor ne az aúú-féle KV menetet vegyük alapul, ami kb azon alapszik, hogy lehetőleg körváltás után induljak támadni. Köszi.

aúú 05-24-2006 05:56

Quote:

Originally Posted by Ati
Jujujujjj, ha kérhetném, akkor ne az aúú-féle KV menetet vegyük alapul, ami kb azon alapszik, hogy lehetőleg körváltás után induljak támadni. Köszi.

Atis, ilyen marhaságot meg honnan veszel????
Én pont azt írtam, hogy körváltás előtt KÖZVETLENÜL indulsz támadni... a te 10 másodperces ötleted a körváltás UTÁNI...

Westie 05-24-2006 06:34

No éjjel nem bírtam aludni emiatt. Úgy látom, hogy a legnagyobb baj a bontás. Akkor mért nem ezt szorítjuk meg? Mégpedig úgy, hogy a klántámadás előfeltételeként megszabnák, h nem lehet bontani, abban a körben, amikor támadsz. Tehát abban az egész órában. Azt mondjátok, hogyúgyis hetekig tervezia támadó a támadást. Tehát eleve alatta van, nem kell bontogatni. A védő, ha távolozik, akkor látja, h jönnek felé, szintén ne bontogasson, ha visszaakar menni. Hátrányokat sajnos nem látok, úgyhogy írjátok meg :) Illetve azt se tudom, hogy Ati ezt meg tudja-e valósítani.

-Fegya- 05-24-2006 07:11

Quote:

Originally Posted by Westie
No éjjel nem bírtam aludni emiatt. Úgy látom, hogy a legnagyobb baj a bontás. Akkor mért nem ezt szorítjuk meg? Mégpedig úgy, hogy a klántámadás előfeltételeként megszabnák, h nem lehet bontani, abban a körben, amikor támadsz.

-Más módon is lehet távolodni a pontlistán. Például éhezés, egyszerre képzés, felfedezés beérkezése a támadással összhangban, lefokozás, stb.
-Ha az eltávolodást valahogy lehetetlenné tennénk, még nehezebb és nagyságrendekkel kockázatosabb lenne támadni.

aúú 05-24-2006 14:30

Quote:

Originally Posted by wand
na és mennyi setreget tud maximum koptatni?
alapban a barakhelyeinek a max 33%át, ha csinál még ember hiányt akkor még további 5%, nagyon max 10%ot,
azaz egy 80% barakos klán tud csinálni maximum 33% baraknyi szabad helyet
és ezzel elveszette a kiküldött lovasságának a majd 40% át..

tehát ha a védő klán kimegy 35% nyi barakkal, akkor gyakoréatilg nem lehet koptatással megfogni. jah, hogyha mehetsz 1 körre akkor elég lenne 10-15% ot kiküldeni?? picit nonszensz már, hgy ha a támadónak 80% al kell menni akkor a védő röhögve bemehet 15% al, még a 35 sem sok, ha figyelembe vesszük mennyi hekiről lehet szó...

Wand, mivel úgy látom elfelejtetted, hogy is kell támadni, ezért a kedvedért leírom, hogy is lehet ezt csinálni...

Az egyszerűság kedvéért vegyünk 2 db 2000 hekis gnómot (az egyik legnépszerűbb faj a játékban és kb ezen a hekin lép fel a legtöbb játékos), mindkettő tudós és 100% katmorál.
Az egyik az általad leírt 50+10-es gnóm, a másik a támadó fél...
Én ílyen orival támadnék pld 2000 hekin akár van kézi frissítés, akár nincs.

Katmorál kilenegetés megkezdése után, de még 9 körrel azelőtt, hogy 100%-ra felmenne a katmorálom elkezdenék átépíteni a következő orira:

ház : 190
barakk : 1635
torony : 100
kocsma (csak hogy legyen) : 5
Templom (egyéniben jól jön az a védő vari) : 70

A házak 950 épületnek nyújtanak folyamatos működést, ami nem sokat számít, mert a 100%-os működéshez még 10875 lakos kell, tehát ennek fényében fogok lefokozni (és választottam jó előre célpontot és most ha beérnek az épületek és lefokozok, úgy, hogy megintúgy álljon az orim népességben is, mint az átépítés előtt, és 2 körre legyek a célponttól ugyanúgy mint eddig). Miután beérnek az épületek (előtte kicsit éhezek, hogy a pontszámom ne nagyon változzon) veszek annyi sereget amennyi csak befér a barakkba, aztán közvetlenül körváltás előtt indítom őket, valamint leállítom az etetést is, hogy szépen menjenek el a felesleges lakosok, valamint még egy ablakban képzek is, ezzel eltávolodva a célponttól.
Ekkora támadóm (a mindkét oldalon azonos értékeket nem írom be a képletbe):
98100
Az ellennek ugyibár van 50% barakk és 10% torony, ami védőben a következőt jelenti:
93600
Az ellen körváltás után észreveszi, távolba látásnál, hogy megyek és azt látja, hogy nem tudja valószínű kivédeni, ezért majd körváltás előtt 10 perccel mellém frissít és körváltás előtt 1 másodperccel, hogy ne tudjam mennyi sereg jön rám, szépen rámküldi az általad említett 35%-ot az otthoni seregéből.
Miután az ellen mellém frissített, várható, hogy támad, ezért én szépen fogom magam, képzek némi katonát, meg úgy állítom be az éhezésem, hogy körváltáskor annyi emeberem menjen el, hogy az 1635 barakkból csak 1500 működjön (meg persze minden más épület is működni fog közben is).
Körváltás után a következő fog történni:
Mivel a védő kiküldte a seregei 35%-át, ezért tutira átütöm még így is, hogy 1500 barakknyi sereg megy csak felé és ő elveszti 14%-át a területeinek (mert okosan vigyázok, hogy éhezéssel és esetleg ház, vagy egyéb épület bontásával alatta maradjak, mert házat úgyis fogok ütni tőle), azaz 280 épületet bukik, amiben legalább lesz 100 db barakk+torony (de az egyszerűség kedvéért 100 barakkal számolunk), miel a területeinek 60%-át ezen egységek adják.
Tehát ekkor jön felém az ellentől egy sereg aminek a támadó ereje 21000.
Nekem 135 barakkom felszabadult, van még 100 tornyom és még kaptam 100 barakkot... tehát ha tele veszem magam és vigyázok, hogy minden épületem működjön, akkor a védő erőm (a torony miatt kapok még 15%-ot is, lévén gnóm vagyok): 23115
Ha az ellenfelem és köztem van legalább 4% különbség katmorálban, akkor ezzel a védő sereggel még megfogom azt is, ha kiküldi a seregeinek a 40%-át... sőt ha fennáll ez a 4% katmorál különbség, akkor az 1500 barakkal átütöm úgy is, ha csak szivatni akar és nem küld sereget, tehát full sereggel védekezik otthon... és valljuk meg őszíntén igen ritka, hogy tartósan valakinek 96% fölött legyen a katmorálja (és itt jön ki az, hogy én vagyok a támadó és ezért a katmorál miatt előnyben vagyok).
Ezt persze több fős klánnal is meg lehet játszani és ezért kell egy igazán jó klántámadáshoz több hónap, hogy mindent előkészíts...

Északföld 05-24-2006 16:34

A nap kérdése. :)

Hi all!

Sajna ennyit végig olvasni nincs időm. A kérdésem így az lenne, hogy miért van szükség erre a körváltás közbeni időszakos funkció korlátozásra?

Északföld 05-24-2006 16:44

Quote:

Originally Posted by Reaktor
Nemrég a szkarabeusz klán is ugrált nagyon sokat. Mégse neveznék onnan senkit Fostosnak!!!
Sok klánnak voltak kirakható-bevehető kis, és kisebb országok a tarsolyában!

És amíg lesznek olyan kis szar orik, akiknek nem számít, hogy már vagy 20 szor léptek klánban addig ez a lehetőség adott lesz.

Tehát nekem senki se mondja, hogy nem lesz menekülésre használva a frissítési lehetőség, mert a legnagyobb hangadók zöme már MENEKÜLT!!!

Megéltem, láttam majd minden oldalon, szal kár is tagadni!!!

És bár bontani adott lesz, de a felfelé menekülés követése sokba kerül, vagy lehetetlen.

az 500 milliós összeg meg kimerítene egy nagy klánt? ugyan már aki legalább 50K katit termel naponta.......
És az időnyerés is menekülés!
Ha megvárhatod, hogy a piacról mindened visszajöjjön.

Én azon a véleményen vagyok, hogy ha lesz is frissítés menekülésre ne lehessen használni.

Picit nem értem mi a vita lényege. :) Mindegyik nagy klán tudja, hogy a másik, hogy néz ki, tudja, hogy csak akkor lehet beverni, ha nem figyel. A kicsik lehet most meg tudnak indulni, hiszen ha valaki elég gyors, akkor mint régen büntetlenül ütlegelhet. A nagyok esetében ez klánilag kizárt, ha beversz egy nagy klánt csak azért tudod beverni, mert éppen nem figyeltek.
egyéni akcióknál már más lehet a szituáció, ott jelentősebb a kockázat,de még mindíg nem tiszta minek ez a körváltásos dolog. :)

monro 05-24-2006 17:46

Quote:

Originally Posted by Északföld
Picit nem értem mi a vita lényege. :) Mindegyik nagy klán tudja, hogy a másik, hogy néz ki, tudja, hogy csak akkor lehet beverni, ha nem figyel. A kicsik lehet most meg tudnak indulni, hiszen ha valaki elég gyors, akkor mint régen büntetlenül ütlegelhet. A nagyok esetében ez klánilag kizárt, ha beversz egy nagy klánt csak azért tudod beverni, mert éppen nem figyeltek.
egyéni akcióknál már más lehet a szituáció, ott jelentősebb a kockázat,de még mindíg nem tiszta minek ez a körváltásos dolog. :)

Azért, hogy a védőklán vissza tudjon ütni ha kiszúrja hogy jön rá valaki. Ne tudjon senki "biztonságosan" vagy ahogy te fogalmazod "büntetlenül" klántámadni. Ha 1 körre van a támadó és akkor szúrja ki a védő akkor is legyen esélye a visszatámadásra. Legalább az elejét olvasd el és mielött reagálsz gondold is át lécci. Jelenleg ha megtámad valaki akkora sereggel amekkora befér akkor ölbetett kézzel nézheted ahogy bevernek. Vagy "hasraütős" módszerrel együtt támad a két klán bízva abban hogy a másik is elindul. Mondjuk hozzáteszem ismét, hogy a javaslat csak akkor ígéretes ha a klántámadást felerősítjük legalább az egyéni támadások szintjére.

All times are GMT +1. The time now is 09:52.