Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

csabi 05-22-2010 22:07

valami olyat esetleg tudnék támogatni, hogy fix hektár, időkorláttal. mondjuk x hektárra fel kell menned 1,5x kör alatt, ha nem sikerül, akkor kapsz fedezésre 0,5x körönként y% büntetést. és a B-ből forgás maradna ugy ahogy most van.

[HTPA]GeeForce 05-22-2010 22:32

Azt kéne kiszűrni, hogy ne álljon fenn annak a veszélye, hogy elindulok 5. szinten új országgal, berendezkedek arra, hogy majd egyszer A-ban el kell jutnom 6000 hekire, mire odaérek, addig a 6-ból 8000 lesz, és mire elérem a 8000-ret A-ban, addigra a 8-ból 9000... és így tovább.
Nem tudom, hogy ez kinek, és miért jó?!.. :(

csabi 05-22-2010 22:33

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 253476)
valami olyat esetleg tudnék támogatni, hogy fix hektár, időkorláttal. mondjuk x hektárra fel kell menned 1,5x kör alatt, ha nem sikerül, akkor kapsz fedezésre 0,5x körönként y% büntetést. és a B-ből forgás maradna ugy ahogy most van.

el is mondom gyorsan, hogy miért: az összes százalékos rendszer emeli a topot, kivéve ha olyan durva százalék van megadva, amit B-ből lépéssel már teljesít az ember. ha emelkedik a határ akkor csak ideiglenes megoldás születik. ha fix a határ, de nincs semmilyen megkötés, akkor egy idő után boldog, boldogtalan kék számmal fog rohangálni, ez sem jó. ki kell találni valamit, ami mindig ugyanúgy teljesíthető*, de nem áll módjában a legutolsó olvasni nem tudó játékosnak is kék számot szerezni.

*fix a B-ből felhozható maximum hektár is és ebből érdemes kiindulni.

[HTPA]GeeForce 05-22-2010 23:30

Mondjuk azért ha az átlag játékos 2000 hekivel lép B-ből, akkro nem tudom hogy hogyan jut el boldog boldogtalan mondjuk 6-7000 hekire. Aszittem, oda nehéz eljutni, kell valami tudás is.
Sajnos probléma lehet a mentális képességeimmel, mert tényleg nem fogom fel, miért könnyű egy jó játékosokból álló csoportban összeszedni 5000 hektárt...
A játékosok nagy része életében nem látott annyi hekit egyben... :)

Xeper 05-23-2010 07:48

Szerintem annak, aki évekre be szeretné betonozni az országát A-ba, hogy számolatlanszor fordíthasson B-ből ennek segítségével országokat, teljesen jó a mostani rendszer. Eddig amit írtam, az újonnan érkezők kedvezményének szántam, de belegondolva: aki évekig szeretne maradni, hogy addig könnyítse a többi országának fordulását, az dolgozzon meg érte, számukra ne legyen változtatás!

Egyetlen csoport van, akiknek jogosan adnánk kedvezményt: akik A-ból fordulnának. Nekik az A nem végállomás, de valamit teljesíteniük kell. Még mindig ott tartok, hogy szerintem a problémát a többezer kör óta jelenlévőkkel való verseny okozza. Ez a nyilvánvalóan hosszabb idő alatt ledolgozható hátrány szerintem a sokáig maradni kívánók számára jogos elvárás, viszont egy időszakosan jelenlévő ország számára rémálom (aki sokáig kíván maradni, de neki is rémálom, akkor ne is legyen kék száma! :) ).

Tehát csakis az A-ból való fordulást könnyíteném meg, mégpedig a korábban már említett Xezer kör óta A-ban játszók (tehát NEM topkör) kiszűrésével. A határt valahol az 1 éve és 2 éve játszók között húznám meg (~8500-17000 kör). Nem kicsit csökken a fordulási követelmény (viszont arányaiban nem is nagy: 10k kör esetén Ati adatai alapján kb 1500 hektárral, azaz kb 22%-kal), de ne feledjük: ez egyetlen ország lefordításának az ára! Ha B-ből szeretne valaki országot fordítani, akkor maradna a 30%-os határ. Tehát sok ország B-ből fordításához kell most (és ez a rendszer maradna is) kb 6600 hektárt szerezni (és aztán tartani az iramot), míg a javaslatom szerint pl a 10k köre ott játszók kiszűrésével az ország A-ból lefordításához kb 5100 hektárt kellene szerezni. Szerintem nem aránytalanul nagy könnyítés, de hosszabb távon, ha esetleg egyre több játékos harcol majd a 30%-ért a B-s fordulás érdekében, megadja a lehetőséget a toptól függetlenül egy egyszeri fordulásra egy újonnan érkezőnek is kb a mostani nagyságú követelmény teljesítése mellett, míg ha sokan lefordulnak, nem teszi túl könnyűvé sem (hiszen akkor szinte mindenki új lesz :) )

[HTPA]GeeForce 05-23-2010 10:52

És ezt nem lehet kombinálni egy könnyebben számolható, vagy egy előre tudható verzióval?

Pl: B-ből való fordulás követelménye: 1/A TOP30-ban eltöltött X idő, A-ból viszont le lehet fordulni 6000 heki fölött eltöltött X idő múlva.

?

none 05-23-2010 11:29

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 253488)
És ezt nem lehet kombinálni egy könnyebben számolható, vagy egy előre tudható verzióval?

Pl: B-ből való fordulás követelménye: 1/A TOP30-ban eltöltött X idő, A-ból viszont le lehet fordulni 6000 heki fölött eltöltött X idő múlva.

?

miért lenne az jó, ha 6k heki és a top30 között nem lenne kb senki.. max 1-1 feltörekvő ori?

[HTPA]GeeForce 05-23-2010 11:57

Nem tudom, ez mennyire valós probléma, hiszen sokkal-sokkal többen akarnak A topba csücsülni, és mellette B-ből forogni, mint A-ból forogni.
Márpedig aki B-ből akar forogni, az kénytelen felmenni 9k hekire. És ők vannak többen. Tehát nem 1-1 feltörekvő ori lenne ott, hanem az összes feltörekvő ori ott lenne, akik számszerint többen vannak, mint azok, akik A-ból forognak.

djibron 05-25-2010 07:51

Akkor ezt úgy látom eldőlni látszik.
:D
Minden marad a régiben. Hát ez van.:(

Olasz 05-25-2010 08:03

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 253491)
Nem tudom, ez mennyire valós probléma, hiszen sokkal-sokkal többen akarnak A topba csücsülni, és mellette B-ből forogni, mint A-ból forogni.
Márpedig aki B-ből akar forogni, az kénytelen felmenni 9k hekire. És ők vannak többen. Tehát nem 1-1 feltörekvő ori lenne ott, hanem az összes feltörekvő ori ott lenne, akik számszerint többen vannak, mint azok, akik A-ból forognak.

Most még többen vannak, mert ugyanazt kell teljesíteniük az A-ból való leforduláshoz, mint aki a B-ől forgat, így ha netán teljesítette meggondolja, hogy ne inkább a B-ből forgasson ő is?
Viszont ha könnyülne az A-ból való fordulás feltétele, de a B-ből forgatásé nem változna, már nem biztos, hogy a Top30-ba akarná beverekedni magát.

All times are GMT +1. The time now is 09:57.