Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

lacqa 03-07-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78577)
Egyedül a gnóm nem tekizhető ha fennt van a fajivarija...
A több mind azon mulik ki mennyi tolvajt tart...
Remélem érthető volt amire célozni akartam... Nem azt kell meggátolni, h lopható-e a tekercse vagy sem hanem azt kell elősegíteni hogy játszható legyen.. adott esetben termeljen annyit ,h bármikor tudja pótolni a tekercsét..
Amugy meg sztem még van autovédelem bizonyos lopás után.. (ebbe nem vok biztos teljesen)

a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.

tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78579)
Alapvetoen a törpe tartson elég bányát, hogy tanyafree lehessen, így mg teki nem kell neki.
Mágia, tolvajlási tekercs, esetleg.
Lakashelyzeti meg hadi nyilvan kell.

Alapvetoen annyi toli kell a torpebe, hogy csak a 15-20% feletti kocsmasok tekizhessék. (nyilvan alapesetet nezve, toliölés és készüli leszedés nélkül)

Ha jol van megépítve a törpicsek, akkor (bár ő a legsebezhetőbb a szöviben) legyen annyi kp-ja és ideje a tulajanak a jatekra, hogy egyrészt 1 tekizés beleférjen a lakitekercsnél, és utána pedig tudjon géphez jönni és bevenni azt a lakitekercset.

és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset :cool: :)

Szecsa 03-07-2007 19:23

Használod, védekezésre :)

csukja 03-07-2007 19:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 78586)
Szerintem ez a két hozzászólásod (megint) üti egymást.
De ha nem így van, akkor várom a magyarázatot. :)

egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel :D :p meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb:) mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra.:)

Valezius 03-07-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78590)
egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel :D :p meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb:) mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra.:)

Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"? :p Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.

Gyula 03-07-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 78588)
a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.

tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.

és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset :cool: :)

igen, hiszen a teki erre lett kitalálva, hogy kihasználjuk az előnyeit.
szerintem az a fő gond hogy mivel könnyü préda a tolik gátlástalanul és előszeretettel járnak rá és anyniszor húzzák le h néha a piac belépő sem elég a teki pótlására és képesek annyit elvinni hogy nem termeled ki az árát sem. számolva a másodlagos veszteségeket

-kiesett a bánya teki, x körig kevesebbet termelsz,
-ment el sereg, toli vari, esetleg ennek következtében még be is ütöttek
-ez napi többször történek

szal ez nagyon gázos.
van elfem is alsóbb csoportban, egy középszerü tolvaj ki tudná tekizni, hát nagyon ritkán nyúlnak hozzá, nem is igen próbálják meg.

csukja 03-07-2007 19:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 78591)
Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"? :p Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.

nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!

Synkel 03-07-2007 21:15

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78594)
nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!

Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba?:)

csukja 03-07-2007 21:24

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 78624)
Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba?:)

Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt :D

Kubbi 03-07-2007 22:32

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78627)
Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt :D

Szerintem is elég morbid. :D

Bea Baba 03-07-2007 22:37

Hát szerintem se kéne tultápolni a törpit, csak kicsit jáchatóbbá tenni:rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 21:01.