Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

lacqa 12-01-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48827)
  1. Ne kelljen A-ba lépni, de B-ből 2-szer fordulás után legyen új személyiség.
  2. A-ban maradjon a korábbi top 30% követelmény minden forduláshoz.
  3. A-ban szigorodjon a top 20% követelmény minden forduláshoz.
  4. A-ban kisebb mértékű top%-okat kelljen elérni, mint az alsóbb csoportokban, és más legyen az A-ból és B-ből fordulás igénye.
  5. A-ban a B-s országénál 1-gyel kisebb kékszámhoz tartozó követelmény legyen.
  6. Az A-s országnak mindig a saját követelményét kelljen teljesítenie a B-ből való forduláshoz is.
  7. Legyen kötelező az A-ból is fordulni.
  8. Maradjon minden úgy, ahogy most van.
Ezt kicsit szűkítsük:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48827)
A 6-os javaslatnak túl sok értelme nincs, mindenki beteszi az 1 személyiségű országát az A-ba, és top30%-ot kell teljesítenie, úgyhogy megegyezik a 2-es javaslattal.

ezzel egyetértek, számomra a 2. sem elfogadható, mert nehezíteni akartuk a plusz személyiségek megszerzését. ugyanezért a 3. sem, 20% nem jelent lényeges változást.

az 1.-est kompromisszumként el tudom fogadni, habár a legkevésbbé sem értek egyet vele, de nem akarom elvenni azoknak a játékát akik ennyire zsigerből utálják az A-t...

a nyolcadik szintén kiesik nálam, mert túl szigorúnak tartom, pont az A-ban az első hely teljesítése nem igazán tekinthető csupán egyéni teljesítménynek, és ne felejtsük el, hogy a kis számok viszont elsősorban egyéni teljesítmény mutatói. mindezen túl a kis számok gyűjtögetése általában más fajta személyiségre - de legalábbis játékstílusra - jellemző (minden értékitélet nélkül puszta tényként), mint azoké akik esélyesek egy A-beli top1-re.

marad a 4. és 5. mindkét javaslat az előző bekezdésben írt hátrányát igyekszik enyhíteni a jelenleg érvényes szabályozásnak.

nekem továbbra is a 4. tetszik jobban, mert figyelembe veszi az egyországosok hátrányát, viszont az 5. kétségtelen előnye, hogy könnyebben átlátható (jelentős hátránya azonban, hogy Kisbér javasolta, akin megint nincs sapka :D).

és hogy a 4. javaslat teljes legyen a következő százalékokkal:
"1 - aki a B-böl fordul: neki könnyebb, mert nem kell a csoport nagy részén végigverekednie magát. a lentebbi csoportok feltételei viszont neki is magasak. javaslom, hogy aki B-böl fordul, annak az 1/A-s orijával a top 30-25-21-18-16-14-12-11-10 %-ot kelljen elérnie!

2 - aki A-bol fordul, mindegy, hogy van-e másik országa, hiszen bármely következö forduláshoz ujra nagyot kell másznia, annak csak 30-27-24-22-20-18-17-16-15 %-ot kelljen!" ©Lanka

emlékeztetőül a jelenlegi %-ok:
30-22-15-10- 8- 6- 4- 1 -1.hely

szintén kompromisszumként el tudom fogadni azt is ha a két al-esetben megyegyezik a %, bár - mint írtam - nem tartom igazságosnak.

yenkie 12-01-2006 13:59

Szerintem A-ban maradjon korábbi köv.
top 30%
feljebb csak baráti segítséggel, top klánban tudsz haladni.
A többi oridat meg minek szivatni?

Xeper 12-01-2006 14:04

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 48925)
Szerintem A-ban maradjon korábbi köv.
top 30%
feljebb csak baráti segítséggel, top klánban tudsz haladni.
A többi oridat meg minek szivatni?

:eek: 185 fős lenne a topklán?
Én a 9. személyiség eléréséhez kb a top 5%ot javasolnám, a többit pedig hozzá skálázva.

yenkie 12-01-2006 14:14

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 48932)
:eek: 185 fős lenne a topklán?
Én a 9. személyiség eléréséhez kb a top 5%ot javasolnám, a többit pedig hozzá skálázva.

nem.
de top 30%-ba is csak klánsegítséggel lehet felmenni.
A fedezés szigorítása miatt, pedig pusztán pénzel nem tudod megoldani.
Ez még jó is lehetne.
De.
Már most is top30% környékén full védelmes orik üldögélnek.
Én azt vezetném be, hogy A-ban is fokozaosan csökkenjen a morál.
Azzal ki lehetne mozdítani a top tetején üldögélő orikat.
Így másnak is lenne esélye.

NorB 12-01-2006 14:28

lenne még egy kérdésem Ati felé:
nem lehetne, hogy ettől a szavazástól függetlenül, minden Top módosító csak akkor lépne életbe, amikor egy ori mostantól foggva szintet lép?

Sokan azért vannak kikelve magukból, mert beszorultak valahová..

yenkie 12-01-2006 14:32

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 48954)
nem lehetne, hogy ettől a szavazástól függetlenül, minden Top módosító csak akkor lépne életbe, amikor egy ori mostantól foggva szintet lép?

én ~3100 kör óta vagyok beszorulva A-ba.
10 kör hiányzott kb mikor ki lett talizva a top 30%
:))))))
De akkor is szinte lehetetlen megcsinálni még a top 10%ot is.
Arra már naon durva távok vannak.
A fedezés meg drága lett.
Egy törpéről nem is beszélve.
Szerintem A-ban maradjon a top 30%

Ati 12-01-2006 14:32

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 48954)

Beszurulás ellen lehet szintet újrakezdeni más fajjal (ha az elfről van most szó). Az, hogy bizonyos országokra más képletek vonatkozzanak, mint másokra, akik amúgy ugyanúgy néznek ki, és ugyanazt csinálták, az nem megoldható.

yenkie 12-01-2006 14:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48958)
Beszurulás ellen lehet szintet újrakezdeni más fajjal (ha az elfről van most szó). Az, hogy bizonyos országokra más képletek vonatkozzanak, mint másokra, akik amúgy ugyanúgy néznek ki, és ugyanazt csinálták, az nem megoldható.

Ezt annak mond, akinek még van lehetősége.
Akad olyan ori is A-ban, máshol, akinek nincs ilyen.:(
Nekik legyen zéróstart?

Alba 12-01-2006 14:46

Tduom hoyg OFF amit irtam.De en ugy gondolom hogy en ne szavazzak olyanban amiben nem vagyok érdekelt...Lehet csak az én tapasztalatlanságom ront el vmit :)

Ati 12-01-2006 14:52

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 48969)
Ezt annak mond, akinek még van lehetősége.
Akad olyan ori is A-ban, máshol, akinek nincs ilyen.:(
Nekik legyen zéróstart?

Mire valaki felér az A-ba, 4 újraindulási lehetőséget kap. 4-szer annyira levertek, hogy muszáj volt újrakezdeni, mert máshogy nem tudtál talpraállni?

Vagy csak az A-ban el lett használva, hogy a felvitt pénz sokszorozva legyen?

Ez utóbbi esetben azt hiszem, hogy a nem rendeltetésszerű használat következményeit viselni kell.

All times are GMT +1. The time now is 04:58.