Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Merengő 06-02-2011 22:08

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288104)
akkor nem is kereshetsz olyan rosszul :D mihez képest persze

én előző hónapban fizettem be 48ezret.. munkatársam meg 108ezret..

Hex 06-02-2011 22:10

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288105)
én előző hónapban fizettem be 48ezret.. munkatársam meg 108ezret..

neked nem kellett volna az adójóváírást igénybe venni, vagy kevés szját vont le a munkáltató. Remélem januárban nyilatkoztál róla, hogy nem kéred az adójóváírást.

Amúgy jobb helyeken addig veszik igénybe az adójóváírást a dolgozóknál, amíg lehet, bár ez macerás, de így kellene a bérszámfejtést csinálni... Annó könyvelő koromban 1000 embernek bérszámfejtettem és én úgy csináltam...

neked bekavart a szuperbruttósítás. Mert ugye a megkeresett jövedelmed 1,27X-e után vonták a járulékot

Pool 06-02-2011 22:11

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288104)
akkor nem is kereshetsz olyan rosszul :D mihez képest persze.

Egyszerűen vissza lehetne számolni amúgy, ennyi infóból :D legalább is a tavalyit igen :D

hát, ha neked 155k bruttó nem rossz (108 nettó), akkor igen, jól keresek...
de egy kis vip-re mindig futja :D

Merengő 06-02-2011 22:13

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288106)
neked nem kellett volna az adójóváírást igénybe venni, vagy kevés szját vont le a munkáltató. Remélem januárban nyilatkoztál róla, hogy nem kéred az adójóváírást.

Amúgy jobb helyeken addig veszik igénybe az adójóváírást a dolgozóknál, amíg lehet, bár ez macerás, de így kellene a bérszámfejtést csinálni... Annó könyvelő koromban 1000 embernek bérszámfejtettem és én úgy csináltam...

neked bekavart a szuperbruttósítás. Mert ugye a megkeresett jövedelmed 1,27X-e után vonták a járulékot

érdekes, ha jól tudom adott évben pont az ellenkezőjéről kell nyilatkozni.. amúgy az volt a hibája a cégnek, hogy első 3 hónapban utalta az adójóváírást az én kérésem nélkül.. és csak a 3. hónapban vettem észre és tudtam lemondani.

Hex 06-02-2011 22:15

Ha valakit érdekel az általam csinált 2011-es bérkalkulátor, szóljon és e-mailben átdobom. Ha beírod a havi béred, kiszámolja, hogy mennyi járulékot kéne levonni és hogy kapsz-e vissza adót, vagy sem, plusz ha van NYESZ-R számlád, még azt is kiszámolja, hogy az összes levont szja-dból mennyi lóvét igényelhetsz vissza a NYESZ-R Számlára. :)

munkahelyre csináltam kolléganőknek :)

Hex 06-02-2011 22:16

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288108)
érdekes, ha jól tudom adott évben pont az ellenkezőjéről kell nyilatkozni.. amúgy az volt a hibája a cégnek, hogy első 3 hónapban utalta az adójóváírást az én kérésem nélkül.. és csak a 3. hónapban vettem észre és tudtam lemondani.

elvileg igen, de én általában nem bízom a HR-esekben és minden évben elküldöm, hogy visszaküldjék :D

szerk:
a nyesz-r kalkulátor megszerkesztésében Remy nagy segítségemre volt, hogy pofásan is nézzen ki :) ki lehet választani, hogy 2020 előtt vagy után mész-e nyugdíjba, mert úgy változik a max. visszaigényelhető össze a levont szja-ból, plusz védetté tette a képletes cellákat :)

Pool 06-02-2011 22:42

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288109)
Ha valakit érdekel az általam csinált 2011-es bérkalkulátor, szóljon és e-mailben átdobom. Ha beírod a havi béred, kiszámolja, hogy mennyi járulékot kéne levonni és hogy kapsz-e vissza adót, vagy sem, plusz ha van NYESZ-R számlád, még azt is kiszámolja, hogy az összes levont szja-dból mennyi lóvét igényelhetsz vissza a NYESZ-R Számlára. :)

munkahelyre csináltam kolléganőknek :)

nekem olyan fasza volt ez az adóváltozás, hogy 3000 bérkompenzációra volt szükség, így lett a fizum a tavalyival egyenlő

éljen-éljen a kétharmad...:(

Tsobi 06-02-2011 22:44

Én 30 ezret kaptam vissza az államtól. :)

Merengő 06-02-2011 22:58

Hex én szívesen fogadnám a kalkulátort.. bár onilne is lehet, de kipróbálnám a tiedet is.

Hex 06-02-2011 23:02

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288113)
Hex én szívesen fogadnám a kalkulátort.. bár onilne is lehet, de kipróbálnám a tiedet is.

323232-be küldj egy mail címet és átdobom az excell táblát

All times are GMT +1. The time now is 19:31.