![]() |
Quote:
|
Történelmet hazudó románok
A képen a vásárhelyi ortodox román templom egyik freskója látható. A képen huszárok készülnek megölni egy román férfit. A kép felett s alatt olvasható szöveg lényege, hogy az "idegenek" a felkelő román tömegből egy férfit kiemeltek, s levetkőztették, megalázták, majd megölték.
A templomot a románok állítása szerint 1925 körül építették, holott fajtájukat betelepíteni (a városba), s a magyarok földjeit, házait elvenni csak az 1970-es évek végén, '80-as évek elején kezdték meg (körülbelül) - egészen addig zárt település volt, házhoz jutni még magyarnak is csak nehezen lehetett. Bár már laktak ott románok, de számuk elenyésző volt, s keveredés sem történt a két nép között. http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3084982_n.jpg |
A történelmet a győztesek írják. :( Az ukrán történelem szerint a Munkácsi Vár ősi ukrán vár...
|
Kolozsváron a Mátyás király szobor alá is az volt írva, hogy román király volt... nem tudom változtattak-e, de szerencsére a kék-sárga-piros padokat elvileg már lecserélték... sajna rég nem jártam arrafele...
|
úúúúútálom az érettségit. Alig tudok tételeket kidolgozni, nemhogy megtanulni :mad:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Este kis kikapcsolódás gyanánt gondoltam megnézek két részt A mentalista című sorozatból. Lent tv-zem, tesóm lejön, elkapcsolja a tévét. Megkérem, hogy kapcsolja már vissza, mert én néztem a mentalistát. Fél órája vége volt... Pedig csak letettem a fejemet egy picit :D
|
Quote:
12 kiskérdés ebből felét kell tudni (összesen 340 kérdés van) 1 esszé ebből 1/3ot kell tudni (23 van összesen, de van olyan esszé amiben 4 tétel + bizonyítás van) Szóval léééééégyszi had érettségizzek inkább:D:D |
All times are GMT +1. The time now is 01:03. |