![]() |
Quote:
Na nézzük más megfogalmazásban a feladatot: XY minden este 7:30-ra húzza az óráját, de ma túl fáradtan ért haza, ezért felhúzta 7:24-re és egyből eladudt. Miért 24-re húzta? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha az órája bináris, akkor 6 bit a perc 30: 011110 24: 011000 A 24 könnyebben kiszámolható fejben (16+8), mint a 30 (16+8+4+2) |
Quote:
Meg ha 24-es szamrendszerben van, akkor is :) 30: 16 (24*1+6) 24: 10 (24*1) Ilyet en is tudok mondani :) |
Quote:
|
Quote:
Az ezért azt fejezi ki, hogy ebből következik. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Parancsolj :) |
Quote:
80 éves nagyapa betelefonál a rádióba: -Halló a játékra jelentkeznék! -Nagyszerű!!! Lenne három kérdésem, felkészült? -Igen! -Szóval mi az: két keréken van és gurulni lehet vele? -Bicikli! -Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk... Második kérdés: négy kereke van, meg motorja is meg kormány, mi az? -Autó! -Nem rossz, de mi konkrétan az Audira gondoltunk... Harmadik kérdés, de erre jó választ kell adnia: mi az, szárnya van, motorja, kerozinnal megy és repülni lehet vele? -Repülő! -Nem rossz, de mi konkrétan a Concorde-ra gondoltunk... Sajnos nem nyert, majd legközelebb! -Elnézést, ne haragudjon, lehet nekem is egy kérdésem? -Természetesen! -Mi az az utca sarkon áll és pénzért árulja magát? -Hát kurva! -Nem rossz, de én konkrétan az anyádra gondoltam. |
All times are GMT +1. The time now is 22:45. |