Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Rob 12-02-2010 14:18

nekem is volt rágcsálós kalandom és teljesen állatbarát volt. pár éve építkeztem és az alapozáskor találtam egy likat a földbe. nagyeszemmel kikövetkeztettem, hogy ez egy vakond tanyája. fogtam egy vödör vizet az asszonynak meg kezébe adtam egy lapátot, hogy mikor kijön a vakond rendezze le! oké.. víz be, kijött a vakond, anya eldobta a lapátot és futott balra a vakond meg jobbra, aztán többet nem láttuk...:D

Rob 12-02-2010 14:19

.....pedig jól tudott főzni:D

BimmBimm 12-02-2010 16:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272051)
Nem búzát, de most vagy élve akarod elkapni, és kiengedni a mezőre, vagy valahova; vagy azt szeretnéd, hogy többé ne okozzon gondot, és kiteszel egy egérfogót, ami azonnal végez vele.

Az egérfogó sem minden esetben végez vele, láttam már élve maradt egeret egérfogóban, emellett nem is mindig hatékony megoldás, mert egyet elkap, a másik meg felzabálja a csalit és vigan hizik és te eteted :)

csabi 12-02-2010 18:01

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272050)
Akkor mi az állatbarát módszer? Nem vagyok valami állatkínzó izé, de ha egyszer meg kell fogni őket :/

nem is gondoltam, hogy állatkínzó lennél. szerintem nincs állatbarát állatölő módszer, de valahogy védekezni kell. :( macskával próbálkoztatok már?

Dew 12-02-2010 18:03

nálunk az egérfogóból simán megkajálta a kolbászt... :D

Redback 12-02-2010 18:30

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 272076)
nem is gondoltam, hogy állatkínzó lennél. szerintem nincs állatbarát állatölő módszer, de valahogy védekezni kell. :( macskával próbálkoztatok már?

A macska meg ugyan úgy megeszi a kiscsirkét is :/ egyszer próbálkoztunk nem fogta meg az egeret. Szomszéd macskája egy időben szeretettel vadászott rájuk, de már ő sem jár át :/

Vent 12-02-2010 18:45

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272086)
A macska meg ugyan úgy megeszi a kiscsirkét is :/ egyszer próbálkoztunk nem fogta meg az egeret. Szomszéd macskája egy időben szeretettel vadászott rájuk, de már ő sem jár át :/

Nalunk a macska eloszeretettel jatszik az egerekkel, a madarakat is szereti, a tikokat, kiscsirkeket viszont beken hagyja.. :)
Mi is a ragasztos modszert hasznaljuk, ha eppen nincs az emeletre koltozve nehany nyest :)

vityu 12-02-2010 22:05

Nálunk vannak háziállatok minden mennyiségben. Van 2, azaz kettő macskánk. Olyan kevés egerünk van, hogy a macskák már a kertből vadásszák a mindenféle rágcsálókat. És mellette nem bántják a kiscsirkét sem...

Beni, ha lesz kismacska otthon, akkor tudok adni vagy kettőt. A mieinkre eddig nem volt panasz, ráadásul emberbarát fajták. :)

csabi 12-03-2010 06:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 272107)
Nálunk vannak háziállatok minden mennyiségben. Van 2, azaz kettő macskánk. Olyan kevés egerünk van, hogy a macskák már a kertből vadásszák a mindenféle rágcsálókat. És mellette nem bántják a kiscsirkét sem...

Beni, ha lesz kismacska otthon, akkor tudok adni vagy kettőt. A mieinkre eddig nem volt panasz, ráadásul emberbarát fajták. :)

emberre nem támadnak? :D

vityu 12-03-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 272126)
emberre nem támadnak? :D

Nem tudok róla :)

All times are GMT +1. The time now is 10:18.