![]() |
na igen de hogy mikor mennyivel ment az f1 azt azért nézd meg hogy még a turbokat be nem tiltották milyen sebeségeket értek el azszem törölték is a pálya idöket vagy csak külön megjelölték már nem tudom de valami ilyesmi volt és igen merem állitani hogy ha lehetne inditani pilota nélküli autot sokk csapat megtenné :) erre fel mondtam hogy a pilota az csak egy kezelö szerv.
Nagel mennsel mondta hogy az ö kocsija már olyan hogy egy idomitott majom is könyedén elvezetné:) AZ meg hogy renault jobb lenne messze nem igaz egyenesbe akkor hogy tud elhuzni sumi szerintem messze a ferrari gyorsul olyan 260ig a legjobbat onnan talán már a bmv a jobb de nem sokkal de fékutatt messze a ferrari vesz a legrövidebbet de ez már lehet hogy nem objektiv mert én nekem a ferrari a kedvencem:) de az elözö évi autok paramétereit mindig nyilvánosságra hozzák és vissza nézve azszem 11éve folyamatosan a ferrari volt a legjobb és remélem még 11 évig ö lesz a legjobb:D |
Én nem érzem azt, hogy most a Ferrari lenne a legjobb kocsi... Ha így lenne, épp olyan sima lenne a világbajnoki cím sorsa, mint ahogy némely évben szokott volt. Én pont most látom azt, hogy ha nem Schumi hajtaná azt a gépet, egy jó középcsapat lenne a Ferrari. Tény azonban, hogy egyre jobb a kocsi, és ami fontos, megbízható.
|
Deee a ferrari a legjobb csak most a töbiek egy kicsit megközelitették de majd fejlödünk:))) De a renault már megverte mert sumi simámn gyorsabb egyenesbe az elözö versenyen is már ott hagyta a renaultott és sokkal rövidebb féktávokat tud venni és a gumi is beáll úgynézz ki:D
|
Ezzel abszolút nem értek egyet. Az hogy melyik kocsi hogy gyorsul, legjobban a rajtnál érezhető, és nem a Ferrarik a legjobbak. És mi az, hogy a Ferrarit már megközelítik? Tavaly már rég nem a Ferrari volt a favorit. Most sem övék a legerősebb motor, a Bridgestone sosem volt jobb a francia gumigyártónál. Az pedig baromi látványos ekkora sebességnél, hogy megnő az egyenesben két kocsi között a távolság, de mondom most már 10-edszer, ebbe illik belevenni ám azt is, hogy az elöl lévő kocsi előbb jön ki a kanyarból, előbb kezd el gyorsítani, így még jó hogy kezd elhúzni az épp a kanyarral vesződő kocsitól, ezt szerintem nem nehéz felfogni. Mint ahogy azt sem, hogy az elöl lévő előbb ér el egy következő kanyarhoz, így előbb kezd el lassítani, ebből az látszik a néző szemszögéből, hogy a mögötte max. gázon teperő kocsi közelebb érkezik. Úgy hogy ennyit az "egyenesben gyorsabb, de kanyarban lassabb" elméletekről, ritka nagy baromság. Nyilván vannak különbségek, függ a beállításoktól, pilótától (pl. Raikkönen máshogy kanyarodik) de nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, amit írtam.
Sem a legerősebb motor, sem a legjobb gumi nem a Ferrarié. Jó és egyre jobb a kasztni, és ott a Schumi. Ennyi. |
hát minden mérvadó a gyorsulásnál csak a rajt nem mert az a rajtgépen mulik leginkább:) no meg hogy ki hogy van megtankolva. csak a teszteken mért dolgok a mérvadók. azt versenyen nem lehet igazán eldönteni melyik hogy gyorsul és hogy milyen a fék utja. és ezek mindig csak utolag látnak nap világott és eddig hálistennek mint irtam 11 éve a ferrari a lejobb :) de ez nem egyenlö azzal hogy ö a lejobb mert sokmulik a gumin és a kanyaroknál a futomüvön is no meg a csapatoknál a matekzseniken :) (söt rajtuk rengeteg mert egy versenyt meglehet nyerni egy jó taktikával és el is lehet bukni egy rosszal)
|
jok voltak a dolgok mait itt elmondtatok.....
talán annyit fűznék hozzá, hogy a gumihoz szoktak autot épiteni mostanság, ami lassan a homályba vész, jövöre má csak 1 gumi lesz állitolag... |
Én úgy emlékeztem, hogy nincs már rajtgép. De ha van is, a kocsi nem attól gyorsul. Attól csak időben indul. Tény, hogy számít a tankban lévő üzemanyag menyisége, de ezek a különbségek a verseny során mindig fennállnak.
|
akkor sem értem h tavaly kimi legyorsulta a mezőnyt, és hüjét csinált mindenkiből, mostnmeg nem tud 1 normális időt futni..
|
Quote:
|
Quote:
Semmit! ergó nem jó a gép!:) |
All times are GMT +1. The time now is 03:33. |