![]() |
Quote:
Pontkülönbség, helyezéskülönbség (létszámmal), körtávolság |
Quote:
|
Vélemény
Szerintem egy megbeszélésnek nem az a lényege, hogy mindenáron keresztülvigyük az eredetileg kigondolt javaslatot.
A lényege az, hogy felvessünk egy problémát, és ehhez egy megoldási javaslatot, amely vagy elfogadásra, vagy átdolgozásra vagy elutasításra fog kerülni a megbeszélés folyamán. Végig úgy gondoltam, hogy a készültség csökkenés helyett a zsákmánycsökkenésben kell gondolkozni, ehhez volt is egy elfogadható javaslat az elején, ahol a zsákmánycsökkenést nem a pontszám, hanem a körszám határozta volna meg. Miért jobb ez a vonal? Mert ha a tolis full készültséggel lop 5körre, akkor mindkét megoldás szerint kb ugyannannyi a zsákmány a másik oldalon a kár. Viszont ha csak mondjuk 3-szor lop messzire, akkor több készültsége marad. Szóval konkrét példákat szeretnék látni, ami azt bizonyítja, hogy az általam felvetett elv nem oldja meg a megfogalmazott problémát. |
Quote:
Ha óriás az ember, akkor viselje a következményeit. Ha nem az, 10-15% kocsmát lehet építeni. Vagy ki lehet pakolni a tekercset a piacra, vagy vannak más módszerek is. Egyébként nem hiszem, hogy ez a 8-9körön lopkodás feljebb túl jelentős lenne, mivel a tolisnak az az érdeke, hogy minél több zsákmányt hozzon, ezért nem fog 9körre lopni, ha 5-re is ugyanúgy tud. |
Quote:
és gnóm hadissal 15% kocsmát építeni az nonszensz - mondjuk jelen esetben 11% is megfogná, az én 7%-ommal ellentétben :o |
Quote:
(amúgy az a 3-as határozottan kevés!!! sztem kéne legalább egy 5-ös, Mert azzal a 3assal nem hogy nehezited a tolik lopkodását távolra könnyited is. G-ben most: 98hely különbség (1590fő), 6kör,7024 pontkülönbség, nekem van 57955 pontom. a védelmi bónusz: 23,3%. mostani eredményessége 30%, az ötleteddel: 63,6% lenne, majd duplája az eddiginek!!! ha 5ös szorzó lenne akkor 39,4% lenne, ami már elfogadható itt is.) De ettől még mindig megvan az ötletednek a problémája. 10%-al kisebb országot 30% (50%) eredményességel lopnak ez szép és jó, de mondjuk egy 500k-s értékü ori, 50k ponton belül elég eredményesen tolizik és ez minimum 10-12kör!!! szvsz ezzel nem megoldanád a problémát, hanem áthelyeznéd a másik véglethez. kis hekiről nagy hekire. |
Quote:
|
Quote:
|
Ráadásul erről jut eszembe mint kisebbségi ombucman. az ötlet másik nagy problémája, hogy nem egyforma oda vissza az eredményesség!!!
pl van 2 ori, egy 60k-s és egy 75k-s ori. a 60k-s 25% eredményességel lop, a 75k-s pedig 40%-al. tehát nem hogy több tolija lehet a nagyobbnak, még eredményesebben is lophat!!! |
Quote:
Jogos a kritikam annak ellenére is, hogy 500K-sok problémája nem hiszem, hogy túl jelentős lenne, tekintve, hogy anarchon kívül vagy 20db van belőle A-ban. |
All times are GMT +1. The time now is 11:48. |