Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Új játékosok nagyobb arányú megtartása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4509)

idegenvezeto 03-01-2011 11:10

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 282116)
Ezeknek az összevonásoknak csak azért nincs értelme, mert folyamatosan fogy a játékosállomány. ha összevonnánk az angollal pl, a nyelvi problémák mellett, az is gond lenne, hogy ez nem megoldja a problémát, csak valamivel elodázza...1-2év múlva úgyanennyien lennénk.

Ebben igazad van. Tudom sokan ellenzik (én spec. még nem vagyok benne biztos, hogy miként vélekedek a dologról), de például az 5. szint normál csoportjait érdemes lehetne összevonni. Ha több a játékos, nagyobb eséllyel alakulnak ki harcok. Akinek nagyon megy és unja, az majd legközelebb a gyorsba regel, akinek meg nincs ideje ezt tartani, az lassúba.

Valaki írta korábban (elnézést, hogy nem keresem vissza), hogy ha pörög a játék, talán kevesebben tűnnének el, mert nem unják meg. Meg persze ha élvezi a játékot, inkább hívja a barátokat, ismerősöket.

Tudom, hogy ez a védelem alatti kiszóródásra nem megoldás, de arra már volt/van rengeteg ötlet, amiben még egyetértés is mutatkozik nagyjából.

Remedy 03-01-2011 11:25

Quote:

Originally Posted by idegenvezeto (Post 282117)
Ebben igazad van. Tudom sokan ellenzik (én spec. még nem vagyok benne biztos, hogy miként vélekedek a dologról), de például az 5. szint normál csoportjait érdemes lehetne összevonni. Ha több a játékos, nagyobb eséllyel alakulnak ki harcok. Akinek nagyon megy és unja, az majd legközelebb a gyorsba regel, akinek meg nincs ideje ezt tartani, az lassúba.

Valaki írta korábban (elnézést, hogy nem keresem vissza), hogy ha pörög a játék, talán kevesebben tűnnének el, mert nem unják meg. Meg persze ha élvezi a játékot, inkább hívja a barátokat, ismerősöket.

Tudom, hogy ez a védelem alatti kiszóródásra nem megoldás, de arra már volt/van rengeteg ötlet, amiben még egyetértés is mutatkozik nagyjából.

1 gyors ellenerv: ha majd mar sok 9+ szemelyiseges orszag lesz, nagyon nagy torlodas lesz az elso helyeken mar az 5. szinten is.

Ha ilyen osszevonasra van szukseg, akkor mar nagyon nagy a problema szerintem.

Tsobi 03-01-2011 11:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 282118)
1 gyors ellenerv: ha majd mar sok 9+ szemelyiseges orszag lesz, nagyon nagy torlodas lesz az elso helyeken mar az 5. szinten is.

Úgy érted szó szerinti harc alakul majd ki az első helyekért? Jaj, ne! :)

Remedy 03-01-2011 11:35

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 282119)
Úgy érted szó szerinti harc alakul majd ki az első helyekért? Jaj, ne! :)

Igen, mondjuk 30 szovetseg kozott. Tok jo lesz, mi? Aztan ahhoz, hogy fel tudj lepni, rosszabb esetben varnod kell 10k kort... :P

idegenvezeto 03-01-2011 11:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 282118)

Az ellenérvben tökéletesen igazad van. Miután még egy nyamvadt kettesem sincsen, ez eszembe sem jutott. :(

Bár ha nagyon túl akarnám facsarni a dolgot, ennek is meg lehet látni a jó oldalát: kőkemény harcok lennének minden csoport legtetején. Ez egyrészt mozgolódáshoz vezetne (esetleg ha nem is megszűnne, de csökkenne a nem ütöm, mert barátom "hozzáállás", hiszen kénytelen vagy, mint ahogy ő is), másrészt a háborúskodás felverné a nyersanyagok árát, ami miatt (újra) érdemes lenne lopkodós országgal játszani :)

Mielőtt komoly ellenérvek jönnének érkeznének erre, ismétlem, szándékosan ragozom túl a dolgot... :)

Quote:

Ha ilyen osszevonasra van szukseg, akkor mar nagyon nagy a problema szerintem.
A nagyon nagy problémáról annyit, hogy nyilván te is elég komoly problémát látsz a dologban, különben nem indítottad volna be a topicot.

Ati 03-01-2011 11:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 282120)
Igen, mondjuk 30 szovetseg kozott. Tok jo lesz, mi? Aztan ahhoz, hogy fel tudj lepni, rosszabb esetben varnod kell 10k kort... :P

30 szövetség az csoportonként 120 kis 9-essel rohangáló ország? Hááááát, kétlem, hogy lenne ennyi ilyen kitartó ember. :)

Remedy 03-01-2011 11:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 282123)
30 szövetség az csoportonként 120 kis 9-essel rohangáló ország? Hááááát, kétlem, hogy lenne ennyi ilyen kitartó ember. :)

Eleg egy szovetsegben egy(hiszen szeretnenek egyszerre lepni). Bar valoban, a 30 is eros optimizmusnak tunik. (de ez valoszinubb)

Ha tobb van egy szovetsegben, az jelenleg is problema, erre nyilt is egy topicom, csak behalt. :)

idegenvezeto 03-01-2011 11:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 282125)
Eleg egy szovetsegben egy(hiszen szeretnenek egyszerre lepni). Bar valoban, a 30 is eros optimizmusnak tunik. (de ez valoszinubb)

Ha tobb van egy szovetsegben, az jelenleg is problema, erre nyilt is egy topicom, csak behalt. :)

Pedig pont a te topicodat hoztam volna fel még érvként, hogy erre már elindult a megoldás-keresés :)

Kalapácska 03-01-2011 12:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 282104)
Plusz kötelezeő jelleggel az ellenfeleiddel, amennyiben külső segítséget (support) szeretnél igénybe venni egy reménytelen és értelmetlen támadássorozat esetén.

Gondolom jelenleg is müxik angol nyelvű support ...
Vagy nem ? Akkor lehet a másodlagos nyelv az angol, elsődleges magyar :)

Ati 03-01-2011 12:38

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 282128)
Gondolom jelenleg is müxik angol nyelvű support ...
Vagy nem ? Akkor lehet a másodlagos nyelv az angol, elsődleges magyar :)

A supportnak semmi köze ahhoz, hogy tudsz-e értelmesen (azonos nyelven) kommunikálni az ellenfeleddel. Ezt nem a supportnak kell intéznie, hanem Neked. Ha nem tudsz angolul, akkor nem fogsz tudni egy csak angolul értőnek érdemben üzenetet írni. Márpedig sokan nem tudnak angolul. És akkor most még csak az angol nyelvet említettem, azt nem, hogy esetleg valakivel románul kéne beszélned.

All times are GMT +1. The time now is 08:15.