![]() |
De ahogy visszajönnek, az el nem férő embereik elkezdenek elvándorolni, szóval tényleg csak egy kör erejéig ugranak egy nagyot.
|
Quote:
|
Quote:
|
Nekem is tetszik.
|
Ati, a felvetett javaslatomat nem tartod jó kompromisszumnak? Nem érintene hátrányosan senkit, de megoldaná a helyzetet.
|
Quote:
- Mennyi a pontszámod? - 100ezer. Vagy 60ezer. Mikor mennyi. |
Quote:
Ahogy visszajön szabiról, ugrik egy nagyot, de körönként elvándorol a fele el nem férő lakosa, így pár kör alatt visszaáll az eredeti értékére. Ugyanúgy működne, mintha simán elmentek volna azok az egységei, amelyeket nem sikerült eladnia, csak nem a első körváltáskor, hanem a játékban töltött első körváltáskor. |
Kicsit úgy érzem, hogy körbe járunk :)
Azt javasoltam, hogy a szabin lévő oriknak csak 50% foglalkoztatottság felett számítson bele a lakossága a pontszámba. Erre írta Ati, hogy nem jó, mert akkor könnyedén ugrálhat a pontlistában, és ezzel vissza is lehet élni (ez gyakorlatilag megfelel annak, hogy a terület X-szereséig számítson a pontszámba a lakosság, a szám most mindegy, az elv ugyanaz). Plusz az volt az ellenérv, hogy bonyolult lenne a számítása. Erre jött az, hogy jelöljük meg a pontlistában, amire megint az volt a reakció, hogy nehéz lenne kiszámítani a topot. Erre javasoltam, hogy akkor a feljutás oldalon legyen megjelölve, hogy hányadik helyen kell lennie az adott körben az országnak a top teljesítéséhez, ami szerintem egyszerű és világos lenne mindenkinek, minden ország lehetne a pontlistában ott ahol van, és nem ugrálna. Szóval az összefoglaló javaslatom: Szabin lévő országnak a lakossága csak max. a terület 15-szöröséig számít a top követelmynek szerinti feltételek teljesítésénél, de a pontlistában a rendes számítás szerinti helyén legyen, hogy ne lehessen visszaélni a pontlistában való helyezkedéssel. A feljutás oldalon pedig legyen egyértelműen kiírva, hogy melyik országnak hányadik helyen kell lennie a feljutási követelmények teljesítéséhez. Ez értelemszerűen körönként változhat. |
Quote:
|
Bár bevallom, hogy én ezt még mindig nem érzem akkora problémának, amekkorának le van festve, ha bármi változtatást szeretnétek, akkor semmiképp nem a kiszámíthatatlanság irányába fog az történni. Ilyen dolgok, hogy ugyanaz a felépítés különböző szituációkban különböző pontokat érjen, vagy egyszerre két különböző pontja is legyen valakinek, ez mindenképp felejtős.
|
All times are GMT +1. The time now is 18:55. |