![]() |
persze a memtest-et tudom hibára húzni, hogy ahhoz durván bele kell nyúlnom az ellenőrzési beállításokba..
de ha alapból lenyomok egy tesztet, akkor 0 hiba. (egyébként nem olyan vicces végigvárni 2 gigának a tesztjét... durván 3 óra. már 2x végigvártam... kijöttek az első ősz hajszálaim... még jó, hogy nincs a gépemben mind a 4 giga, ami szokott...) |
az IDE vezérlés biztos nem szállt el, hiszen jelenleg egy IDE vinyó van bent, és arról netezek.
de ha el is szállt volna, a satás vonyóm másik kábelről kapja az áramot, és az alaplapon is máshova van csatlakoztatva, tehát nem hiszem, hogy az a baj.. még egy kérdés: hogy tudom tesztelni azt a vinyót, amin nincs semmi? lévén, hogy ha bedugom az IDE-s és a SATA-s vinyót is, akárhogy jumperelek, midniga satásat akarja boot drive-nak betenni, azon meg ugye nincs semmi, teljesen üres, frissen formázott... hogy tudom megoldani, hogy benthagyom a 160-as ide-st (ami jelenleg bent van), és mellé dugom a satásat, de az IDe-sről butoljon be? |
Értem..sajnos most már csak tippelgetni tudok én is:confused:
Van olyan, hogy a biosban bekell állítani a "compatible mode"-t Satánál, máskülönben kifagy az Xp. Az alaplap kis könyve esetleg nem említi a Sata install során a tendőket, problémákat? Xp Sp2 és most már SP3 alatt én jelenleg 22 wincsit használok ebből 10 ami Satás. De az előzőekben leírt hibákon kivűl, nekem idáig más gondom nem volt velük. Ettől függetlenül én is kíváncsi vagyok, hogy mi okozza nálad a kifagyást, hiszen mindig tanulhat az ember az ilyen esetekből. |
a baj az, hogy az alaplap kézikönyvében (ami egyébként nagyobb mint egy lexikon......) csak a RAID-ről ír, hogy hányféle képpen lehet RAID-be kötni a Serial ATA 3.0 Gb/s cuccokat...
De nekem csak 1 vinyóm van, ergó nem érdekel a RAID. (ASUS M2N-SLi alaplapom van, nem találkoztam "compatible mode"-dal a BIOS-ban.) Egyébként direkt vettem SLi alaplapot, mert jobban hűl, mint a sima. Eredetileg M2N-E -t akartam venni, de rádumáltak az SLi-re. És végülis bejött... Igaz, hogy csak 1 videókártyám van, de az alaplap 3-4 °C-kal hidegebb, mint a haverom M2N-E -je. Szóval a "túlmelegedett alaplap" sem okozhatja a problémát. Tehát még egy hibaforrás kiszűrve. |
Talán ez a link segít...
|
a Bios-ban kutatkodj, nekem ott kellett engedélyeznem,hogy indithassa a Sata vinyórol a windowst. igaz nekem telepiteni sem engedte, mert a restartnál nem találta meg, addig:) de pl haveromnak még büvészkednie kellet a bioszban, mert neki is megállt állandóan a telepitő...
|
köszönöm mindenkinek a segítséget.
a megoldás ez lett: felraktam egy eredeti vindóz ikszpét. :D elsőre feltelepült, és azóta is működőképes... Ezen soraimat már az új, 500 gigás satás vinyómról írom. :):) |
sziasztok, légyszi segítsetek:)
kaptam egy ilyen hülye képes linket amit megnyitottam és most van a gépemen egy progi ami ész nélkül küldi időnként a mindenféle hülyeséget az ismerőseimnek msn-en. ez nagyon idegesítő...soha nem nyitottam meg ilyet, de most azt hittem osztálytársam küldött képet, és benéztem:o tudom a nevét, de nem találom, hogy hol van...légyszíves adjatok valami progit vagy valamit amivel ez kiirtható. köszönöm előre;) |
effdiszk. :D
format c: /u /q :D Egyébként az UniBlue csinált egy jó programcsomagot... van benne mindenféle eraser, meg karbantartó. Grabi gépét egyszer rendberakta (legalábbis ezt írta), szerintem próbáld ki te is. |
Quote:
amúgy Christian hogy lehetsz ilyen butus, hogy msn-en bármi linket is megnyitsz a másik megkérdezése nélkül??? nem szabad, tilos!!!:D ha ő azt mondja,hogy nem kamu és tényleg küldött ilyet csak akkor...:D |
All times are GMT +1. The time now is 22:04. |