Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   betegség vs képzés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1059)

empty 01-30-2007 16:21

Ati.

ha hullát támadsz akkor alapból ki is kapcsolhatod:-)
Nem hiszem hogy túl bölcs megoldás lenne a ht -t nagyobb előrelátással megajándékozni mint a játékosokat.
Sztem az első kör bele kéne hogy férjen minden orinak mint veszteség, a betegség velejárója. Igazán nagyot az sem veszít aki az első körben kiad egy 10% os képzést, legfeljebb több embert kell lopnia ha legközöelebb belép. De sztem ez a kivétel inkább. Abba pedig senkinek nem szabad belehalnia ha pl abban a körben még képez a ht pár katonát.

empty 01-30-2007 16:24

Ati.
Hamár a ht előre látja, akkor annak vmilyen formában a nem vipesek előtt is jelentkeznie kéne.. pl hogy a hazatérő seregek útközbeni vesztesége nagyobb..
Ezzel kalkulálható lenne a betegség, a nem vipeseknek is.

Valezius 01-30-2007 16:28

Quote:

Originally Posted by empty (Post 70233)
Sztem az első kör bele kéne hogy férjen minden orinak mint veszteség, a betegség velejárója. Igazán nagyot az sem veszít aki az első körben kiad egy 10% os képzést, legfeljebb több embert kell lopnia ha legközöelebb belép. De sztem ez a kivétel inkább. Abba pedig senkinek nem szabad belehalnia ha pl abban a körben még képez a ht pár katonát.

Ha kibírná a 10% bevonását, akkor mi értelme lenne az egész javaslatnak?
20óra alatt is max. ezt a 10%-ot vonja be. Ha meg a csata után 20órán belül se lépsz be, az már durva.

TDK 01-30-2007 16:37

Egy kicsit elszaladt a paci szerintem a vitázokkal.

Elöször is még a sok hullás csoportokban se fordul elö tul gyakran, hogy te betámadj véletlenül egy beteg orit. Még ha hadis vagy és naponta ütsz is.
a beteg orik jelentös részéröl könnyedén megállapithato, hogy beteg.
talán ha szintenként 1* vagy 2* elöfordulhat egy olyen helyzet hogy olyat támadsz, akiröl nem tudhatod, hogy beteg, ugyhogy ne mondja senki, hogy ez a tamagocsizást segiti, mikor 1k kör alatt talán, ha 2* szükségem van erre a funkcióra.

másodszor meg addig mig választhato funkcio, hogy a helytarto automatán felteszi neked a vérszomjat, mégis mi a frászról beszélünk?

ki az aki vérszomj nélkül támad? mivel mindenképp felkerül a helytarto kérdés nélkül is feltehetné, assszem értehtö a gondolatmenet.

ugyanigy nagyon nehezen tudom elképzelni azt az orit nagyobb hekin legalábbis semmiképp, aki miután beteg lesz és eldöglik az elsö néhány száz embere még nekiáll és katit képez.
ha bekerül a modositás szerintem ne választhato legyen, hanem automatikus.

és ha eddig nem lett volna világos, én egy nagy IGEN-nel szavaztam

Valezius 01-30-2007 16:48

Hát automatikus semmiképpen ne legyen. Van úgy, hogy fontosabb a katiképzés, mint az a pár halott, meg leálló torony.

Én egyszer akartam vérszomj nélkül támadni, de elfelejtettem kikapcsolni a HT-t, és felrakta :D

Kisbér 01-30-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 70238)
Egy kicsit elszaladt a paci szerintem a vitázokkal.

Elöször is még a sok hullás csoportokban se fordul elö tul gyakran, hogy te betámadj véletlenül egy beteg orit. Még ha hadis vagy és naponta ütsz is.
a beteg orik jelentös részéröl könnyedén megállapithato, hogy beteg.
talán ha szintenként 1* vagy 2* elöfordulhat egy olyen helyzet hogy olyat támadsz, akiröl nem tudhatod, hogy beteg, ugyhogy ne mondja senki, hogy ez a tamagocsizást segiti, mikor 1k kör alatt talán, ha 2* szükségem van erre a funkcióra.

másodszor meg addig mig választhato funkcio, hogy a helytarto automatán felteszi neked a vérszomjat, mégis mi a frászról beszélünk?

ki az aki vérszomj nélkül támad? mivel mindenképp felkerül a helytarto kérdés nélkül is feltehetné, assszem értehtö a gondolatmenet.

ugyanigy nagyon nehezen tudom elképzelni azt az orit nagyobb hekin legalábbis semmiképp, aki miután beteg lesz és eldöglik az elsö néhány száz embere még nekiáll és katit képez.
ha bekerül a modositás szerintem ne választhato legyen, hanem automatikus.

és ha eddig nem lett volna világos, én egy nagy IGEN-nel szavaztam

2-3% templomom van... 80% készültséggel nem sok esélye van a vérszomjnak... Ne pazarolja már feleslegesen a helytartó a készültségemet a próbákra..: Főleg ha ork, vagy gnóm vagyok, ami ugye +1% próbánként...
Gondolkozz már, mielőtt felvetsz valamit...

Más,
igenis néha kell az, hogy képezz, még ha beteg is vagy.. (pl ha valaki alá akarsz merülni, stb, stb)

TDK 01-30-2007 18:30

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 70274)
Más,
igenis néha kell az, hogy képezz, még ha beteg is vagy.. (pl ha valaki alá akarsz merülni, stb, stb)

igen de ebben az esetben te magad adod ki az utasitást a képzésre, taktikai okokbol, nem pedig a helytarto teszi meg helyetted.
vagyis ez a példa nem igazán gyöz meg arrol, a helytartonak miért kéne NEM leállnia.

ami a vérszomjat illeti, elismerem vannak olyan ritka kivételek, amikor nem kell automatikusan, csakhogy ezzel pont az igazolod, hogy igenis helyes lehet egy olyan opcio a helytartoban, ami megvéd, téged, a helytartótól.

sokan idézték már a sugó megfelelö részét, most nem másolom be pontosan, de nagyjábol azt irja vigyázz hogy állitod be, mert nagyon veszélyes rosszul beállitva.
ha innen nézem, ez csak egy kiegészités a katiképzéshez, ami segiti, hogy helyesen állithasd be, de attol még a te munkádat nem csökkenti az országod mindennapjainak irányitásában

TDK 01-30-2007 19:26

csak képzeld el forditott helyzetben mennyire nem örülnél, ha 2-3% templom mellett, akár akarnád, akár nem a helytarto felrakná neked, illetve megprobálná felrakni:).
Lehetne igy is kialakitva, hisz a játék készitöi sem lehetnek felkészülve minden taktikai huzásra, ezért ha valaki felvet egy ilyen apro korrekciót(programozási szempontbol persze nem tudom mekkora), nem kell rögtön tamgocsit kiálltani.

laziga 01-30-2007 22:50

Eredeti szerző empty Üzenet megjelenítése
Azt viszont nagyon ellenezném hogy a ht az első beteg kör előtt állítsa le a képzést, mielőtt a tünetek jelentkeznének.
Egy érdekes pont ez.

Ati:
Ha támadsz valakit, teszemazt hullát, akkor tudod, hogy ha a sereged hazajön, beteg leszel.

Ha támadsz egy elfet, akkor fogalmad sincs, hogy ha hazaér a sereg, beteg lesz-e vagy sem. Kikövetkeztetheted, és elvileg akár tudhatod is, a helytartó mégsem tudja gondolatolvasás jelleggel kiolvasni a fejedből, hogy most vajon szerinted beteg-e az ország, vagy sem. Az, hogy ő ezt előre megállapítsa, már nem kényelmi, hanem plusz funkció, ami másoknak nem elérhető.

Hu, azt hittem át megy a rostán ennyi ember ennyi hozzá szÓlás és a csavart csak ti ketten vettétek észre :D

Persze ez csak ugy fer ha az első kör után avatkozik be a HT.

empty 01-31-2007 11:26

Talán meg lehetne ezt úgy is oldani hogy ha van lega egy kórházad akkor a pestis üzenetet közvetlen a sereg hazaérkezése után kapnád meg.
vhogy így : -körváltás
-hazatér a sereg
-üzenet: országodban kitört a pestis!
-körváltás
-x embert nem sikerült megmenteni

Így a nem vipeseknek is lenne lehetősége mérlegelni, és a ht képzés szünete is indokolva lenne. Persze ha nincs lega 1 kórházad, akkor csak az első elhullott emberek után értesülnél róla, és a ht is csak ez után kapcsolna ki.
Ráadásul így a random betegség ellen is védhetne rendesen a ht, és a nem vipesek is ha éberek értesülhetnének róla..

Mit szóltok?

All times are GMT +1. The time now is 04:39.