Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Goldy 08-19-2008 07:55

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 187315)
Itt párom hatására Dan Brown őrület van. Először Deception Point, msot pedig az Angels and daemonst végeztem ki, Da Vinci kódból ismert jóöreg Rober tLangdonnal. Most vagy Digital Fortress jön, ami nem annyira jó, vagy megvárom az idén megjelenő legújabbat, amiben szintén Robert lesz a főhős.

Lesz új Langdonos?:) Az jó :)
Hmm akkor a deception point-ot ideje lenne kivégezni :) De az a story annyira nem kötött le, az amcsi elnökválasztási intrikák annyira nem jöttek be.

Tsobi 08-19-2008 08:43

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 187350)
Hmm akkor a deception point-ot ideje lenne kivégezni :) De az a story annyira nem kötött le, az amcsi elnökválasztási intrikák annyira nem jöttek be.

Pedig sok érdekesség van benne,ami ha a valóságban is hasonló,akkor elgondolkodtat :)

Steve 08-19-2008 09:18

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 187350)

pedig a vége egész jóra sikerült, jók benne a csavarok. ha jól felejtek jövőre jön ki az új, ami a megszokott story lesz, ami a főhőst tekintve elég egyértelmű :) mindenesetre remélem hogy kicsit változtat a sablonon, kettő után már nem izgi.

Valezius 10-03-2008 18:55

Újraolvastam pár cuccot, például a 14karátos autót, de ezekről nem írok.

Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Olvastam mér pár háborús regényt (Oroszlánkölykök, Akiért a harang szól, 22-es csapdája, meg még pár) de egyik se ábrázolta ilyen sötétnek és értelmetlennek a háborút.

Ezt a regényt minden embernek el kéne olvasnia, az egész világon.

Topsy 10-03-2008 20:56

Bulgakov: Mester és Margaríta Sokadszor:)

Pepa 10-03-2008 20:58

Mikszáth Kálmán: Jó palócok és tót atyafiak

Topsy 10-03-2008 20:59

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 192648)
Mikszáth Kálmán: Jó palócok és tót atyafiak

Ez is nagyon jó könyv ! :)

[HTPA]GeeForce 10-03-2008 21:32

én meg még midnig Asimovozok.. :D
azért a kecskéért meg kapsz egy kockát :D

vityu 10-04-2008 02:46

Edgar Allan Poe - Összes III. kötet (versek)

vannak elég, khmm furcsa versek benne, de vannak, amik annyira megragadják az embert, hogy...

Itt az egyik legismertebb, de szerintem az egyik legszebb verse:

Dal

Menyegződ napján láttalak,
Láttam bús arcod bús tüzét,
Pedig a boldog ég alatt
Minden szerelmes volt beléd.

Futó fény lobbant szemeden,
S akármi volt is az a fény,
Nem látott szebbet sohasem
Borús szemem e földtekén.

Lányos szemérem volt talán
Arcod parázsa, meglehet,
De tőle forróbb lett a láng,
Forróbban marta szívemet,

Mert nászod napján láttalak,
S láttam bús arcod bús tüzét -
Pedig a boldog ég alatt
Minden szerelmes volt beléd.

Mindegy hányszor olvasom el, mindig megfog ez a vers!
Nem hiszem, hogy tudnék mondani sok nagyszerűbb, jobbnál jobb műveket író költőt/írót aki túlszárnyalná. És középiskolában megemlítjük csak, és egyszer elolvassuk a hollót...

Deni 10-07-2008 22:30

segítségeteket szeretném kérni :rolleyes:
nem is olyan régen sikerült elolvasnom Laurell K. Hamilton által írt Meredith "Merry" Gentry sorozat első három kötetét, a negyedik kötet magyar fordításban idén ősszel jelenik meg állítólag. Az angol címe: A STROKE OF MIDNIGHT.
Két hete mikor rákerestem guglin, akkor (mivel gugli a barátom ugyebár - legalábbis két hete még az volt) aranyosan kidobta, hogy október akármikor jelenik meg. Voltam oly butus, hogy nem jegyeztem meg a dátumot, sőt azt sem, hogy melyik kiadó gondozásában fog megjelenni (az eddigieket az Agave adta ki) és azóta egyszerúen nem találom. Szó, mi szó; szeretném tudni, hogy pontosan mikor adják ki magyarul és melyik kiadó, de túl béna vagyok a nyomozáshoz úgy tűnik :(

All times are GMT +1. The time now is 04:22.