Csak én érzem úgy, hogy Ati nagyon rossz úton jár ezekkel az elkapkodott, átgondolatlan változtatásokkal? Mondjuk szerintem nem ártana, ha Ati játszana is a játékával (nem a ARRA játékára gondolok, azzal biztos többet játszik ;), jó lenne ha ezt a Hódító nevezetűt is kipróbálná, mert kétlem, hogy akkor ekkora baromságokat csinálna :)
Tsobi
01-14-2014 20:16
Quote:
Originally Posted by Debilke
(Post 306796)
Csak én érzem úgy, hogy Ati nagyon rossz úton jár ezekkel az elkapkodott, átgondolatlan változtatásokkal? Mondjuk szerintem nem ártana, ha Ati játszana is a játékával (nem a ARRA játékára gondolok, azzal biztos többet játszik ;), jó lenne ha ezt a Hódító nevezetűt is kipróbálná, mert kétlem, hogy akkor ekkora baromságokat csinálna :)
Nyilvánvaló, hogy a játékékosok megbosszulják a helybenjárást, ahogy arra a létszámcsökkenésből nem túl vakmerően következtetni lehet. Az egyértelmű, hogy a játékélmény növelését elősegítő eddigi próbálkozások ha nem is mind kudarcba, de majdnem mind füstbe mentek, így egy kiutat a gödörből muszáj választani, hisz arra apellálni nemigen lehet, hogy a magunkfajta játékosoknak elegendő egy szerverváltás.
Elkapkodottnak és meggondolatlannak nem nevezném a változtatásokat (ha igen, akkor gyakorlatilag az utóbbi években, kezdve az elf kiherélésétől, bevezetett összes nem kényelmi módosítás elkapkodott volt), hisz hónapok óta folynak a megbeszélések a témában, amihez mindenki hozzászólhatott, ha akart.
Én bár már említettem, de leírom mégegyszer.. pontosan abban az időszakomban vagyok, mikor a játékot tényleg csak unaloműzőnek tudom használni, nem élem bele magam túlságosan és nem is izgatom, hogy őszinte legyek. Ebből a 'gödörből' csak és kizárólag egy forradalmi változtatás, egy radikális irányváltás tudna csak kizökkenteni.
Pool
01-15-2014 22:51
A Napoli hazai pályán 3–1-re legyőzte az Atalantát a legjobb nyolc között az Olasz Kupában, így készülhet a Lazio elleni negyeddöntőre. A Napoli második gólja vitatható körülmények között született, amelyről Olaszországban alighanem sokáig beszélni fognak.
Giuseppe De Luca a bergamóiaknak szerzett vezetést a 14. percben, ám José Callejón egy percre rá egyenlített. A döntő események a második félidő 72. percében történtek: Gonzalo Higuaín egyértelmű lesről indult, miközben az őt őrző Cristiano Del Grosso a labdával mit sem törődve integetett a partjelző felé, hogy megerősítse őt döntésében. Igen ám, csakhogy a labda nem jutott el Higuaínhoz, hanem Del Grosso hátáról lepattanva az így ziccerben lévő Lorenzo Insigne elé került, aki szabályos gólt szerzett.
A játékvezető megadta a gólt, a vendégeknél pedig elszakadt a cérna, Mario Yepes pedig addig reklamált, amíg kiállította a meccset vezető Andrea De Marco. A találkozót nem sokkal később Callejón gólja döntötte el végleg, a nápolyiak így készülhetnek a Lazio elleni folytatásra.
MIÉRT NEM VOLT LES?
Íme, a labdarúgás 11. szabálypontjának, a lesnek a legfontosabb mondata: „a leshelyzet önmagában nem szabálytalanság”. A lest akkor kell büntetni, ha az „aktívvá válik”. Íme, a vonatkozó szabályrész:
„Leshelyzetben levő játékos csak akkor büntetendő, ha abban a pillanatban, amikor a labda érinti egyik csapattársát, vagy csapattársa megjátssza a labdát, a játékos a játékvezető véleménye szerint aktívan részt vesz a játékban úgy, hogy:
beavatkozik a játékba vagy
zavarja az ellenfelet vagy
előnyt szerez a leshelyzetből.”
Nos, ebből a három esetből az első és a harmadik kizárható, hiszen Higuaín végül labdához sem ért az akcióban, Cristiano Del Grossót pedig Higuaín nem zavarta az esetleges tisztázásban, ezért értelmezésünk szerint a gól szabályos volt.