Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Téma: A tekercs lopás hatákonysága. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=35)

Atesz 05-09-2006 16:59

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Nem véletlenül lettek ezek az elején meghatározva... Mármint hogy a tolvajok hatékonysága csak a pontérték-különbségtől függ...

Isten ments hogy kötekedjek, tényleg csak kiváncsiságból, miért a pontkülönbségtől függ?

Synkel 05-09-2006 21:48

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
ez a téma (sajnos) már rég másról szól. kár elindulni megint valamelyik irányban, mert soha nem fogunk közös nevezőre jutni...

aúú: a téma áthelyezése helyett lehetne nyitani 1 új témát... így nehéz átlátni, ki mennyire akarja csökkenteni a hatékonyságot.

Tényleg nehéz, mert én pl még csak nem is szavaztam.
Ami engem illet, annyira akarom csökkenteni, mint aúú, mert majdnem mindenben egyetértettem vele.

( aúú: a kettő deci piros bort majd rendezzük):D :D

Colony 05-10-2006 07:59

Bocsánat ha már volt róla szó, de nem olvastam vissza az egész topicot.
A tekercs lopással nekem az a problémám, hogy egy tolvaj ugyan annyit hoz 5000 hektáron mint 200-on.
Értem ez alatt, van egy full 200 hektáros országom. Építési+ felefedezési költségeket, katonákat és tekercseket tekintve az egész ország piaci értéken ér 200 milliót.
Ha ott kitekiznek elviszik az országom felét stb....
Ha magasabb szinten lelopnak és nincs vagyonom kirakom a seregem 0,xx akárhány százalékát és vissza vásárolom a tekercseket!

Szóval érthetőbben, mint minden a hódítóban (felfedezés, foglalás, építés, rengetések, védővarik) terület függők. Úgy vettem észre a lopás az egyetlen aminél nincs.
Szerintem itt is lehetne egy bizonyos arányt bevezetni...
Talán egy picit ezen a vonalon is lehetne haladni, ill. változtatni!

aúú 05-10-2006 09:23

Quote:

Originally Posted by Colony
Bocsánat ha már volt róla szó, de nem olvastam vissza az egész topicot.
A tekercs lopással nekem az a problémám, hogy egy tolvaj ugyan annyit hoz 5000 hektáron mint 200-on.
Értem ez alatt, van egy full 200 hektáros országom. Építési+ felefedezési költségeket, katonákat és tekercseket tekintve az egész ország piaci értéken ér 200 milliót.
Ha ott kitekiznek elviszik az országom felét stb....
Ha magasabb szinten lelopnak és nincs vagyonom kirakom a seregem 0,xx akárhány százalékát és vissza vásárolom a tekercseket!

Szóval érthetőbben, mint minden a hódítóban (felfedezés, foglalás, építés, rengetések, védővarik) terület függők. Úgy vettem észre a lopás az egyetlen aminél nincs.
Szerintem itt is lehetne egy bizonyos arányt bevezetni...
Talán egy picit ezen a vonalon is lehetne haladni, ill. változtatni!

Ha visszaolvasol (kivételesen csak 3-6 oldalt kell ezért végig nézegetned), akkor láthatod, hogy igen, volt már róla szó, felvetettük itt, hogy lehetne terület függő is a teki mennyiség ami az adott %-hoz kell, de igazából ez túlságosan nagy arányú változtatás lenne és nem igazán vagyunk képesek a hatását megjósolni... hisz gondolj bele, ha kevesebb tekiből vissznek el kevesebbet, az arányaiban a teki %-ot másképp befolyásolja, valamint a piacokat is valószínű felborítaná...
Egyébként ha neked lelopják a tekijeidet magas hekin és kipakolod a sereged egy részét a piacra és nem vagy elf, akkor úgy szétütnek mint a huzat...:)

Atesz 05-10-2006 18:22

Az nem lenne egyszerübb megoldás hogy a mostani 1% zsákmány csökkenés/100pont helyett 2% lenne? Esetlegesen autovédelemmel megerősítve.

aúú 05-10-2006 20:02

Quote:

Originally Posted by Atesz
Az nem lenne egyszerübb megoldás hogy a mostani 1% zsákmány csökkenés/100pont helyett 2% lenne? Esetlegesen autovédelemmel megerősítve.

Bocsi, de végig olvastad te amit eddig írtunk?
Nem hiszem... mert akkor ezt nem kérdeznéd... ugyanis azt már régen megbeszéltük, hogy a tekercslopással az a legfőbb baj, hogy olyan mértékű károkat tud okozni, amit semmilyen más akcióval nem lehet csinálni... hogy miért, azt nem részletezem megint, olvass vissza. :)

Atesz 05-11-2006 11:37

Igen, azért akarjuk csökenteni mert nagy károkat okoz:D. Eddig is kibirtuk.

Nem a javaslatomra reagáltál:). Ez a csökkenést megduplázná. Esetleg lehetne 3% is, de ez már lehet sok.

aúú 05-11-2006 12:06

Quote:

Igen, azért akarjuk csökenteni mert nagy károkat okoz:D. Eddig is kibirtuk.

Így már majdnem tuti biztos, hogy nem olvastad végig amit eddig írtunk, másképp nem írnád, hogy eddig is kibírtuk...

Quote:

Nem a javaslatomra reagáltál:). Ez a csökkenést megduplázná. Esetleg lehetne 3% is, de ez már lehet sok.

De arra reagáltam... de akkor számszerűsítem neked:
Az egyik 3. szinten, a tolis orimtól felfelé 2 körre lévő orik közül a legfelül lévő ori és az én orim között van 580 pont különbség, pedig nem 200 hekin vagyunk azt elhiheted... ezt az orit gyakorlatilag nem védené jelentősen tőlem a te javaslatod és símán szétkapnám még így is... a 3 körre lévő orik közül a legfelső 985 pontnyira van tőlem (ez eddig majdnem 100 ország volt csak felfelé, lefelé még nem is néztem), ami ugyibár dúrván 27-30%-al csökkentené a tőle lopott teki mennyiséget, ami ezen a távon megint sehol nincs, mivel ez a zsákmánynak egy részét csökkenti, azaz ha lopnék tőle (a mostani rendszerben) 400 tekit, akkor e helyett hoznék 280-300 tekit egy húzásra... ha viszont már elnézek 4 környire, akkor gyakorlatilag annyit ugrik ez a százalék, hogy nem lehet már lopni semmit ami szimplán megölné a tolikat (ahogy bizonyos heki fölött most is megteszi), főleg, hogy ez a távolság védelem nem csak a teki lopásra hat, hanem minden toli akcióra... ráadásul ez a védelem tökéletesen elősegítené a teki halmozást is, hisz egy varis orival csak annyira kell vigyáznom, hogy 2000-3000 pontnál közelebb ne kerülhessen egyetlen tolis sem hozzám és annyi tekim lehet bent amennyit nem szégyellek (igaz, hogy elkopik, de az már más kérdés)...

Atesz 05-11-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by aúú
... ha viszont már elnézek 4 környire, akkor gyakorlatilag annyit ugrik ez a százalék, hogy nem lehet már lopni semmit ami szimplán megölné a tolikat (ahogy bizonyos heki fölött most is megteszi)...

Naugye, 4 körről már nem lophatnál. Meg nagyobb hekin már így is kevés a toli, ha becsökkentjük a teki lopást akkor a fő profitjától fosztjuk meg. A távolság védelem pedig épp csak a zsákmányra hat ha jól tudom nem az eredményességre. A súgót nem tudom elolvasni mert szabin vagyok.

De a teki lopást rakhatnánk kör függővé is. Ha a százalékos mód lenne a megoldás amit Ti javasoltatok az is segítené a varis orit mert abból is levonódna az 1% zsákmány/100pont.

aúú 05-11-2006 12:40

Quote:

Naugye, 4 körről már nem lophatnál. Meg nagyobb hekin már így is kevés a toli, ha becsökkentjük a teki lopást akkor a fő profitjától fosztjuk meg. A távolság védelem pedig épp csak a zsákmányra hat ha jól tudom nem az eredményességre. A súgót nem tudom elolvasni mert szabin vagyok.

De a teki lopást rakhatnánk kör függővé is. Ha a százalékos mód lenne a megoldás amit Ti javasoltatok az is segítené a varis orit mert abból is levonódna az 1% zsákmány/100pont.

Légyszi, mielőtt megint ilyeneket írsz, tényleg olvasd el amit eddig írtunk, mert tök felesleges megint leírni hosszú oldalakon, amit egyszer már végig ragoztunk... azon pedig nem árt elgondolkodnod, hogy egyik mondatban azt akarod, hogy ne lehessen 4 körnél messzebbre lopni (mert nem hozol semmi zsákmányt), a másikban meg azt írod, hogy szegény tolikkal mi lesz így, nem tudnak tekit lopni...
Mondom, még 1x, olvasd el amit eddig írtunk, mert NEM unalomból írtunk ám ennyit, elég alaposan kiveséztük a témát...

All times are GMT +1. The time now is 18:52.