Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak finomítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1788)

Andrew 05-15-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96430)
Miután Ati kijelentette, hogy a tornyos ötlet csak 50-80% maluszt adhat, így szerintem az kiesett.

Tehát maradt a maluszok egységes csökkentése, azaz a 10-es javaslat.

azért nem tűnik ez olyan elveszettnek... ha sikerül meggyőznünk Atit, hogy vigye le 40-re akkor egész tűrhető lenne:)
+ mellé a 10-es természetesen:D

Gyula 05-15-2007 16:06

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96430)
Miután Ati kijelentette, hogy a tornyos ötlet csak 50-80% maluszt adhat, így szerintem az kiesett.

Tehát maradt a maluszok egységes csökkentése, azaz a 10-es javaslat.

Ez igazán elkeserítő, a 10-es javaslat jó, de a maluszok terén is kellene érni valamit. Egy 15% tornyot tartó elf, 30, esetleg 40% malusszal még elég jó lehet.

Valezius 05-15-2007 16:10

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 96433)
Ez igazán elkeserítő, a 10-es javaslat jó, de a maluszok terén is kellene érni valamit. Egy 15% tornyot tartó elf, 30, esetleg 40% malusszal még elég jó lehet.

Az összes (inkább majdnem minden) tornyos javaslat 10% toronyra 25-30% maluszt adott volna (15-re: 37-45-öt), de ez nem fér bele az Ati által meghatározott keretbe :(

-Ede- 05-15-2007 16:20

az én javaslatom szerintem elfogadható Atinak is, hisz benne lehet könnyedén tartani a megszbott határokban, és nem is elkeserítően magas málusszal jár(ez csak kiegészíti és összefogja a mások által is támogatható sémát)
én azt javaslom h legyenek a maluszok 40% és 80%között torony függvényében
ha ez így Atinak is elfogadható akkor a tornyok alapján úgy kéne számolni h (barakkok%+1,5*torony%)/100 v pontosabb értékhez (barakkok száma+1,5*tornyok száma)/összterület(ez kutyalee ötlete alapján)
ezt kiegészitjük azzal amit asszem a 10. pontban láttunk, tk nyitás nem ártó, felfedésről lekerül a +3, emberlopás haszonszerző

ezeket számoltam
nem átüthetetlen elh tolira/varira: 10%t+10%b->25% de a minimum 40% ezért ennyi máluszt kapnak
továbbra sem átüthetetlne elf: 15%t+15%b->37,5%málusz de a minimum 40% ezért ennyi máluszt kapnak
nehezen átüthető jól védet elf: 20%t+20%b->50%málusz
beton elf: 30%t+30%b->75%málusz
nagyon beton elf: 35%t+35%b->87,5% de a max 80%málusz
hadis elf: 10%t+40%b->55%málusz, ez pedig elfogadható a hadisoknak is
az ideális elf védelem pedig 16%nál volna, amit pedig még át lehetne ütni(annak aki át akarja), de nem növeli a 40% máluszt

szerintem ez volna az ideális, mindeki részére, nem tudom h ti hogy látjátok ezt, csak összefoglaltam mert azért csak becsúszott még egy két off az uccsó előtti oldalra is

a játékot meg nem bonyolítaná, hisz eddig is ha be akartál ütni egy elfet, akkor éplista kellett hozzá, és ez nem változik
a máluszból pedig nem lehet következtetni a betonozottság mértékéből, mert nem tudod milyen egységei vannak

Gyula 05-15-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96434)
Az összes (inkább majdnem minden) tornyos javaslat 10% toronyra 25-30% maluszt adott volna (15-re: 37-45-öt), de ez nem fér bele az Ati által meghatározott keretbe :(

Pedig egy 15% tornyos elf csak kihasználja a toronybónuszát, a legkeveésbé sem bunker. Egyik csoportban áll alattam egy ork, most éplistáztam 9% vari készültség segitségével, és azt látom hogy ez az ork vidáman befér hozzám.

-Ede- 05-15-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 96436)
Pedig egy 15% tornyos elf csak kihasználja a toronybónuszát, a legkeveésbé sem bunker. Egyik csoportban áll alattam egy ork, most éplistáztam 9% vari készültség segitségével, és azt látom hogy ez az ork vidáman befér hozzám.

nyugodj meg nem csak hozzád,
engem pl azért nem kapnak szét, mert még van szövetségem(nem túl erős pill.) és kevesen veszik 4.szinten a fáradságot arra h lenyomják a készülim, a fél-elf meg bekukkantson

Kutyuleee 05-15-2007 16:43

nem idézem be Edét de egyetértek:D
bár nekem még mindig a 2es szorzó tetszik, főleg Ati szándékaiból is látszik hogy nagy enyhitést nem enged

szal egy teljes javaslatot teszek:
-a térkapú felderitésre és tolvajok felfedésére nem járjon a 3% készültség többlet csak az 5x-ös rúna.

-az emberlopás legyen haszonszerző akció

-Az elfek nem haszonszerző akcióira a malusz a következő szerint változzon:
(barakkok száma+2*tornyok száma)/összterület, de a malusz mértéke nem csökkenhet 40% (esetleg ha Ati hajthatatlan 50%) alá, és nem emelkedik 80% főlé

(40%-ot így 14% torony/barakk számnál érné el(az 50-et olyan 17környékén), és a 80%-ot pedig 26%felett érné el...
egy 40/10-es hadi elfnél pedig 60% lenne a malusz)

Gyula 05-15-2007 17:29

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96445)
-a térkapú felderitésre és tolvajok felfedésére nem járjon a 3% készültség többlet csak az 5x-ös rúna.

Légyszives egészitsd ki azzal hogy a térkapunyitás, szövetségi történet, szövetség felmérése, ezekre a varázslatokra se legyen semmilyen büntetés, ha most esetleg van.

Remedy 05-15-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96445)
nem idézem be Edét de egyetértek:D
bár nekem még mindig a 2es szorzó tetszik, főleg Ati szándékaiból is látszik hogy nagy enyhitést nem enged

-Az elfek nem haszonszerző akcióira a malusz a következő szerint változzon:
(barakkok száma+2*tornyok száma)/összterület, de a malusz mértéke nem csökkenhet 40% (esetleg ha Ati hajthatatlan 50%) alá, és nem emelkedik 80% főlé

(40%-ot így 14% torony/barakk számnál érné el(az 50-et olyan 17környékén), és a 80%-ot pedig 26%felett érné el...
egy 40/10-es hadi elfnél pedig 60% lenne a malusz)

Ezt meg mindig nem ertem, ha egyszer ugy dontunk, hogy nem buntetjuk, minek az 5x runa?

-Ede- 05-15-2007 17:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 96451)
Ezt meg mindig nem ertem, ha egyszer ugy dontunk, hogy nem buntetjuk, minek az 5x runa?

az 5*ös rúna az nem egy nagy büntetés főleg egy tolvajnak
másrészt a csoportok legtöbbjében a rúna az 1-200arnyt nem haladja meg, szvsz nem nagy kiadás

All times are GMT +1. The time now is 12:19.