Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Stratégiai játékok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=885)

laci 05-24-2007 07:59

Amit mostanában játszom, az az Europa Universalis III. Ismeritek? Nem egy világrengető játék, de én bírom, ahogy alakítani lehet benne a közép- és a koraújkort.

Fransisco 05-24-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by laci (Post 98039)
Amit mostanában játszom, az az Europa Universalis III. Ismeritek? Nem egy világrengető játék, de én bírom, ahogy alakítani lehet benne a közép- és a koraújkort.

Mint említettem, nálam első helyen a Paradox játékai vannak, különösen az EU I.-II.
A III.-ból még csak a site-jukon lévő screenshotokat láttam, és... hááááát.... az eddigiek lebutításának tűnt... :o

laci 05-24-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 98246)
Mint említettem, nálam első helyen a Paradox játékai vannak, különösen az EU I.-II.
A III.-ból még csak a site-jukon lévő screenshotokat láttam, és... hááááát.... az eddigiek lebutításának tűnt... :o

Nincs lebutítva, csak a szokásos: 99%-ban ugyanaz... legalábbis nem tűnt fel hogy olyan nagy különbség lenne a II-es és a III-as között, bár régen játszottam az előzményekkel.

Fransisco 05-24-2007 18:20

Csak screenshotból ítélve nekem nem tetszik. :p
Persze ettől még lehet jó, csak nem biztos h korunk alapján mi vagyunk a célközönség... :D

Hangsúlyozom, csak screenshotokat láttam.
Ha a hétvégén lesz időm, letöltöm a demóját és meglátjuk. :)

Bogár 05-28-2007 21:19

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 97686)
Úgy érzem, hogy ez ide kívánkozik:
http://eu.starcraft2.com/

Remélem nem úgy jelenik meg, mint annak idején a Diablo 2 :D

HELL, IT'S ABOUT TIME!
már legalább 10* néztem végig a demot. :)

Xeper 05-28-2007 22:24

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 99349)
HELL, IT'S ABOUT TIME!

Csak annyiszor? :p

Remedy 05-29-2007 13:45

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 99349)
HELL, IT'S ABOUT TIME!

En ahogy a demot, es a weblapot neztem, szerintem meg epp csak ott tartanak, hogy ki tudtak adni vmi kedvcsinalot. Foleg csak protoss egysegeket lattam, par fizikai cuccot, egy db hatterkidolgozast... Igy tippre meg nagyon az elejen vannak, de ne nekem legyen igazam :)

Xeper 05-29-2007 19:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 99413)
En ahogy a demot, es a weblapot neztem, szerintem meg epp csak ott tartanak, hogy ki tudtak adni vmi kedvcsinalot. Foleg csak protoss egysegeket lattam, par fizikai cuccot, egy db hatterkidolgozast... Igy tippre meg nagyon az elejen vannak, de ne nekem legyen igazam :)

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 97686)
Remélem nem úgy jelenik meg, mint annak idején a Diablo 2 :D

A Diablora a bejelentéstől számítva 3 évet kellett várni kb (ha jól emlékszem... az biztos hogy nagyon sokat :) )
Tehát remélhetőleg most sokkal átgondoltabban csinálják... a FAQ-ban a megjelenési dátummal kapcsolatban elsősorban sok 'balance work'-re hivatkoznak, ami már egy kész negine-t feltételezhet :)
Azaz pár hónapon belül igazán kijöhetne :D

Brown 05-30-2007 11:39

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 33785)
Praetoriansról véleményeket :)
Heroes akármelyik részséről észrevétel vélemény ?:) melyik a legjobb rész ?:) stb. valamint bármilyen stratégiai játék ami nagyoin tetszett és itt megosztanád az érdeklődökkel :) pl. Age of Empires:cool:

Heroes 4. :) Ehhez mindig visszakanyarodok. 5-re nem tellik. :)

Asszem a Káosz az egyik legjobb a Black Dragon miatt. Legnagyobb hp, tűzimunnitás, így nincs baj ha armageddonozok. Nem vesztek egységet. Magasabb szinten egész városokat írt ki egymaga a tűzpapom. Persze jó cucc kell, meg magas morál a kezdés miatt :). Aztán amit nagyon szeretek még az Élet rendüek. Csak lovag szólóba, 4. szintü lények közül, a bajnok, 3. szintüek közül a szerzetes nagyon jó 2 szinten lándzsások, másodlagos képzettség életmágia természetesen. :) De szeretem a papos formációt is, akkor viszont angyal szigorúan. A halállal viszont nem nagyon megy. Az átalakító viszont nagy táp. Elfoglalod a várost aztán mehet bele mindenki. Természetnél koboldot hozod ki, és váltod át. Rövid idő alatt hatalmas csontváz sereg, de lovag nélkül gyenguszok.

otto500 05-30-2007 13:06

age of

Hi, nekem az egyik örök kedvenc a Age of empires-conquerors marad. Ezzel a játékkal játszottam a legtöbbet. Főleg hálóba volt nagyon kemény. Nekem nem nagyon volt kedvenc népem, mert mindengyikkel nagyon jól tudtam menni, mindengyik fajról tudtam hogy miben jó-rossz. Akkor volt a legélvezetesebb a játék amikor még béna voltam és egy közepes erejű gépet is alig tudtam elverni. Azért a hosszú évek alatt eljutottam oda, hogyha kifogtam egy jó páját és arra illő fajt, akkor eltudtam bánni akár 4-5 hardest gépppel is. A 7ellenfeles hardest-et sajnos még megpróbálni sem tudtam, a nagy páján meg a sok játékosnál már nagyon szagatott a játék.:( ,( Talán ha nem szaggat enyire lehet hogy idővel még az is ment volna) A pályaszerkesztést is nagyon imádtam, volt néhány nagyon jól sikerüllt pályám amiken nem volt ritka a 20-25órán át tartó harcok , meg a vége fele több száznillás készletek. A küldetések nem nagyon tetszettek , de azért a legtöbbet megcsimáltam.
Egy biztos; pár év múlva újra előveszem és néhány régi fannal nyomunk egy kőkemény csatát:)

Tsobi 05-30-2007 13:14

Nekem a stratégiai játékok királya mindig is a Command & Conquer Dune2000 és a Red Alert sorozatok maradnak .. az idő múlásával egyre inkább kitűnik,hogy milyen kezdetleges is a grafikájuk,de a történetük és a játszhatóságuk szerintem fantasztikus ... LAN szerveren játszva kicsit korlátozott szerintem,de nekem ez mindig favorit lesz :)

Brown 05-30-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 99736)
Nekem a stratégiai játékok királya mindig is a Command & Conquer Dune2000 és a Red Alert sorozatok maradnak .. az idő múlásával egyre inkább kitűnik,hogy milyen kezdetleges is a grafikájuk,de a történetük és a játszhatóságuk szerintem fantasztikus ... LAN szerveren játszva kicsit korlátozott szerintem,de nekem ez mindig favorit lesz :)

Command & Conquer Generals

Ott végre kiélhetem a terrorista hajlamaimat. :) Demolition Generals. Jó kis robbanó hordók. :)

Brown 05-30-2007 14:29

Az Age of Empires II egy örök klasszis valóban, de mai fejjel végtelenül egyszerűnek tűnik. Nem túl sokrétű játék.

LordYsolt 05-30-2007 15:42

Stratégiákat igen kedvelem. Sőt szinte csak azokkal játszok. Azért néha egy két fps ill. rpg is jöhet.

Dune 2000; Total War sorozat, Most a Medieval 2 nyomnám csak szembesültem azzal a szomorú ténnyel, hogy újítani kellene, de hát lóvé meg jelenleg kein. Hereos 2,3 a 4 az nem jött be annyira. Master of Orion 2, 3. Ceaser 3,4, Pharao,
Imperium Galaktika 1-2, Haegemonia, Panzer General 2 (az egy az sajna nincs meg, de azt is kipróbálnám), Red Alert 1-2. Most nagyon várom a Settlers 6, olvastam ról vmelyik lapban és nagyon megtetszett.

Tsobi 05-31-2007 00:01

Sorolnám még a magam listájához az Age of Empires III -mat :)
A játékélmény számomra fantasztikus,kis rendszerigénnyel is folyamatos a működése..kíváló grafika,hanghatások realisztikusak :)
Egyetlen problémám vele,hogy a nyelvet nem lehet állítani .. így mikor először vettem meg,még Spanyolországban,akkor sajnos spanyolul kellett lejátszanom.. aztán megszereztem németül,majd végül angolul :)

Sci 07-23-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 99794)
Most nagyon várom a Settlers 6, olvastam ról vmelyik lapban és nagyon megtetszett.

huh...én még a 2nél tartok :D az a settlers ami francia?

LordYsolt 07-23-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Sci (Post 111315)
huh...én még a 2nél tartok :D az a settlers ami francia?

hát nem tom h te mire gondoltál h francia, de a Blue Byte fejleszti ami ha jól tudom német cég és az Ubisoft adja ki (talán ők frenciák, de a fene se tudja)

Burning 07-23-2007 14:35

nálam is az Age of Empires II viszi a prímet...az Age of Mytholgy trial is tetszik, de annak sajna csak a demója van meg.

Dasein 07-23-2007 14:58

Kedvencek? Civ III. mindenek felett! :)

Emellett AoE II, Starcraft, Warcraft III, Imperium G. II, UFO 2 (X-Com), Close Combat IV (bár az inkább talán taktikai), Fallout Tactics (dettó).

Sci 07-23-2007 16:18

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 111326)
hát nem tom h te mire gondoltál h francia, de a Blue Byte fejleszti ami ha jól tudom német cég és az Ubisoft adja ki (talán ők frenciák, de a fene se tudja)

The settlers II. 10 th. Anniversary a teljes neve egyéblént nem tim ki fejleszti:D

Redback 07-24-2007 06:02

Én egy stratégia játékot szeretek...a Hódítót. :D

Sci 08-04-2007 18:06

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 111326)

most találtam meg (érdekes csak cd nélküli inditásnál irja ki:D) és igen ezek csinálják. vannak benne szigetek és egy ilyen csillagkapu szerü izé a szigeteken :)

edit: rájöttem , a Settlers 2-nek az ujradolgozása . Egyebkent meg nagyon jó :)

Phoenix 08-07-2007 13:20

Starcraft 2 bemutató videó egy demó által ITT

webesc 08-19-2007 02:15

Valösidejű: Starcraft + Brood war
Körökre osztott: Steel Panthers
(Panzer Generals szerű csak hangyányit bonyolultabb):)

Egyebek:Pharaoh,IG2

Erion 08-23-2007 17:27

H2

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 33796)
Nekem H2 van csak meg, nosztalgiázunk? :)))))

egyszer játszottam a demó verziójával, szerintem túlságosan rajzolt

Sci 08-23-2007 19:56

Quote:

Originally Posted by Erion (Post 120062)

miért hogy nézzen ki egy jatek :confused:

Pepa 08-23-2007 20:23

Hereos3!!! 2001 óta van gépünk, de ez elmozdíthatatlan. Utánna fps Star Wars: Jedi knight, Battlefront 1-2, Kotor 1-2.

Csokibácsi 08-23-2007 20:47

Quote:

Originally Posted by Erion (Post 120062)

Mikor láttad? Kb. hány éve?

Béééna Bari 08-31-2007 11:58

nekem CnC Generals és ZH a kedvemcem ebben a kategóriában
utánna WC RoC és TFT és végul de nem utolsósorban
Heroes 5,3,4 ilyen sorrendben

Xeper 08-31-2007 12:28

Quote:

Originally Posted by Béééna Bari (Post 121670)
nekem CnC Generals és ZH a kedvemcem ebben a kategóriában
utánna WC RoC és TFT és végul de nem utolsósorban
Heroes 5,3,4 ilyen sorrendben

ZH-zni utálok, és nekem is van TFT-m... lehet hogy nem egyre gondolunk? -kifejtenéd melyik micsoda? :)

Pax Hungaricum 08-31-2007 12:36

SC BW
WC 1 2 3 (ROC és TFT is, főleg amióta DotA van:p)
WH 40000
Heroes 3 2 5 1 (ilyen sorrendben)

És röhögni fogtok.
Quake 3...
Amíg egyedül lövöldöztem, azt hittem, hogy ez csak egy buta lövöldözős játék... Aztán amikor bekerültem egy Q 3 top klánba, és csapattal játszom, azóta tudom, hogy az, aki ész nélkül csak rohangál, hiába tud jól lőni, 0-ra lesz elverve... Ez a játék az agyalásról, számolásról szól... Ki, mikor, mennyit szedett föl milyen cuccból, minden egyes cuccot számolni magadba, hogy mikor jelenik mge újra, az agyad, mintha 10 stopperóra lenne, számolni a sebzést, azt is amit adtál, amit kaptál, legtöbbször az ellenségen ütött sebzésedet hang alapján kell kiszámolnod, figyelni a mozgásod, figyelni a csapattársak mozgását, hogy nekik miből van sok, mert akkor abból hagynak neked is, mi az ami kevés van nekik, mert azt ne szedd fel előlük, stb stb stb... :D:D:D

Deni 08-31-2007 12:36

Én éppen tegnap (vagy ma hajnalban?) vettem elő a TFT-t :)
egy kis nosztalgia :rolleyes:

Csokibácsi 08-31-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 121678)
És röhögni fogtok.
Quake 3...

Nem röhögök, mert tényleg így van. Team fortress-ben vagy egyéb csapatjátékra mégjobban építő modban ráadásul sokkal inkább kijön a dolog (a mérnök pl: őrtornyot építhet). Van egy rakat FPS játék, amiben elég erősen kell stratégiázni (BF és modjai pl.).

laci 08-31-2007 18:18

Elkezdtem a Warcraft 3-at játszani... hát lőjetek le, de nekem nagyon nem jön be :(

Csokibácsi 09-01-2007 18:44

Quote:

Originally Posted by laci (Post 121745)
Elkezdtem a Warcraft 3-at játszani... hát lőjetek le, de nekem nagyon nem jön be :(

Piff puff. De miért baj ez? Még szerencse, hogy nem mindenkinek ugyanaz tetszik :P

laci 09-01-2007 22:25

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 121919)
Piff puff. De miért baj ez? Még szerencse, hogy nem mindenkinek ugyanaz tetszik :P

:D

Csak nagyon meglepődtem rajta, annyian dícsérték hogy muszáj volt kipróbálnom. De természetesen ízlések és pofonok, nincs ezzel semmi gond :)

Pax Hungaricum 09-03-2007 10:21

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 121713)
Nem röhögök, mert tényleg így van. Team fortress-ben vagy egyéb csapatjátékra mégjobban építő modban ráadásul sokkal inkább kijön a dolog (a mérnök pl: őrtornyot építhet). Van egy rakat FPS játék, amiben elég erősen kell stratégiázni (BF és modjai pl.).

Ha már HL kiegészítők:

- Boxwar
- Team fortress classic
- Day of defeat (Ez nagyon durván stratégiára épülő FPS)
- Counter Strike (1.3 és 1.5 verziók természetesen...)
- Action Half Life
- Deathmatch classic
- Natural Selection (nagyon kőkemény, MINDENKINEK ajánlom!!!)

Ami mögött komment van, azzal játszom legtöbbet:p

Hja. És only HL1. HL2 kell a fenének! :D:D:D Meg a CS source... pfö pfö pfö :D

Csokibácsi 09-03-2007 14:45

Picit off lesz, de sebaj.

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 122303)
Ha már HL kiegészítők:
- Team fortress classic

Ez volt sok játék alá. Elsőnek a HL faterja, a q1 alá :)

Quote:

- Deathmatch classic

Ez meg lényegében sima q1/qw, csak tizede olyan pörgős.
DoD tényleg hatalmas.

-Ede- 09-03-2007 15:06

Quote:

Hja. És only HL1. HL2 kell a fenének! :D:D:D Meg a CS source... pfö pfö pfö :D

micsoda:eek:nekem a HL sorozatok a kedvenceim, téged nem is érdekel mi fog történni Grodon Freeman-nal és a többiekkel a következő részben? mi az a rakéta amit olyan sok trailerben lehet látni?
(habár én nem szeretem az ilyen "csak mászkálunk és lövöldözünk" tipusú online játékokat, akkor inkább AA-zok egyet)

Pax Hungaricum 09-03-2007 16:06

De érdekel. Ki is játszottam a HL2-t is, meg a HL1 összes történeti kiegészítőjét. (Blueshift, Oposing Force)

De mist stratégiai játékokról beszélünk. És a HL2 multiplayer része lenne startégiai lövöldözős. Meg a CS Source. De szerintem ezek borzalmasak.
Single playerben a HL2 nagyon jó volt. Váom a törétnet folytatását!

All times are GMT +1. The time now is 23:14.