Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

Synkel 10-06-2006 19:58

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33962)
Vazze nem hiszem el hogy nem fogod fel!Minél több katona van a piacon annál olcsóbb tehát annál könnyebb áthidalni az üthetetlen távolságokat felfedezéssel tehát a kicsik helyzetét nehezíted

Ebben Sergnek azért van igaza. Még akkor is, ha az általa képzett katona valójában nem megy piacra. Illetve megy, de klántag vásárolja fel, és fedez belőle. Ha drágul a katincs, a Serg által képzett kati akkor is klántaghoz vándorol, de a kicsiknek lényegesen nehezebb lesz a felfedezés.

És hogy kicsit offoljak is: Nem ez az első téma, ami azt irányozná, hogy játék is folylyon a hódban, ne csak betonfedezés, meg hasonlók. Arra jutottam, hogy szabálymódosítással nem lehet ezt elérni:) Aki eddig tamagocsizott, eztán is azt fog...

-Fegya- 10-06-2006 19:59

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33962)
Vazze nem hiszem el hogy nem fogod fel!Minél több katona van a piacon annál olcsóbb tehát annál könnyebb áthidalni az üthetetlen távolságokat felfedezéssel tehát a kicsik helyzetét nehezíted

Ezt felfogom. De
-ne mondd nekem, hogy a kicsiknek az rosszabb, ha 10%-t képezhetnek, Te meg mondjuk csak 5-t.
-ha úgy működött volna már korábban a hod, hogy a nagyoknak nehezebb dolguk van, akkor nem szakadt volna szét a mezőny. Ezen az alapon például meg kellett volna tartani a felvételes klántámadást vagy a túltöltéses klántámadást, hiszen akik akkor meglógtak a mezőnytől, azokat ezek nélkül nehezebb volt utolérni.

wand 10-06-2006 20:50

valahogy nekem se tecc.
nem tudom belátni egy 1M pontos orinak miért kéne kevesebb katonát képezni mint egy 500k-snak?

esetleg valami olyat tundnék elképzelni, hogy megáll a max képezhető katona mennyiség x-ben. (mondjuk 10k)

de azt, hogy 1x csak elkezdjen csökkeni nem tartzom jó 5letnek, ennyi erővel akkor a bányái vagy a tanyái termelése is csökkenhetne..
és még 1x kérdezem hány hekitől kéne szeruintetek csökkeni??

Életfa#2 10-06-2006 21:55

Na, olvasgattam az érveket pro, és kontra a felfedezés nehezítésével kapcsolatban, és az a baj, hogy mindkét oldalnak igaza van: a nagyok nehogy már tudhassák tartani a távolságot a kisebb orikhoz képest, csak sajna, bármilyen módosítást a nagyok könnyebben képesek lenyelni. A problémát az okozza, hogy olyan egységgel lehet felfedezni, ami piacon is kapható. Ezt megkerülendő találtam ki egy ötletet.
A dolog lényege, hogy nem katonákat, hanem civileket küldünk ki felfedezni! Persze, a felfedezést végrehajtó civilek beleszámítanak a síma katonák képzésébe, ehhez nyílván kell tartani a felfedezést végrehajtók számát is, nem csak a felfedezés alatt álló területet.
Két kérdés marad csak: kell-e fegyver a felfedező civileknek, mikor kiküldjük őket? A másik, jó-e a jelenlegi képlet ehhez? (Ez utóbbit ellenőriztem a két orimon: van egy a 3/E-ben 873 hekin, ez így 20 kört tudna felfedezni, a másik 1/A-s ori, 2.000 hekin, ő 16 hekit tudna egyszerre fedezni.) Ja, eszembe jutott egy harmadik: a helytartó vajon beállítható legyen-e erre? (A válasz egyébként egyértelműen nem! :p )

McLoad 10-06-2006 22:19

wand eredeti ötlette tetszik eddig leginkább illetve a 2k-s heki korlát.

Nekem lenne egy másik javaslatom: A legelsö ne tudjon felfedezni. De ezt lehet top5-re vagy top10-re is böviteni. Az hogy csak az 1/a-ban vagy a többi csoportban ezt nyitva hagyom.

Bogár 10-06-2006 22:32

"Meggátolandó a csoportelsõ felfedezéssel történõ elszakadását, egy nem fix felfedezési határ van: csak annyi területig lehet felfedezni, amennyi terülte a csoportod 4. helyezettjének van. Ha az Õ országának változik a területe, vagy más lép a 4. helyre, akkor a határ változik."

(off: hmm... most látom. helyesírási hiba :D)

Serg 10-06-2006 23:36

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33965)
Ezt felfogom. De
-ne mondd nekem, hogy a kicsiknek az rosszabb, ha 10%-t képezhetnek, Te meg mondjuk csak 5-t.
-ha úgy működött volna már korábban a hod, hogy a nagyoknak nehezebb dolguk van, akkor nem szakadt volna szét a mezőny. Ezen az alapon például meg kellett volna tartani a felvételes klántámadást vagy a túltöltéses klántámadást, hiszen akik akkor meglógtak a mezőnytől, azokat ezek nélkül nehezebb volt utolérni.

De ki akarna nagy lenni ha nem származna belőle előnye?A másik miért tud egy sokkal nagyobb ország kevesebbet képezni?Miért akarsz rákényszeríteni hogy életképtelen orit építsek dupla annyi házzal hogy a képzés megmaradjon?Miért kéne egy hadioritól elvenni az össz jövedelmének nagy részét?Hogy könnyű prédává váljon?

McLoad 10-07-2006 15:53

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 34004)
"Meggátolandó a csoportelsõ felfedezéssel történõ elszakadását, egy nem fix felfedezési határ van: csak annyi területig lehet felfedezni, amennyi terülte a csoportod 4. helyezettjének van. Ha az Õ országának változik a területe, vagy más lép a 4. helyre, akkor a határ változik."

(off: hmm... most látom. helyesírási hiba :D)

Nekem is rémlet valami ilyesmi ugy hogy bele olvastam a sugóba biztos ami biztos: "Felfedezési korlát nincs - lehetõséget biztosíva ezzel a békés fejlõdésre -, egyszerre azonban az országod területének 10%-át fedezheted fel." meglepödve nem olvastam tovább a sugót. Most láttom, hogy rosszul tettem:)

monro 10-08-2006 07:51

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33981)
de azt, hogy 1x csak elkezdjen csökkeni nem tartzom jó 5letnek, ennyi erővel akkor a bányái vagy a tanyái termelése is csökkenhetne..
és még 1x kérdezem hány hekitől kéne szeruintetek csökkeni??

Olvass vissza. Nem hekihez volt kötve, hanem felfedezéshez. Ha x hekit felfedeztél már akkor a képzésed y heki felfedezésenként csökken 1%-ot. Megbeszélés kérdése a mérték is és a csökkentés maximuma is. Ha valaki nem fedez fel orba-szájba akkor nem csökken...

monro 10-08-2006 08:31

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 33998)
A problémát az okozza, hogy olyan egységgel lehet felfedezni, ami piacon is kapható. Ezt megkerülendő találtam ki egy ötletet.
A dolog lényege, hogy nem katonákat, hanem civileket küldünk ki felfedezni! Persze, a felfedezést végrehajtó civilek beleszámítanak a síma katonák képzésébe, ehhez nyílván kell tartani a felfedezést végrehajtók számát is, nem csak a felfedezés alatt álló területet.
Két kérdés marad csak: kell-e fegyver a felfedező civileknek, mikor kiküldjük őket? A másik, jó-e a jelenlegi képlet ehhez? (Ez utóbbit ellenőriztem a két orimon: van egy a 3/E-ben 873 hekin, ez így 20 kört tudna felfedezni, a másik 1/A-s ori, 2.000 hekin, ő 16 hekit tudna egyszerre fedezni.) Ja, eszembe jutott egy harmadik: a helytartó vajon beállítható legyen-e erre? (A válasz egyébként egyértelműen nem! :p )

Gyakorlatilag azt fogalmaztad meg 10 sorban,hogy mindenki csak a saját katonáival fedezhet fel. Így leegyszerűsítve a dolgot nem látom miért is jó ez bárkinek? És akkor minek a max 10%-os felfedezési határ?

wand 10-08-2006 14:07

Quote:

Originally Posted by monro (Post 34084)
Olvass vissza. Nem hekihez volt kötve, hanem felfedezéshez. Ha x hekit felfedeztél már akkor a képzésed y heki felfedezésenként csökken 1%-ot. Megbeszélés kérdése a mérték is és a csökkentés maximuma is. Ha valaki nem fedez fel orba-szájba akkor nem csökken...

hmm, ezt valahogy tényleg nem olvastam:)

így akár már elfogadható is lehet, bár ez így csak egy "büntetés" a felfedező oriknak.
ráadásul ha úgy kerül bevezetésre, hogy a már felért oriknál, úgy vesszük maxot fedeztek eddig fel, akkor nekik ez igen csúnya büntetés lehet..

Serg 10-08-2006 18:29

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34114)
hmm, ezt valahogy tényleg nem olvastam:)

így akár már elfogadható is lehet, bár ez így csak egy "büntetés" a felfedező oriknak.
ráadásul ha úgy kerül bevezetésre, hogy a már felért oriknál, úgy vesszük maxot fedeztek eddig fel, akkor nekik ez igen csúnya büntetés lehet..

Az hogy már nem fedezhetek fel rendben van de hogy ne is képezhessek ez hülyeség!

monro 10-08-2006 19:41

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34114)

Miért vennél maxot náluk?
Milyen törvény az amit visszamenőleg vezetnek be?? Azt nem támogatnám sem a jelen esetben sem más témában. Mindenki egyformán induljon... Úgy tudom a kiskék 7-esektől sem veszik vissza a számokat ha most nehezítik majd a fellépésüket.

wand 10-08-2006 20:12

Quote:

Originally Posted by monro (Post 34154)
Miért vennél maxot náluk?
Milyen törvény az amit visszamenőleg vezetnek be?? Azt nem támogatnám sem a jelen esetben sem más témában. Mindenki egyformán induljon... Úgy tudom a kiskék 7-esektől sem veszik vissza a számokat ha most nehezítik majd a fellépésüket.

most akkor én mondom: olvass vissza :p

amúgy meg milyen szabály lenne az, hogy egy 20k-s orinak (ami már vagy 15k-t felfedezett) ugyanonnan indul a felfedzés mint egy 2k-s nak? :)

Békés 10-08-2006 20:23

És ha ugy vennénk hogy azokra már nem vonatkozik akiknek a fellépési határ + 2k hekinél /4400/ többjük van?
A 4400 hekis határig pedig részarányossan járna neki?

Serg 10-08-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34159)
most akkor én mondom: olvass vissza :p

amúgy meg milyen szabály lenne az, hogy egy 20k-s orinak (ami már vagy 15k-t felfedezett) ugyanonnan indul a felfedzés mint egy 2k-s nak? :)

engem a felfedezés nem érdekel bár érdekes törvény az aminek a hatálya visszamenőleges :D

wand 10-08-2006 20:46

ez nem visszamenőleges hatály :)

van aki már szétfedezte magát és van aki most indulna fel.
így is nehezebb lesz bárkinek felérni. szerintem jogos, hogy fentlévők már a nehezített felfedezést kapják

Remedy 10-08-2006 21:18

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34168)

van aki már szétfedezte magát és van aki most indulna fel.
így is nehezebb lesz bárkinek felérni. szerintem jogos, hogy fentlévők már a nehezített felfedezést kapják

es gondolod hogy el van most tarolva hogy eddig ki mennyit fedezett?

Serg 10-08-2006 22:30

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 34173)
es gondolod hogy el van most tarolva hogy eddig ki mennyit fedezett?

Persze Zoli meg Wand jegyzeteltek eddig:D

monro 10-08-2006 22:36

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34168)

Akkor szted mi? :D
Az az uj szabály, hogy ezentúl számoljuk... De a nagyokét már nem számoljuk, mert felfedeztek tavaly :D:D:D Ez bizony a visszamenőleges hatály tipikus esete hiába szépíted. Vagy mindenkinek nulláról indul vagy ne is legyen bevezetve.

Kiváncsi vagyok mit szólna Tuvalu vagy Fegya ha kitalálnám, hogy vegyük el a kis kék számaik 80%-át, mert nem teljesítették a tervezett feltételeket ;)

monro 10-08-2006 22:38

Mondom ezt úgy, hogy nincs is nagyorim!

tibor 10-08-2006 22:42

Én csak be kukk, de érdelkelne mi a fene baj van a felfedezéssel, ( csak halkan jegyzem meg hogy amit észak annak idején felfedezett az nem volt sámli ) ha csak most nincs valakiknek lehetösége töbsszáz hekit felfedezni.Szerintem a felfedezésre ebben formában szükség van, mert van amikor másképp nem is lehet 10-12 körre lévő orihoz vagy klánhoz 2 körre kerülni, ha wand javaslata megfogan, egyszerübb lenne törölni a felfedezést.:cool:

wand 10-08-2006 22:55

Quote:

Originally Posted by tibor (Post 34190)
( csak halkan jegyzem meg hogy amit észak annak idején felfedezett az nem volt sámli ) ha csak most nincs valakiknek lehetösége töbsszáz hekit felfedezni.

ha látnád azóta milyen fefeldezési mánia tombol talán megértenéd, hogy ez akkor lett csúnyán elcseszve amikor ki lett könnyítve 225 katona/hekire a felfedzés!

Most ha Sergégnek kedvük van napi 1000 hekit fedezhetnek fel saját képzésből ha hozzávesszük , ha csak 1 banoks orijuk pénézt költik további katona vásárlásra, akkor 2 hétente csinálhatnak egy akkora orit mint annó Tedy

wand 10-08-2006 22:58

Monro gondolj bele, valakik fogják magukat és felküzdik amgukat 1.xM ponta, szerencsétleneknek a végére mondjuk Xezer katona lesz a felfedezés, mi meg 1x csak visszajövünk és röhögve hozzájuk fedezünk? :D
vagy épp röhögve csatázunk mert nem gond ha bukunk 1 csatát, mert fillérekből vissazfedezzük?

Amúgy meg emelje fel bátran bárki a kezét aki 500k (legyen 300) felett van és úgy érzi a területének min a felét nem felfedezte az 1/A-ban??

monro 10-09-2006 07:04

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34194)
Monro gondolj bele, valakik fogják magukat és felküzdik amgukat 1.xM ponta, szerencsétleneknek a végére mondjuk Xezer katona lesz a felfedezés, mi meg 1x csak visszajövünk és röhögve hozzájuk fedezünk? :D
vagy épp röhögve csatázunk mert nem gond ha bukunk 1 csatát, mert fillérekből vissazfedezzük?

Amúgy meg emelje fel bátran bárki a kezét aki 500k (legyen 300) felett van és úgy érzi a területének min a felét nem felfedezte az 1/A-ban??

És mégis hol húznád meg a határt ahol már mindenkinek fullon van a számlálója?

monro 10-09-2006 07:10

Quote:

Originally Posted by tibor (Post 34190)
Én csak be kukk, de érdelkelne mi a fene baj van a felfedezéssel,

Szia Tibi! :)

Nahát még a végén ujra Hódítózni fogsz :D:D:D
Egyébként egyetértek Wanddal kell valami kontroll a felfedezésekbe, mert ez a mai nem jó így az 1A-ban. De nem ártana olyan ami demokratikus és egyetemleges mindenkire nézve. Nem feltételezésekre építve vesz el valakitől lehetőségeket...

wand 10-09-2006 07:37

ezek nem feltételezések hanem tények :)

egyébként meg gondolj bele, van fen 2 féle ori, egyik aki felfedezett már egy csomót, a másik (2-3db) aki nem, aki felfedezett az már ne fedezzen tovább, aki nem fedezett az meg ezután sem fog, szal neki mind1 :)

amúgy én kb 300k-nál "húznám meg a határt", azaz onnantól a számláló kb az ori területének a feélétől indulna

monro 10-09-2006 08:17

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34203)
ezek nem feltételezések hanem tények :)

egyébként meg gondolj bele, van fen 2 féle ori, egyik aki felfedezett már egy csomót, a másik (2-3db) aki nem, aki felfedezett az már ne fedezzen tovább, aki nem fedezett az meg ezután sem fog, szal neki mind1 :)

amúgy én kb 300k-nál "húznám meg a határt", azaz onnantól a számláló kb az ori területének a feélétől indulna

A játék szempontjait nézve igazad van. Úgy kellene, hogy a nagyobbaké eleve nem nulláról indul, de ez egy olyan szabály lenne amit a diktatúrákban alkalmaznak... Bocs de nem tetszik, pedig nincs is orim amit érintene!

Akkor inkább legyen területfüggő növekedése a felfedezés költségeinek... Az is megoldja a problémát bár kevésbé támogató a keveset felfedezőkkel mégis humánusabb, igazságosabb és ami a legfontosabb egyetemleges! Mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek.

Deni 10-09-2006 08:40

kezeket a magasba

Quote:

320k ponton vagyok, 6742 hekin, amiből kb 300at ha fedeztem.. viszont nemsokára jönnek majd azok a részek, ahol az is előfordul, hogy a legközelebbi ország 7-8-10körre lesz.. igaz, le is fokozhatok rengeteg katonát, hogy menjek támadni.. de fedezésnek több értelmét látom.. most akkor nekem miért is kellene nagyobbat szívnom, mint az aki mondjuk végigfedezte az 1/A-t??

Remedy 10-09-2006 10:06

Quote:

Teszem mar teszem! 1266 hekin leptem ember tolival, ......... lettem. Segitettek atepulni. Aztan egyszemelyes klanban is utottem ( mindezt ugy hogy kiraktam az ijakat, amikormegvettek bevettem a lovakat, mentem utni, imadkoztam hogy ne jojjenek, ha visszajottek a lovak kiraktam oket es visszavettem az ijjakat amikor megvettek oket). vicces volt. :) Aztan lett 1 vagy 2 kozos klanutes is. Es egyeniben is utottem, akkor mar volt penz cserere. es felmentem kb 6.6k hekire. Es ebben max 600 heki volt a fedezes.

Bar lehet ez nem erdekel senkit, csak feltettem a kezem a felhivasra :)

tibor 10-09-2006 12:27

Hát igen régen játszottam, de szerintem kézenfekvő a megoldás.El kell dönteni mit lehet még elfogadható felfedezésnek elismerni ehez mekkora hekiszám tartozzon és olyan kemény szigoritást hozni a kat létszámban -ezen érték felett hogy ne érje meg, de azért mint vész lehetőség megmaradjon.Vagy vegyük ki a felfedezés lehetőségét a top10%-nak de onnan mindenki 2 körre van felfele de lefele nem .Lenne egyböl játék, ha ez kell

wand 10-09-2006 13:13

szerintem elkéne dönteni, hogy mi az ami elfogadható veszteség és mi az ami nem.

1. az eredeti javaslat marad, méghozzá úgy, hogy a már fentlévők nem nulláról kezdenek akkor max 20 ori szív (eszestben pl Deni és Remedy mostantól nem 225 hanem 445 katonáért fedezhetne fel).

2. Monro javaslata miszerint mindenki nulláról indulna, ez csak a kicsikkel lenne kicseszés, mert a közepes orik és főleg a nagyok bőven fedezhetnek, majd fel ha 1x valki odaér hozzájuk.

3. területarányos felfedezés ami csak a területhez köti a katona mennyiséget, ez full igazságos épp csak az eredeti célját nagyban megnehezíti a felfedezésnek, miszerint a pontlista hiányosságokat kéne tudni átfedezni. ez szerintem a feltörekvő oriknak hátrányos

4. Monro javaslata miszerint a katonaigény a felfedezett tertület arányában nőne, itt ugyanaz a gond mint az 1-2 pontokban.

kihagytam valamit? :)

ha nem akkor szerintem tök igazságos döntés nincs, ami biztos, hogy a mostani nagyon rossz rendszer.
szal valaki roszabbul fog járni, viszont megszűnhetne végre a mostani tendencia.

monro 10-09-2006 13:16

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34265)
4. Monro javaslata miszerint a katonaigény a felfedezett tertület arányában nőne, itt ugyanaz a gond mint az 1-2 pontokban.

Ilyet javasoltam volna? :o
Ezt hol olvastad? Visszanéztem de nem lelem :)

wand 10-09-2006 13:22

ohh valóban , nem azt javasoltad, hogy a felfedezés katona mennyisége nőjjön a felfedezett terület arányában, hanem, hogy a képezhető katona mennyisége csökkenjen :)

sorry :)

wand 10-09-2006 13:23

akkor a 4. pont tárgytalan :)

monro 10-09-2006 13:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34268)
akkor a 4. pont tárgytalan :)

Na azé... :D

monro 10-09-2006 13:40

Quote:

Originally Posted by wand (Post 34265)
3. területarányos felfedezés ami csak a területhez köti a katona mennyiséget, ez full igazságos épp csak az eredeti célját nagyban megnehezíti a felfedezésnek, miszerint a pontlista hiányosságokat kéne tudni átfedezni. ez szerintem a feltörekvő oriknak hátrányos

Nem nehezíti meg. Megdrágítja esetleg, de mivel egy ori termelékenysége arányos a méretével így könnyebben elviseli ha a felfedezés ott már drágább. Mondjuk nekem tetszik a 2000 hekis "olcsó" felfedezés teória de csak akkor ha mindenkire egyforma érvényű szabályozást lehet létrehozni...

Pld ötvözzük az 5leteket:

2000 heki felfedezésig a felfedezés katonaigénye 225 kattincs/heki és innentől 1000 hektáranként 1,5x annyiba kerül 1 heki felfedezése... DE 10.000 heki felett minimum X katona ÉS 15K hekinél minimum Y katona. Ha 15K hekin nem éri el az ori a 2000 heki felfedezést még akkor Y kell 1 hekihez, ha már túlvan a 2K-n akkor 1,5xY...

Valami ilyesmire gondoltam. Ez igazságos lenne.

wand 10-09-2006 13:43

elsőre nem rossz, sőt..

várj picit számolgatok

wand 10-09-2006 14:02

kb szerintem:

X=1000
Y=1500
Z (20K felett)= 3000

alap ha eddig nem érte el a 2000 hekit

ha nem érte el akkor 10-ig 225
2-3000 337
3-4000 506
4-5000 759
5-6000 1139
6-7000 1708
7-8000 2562
8-9000 3843
9-10000 5746

és ha mindez 10,15 vagy 20k felett van és kevesebb mint X,Y,Z akkor a nagyobb érték

Szecsa 10-09-2006 14:16

Hát...ez nem tunik rossznak, magas hekin biztos, hogy nem lesznek nagy fedezesek...szerintem jo!

All times are GMT +1. The time now is 14:39.