Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=820)

Chris 10-12-2006 08:48

- Ez igazán jó hír! Már csak az a kérdés, ezt a lehetőséget felderítésra vagy másra szeretnénk használni.
Feran megvonja a vállát:
- Ha Ennar-ék holnap felderítenek akkor akár holnapután is találhatnak "vevőt". - Ennar felé fordul - Az eladott tárgyakért járó pénzt hogy adják át?
-Ugyanannak aki átvette a tárgyakat kell vinnie a pénzt.
Feran jelentőségteljesen végigméri Ennart majd az Atyát.
-Atya! Mit gondol egy kis színészkedésről?

Massza Rex 10-12-2006 09:19

-Lehet róla szó, bár többet kellene tudni az ügylet szokásos menetéről, no meg Ryel kérdése is a helyén volt. Felderítés, vagy ...?
Feran befejezi helyetted a mondatot:
-Roham? Majd meglátjuk. Ennar uram, az "ügymenetről tudna még valamit mondani?
Az ékszerész bólogat, majd belekezd:
-Szokás szerint az árut átvenni úgy fogjuk, hogy előtte megszemléljük az eladónál. A nyers fémet és a meg nem munkált ékköveket szoktuk legelébb eladásra-feldolgozásra alkalmasnak ítélni. Ilyenkor gyakran mi magunk vagyunk a vevők. Amennyiben megformált kövekről, illetve ékszerekről, fémtárgyakról van szó a kidolgozottságot és a felhasznált anyagokat nézzük. A finoman megmunkált dolgokat vesszük előre. Ajánlatot helyben semmire nem teszünk. Az eladó az eladni kívánt tárgyakra általában egyenként mond egy elvárt és egy minimális árat valamint egy-egy határidőt. Saját részre történő vásárláskor természetesen még a minimálisból is igyekszünk alkudni. Azután egy átvételi elismervényt adunk át az eladónak melyben tételesen fel vannak sorolva a magunkkal vitt áruk. Ezután, ha van vevő és megfelelő árat kínál, eladjuk. A befolyt összegek átadása, természetesen a járandóságunk levonása után oly módon kerül vissza az eladóhoz az eladhatathal dolgokkal együtt, hogy egyszerűen bekopogtatunk az eladóhoz, természetesen általánosságban elfogadható időpontban. Az elismervényről kihúzattatik az eladott tétel és beírják az átvételi könyvünkbe az átvett összeget. Ebben a könyvben szerepel a tényleges vételár is. Hitelesítve. De látom már kezdik unalmasnak találni tán a mondókámat. Remélem ennyi elég. De ha kíváncsiak még valamire szívesen elmondom.

Pettyes 10-12-2006 09:27

Gyorsan átöltözök vissza a rendes ruhámba, természetesen. Bólintok Tömzsipöröly felé:
- Rendben megfoglak keresni a megbeszélés után, - közben láthatja örömmel teli arcom és persze mosolygok én is - de kérlek vitesd vissza a fegyvereket és mindent, amim van a szobámba, köszönöm.
Tömzsipöröly összeszedi a holmidat és már viszi is.
Amikor kint elemegyek a nézők mellett egy kis biccentést vetek, majd mikor Bevárom Ísharékat és Meríín közli a tényeket, akkor megköszönöm neki az értesítést.

A különterembe bevonulva, mikor bemutatják az ékszerész:
- Üdvözlöm Ennar Garman, örülök, hogy megismerhetem, majd miután mindenki helyet foglal Ísharékkal én is leülök és hallgatom a fejleményeket!

Chris 10-12-2006 09:55

- Az előzetes felderítés biztonságosabb lenne, ekkor viszont óvatosnak kell lenni, nehogy gyanút fogjanak, és nyomozni kezdjenek, ami folytán később megnehezítenék a dolgunkat. Mondja Ennar úr, mindig ugyanaz az ember szokta intézni az ügyletet? Mennyire lenne feltűnő, ha egy olyan ember menne oda, akit eddig még nem láttak?
Ennar megvonja a vállait:
-Ha nála van a meghívás és céhünk pecsétje, valamint a céhmester nyilatkozata hogy az üzlet lebonyolítását rá bízza akkor nem fognak kifogásolni semmit.

Massza Rex 10-12-2006 10:25

Ennar felé: -Hány fő a szokásos létszám egy ilyen horderejű ügynél a céhtől?
-A mi céhünknél hárman vagy öten szoktak az üzletkötésre menni. Egy mester és kettő, négy testőr. Mivel a mostaninál nem tudjuk még mekkora értékről van szó ezért a két kísérős valószínübb. Ha a becsült érték nagyobb 150 aranynál akkor a tárgyakért később tér vissza a megerősített testőrség.

Chris 10-12-2006 10:47

- Ha nem okozna feltűnést, akkor én a felderítést javaslom. Amikor ténylegesen cselekvésre szánjuk el magunkat, akkor Íshar és Meríín elkísérné az Atyát, a többiek pedig más módon jutnának be, amit később szándékozok részletezni.

Massza Rex 10-12-2006 11:49

-Ennyi erővel akár a tényleges becsüs is mehet, a testőröket meg mi adjuk magunkból. Kisebb az esély a lebukásra.
Legyen felderítés, bár nem fűzök hozzá nagy reményeket. Nyilván nagyobb létszámmal lesznek most ott, hogy vendégeket várnak, lehet pont azok, akik egyébként ott sem szoktak lenni. Egybe lehet bízni, hogy talán nem elég gyanakvóak és többet mutatnak nekünk, mint ami ildomos lenne. Ezért megér egy próbát, de lehetőleg minimál kockázattal.
Mikor is lesz a pontos találka? Lehet ezen most még változtatni?

Feran szemében egy másodpercre tüzet látsz felvillanni majd észreveszed, hogy egy röpke pillanatig Íshar-ék majd Ryel felé tekint. Majd mintha semmi nem történt volna:
-A létszámuk nem sokat változhatott. Információink szerint vezetőik egy ideje nem "elérhetők" számukra. Valószínüleg az eddig őrzött dolgaikat kívánnák pénzzé tenni, hogy mielőbb elmehessenek innen. Még mielőtt mások is észreveszik a sebezhetőségüket.
Ennar halkan felkuncog. Görnyedt háta remeg a visszafogott kacajtól:
-"nem elérhetők" Szépen mondtad uram! Bár talán a pokolban ahová kerültek már várják hű szolgáikat. Gyanakodni gyanakodnának mindenkire. Bárki is megy oda hozzájuk. De a ketrecből menekülni vágyó, éhező kutya nem marja meg bárki is nyitja ki a ketrecét, ha másik kezével jókora friss húst dob kissé odébb, hanem kirohan, felkapja a húst és fut amerre lát.
Lassan csitul a nevetése és visszakomolyodik:
-Holnapra, napközép után két órával várják képviselőnket. Az időponton nem változtathatunk, legfeljebb üzenhetünk, hogy nem leszünk ott. De akkor valószínüleg máshoz fordulnak - az alig egy perce vidám tekintete most búskomorrá válik - de biztos, hogy ahhoz még van erejük, hogy a céhünkön bosszút álljanak a sértésért.

Massza Rex 10-12-2006 13:00

Egy ideig mérlegelem a hallottakat, magamba fordulva, csak a ráncok játszanak az arcomom.

Ennar Úr, ki tud még a találkáról a céhen belül? Nem lesz ööö...problémás egy esetleges testőr csere?

-Arról, hogy valakitől üzenetet kaptunk sokan tudnak. Arról, hogy kitől és milyen tartalommal, csak hárman. Atyám - Ryel felé mosolyog- aki ismételten üdvözli a Hölgyet, testvérbátyám és jómagam. A testőröket az ijen alkalmakra általában egyszeri szerződéssel fogadjuk fel. A céhünk szinte naponta köt újab szerződéseket zsoldosokkal, vagy bont fel lejártakat. Az ékszereket sokszor messzi városokba kell szállítanunk. Senki nem lepődik meg azon, ha sosem látott kísérőkkel bukkan fel a megbízottunk.

Chris 10-12-2006 13:23

- Első alkalommal mikor még csak a felderítés a lényeg, nyugodtan mehet a céh egyik tagja is, de vajon mikor valóban cselekvésre kerül a sor, nem lenne szerencsésebb ha nem a céhből menne valaki? Nem hiszem hogy jó ötlet lenne a mester egyik céhtársának életét kockáztatni. Az viszont, véleményem szerint, elég szokatlan lenne, ha egyik alkalommal egy valaki, másik alkalommal meg másvalaki, például az Atya menne az üzlet ügyében arra a helyre.
-Hacsak az Atya nem képes Ennar-rá változni. - mondja Feran - csak annyi időre amíg sikerül a belső részbe jutnunk.

Massza Rex 10-12-2006 16:34

Hmmm...vannak módszerek, amivel el lehet ezt is érni. A mágikus metódus biztosabban téveszti meg az érzékszerveket, de esetleg gyanút kelhet egy hatalom tudóban. A hagyományos módszer pedig általában csak rövid ideig, vagy kevésbe ismert személy esetén válik be nagy eséllyel.

Szerintem kár lenne ezt elkapkodni. Az első találkozásnál legyünk csak a testőrök, ezt javallom, hisz nem biztos, hogy ezen az úton akarunk majd újra bejutni az épületbe, illetve az időpont sem biztos, hogy egyező lesz majd.

Lehet jobb lenne, ha már most ismernénk, kitárgyalnánk a helyről az ismereteinket, hogy jobban tudjunk szervezkedni.

Feran bólint:
-Valóban talán csak felderítenünk kellene. De azt javaslom, hogy az Atya ne játszon testőrt. Ha másodszorra megyünk job lenne,ha nem tünne fel, hogy a testőr jön, Én Íshart és Dhar-t javaslom elsőre kíséretnek. Ha nagy az érték akkor Meríín és én is megyünk másodjára. De Dhar, Már megbocsáss - biccent Dhar felé - kissé feltünő, jelenség. Viszont ha már másodszor látják, nem nézik meg annyira alaposan. Megfelelő ruhával pedig szerintem a rövid idejű megtévesztés is elég. Amíg bejutunk. Onnantól négyen visszük a fő csapást.

Chris 10-13-2006 09:57

- Mint említettem Dhart más módon is az épületbe tudom juttatni, és nem csak őt, természetesen ez nem a felderítési szakaszra értendő, kérlek erről ne feledkezzetek meg a tervezés során.
-Nem feledkezünk meg róla. - Feran körbepillant az asztal körül ülőkön.

Massza Rex 10-13-2006 10:08

Mit tudunk akkor a védelemről? Jöhetnének az eddigi felderítések summázása.
Feran Ryel és Ennar felé fordul. De mielőtt még bármelyikük megszólalhatna Meríín szól:
-Mi talál két ember figyelőt házzal szemben tető. Mit mondtunk Atya. Másik oldal háznak nem tudtunk megy, de szerintünk ott is van szemek.

Massza Rex 10-13-2006 11:19

-Meríín még említette volt nekem, hogy lő~ és dobófegyverekkel jól el vannak látva, de közelharcra is be vannak rendezkezve. Valószínűleg sokat próbált ritunos harcosokról lehet szó. Kérdés persze, hogy tudnak-e vagy akarnak-e egy belülről induló támadásban védőként részt venni? Ha nem, akkor is számolni kell velünk, hisz kifelel problémát okozhatnak.
Meríín bólogat:
-De ha Íshar menni Dhar és Atya, meg Hajerun velük akkor tudok csinál probléma nincs. Ha kelleni akkor elintéz őrök kint.
-De mi van, ha a külső őrök jeleznek a belsőknek, hogy aki jön azt beengedhetik? Ezt is számításba kell venni. - szól közbe Feran

Pettyes 10-13-2006 12:03

- Természetesen mindkét felvetés jogos! Ahogy Feran mondta nem vagyok egy mindennapi jelenség és tán az első hullámban kellene menjek, de a másik megoldást is eltudom képzelni, mégpedig úgy, hogy a céh komolyan veszi a megbízóit és egy komoly szállítmányhoz komoly erőt képviseltet, így akár a második hullámban is részt vehetek és semmi feltűnő nem lesz benne tán, hisz a céh biztosra akar menni?! Vagy esetleg rosszul gondolkodom?
Feran elégedett arccal pillant rád:
-Látom mestereid gondot fordítottak elméd csiszolására is.
Ennar is megjegyzi:
-Örömmel látnánk a céh állandó őrei között is. Ha esetleg munkát keres nálunk bármikor kaphat!

Amikor Ryel esecseteli, hogy ő máshogyis betud vinni engem, egy odafordulok, majd egy kicst elmosolyodok és amolyan kérdő pillantást vetek rá, majd ismét visszafordulok és a további beszélőket figyelem a terv kialakításánál, esetleg ha lenne valami felvetésem, hogy elmondhassam.

Pettyes 10-16-2006 08:45

Örülök, hogy Ferán eddig elégedett velem.
Ennar felé:
- Örömmel elvállalok majd munkát Önöknél is, de most jelenleg van feladatom és erre kell koncentrálni. Azonban biztos lehet benne, hogy majd felkeresem Önöket is.

Az öreg mosolyogva bólint:
-Köszönöm. Örömteli lesz céhünknek a nap mikoron szerződést kötünk. Most pedig, ha nincs több kérdésük, én távoznék inkább. Nehéz már nekem a sok izgalom és hosszú az út hazáig.

Chris 10-16-2006 10:12

- Ennar úr, ha nincs ellenére kikísérném - majd a többiekre nézve folytatom - engedelmükkel távoznék egy rövid időre, de sietek vissza.
Kikíséred az öreget az ivóig és utánna mikor visszatérsz becsukod az ajtót.
Feran megvárja míg helyetfoglalsz és belekezd:
-Nos tehát Hölgyem és uraim. A dolgok amiket feltétlenül tisztáznunk és megtárgyalnunk kell. A behatolás vagy a felderítés lesz holnap? Kik vesznek részt benne? Más. Úgy vélem mindanyiunkat megfelelő védelem veszi körül, az elmére ható mágiák elől, de Dhar esetében kissé bizonytalan vagyok. - Dhar felé fordul - rendelkezel szellemi erőkkel mik megvédik elméd a támadásoktól?

Massza Rex 10-16-2006 10:34

Felállok mikor Ryel távozik, majd visszaülök.

Feran Úr említette, hogy az objektum őrzői jelenleg nem érik el a vezetőiket, ami némi kiigazítás után Ennar Uraság részéről a tartós időtartamot is elnyerte. A csoport mely jelenleg uralja a raktár tud segítséget kapni kívülről, vagy máshonnan? Például ha egyik tagjuk eltűnik hirtelen, mit tesznek ha észreveszik? Van erre sejtelmünk?
-Valószínüleg vannak még külső őreik és eselegesen páran, akik a többi khmm... féllel, gazdáik egykori vetélytársaival, társaival próbálnak megegyezést kieszközölni. Ha valamelyikük eltűnik valószínüleg ugyanazt gyanítják, mint mások. Rossz helyen volt rossz időbe és elnyelte a feledés. Persze, ha valami módon meg vannak jelölve, vagy mágikus úton kapcsolatban állnak ez megnehezíti a helyzetet de véleményem szerint ha egyszerre csak egyikük tűnik el nem keltene gyanút.

Chris 10-16-2006 10:56

Ha ez a beszélgetés akkor zajlik, mikor már én is ott vagyok, megkérdezné az Atyától:
- Atyám, pontosan mit ért az alatt, hogy az egyikük hirtelen eltűnik?

Pettyes 10-16-2006 11:23

Feranhoz:
- Sajnos erre már nem tudtam időt fordítani, bár valaki egyszer ezt mondta még otthon - egy kis merengés a hazaiakról - valami hókusz-pókusz mester, hogy soha nem is leszek képes az elme komolyabb megpróbáltatásait kiállni, így ez ellen sosem tudok majd felkészülni! Az érzelmeim azok, amiket legfőbbképpen képtelen vagyok néha kordában tartani! Ha lehet kerülöm az ilyen elme bűvölőket, vagy semlegesítem!
Sajnálatos módon ilyen téren támadás érhet, mely ellen valymi kevés esélyem van, de ha ellenállok, akkor az égiek irgalmazzan annak, aki próbálkozott.

Feran láthatóan jól átgondolja amit mondtál:
-Akkor elsődleges fontosságú, hogy megfelelően felvértezzünk téged az efféle varázslatok ellen.

Chris 10-16-2006 12:28

- Ha jól sejtem erre hárman is képesek vagyunk. A kérdés csak az, hogy melyikünk tudná hatásosabban megtenni. Ha nem tévedek Feran, erre te lennél a legalkalmasabb. Vagy te másképp vélekedsz?
Feran biccent:
-Lehetséges, bár nem vagyok biztos benne. Mindenesetre elsőnek megpróbálom majd megfelelő védelemmel felruházni Dhar elméjét. Utánna megkérlek majd titeket, hogy tegyetek próbát a védelmével. Ha sikerül áttörnötök akkor valami más megoldást kell találnunk. Dhar - fordul felé - kérlek majd maradj itt egy kicsit, miután végeztünk.

Pettyes 10-16-2006 12:31

- Szólhatok Tömzsipöröly barátomnak is. Talán ő is jártas az ilyesmikben, vagy legalábbis tud olyat gondolom, akinek ez nem gond, persze csak akkor, ha Önnek ez túl kényelmetlen lenne. Egyébként természetesen Öntől is szívesen veszem, ha nem fáradtság Önnek.
-Rendben, beszélj a barátoddal, de ha nem tud segíteni akkor továbbra is fenntartom, hogy megpróbálok segíteni.
- Rendben, akkor majd beszélek vele. Akkor holnap ki fog menni? Lehet, hogy Meríín és Íshar lenne a legmegfelelőbb, - mármint a fizikai erő támogatást illetően - mert nem tudom, hogy Tömzsipörölynek mennyi időbe fog telni ez, illtve ha keresni kell valakit az mennyi időt vesz igénybe és akkor még ki sem próbáltuk.

Massza Rex 10-16-2006 13:30

-Még nem került minden a helyére a fejembe, de egyre jobban azt látom, hogy nem lesz jó a "roham", inkább a csendes módszereket kéne erőltetni. Ezért gondoltam arra, hogy van e elképzelésünk, mit tesznek ha elkezdnek eltűnni az emberek. PL a külső megfigyelők első körben.
-Erre valószínüleg gyanakodni kezdenének - mondja Feran - hacsak nem tudnánk olyan okot kreálni ami miatt a megfigyelőknek el kell hagyni helyüket és a belső őrségnek íly módon nem látna összefüggést az eltünésük és a többi esemény között.
-Az eltűnés alatt (mosolygok Ryelre) profán módszerekre gondoltam. Megragadni és elhozni, jó lenne méghozzá élve, hisz szívesen belenéznék a fejébe. Persze ha nagyon akarjuk lehet szerezni olyat is, aki a halott fejekbe is bele tud nézni, de ez elég költséges és időigényes.

-Atya akar hozzuk el tetőn őröket? Vagy csak fejük kell?- Kérdi Íshar.
-Vagy elég egy fej, másik egy darab miközben hever elméje veszetten? - kérdi egyből utánna Meríín.

Chris 10-16-2006 13:57

- Ha jól sejtem, akkor míg el nem tűnik valaki az őrök közül, és meg nem történt a felderítés kár arról beszélni ki, hogyan, mikor jut be az épületbe ha támadásra kerül a sor.
Támogatom azt az ötletet, hogy Ishar és Meríín menjen holnap a felderítésre. Ha ez ellen nincs ellenvetés, akkor azt kellene megtárgyani, hogyan tüntessünk el egy őrt.
Valamint nem ártana keresni egy olyan varázshasználót, aki ért a különböző mágikus vésetekhez, szükségünk lehet a tudására.

-Egy helyi boszorkánymestert?- kérdi Feran. - vagy másvalakire gondoltál?
- Talán egy varázsló ehhez jobban értene. E mellett lehet más szolgálatokat is tehetne számunkra.
- Hmm.. keressünk akkor varázslót. Mere induljunk?
- Nem ismerem a helyi varázshasználókat. Az ékszerész mester említett még régebben egy fogadót, ahol megfordulnak varázslók, de nem vagyok benne biztos, hogy megbízhatóak. Ifin elég nagy város, valami céhük, vagy hasonló kell hogy legyen itt. Valami tájékozotabb helyit, például Tömzsipörölyt kellene megkér5dezni erről.
-Rendben - áll fel Feran - Akkor Íshar és Meríín felderítik a raktár környékét és az esetleges megfigyelőket. Az Atya próbáljon meg varázslók nyomára bukkanni a városban. Dhar az elmélye köré kerít védelmet. Ha Tömzsipöröly nem tud segíteni akkor majd én. Ryel varázslót keres szintén és holnap Ennar.-tól mindent amit esetleg még ki tudnak deríteni. Például ismernek e jelmágiában, rúnamágiában jártas személyt. Jómagam Ísharéktól külön járom körbe a célterületet és igyekszem némi információt gyüjteni a védelem mágikus feléről. Ha egyéb kérdés nincs akkor ... - egy pillanatra ledermed és mintha a távolba figyelne - Nos akkor mára ennyi tán.
- Rendben. Megteszem, amit tudok - válaszolom.
Megvárom mit reagálnak a többiek. Majd míg Feran nem távozik, én is maradok.

Pettyes 10-16-2006 15:14

Miután Feran elmondta ki mit csinál, lelkesen felpattanok én is.
- Rendben, akkor ezek szerint az Atya és Ryel is velem jön megkeresni Tömzsipörölyt!
Megvárom őket és elindulok az Atya és Ryel után kifelé.

Massza Rex 10-16-2006 17:34

-A jelmágiához véletlen én is értek egy keveset, de nyilván vannak nálam sokkal jártasabb. Szétnézhetek a rendemben, hátha valaki ismer egy varázslót, vagy valakit aki ismer egy másvalakit, és így tovább. Azért jobb ha tudjátok egy mágikus rajzolat megtörése nem kuyta futtába megy. Hosszas elemzés után, ami akár órákat is jelenthet, szánjra rá az emberfia a megtörés rítusára, amelyben sose lehet tökéletesen biztos, és a tét nem kevesebb mint maga a túlélés.
Valószínűsítem, hogy a jelek zöme jelző vagy különféle mágikus hatások kivédésére szolgál. Úgy mint térmágia, tűz, valamint leggyakoribbak még az elmére ható gátló rajzolatok.
Ezek kijátszására elég kevés mód van, megtörésére pedig szerintem nem lesz időnk.
Én még mindig azt javallom, hogy 1 vagy 2 fő lopózzon csak be és lopja ki azt, ami nekünk kell, a harc felvállalása beláthatatlan következményekkel járhat.
Vagy a B tervem pedig az, hogy folyamatos zaklatással egyesével vadásszuk le az őröket, naponta 1-2-tőt. Az alvás hiánya, a folyamatos veszélyérzet hamar megtöri a legegészségesebb szervezetet is. Persze ennek csak akkor van értelme, ha az utánpótlás nem megoldható, vagy nehézkes.

Chris 10-17-2006 07:31

Az Atyához:
- Ishar és Meríín kivételével két embert be tudok juttatni az épületben térkapun keresztül ide - itt "elküldöm" az ékszerész által mutatott, számomra megfelelő helyet A raktár belső "épületét" látjátok és a képet "felvevő" személy szeme balra villan, nyitott ajtót pillantotok meg, belül félhomály, a helyiségből dohos gabona és vászon szaga csapja meg az orrotok. Valószínület az álcából fenntartott áruk tárolására szolgáló raktár.- és fenn tudom tartani a kaput, míg az a két személy vissza nem tér ide. De ebbe az esetben én magam nem tudok menni.

Dharhoz:
- Elnézésedet kérem Dhar, de én most nem megyek veled, Tömzsipörölyt csak később szándékozom felkeresni.

Pettyes 10-17-2006 08:31

- Ahogy óhajtod Ryel! - mondom egy kicsit félrebiccentve a fejem.
Ha az Atya sem akr jönni, akkor elindulok magam megkeresni Tömzsipörölyt.

Massza Rex 10-17-2006 08:37

Bár minden tiszteletem az öné Ryel, de ha van térmágiát gátló véset, akkor nem hinném, hogy működik ez az út. Lehet meg kéne győződni előtte erről, hisz ha a két fő mégsem lesz ott, akkor elég nehézkes lesz a terv.

Chris 10-17-2006 08:45

- Természetesen ez így van. Csak fel akartam vázolni ezt a lehetőséget, és nem kijelenteni, hogy ez mindenképp működni fog. Még nagyon sok mindent nem tudunk arról a helyről.

Massza Rex 10-17-2006 09:53

-Nojó, ismét üljünk le, ha bátor felderítőink visszatértérnek, mert akkor már tervet kellene kovácsolni. Addig pedig ki-ki a dolgára, mint Feran Úr felvázolta.
-Rendben. Akkor hát mindenki dologra. - szól Feran.
-Dhar veled megyek, hátha cifrát kérdez Tömzsipöröly.

Pettyes 10-17-2006 10:39

Rendben, elindulok kifelé, de megvárom Feran-t és az Atyát, hogy megkeressük Tömzsipörölyt.
Feran még az asztalnál marad és papírt vesz elő amire a raktárat kezdi rajzolni és Meríínnek magyaráz valamit halkan, annyit kiveszel, hogy a falakat és köveket magyarázza:
-Menj csak Dhar majd, ha kellek akkor reggel találkozunk. Atya önnek is jó éjt!
Az ajtón kilépve Tömzsipörölybe botlasz, majdnem szószerint:
Szia Dhar! -köszön lelkesen - itt a járandóságod! - egy tömött erszényt nyújt feléd - három hatoda annak a pénznek amit a küzdelem után a vendégek adományoztak. 2 arany, 6 ezüst és 46 réz van benne. Az arany persze ezüstben, de hát sebaj. van erőd emelgetni. Íshar erszénye a két hatoddal is nálam van. Ő még bent? Ja! Meg itt vannak az ajánlatok neked.
Egy kötegnyi papirost húz elő.
-15 ajánlat küzdelmekre, négy testőrnek, három felkérés kísérőnek, egy kiképzőnek és persze féltucat elszánt hölgy levele. Azokat természetesen nem bontottuk fel.

Pettyes 10-17-2006 11:35

-Szervusz barátom! - mosolygok - Köszönöm, hogy elhoztad, a leveleket pedig majd elolvasom - átveszem tőle az erszényt és a köteg levelet.
- Azonban most nagy segítséget szeretnék kérni Tőled, remélem tudsz nekem segíteni! Az Atya is szeretne kérni Tőled segítséget, így jó volna, ha valami félreeső helyet találnánk és megbeszélnénk. Íshar még bent van megtalálod. Remélem sokat hoztam a konyhádra! - Itt egy kicsit feszítek és vigyorgok Tömzsipörölyre.

-Hát megdobtátok a forgalmat rendesen. Akkor Íshar kicsit később megkapja a pénzét majd, de ha előbb látod mint én akkor szólj neki, hogy keresem. Félreesőnek meg itt van most az aréna. Kitakarítva meg minden.
Odalép az ajtóhoz és kinyitja, majd hátrapillant:
-Megfelel?

Massza Rex 10-17-2006 12:26

Elköszönök a bent maradóktól és követem Dhart.

-Hah, teljesen kiment a fejemből a fogadás, úgy látszik öregszem már! (fejcsóválás)

Pettyes 10-18-2006 11:00

- Nekem meg, ha az Atyának is!
Megvárjuk, hogy az Atya követ-e minket. Bent elmondom Tömzsipörölynek a problémám és hozzáfűzöm, hogy az Atya is segít, ha esetleg olyat kérdezne, amiről fogalmam sincs.

Tömzsipöröly leráncigál három széket a küzdőtér szélére és megvárja amíg leültök. Miután meghalgatta a problémádat lecsusszan a székéről és a fejét vakargatva járkálni kezd körbe-körbe:
-Ebben sajnos nem nagyon tudok neked segíteni. Legalábbis személyesen én nem. Én a képekhez meg néhány haszontalan dologhoz értek a fogadósságon kívül. Valószínüleg a klán papjai esetleg tudnának segíteni, de ez sem biztos. Ők mostanában a saját népünkkel vannak elfoglalva és azthiszem nem is nagyon értenek az ijesmihez. Elvégre -elvigyorodik - megvannak az előnyei, ha valaki törpének születik. Ránk nem nagyon hatnak az elmetrükkök meg a mágiák is gyakran másképpen. De hogy valami hasznosat is mondjak. Nekem is egy ember varázsló tett a fejem köré egy pajzsot vagy mit. Jó pénzért szerintem a környéken is található olyan varázsló aki hajlandó megtenni ezt neked is. Ha kell szerzek nevet, de ígérni nem tudok semmit.
Lemondóan széttárja a kezeit:
-Sajnálom.

Pettyes 10-18-2006 11:55

- Ez is több a soknál barátom, amennyiben megbízható. Örömmel venném, ha elkísérnél hozzá, ezzel is mellőzve a sok faggatást, ki vagy, honnan, stb. Esetleg egy levelet adhatnál vagy ami segít. No meg normálisan elmondhatnd, vagy leírhatnád mit is akarok - elmosolyodok, mert nem sok közöm van a témához.
-Hááát.. hogy megbízható lesz-e azt nem tudom, én nem nagyon ismerek varázslókat. De a főtéren vagy valamelyik templomban biztos többet tudnak mondani.
szomorúan lehajtja a fejét és lehalkítja a hangját:
- Leírni leírhatom a dolgokat, de elkísérni sajnos nem tudlak. Nem hagyhatom el az épületet és a hozzá tartozó területet még vagy 150 évig.

Massza Rex 10-18-2006 12:11

Követem őket. Látszólag töpreng valamin, nem nagyon figyeli a környezetét.

-Tökéletesen megfelel a hely. (felel röviden Dharnak)

Tömzsipörlöly monológja után:

-Szerintem kár lenne ebbe súlyos arany pénzeket fektetni, Feran Úr vagy én szívesen megcsináljuk, ha kellően megbízol bennünk. (félmosoly)
Persze ettől függetlenül nem baj, ha sikerül felhajtani egy varázslót, aki képes és hajlandó segíteni nekünk némi ellenszolgáltatásért. Véletlen nem ismersz ilyet Tömzsipöröly? Úgy láttam széles a kapcsolati rendszered. (egy kcisit nagyobb félmosoly)

Pettyes 10-18-2006 12:52

- Értem! Talán igaza van az Atyának és akkor maradok az egyszerűbbnél! Természetesen elkísérem Ayám, ha akarja, hogy keressünk egy bűvészkét! - itt nevetek egyet.
Tömzsipörölyhöz:
- Hanem aztán miért nem hagyhatod el az épületet 150 évig?

A törpe kissé szégyenkezve tárja szét a karjait:
-Követtem el bizonyos hibákat egykor. Régen vándorként jártam a világot és mindenféle képeket csináltam mások örömére vagy bánatára és nem maradtam pár napnál többet egy helyen. Aztán egyszer belefutottam egy olyan csapatba akik nem úgy értékelték a tevékenységemet mint szerintem kellett volna. Meg kellett fogadnom, hogy itt maradok kerek négyszáz esztendeig. Bofkar mesterre bízták a döntést a továbbiakról és ő nem az engedékenységéről híres.

Pettyes 10-18-2006 13:32

- És megfogadtad barátom? Mert ha igen ,akkor tartani kell magunkat a szavunkhoz! Persze azért egy próbát megérhet, hogy érdeklődj, ha még eddig nem tetted volna! - kacsintok felé.
-Különben is már azóta sok víz folyt le a folyón és amióta ismerlek rendesen vezeted a fogadót! Talán engedékeny lesz!
-Na hát az nem rá vallana. Évente járulok elé, hogy engedjen el a büntetésből és évente utasít vissza. Elhiheted, hogy nem hagyok kihasználatlan egyetlen esélyt sem a kimozdulásra. De hát ez van. Ezért kértelek meg téged, hogy intézdd el a két tolvajt. Ha kimehetnék nem lenne ijen gond, de a mocskok közül már sokan tudnak valamennyit és van amelyik rendesen kihasználja, hogy nem léphetek ki.
Várok egy picit, hogy gondolkozhason Tömzsipöröly az elhangzottakon, majd megkérdem:
- Akkor mi a neve a varázslónak és hol találjuk?!
-Nem tudok nevet. Mondtam, hogy biztos akad majd, de nem tudok sem nevet, sem, hogy hol vannak varázslók. a templomok környékén érdemes szétnézni esetleg. Bár a legtöbb pap eléggé kényelmetlen helyzetben van a városban. Antoh papjait alig látni és akkor is csak percekre, mert a thar hívek vadásznak rájuk. De a főtéren vagy a régi kapuellenőri palotában talán ráakadtok egyre.
Illetve az Atya felé:
- Akkor lehet, hogy majd igénybe venném a segítségüket Atya!

Pár percig még beszélgettek, majd látva, hogy az Atya sem a legfrissebb elköszöntök egymástól, hogy majd holnap próbáltok megoldást találni a problémára.

Chris 10-19-2006 10:28

Viszonylag kipihenve ébredek, majd a szokásos reggeli teendőim elvégzése után lesietek reggelizni. Most nem a tegnapi ruha van rajtam, hanem egy fekete nadrág, hasonszínű csizmával, egy szürke ing, bőrvért, fejemen sötét kendő. A kendő nem nagymamás stílusban az áll alatt van megkötve, hanem hátul a tarkómnál. Az oldalamon egy rövidkart lóg, a vállamon átvetve egy tarisznya pihen.
Van lent valaki ismerős?

Chris 10-19-2006 10:31

Meríín és Íshar reggelizik a "szokott helyén" a pult melletti sarokban álló asztalnál. Mikor megláátnak abbahagyják az evést egy percre, felállnak és meghajolva köszöntenek:
-Reggel jó legyen Neked. Köszönjük estét. Hála miénk neked sok.
Aztán visszaülnek és esznek tovább, de közben fél szemmel téged lesnek.

Úgy döntök ez nem a legalkalmasabb időpont, hogy beszélgessek velük.
Ha nincs más ismerős, akkor lehetőség szerint egy üres asztalnál foglalnék helyet, és rendelnék valami egyszerű de kiadós reggelit.

Az ember van most szolgálatban és hamarosan friss teával teli kannát és még meleg cipókkal, hússal és gyünölcsökkel megrakott tálcát tesz eléd.
Megreggelizek. Ha senki ismerős nem jön le addig, akkor evés után kimegyek az istálóba, elővezettetem a lovamat, majd a tarisznyából kiveszem a köpenyemet, és ellovagolok.

All times are GMT +1. The time now is 22:59.