![]() |
Meggyőző volt :D
A 40% elhamarkodott volt tőlem, de továbbra is úgy vélem h kaphatna már 5-ös szinten seregbónuszt. |
Quote:
Nézzük akkor reálisan 1000 hekin ma 90% foglalkoztatásnál: van 250 ház mondjuk ebből 1 sorozat gyujtásból leszednek kb 75-öt ami -2200 emberhiányt eredményez. Ha 20%-al nagyobb lenne a férőhely akkor lenne 90% foglalkoztatáshoz: van 218 ház! ebből leesik 65-öt ami -2290 emberhiányt csinál.... Ezért továbbra is azt állítom,hogy nincs jelentős különbség,de ha van is az inkább rontja a házgyujtás következményeit mintsem javítaná ;) |
a második esetben lehet, hogy nagyobb lesz az emberhiány, de úgyis több épülete fog működni...
|
Quote:
Persze, hogy több működik hiszen eleve több van! De nem ez a kérdés, hanem az hogy mennyi fog leállni!!! |
télleg komolytalan vita. :)
abban, gondolom, mind2en egyetértünk, hogy a hullának jót tenne az a +20 százalékocska. |
Sztem a hullát a hiány zavarná a legkevésbé:) Nagyobb gáz visszaépiteni azt amit felgyújtottak.
|
Nah de srácok :D A + 20% igen is nagy előny bárki bármit mond, hiszen nem elveszünk, hanem hozzáadunk. Ha valaki(valakik) nagyon akarják, úgyis felgyújtják... szal ezen kár vitázni. Az orkot is felgyújtják + a gnómot is... sőt a gnómok kifejezetten jól égnek :D
A másik, hogy 66% foglalkoztatottságban még elméletileg is butaság gondolkodni, hiszen magamból kiindulva nekem rettentően bántaná a szemem a sok nem dolgozó éhenkórász. (hulla esetében az éhenkórász szó kicsit erős. de sebaj :D ) Mellesleg kiváncsi vagyok meddig engedi Ati, hogy ez a topic ilyen formában menjen tovább. Sok javaslat van ugyan, de tulajdonképpen 3konkrétum az ami körbeforog. - +20 férőhely - auromatikus védelem - az 5. szintől kezdődő haderőbónusz Talán elég lenne ezekre a dolgokra korlátozódni.... haladjunk is valamerre :) |
Quote:
Sőőt... van akinek még drágább is :o |
hát az már jó lenne egy vagy kettő dologra korlátozódni:D
|
Quote:
|
monro, igazad van abban hogy amit mondtam túl táp. 20% férőhely bónusz nem lenne rossz neki, és a 6 tábornok sem (7 túl sok és semmiképp nem adnám neki az ork gyönyörű extráját ami miatt annyira imádom, ami a legnagyobb bajom a gnómmal). a bónuszát viszont semmiképpen nem szintenként adnám neki, mert az túrót sem ér. a hulla hekiszámmal együtt gyengül ahogy a többi meg erősödik hozzá képest. egy 200 hekis ország elég bumfordi az arányait nézve egy 2000 hekishez képest. gondold végig hogy torzulnak az arányok, és egyre könnyeb finoman beállítani miből mi elég és mi kell, és a seregek egyre feljebb lesznek egyre erősebbek a hullához képest. mindenképp hekire adnám a bónuszát, DE csak 50%-ig max és azt is úgy hogy azt meg 1200 heki körül éri el a maxot és 300 heki felett indul. ezt kellene enyhén exponenciális görbére fektetni, hogy a hekik arányában hogy nő a bónusza. ez szerintem rendbetenné a hullát. (bár így is iszonyat idegesítő hogy mindenki gyújtogat és ártóz, az is aki amúgy nem akar ütni, és ezt elég lehetetlen kompenzálni, valamit túrót se érek azzal hogy megkapom a veszteségét másnak, mert általában mivel nem hullanak az én egységeim, ha nem földre megyek, akkor azok a katonák kidobatják a HT-vel az otthoni seregeket és az bizony csúnya kár tud lenni, ha nem is veszem hogy gyengít ráadsául, ami néha egy egy fosztás örömét elronthatja... szóval a hulla legalább hazahozhassa a katonákat amiket szerzett a csatában és az érkezést követő körváltáskor menjek el piacra...)
|
Quote:
Mi lenne az előnye ha hekinként kapná az erősítést? - ugyanabban a csopiban feljebb is érdemes lenne harcolnia hátránya: - ugyanazon csopiban 2 hulla támadóereje akár 5-6 féleképpen is alakulhat - mi van ha elindul támadni 600 hekin ahol +30% a bónusza mondjuk de közben beverik és 550 hekisen üt be ahol csak +20% bónusza van mondjuk Igazából értem miért mondjátok,hogy kössük hektárszámhoz, de sztem a szintenkénti dolog lényegesen átláthatóbb és mindenki tudni fogja mire számítson. Nem kell külön nézegetni a súgót,hogy vajon ennek a hullának mennyi a bónusza és annak mennyi? Az egyetlen dolog ami a szintenkénti haderőnövelés hátránya,hogy érdekelté teszi a hullát minél kisebb területen történő szintlépésre, de valljuk meg egyébként sem egy top10 jellegű faj a hulla... Én a szintenkénti erősítést jobbnak tartom. |
én meg ebben az egész hulla kérdésben Monroval értek egyet, a hullának jót tenne a 20% laki bónusz, kevesebb háza lenne ergo kevesebb gyulladna, több sereg lehetne, és kb már játszható is lenne.
|
Quote:
|
na akkor egy bator javaslat:
20% vedelem gyujtas ellen 20%al tobb hely a hazak es barakkokba |
Quote:
A 20% lakibónusz és a autovédelem vari játszható fajjá tenné. |
a hullát ok nélkül viccből gyújtják. amig ezzel nem cisnálnak valamit, addig esélyteln vele játszani magas hekin.
|
Én azt nem értem a hullánál , hogy miért van morálja ... azt lehetne szerintem fixen 100-on tartani ( katonai morált ) . Mondjuk ha nem fizetünk zsoldot az csökkentené de alapból 100-on lenne ... Ez lenne az egyik ötlet ...
|
A másik javaslat : A súgóban az van írva hogy bárhol megélnek akkor minek nekik ház és barakk ? Én azt javasolnám , hogy tanulni nem igazán tudnak akkor továbbképezni se lehessen őket katonából , de viszont korlátlan számú élőholt katonám lehessen . Az alap emberek meg úgy is jönnek mert ház sem kell nekik. Mondjuk lehetne még azzal fokozni hogy több ember fér el az üres területen és ők a 20 %- át tudnák képezni katonának .
|
Harmadik egy kérdés ! Mire költi a hulla a zsoldját ? :)
|
hát szerintem a 100%-os kat. morált ne addjuk meg neki. Yorgem a zsoldját meg beteszi a bankba;) amúgy ha azt vesszük tényleg mér kell neki ház:confused: mer azt mondom jó a barakkba nem mehet, dehát akkor legyen fele annyi ház szükséglete. amúgy az nagyon nagy hülyeség lenne ha csak katit tarthatna. most nézd meg ha összeszed 200 hekin mondjuk 35 k katit ( mer többet tuti nem lehetne, még ha ati bele is egyezne abba, hogy barakk helytől független mennyiségben lehessenek biztos kötve lenne valahogy valamihez) az 35000*1*1,3*1,4*1,1= az 700070 lenne ( ha mf harcos hulláról lenne szó ) és egy életképes orknak vagy gnómnak meg:
ork (pacikkal): 5240*6*1,4*1,3*1,1*1,4 = az 88120 lenne ( ha mf, harcos, vérszomjjal rendelkező, max. hadi tekis ork lenne ) ork ( elittel, nem full csapattal): 5240*5*1.4*1.3*1.4*1.1 = az 73433 lenne ( a már fent elsorolt dolgok szerint) gnóm (pacival): 7120*6*1.4*1.3*1.50 = az 116625 lenne ( ha mf, tudós, max tekivel és vérszomjjal) javítsatok ki ha nem így van |
Burning ! Egy nullával többet írtál az élőholtnak csak 70070 ! A számolásod szerint ! De ez szerintem meg a hódítóval nem egyeztethető össze hogy lehet képezni ! Mert ott van hogy önálló gondolkodásra képtelen ! Ezért gondoltam csak katit de bármennyit .... cserébe bármelyik épületét lehessen gyujtogatni ... pl bankot is hogy jól meglehessen lopni mert igy katonákból rengeteg pénzt össze tudna gyüjteni ... Én hallottam itt 10-20 milliós seregekről is ! Persze akkor amikor túl lehetett tölteni a sereget . A morált meg miért ne a hóditóban mint írják önálló gondolkodásra képtelenek akkor tehát moráljuknak sem kéne lenni ezért gondoltam a 100-as morált . Meg azt is írják, hogy tömegesen jönnek ... én ötös szinten hulla voltam de azért nem jöttek tömegesen az emberek.... vagy hullák ... ezért gondoltam a képzést is 20 %-ra tenni . No ezeket nem egybe megvalósítani hanem lehetne külön is csak egyet egyet ...
|
burning, az ork mindig tábornok, kivéve ha újonc viszi, vagy kékszámos :D
|
elírtam:o még mindig nem értek eggyet. figyelj a hullának az nem lenne jó ha csak katija lehetne, mer biztos nem lehetne csak egy bizonyos mennyiség hekitől vagy nem tom mitől függően. ez azt jelentené hogy a serege min. 5-öd olyan gyenge mint azoknak akiknek elitjük van és biztos nem tarthatna 5* annyit tehát hátránya lenne de hát majd ati megmonddja ha egyáltalán nézi még ezt a topicot
|
Senki ezzel azt akartam jelezni hogy egy nem túl profi rendesen kiépített orival is nyerne;) és egy tábit számoltam csak:p vagy még azt se:D
|
Jó az lehet hogy nem lenne jó ha csak kati lenne ...
1. 100-as morált még szerintem meg is lehetne oldani szerintem nem lehet olyan bonyolult. 2 . Meg szerinem a 20%-os katonaképzés se lenne olyan rossz . 3 . Gyorsabb képzés katonákká . Mondjuk 15 kör . Mert neki szerintem csak annyit lehet megtanítani , hogy fogd azt a kardot és üss ! Nem kell neki védekezést tanitani ... ezzel is lehet magyarázni . Mert fej nélkül is tud ütni -vágni :) Mert ne adjunk neki vari ellen meg toli ellen több védelmet mert szerintem abba a nagyfőnök :) úgyse menne bele inkább igy lehetne tápolni szerintem . |
Quote:
|
na Yorgem akkor ismét elmondom mér nem lenne jó:p amúgy meg nem a kivitelezhetőségével lenne gond szerintem;) szerintem a hulla egy nagy pénzzsák tud lenni, ráadásul a pénzforrása azaz a bank még védi is tolikkal szemben. tehát marad a hadszintér, mer pénzügyileg csak itt lehet megfogni. az szerintem jó lenne ha dupla katit tudna képezni, mer ez nagy pénzforrás, ebből tudná pótolni a veszteségeket, anélkül hogy a pénze csökkenne.
a rövidebb kati képzéssel nem értek eggyet ez csak a törpi kiváltsága:cool: a 100%-os kat. morált nem adnám meg neki, mer az szerintem úgy jó ahogy van, az érdemli csak meg aki támad mer annak "boldog" a serege:) |
Quote:
|
A pénz kérdésre mondtam , hogy lehessen a bankját is gyújtani ...
A gyors kati képzésben igazad van ne másoljunk más fajt ... A 100 %-os kat morálhoz annyit egy hulla nem örül nem sír nem fáj semmie fixen egy állapotban van ... de mint írtam csökkenhetne is ... szerintem ez férne bele a hódítóba. Meg a 20% kati képzés, mert biztos nem fogják vari és toli ellen jobban bevédeni én úgy hiszem tehát marad a katonai erősítés ... De még azért gondolkodok még máson de szerintem ezek a kivitelezhető megoldások .... |
nem tom szerintem az elég lenne hogy több hulla férjen házakba és dupla annyi katit lehetne képezni
|
Az azért nem lenne jó hogy több hulla férjen a házakba mert akkor kevesebb ház kell és kevesebbet kellene felgyújtani hogy nagyon nagy hiányt idézz elő.. inkább ha nincs háza ugy is elférjen 40 ember legalább de cserébe a barakkon kívül minden házát lehessen gyújtani de kevesebbet mint most házat ..
|
ha nem kellene ház akkor milyen házat lehetne felgyújtani:confused: mindamellett ez valójában nem lenne jó :omer nagyobb lenne a hiány
|
Egyébként az is a törpe kiváltsága hogy alapból többen férnek el a házakban ez is másolás lenne ....
|
Mondjuk bankot , bányát stb .... az 1/a ban tudok olyan hullát akinek 250 bankja és 200 körüli bányája van .... ennek szívesen gyujtogatnám a bankjait . :)
|
1/A-ban 250 bank? én tok olyan hullát akinek 200 hekin van 148 bankja:D
|
No akkor összegezném a javaslataimat a hullához :
1 : A lakosság 20 %-t lehessen képezni katonává egyszerre . 2 : Ház nélkül is lehessen min 40 embere a területén, cserébe nála lehessen más épületet gyujtogatni pl: bank, bánya csak egyszerre kevesebbet. 3 : 100 % katonai morál . Szeretném ha Ati is hozzászólna ezekhez a javaslatokhoz ha lehet ! Valaki ismeri tudna szólni neki ? Csokibácsinak üzenem akkor már tényleg teljesen játszhatatlan lenne a hulla :) |
Quote:
Ha csak azért, hogy kárt okozz, arra jó a házgyújtás is...sőőt, elmennek az emberek és a bnkok már nem is működnek. Ha valaki annyi bakot tart az alapból bukja a hadi előnyt. A nem csak házat gyújtani -dolog nekem nem igazán jön be. A másik dolog ... most tuningolnánk a hullát, gyengítenénk, vagy átalakítanánk? Szerintem a brutális átalakítást hanyagolni kéne, mert abból aligha lessz valami :o |
Szerintem meg akkor átkellene írni az élőhalott történetét a súgóban mert az igy szerintem nem jó mert teljesen ellenkezik magával a játékkal szerintem ....
De pl meglehetne alapból oldani, hogy ne kelljen házat építeni mert több ember férne el a területen . Hadi elönyének meg épp a tömegből kéne lennie de nincs, mert ugyanannyit képezhetsz mint a többi nép . Meg pont azért lehessen mást is gyújtani , hogy egy szövi ne tudja megsemmisíteni egy kőr alatt .... vagy lehetne úgy is hogy a gép dönti el , hogy épp mit gyujtottak fel ... Én nem mondtam semmien brutális átalakítást szerintem .... nem lesz se varázsló , se tolvaj, a hulla csak abban lesz egy kicsivel erősebb amiben tényleg annak kéne lennie .... Mert szerintem sok hulla orkot győz :) |
Hmmm... és mit csinál a ork hulla? :D
|
All times are GMT +1. The time now is 02:12. |