Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   v6 Pontok menüje (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=688)

Deni 08-06-2006 17:09

Quote:

Originally Posted by Goldy
de most feltétlen muszáj még1 színt belevinni?
Annyi színkód lesz rajta amúgyis, az hogy 3 árnyalattal másabb legyen a táblázat háttere szerintem teljesen felesleges és zavaró is.

ennyi erővel ugyanezt lehetne mondani mostani főmenüre is..
sztem szebb lenne így.. és nem hinném hogy zavaró lenne..

Goldy 08-06-2006 17:14

A főmenü egészen más ott az ország adatok eleve kisebb helyet foglalnak el és jó hogy látszik elkülönül a háttértől, mert más adatok is vannak az oldalon.

De a pontlistánál ezt semmi sem indokolja mint ahogy a fórumnál sem indokolta...

Cassandra 08-06-2006 17:15

Quote:

de most feltétlen muszáj még1 színt belevinni?
Annyi színkód lesz rajta amúgyis, az hogy 3 árnyalattal másabb legyen a táblázat háttere szerintem teljesen felesleges és zavaró is.

Új szinek tuti kellenek majd rá, ha a pergamen szín lesz bevezetve a mostani helyett, mert azon a mostani jelölések fele bután mutatna no meg az elválasztó vonalaknak is kell színt adni, az megen egy új árnyalat...

Deni 08-06-2006 17:18

Quote:

A főmenü egészen más ott az ország adatok eleve kisebb helyet foglalnak el és jó hogy látszik elkülönül a háttértől, mert más adatok is vannak az oldalon.

De a pontlistánál ezt semmi sem indokolja mint ahogy a fórumnál sem indokolta...

és ronda is lett így a fórum szerintem.. pontosabban nekem nem tetszik..
a pontlistához csak annyi az indokom, hogy esztétikusabb lenne.. semmi más..

Goldy 08-06-2006 17:20

Szerintem meg egyáltalán nem ronda a fórum...

Deni 08-06-2006 17:25

Quote:

Szerintem meg egyáltalán nem ronda a fórum...

ezért mondtam, hogy nekem nem tetszik, mert biztos van akinek tetszik.. nem lehet mindenkinek ugyanolyan ízlése :rolleyes:

Senki 08-06-2006 17:34

a pontoknál a színmagyarázat olvashatatlan. jó lenne ha a magyarázó szövegek olyan fehérrel lennének beleírva, mint amilyennel az országnevek vannak azokba a színekbe írva a pontlistában....

PEZ 08-06-2006 17:35

A baj vszeg az én készülékemben van, de nem tudom megkülönböztetni a védelem alatt álló országokat, a többi országtól (a jelmagyarázatban meg nem látszik rajtuk a felirat)

Nehezen tudom megkülönböztetni a saját, a szövetséges vmint a hadban álló országokat. Persze a saját meg a szövetséges országok lehetnének nyugodtan ugyanolyan szinüek, a sajátomat csak felismerem, a szövetségesemet meg úgysem piszkálom. Igaz nem tudom, hogy 1/A-ban mi a helyzet, sose jártam arrafelé :D

A hadban álló orik lehetnének rikító szinűek mondjuk a kiemelt játékosok helyett. Tudom büszkeséggel tölti el ennek a szinnek a viselőjét, mármint hogy kiemelt, de szvsz akkora infótartalma nincs. Vagy ha mégis, akkor is lehetne vagy máshogy jelölni. Bár a bajom nem ennek a kiemelésével van, hanem a többiek egybefolyásával.

Cassandra 08-06-2006 17:37

Quote:

Originally Posted by Senki
a pontoknál a színmagyarázat olvashatatlan. jó lenne ha a magyarázó szövegek olyan fehérrel lennének beleírva, mint amilyennel az országnevek vannak azokba a színekbe írva a pontlistában....

Sztem már tudják, többek között én is vagy háromszor megemlítettem.:D

Senki 08-06-2006 17:37

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Sztem már tudják, többek között én is vagy háromszor megemlítettem.:D

ööö.... igaz, de buzgómócsing vagyok most éppen :D

Cassandra 08-06-2006 17:39

Quote:

Originally Posted by Senki
ööö.... igaz, de buzgómócsing vagyok most éppen :D

Sebaj, ne hagyjuk, hogy elfelejtődjön igazad van...:D:p

Antone 08-06-2006 18:06

Pontlista

Sziasztok!

Én azt javasolom, hogg a hírnév mindenképp maradjon. Nagyon fontosnak tartom .A színnel kapcsolatban ez a mostani zöld szerintem jó lesz,mert ha megnőnek a karakterek a válltoztatásoknak köszönhetően akkor átlátható lesz.

Ati 08-06-2006 18:13

Quote:

Originally Posted by Antone
Sziasztok!

Én azt javasolom, hogg a hírnév mindenképp maradjon. Nagyon fontosnak tartom .A színnel kapcsolatban ez a mostani zöld szerintem jó lesz,mert ha megnőnek a karakterek a válltoztatásoknak köszönhetően akkor átlátható lesz.

Bár én is a mostani zöld mellett voksolnék, a legtöbb "indulatot" mégis a fórum zöldje okozta tegnap.

Ati 08-06-2006 18:14

Nézem most zöld helyett pergamen-színnel a listát, erre mindenképp feketével kell írni. A többi sötét színre viszont fehérrel (lásd színmagyarázat a pontlista alatt, hogy milyenek feketével), úgyhogy ez eléggé zebra jelleget öltene így. :(

Deni 08-06-2006 18:46

Quote:

Originally Posted by Ati
Nézem most zöld helyett pergamen-színnel a listát, erre mindenképp feketével kell írni. A többi sötét színre viszont fehérrel (lásd színmagyarázat a pontlista alatt, hogy milyenek feketével), úgyhogy ez eléggé zebra jelleget öltene így. :(

és ha a színmagyarázatnál nem magára a színskálára írnád hogy mit jelent, hanem mellé? és akkor mehetne világos színnel mag a pontlista és mindenhol lehetnének fekete betűk..

Ati 08-06-2006 18:48

Quote:

Originally Posted by Deni
és ha a színmagyarázatnál nem magára a színskálára írnád hogy mit jelent, hanem mellé? és akkor mehetne világos színnel mag a pont lista és mindenhol lehetnének fekete betűk..

Nem a színmagyarázattal van a baj. Az csak példa, hogy úgy nézne ki a pontlista mindenhol fekete betűvel. Mert pergamenszínre csak feketével lehet írni. Ha oda feketével írok, a teszemazt lilára, vagy pirosra pedig fehérrel, akkor a pontlistában hol fekete lesz valaki, hol fehér...

Deni 08-06-2006 18:52

Quote:

Originally Posted by Ati
Nem a színmagyarázattal van a baj. Az csak példa, hogy úgy nézne ki a pontlista mindenhol fekete betűvel. Mert pergamenszínre csak feketével lehet írni. Ha oda feketével írok, a teszemazt lilára, vagy pirosra pedig fehérrel, akkor a pontlistában hol fekete lesz valaki, hol fehér...

jah azt hiszem most értettem meg a problémát.. akkor marad az h sötét háttér világos bötűk?

Dzsedzs 08-06-2006 19:36

Sziasztok.
Lenne egy számotokra egy egyszerű kérdés, amire nem sikerült rájönnöm, pedig tudom, pofon egyszerű és egyértelmű.
Az Eredményeség-nél miért van 2 sőt 3 oszlop. Az első az végig üres, a második és a harmadik mit takar? Mondjuk az egyiknél 70 a másiknál 100? Azt értem, hogy az adott országnál az eddigi akcióim sikerességét mutatja ki, de mégis, mi a 70 és mi a 100? Pl. a baloldali 70 a jobboldali 100. Tudom, hogy a válasz nagyon egyszerű de kérlek nézétek el nekem ezt az egyszerű kérdést, hadd mondjam hogy: Ja! Persze. De h..lye vagyok :D .
Egyébként most az elöbb elkezdtem csinálni egy kis template-et amit esetleg megoldható. Amint kész, jelzem :) .

Ati 08-06-2006 19:38

Quote:

Originally Posted by Dzsedzs
Az Eredményeség-nél miért van 2 sőt 3 oszlop.

Idézet a súgóból:

"Ha már volt összecsapásod az adott országgal, akkor az eddigi akcióid sikerességét is megtekintheted: sereges támadás, varázslatok, tolvaj akciók sikeressége."

Szunyog 08-06-2006 19:47

Mi lenne akkor ha a vip-es orik külön be tudnának kapcsolni egy oldalt...ahol az infos dolgok lennének? Különben meg ugy nézne ki mint 1/A-ban a klánlista ;)

Bár nekem mind1 csak igy ne maradjon.....!!!!
Ati képzeld el az az elf mit él át minden nap aki lesi a pontlistát majd minden orában...mikor csipi el a +fedezhető főldet és kifolyik a szeme mert nem lehet eligazodni rajta olyan kicsi ;(

Csocsó 08-06-2006 20:12

Quote:

Originally Posted by Szunyog
Mi lenne akkor ha a vip-es orik külön be tudnának kapcsolni egy oldalt...ahol az infos dolgok lennének? Különben meg ugy nézne ki mint 1/A-ban a klánlista ;)

A nem VIP-sok meg vakulgassanak tovább?

Dzsedzs 08-06-2006 20:15

Quote:

Originally Posted by Ati
Idézet a súgóból:

"Ha már volt összecsapásod az adott országgal, akkor az eddigi akcióid sikerességét is megtekintheted: sereges támadás, varázslatok, tolvaj akciók sikeressége."

Ja! Persze. De h..lye vagyok :D . Köszönöm. Pedig néztem is a help filét, csak ott volt a bibi, hogy én nem szoktam használni mint a három dolgot. Én csak varizok, meg tolvajkodom :) . De most már leesett. De e tudat alapján, át kell értékelmen a template-et, mert ez egy kicsit megkavart. De nem sok van hátra :).

Cassandra 08-06-2006 20:17

Quote:

Originally Posted by Csocsó
A nem VIP-sok meg vakulgassanak tovább?

Nem fognak tovább vakulni, olvasd el miről volt eddig szó, már folyamatban van az új pontlista, amit nézve se VIPesek, se nem VIPesek remélhetőleg nem fognak megvakulni(mellesleg megjegyzem, a nem VIPeseket hol érintené az infók holléte, hisz ők eddig se látták).

Csocsó 08-06-2006 21:08

Quote:

Nem fognak tovább vakulni, olvasd el miről volt eddig szó, már folyamatban van az új pontlista, amit nézve se VIPesek, se nem VIPesek remélhetőleg nem fognak megvakulni(mellesleg megjegyzem, a nem VIPeseket hol érintené az infók holléte, hisz ők eddig se látták).

Hehe tényleg, igazad van, akkor sorry előzőért.

Akkor nekik simán ki is lehetne hagyni a plussz rublikkat :)

Ati 08-06-2006 21:13

További javaslatok a zöld szín helyett? Egyelőre még a zöld (ami edidg volt és ami most van) a legnormálisabb (Goldy ki fog nyírni ;)).

Goldy 08-06-2006 21:19

Az tuti:)
Tegnap a fórumtól kaptam migrént most meg közlöd hogy így marad a pontlista...:(

Cassandra 08-06-2006 21:20

Most ne bántsd, az valami förtelmes volt a papírusz színnel, nagyon nem erre számítottam...:(

Dzsedzs 08-06-2006 21:27

Uraim, akkor amit igértem, megcsináltam. Nem nagy szám, biztos sokatoknak nem fog tetszeni, de talán egy két ötletet lehet belőle meríteni. Itt a cím: tangerinedream.freeweb.hu/hodito/template.htm (Bocsi, hogy így írtam ki, de míg nem csinálok 15 post-ot, addig nem enged a fórum linket csinálni :()

Ati 08-06-2006 21:29

Kicsit off, de ha már itt tartunk:

szerintetek szükség van a hétvégi játék nyerteseinek kiemelésére? Szerintem egy kicsit csökkenteni kellene a színkódok számát, ha már úgyis piszkálom az oldalt...

Puppi 08-06-2006 21:31

Lehetne akar kek is :D

Goldy 08-06-2006 21:33

Quote:

Most ne bántsd, az valami förtelmes volt a papírusz színnel, nagyon nem erre számítottam...:(

De igenis bántom, mert gyilkosságra készül...

a színkódokat meg szintén lehetne variálni, máris látszanának rajta a betük.

de sötétzöldet világos háttérrel ne Please!

Goldy 08-06-2006 21:35

Ati: nekem spec nem fog hiányozni:)

Ati 08-06-2006 21:35

Quote:

Uraim, akkor amit igértem, megcsináltam. Nem nagy szám, biztos sokatoknak nem fog tetszeni, de talán egy két ötletet lehet belőle meríteni. Itt a cím: tangerinedream.freeweb.hu/hodito/template.htm (Bocsi, hogy így írtam ki, de míg nem csinálok 15 post-ot, addig nem enged a fórum linket csinálni :()

Köszönjük, elsőre nem rossz, de máris mondommit kéne rajta változtatni a méretek miatt.

- Helyezés 4-jegyű is lehet.
- Országnév 30 karakter is lehet akár, szabin ([SZ] jelzés az elején), és több személyiséggel ( (2) jelzés a végén).
- Az érték milliós nagyságrend lehet, tehát 7 karakter minimum.
- Hírnévből szintén milliós nagyságrend, akár negatívban is, úgyhogy minimum 8 karakter, de akkor még nincs tagolva. Ha tagoljuk, akkor 10.
- Távnál a Vándort is figyelembe kell venni (de jó, hogy ez nemrég lett nódisítva... :D), úgyhogy mondjuk "65 (64)" jelzésnek ki kell férnie.

És ennek így együtt el kéne férnie a pergamenen. A zölddel pedig többeknek gondjuk van, úgyhogy a zöld helyett is ki kéne találni másik színt, én most ezen agyalok erőteljesen... :)

A sikerességre rávivős Javascript nem rossz, én egyelőre sima "title" taggel csináltam, az annyiból rosszabb, hogy egy idő után eltűnik.

Cassandra 08-06-2006 21:41

Quote:

De igenis bántom, mert gyilkosságra készül...

a színkódokat meg szintén lehetne variálni, máris látszanának rajta a betük.

de sötétzöldet világos háttérrel ne Please!

A barna háttértől, fekete betükkel a tásaság nagyrésze infarktust kapna, a világos szinekkel nem igen lehet mit kezdeni, itt az elöbb feldobta valaki a kéket, könyörgöm, az hogy nézne már ki?Az oldalon sehol nincs kék, ott meg egyből az egész pontlista, mellesleg ezzel a háttérel iszonyatos lenne. A pergamen színben meg oltárit csalódtam, az oda nagyon nem jó(a fórumon kifejezetten tetszik, de a pontlistába szőrnyű).
Lehetne variálni tovább a színkódokkal, de egyelőre azt kéne kitalálni milyen alapszin lenne jobb, mint a zöld...

Dzsedzs 08-06-2006 21:44

Quote:

Originally Posted by Ati
Köszönjük, elsőre nem rossz, de máris mondommit kéne rajta változtatni a méretek miatt.

- Helyezés 4-jegyű is lehet.
- Országnév 30 karakter is lehet akár, szabin ([SZ] jelzés az elején), és több személyiséggel ( (2) jelzés a végén).
- Az érték milliós nagyságrend lehet, tehát 7 karakter minimum.
- Hírnévből szintén milliós nagyságrend, akár negatívban is, úgyhogy minimum 8 karakter, de akkor még nincs tagolva. Ha tagoljuk, akkor 10.
- Távnál a Vándort is figyelembe kell venni (de jó, hogy ez nemrég lett nódisítva... :D), úgyhogy mondjuk "65 (64)" jelzésnek ki kell férnie.

És ennek így együtt el kéne férnie a pergamenen. A zölddel pedig többeknek gondjuk van, úgyhogy a zöld helyett is ki kéne találni másik színt, én most ezen agyalok erőteljesen... :)

A sikerességre rávivős Javascript nem rossz, én egyelőre sima "title" taggel csináltam, az annyiból rosszabb, hogy egy idő után eltűnik.

Hmm, ez világos. Mondjuk az országnév mellett megjelneített személyiség számát nem lehet elhagyni? Az én táblám alapján, lehet látni , hogy több van. ;)

Goldy 08-06-2006 21:44

Hajlandó vagyok kompromisszumra, legyen ződ de ne ez a rémes ződ világos háttérben szörnyűűű ződ...:)

Ati 08-06-2006 21:51

Quote:

Hmm, ez világos. Mondjuk az országnév mellett megjelneített személyiség számát nem lehet elhagyni? Az én táblám alapján, lehet látni , hogy több van. ;)

Csak akkor lehet látni, ha már volt róla sikeres gömb. Ha nem volt, akkor ez nem látszik, márpedig ez fontos infó. De szerintem nem ez a legtöbbet foglaló rész.

Az eddigiek alapján már egész jól el lehet férni tulajdonképp, a fő probléma most a zöld alapszínnel van.

Mike zoostorm 08-06-2006 21:55

Quote:

igen miutan mar meggomboztel valakit.. de addig mi van? lehet hogy 100 varival nem fogok meggombozni valakit akinek ott figyel egy kicsi 5-6os...:)

Dzsedzs 08-06-2006 21:56

Quote:

Originally Posted by Ati
Csak akkor lehet látni, ha már volt róla sikeres gömb. Ha nem volt, akkor ez nem látszik, márpedig ez fontos infó. De szerintem nem ez a legtöbbet foglaló rész.

Az eddigiek alapján már egész jól el lehet férni tulajdonképp, a fő probléma most a zöld alapszínnel van.

Értem. Nekem speciel semmi bajom nincs a zölddel. Nem lehet, hogy a keret teszi az egészet zavaróvá? Talán annak kéne adni valami mást színt.

Bogár 08-06-2006 22:02

Quote:

Originally Posted by Ati
Kicsit off, de ha már itt tartunk:

szerintetek szükség van a hétvégi játék nyerteseinek kiemelésére? Szerintem egy kicsit csökkenteni kellene a színkódok számát, ha már úgyis piszkálom az oldalt...

ha megmarad a kicsi képecske az orinév mellett, akkor sztem ki lehet venni. és akkor a súgót sem kell módosítani. :p

All times are GMT +1. The time now is 09:37.