![]() |
Quote:
|
Quote:
Egyszemélyes klánt kiüríteni, és 72 órán át szabira tenni pl nem szerencsejáték, hanem egyenesen öngyilkosság:D:D |
Quote:
Miért kellene 1-2 év újrainduláshoz? |
Quote:
mindenesetre maga az ötlet nekem se tettszik, csak a pénz eltárolását nem tartom nehéz dolognak... |
Quote:
a fordulásra gondol, de mondjuk az is 208 nap... gyorból haladva 195 nap, ha tartod az azonnali lépést a követelmények teljesülésekor... szóval egy kék 3as megszerzése minimum több egy évnél... mellesleg ha már hóhér felhozta én inkább az extra fajivarit választanám egy új személyisg helyett... sziesztás ork tábornok a vágyam :D sőt, kifejezetten színesítené a játékot szerinem az a perverz ötlet, hogy minden megszerzett két extra személyiség beváltható lenne egy extra fajviarira... tehát kék hármasnál egy személyiség +egy extra vari stb... azt is lehetne hogy csak MAX egy extra fajivari lenne... nem sok játékost érintene, és nem lennének olyan durva orik ettől még... illetve akinek lehetne durva országa ettől, az a személyiségeit már maximálisan kihasználja hozzá :D |
Quote:
És pl. én "durvábbnak" találok egy elfet +tükör varázslattal, mint +9 személyiséggel! |
Quote:
|
Quote:
Tuti a legállatabb ork tábornok lennél, és télleg perverz ötlet:D |
pici OFF
Quote:
|
Quote:
szal, eredeti elképzelésem szerint, ha egy forduló ori úgy dönt, hogy a plussz személyiség helyett egy hadi/toli/variakció szembeni ellenállást választja, legyen pl. a földfoglalás elleni, akkor: HA egy, mondjuk 10.000-es ork sereg átüti és 60 hekit foglalna, a 10.000-es ork sereg a beválasztott ellenállás dacára is diadalmaskodik, DE CSAK 15 hekit foglal. tehát nem százalékosan növelné az ellenállást, csak az eredményes akció hatásfokát csökkentené, személyre szabott túlélő lenne. és ugyanígy tekilopásnál, gyújtagatásnál stb. |
a 75% tolis az kb. olyan mint a szieszta ezt adnád mondjuk egy gnómnak/orknak és örülnek h nem kell tolit tartaniuk mert nem gyulladnak, esetleg rengés ellen beveszi ezt egy óriás és röhög h csak mészárolható már. nemnemnem!! akinek van több szeme az jobb az átlagnál minek neki még bónusz, így is erősebb az egyszemesnél.
|
Hát én azon a véleményen vagyok, hogy minek még azon kívűl bónusz, a több személyiséges oriknak, amikor eleve előnyben vannak, és általában, (nem mindig) jobban ismerik a játék lehetőségeit. Jön egy szegény újonnan regelő és megpróbál bármit is kezdeni ezekkel az orikkal, és azt veszi észre, nemhogy nem tud tanulni tőlük, a játék során, a kis trükköket, hanem meg se tudja normálisan piszkálni.
Meghát minek x% bónusz egy olyan országnak, azokkal szenben, akik általában amúgy is gyengébbek, :D |
Quote:
Ez nem lesz, ezt kár feleleveníteni. |
Quote:
Ebből egyenesen az következne, hogy egy 3x lefordult orival nem tudnál mit kezdeni, hiszen álításod alapján 75% ban kissebbet lehetne zsákmányolni/pusztítani/mészárolni/ártózni/tolvajkodni! Szal amíg ő leakaszt két hatalmas pofont te csak megcsiklandozni tudod! Naná, hogy nem kellene a kék szám, ha lenne ilyen. Már megbocsáss, de ezt egyáltalán nem tudom támogatni ... sztem nem gondoltad végig mit eredményezne ez hosszú távon :( |
No, szabi vége, úgyhogy elevenítsük fel ezt a témát kicsit. :)
Tehát felvetések, amik eddig elhangzottak: - A többszemélyiségű országoknak ne a top30% legyen a lépési feltétel, hanem minél több személyisége van valakinek, annál fentebbi rész. 9 személyiségig kell eljutni jelenleg, 9 személyiségnél azt hiszem elvárható a top1 pozició, legyen már valami kihívás is, 1 személyiségnek a top30% marad, ahogy eddig, a kettő között csökkenne 30%-ról le a feljutási követelmény. Pl: (1) - top 30% - ahogy eddig (2) - top 25% (3) - top 22% (4) - top 18% (5) - top 15% (6) - top 11% (7) - top 8% (8) - top 5% (9) - top 1. helyezés Ezzel egyidőben, hogy ez elérhető legyen, minden ország, aki a pontlistában van, szabadságon van, és a fellépési hektárszám fölött van, körönként 1 hektárt veszít véletlenszerűen, egészen addig, amíg: 1, a pontlistából ki nem esik 2, a fellépési határt el nem éri a területe 3, vissza nem jön szabadságról Eddig ez alakult ki, a top% számok egyelőre has számok. Vélemények, ellenvetések? :) |
A földvesztést támogatom.De hoyg ne legyen tul durva a fellépési határig lenne jó...
|
Quote:
Arról van szó csak. Ha eléri például az 5. szinten a 600 hektárt, akkor nem veszít többet. |
nekem tetszik, egyetértek ezzel. a szabisoknál a hekiszám csak a hekilimitig csökkenjen.
kérdés, hogy hány top-ban eltöltött kör után legyen ez? igaz, ez nem érint sok mindenkit, de a 9 személyiséges orinak, ha az 1. helyre kell felmennie, akkor nagy valószínűséggel a limit fölé kell üsse magát... ez esetben mi van akkor, ha váratlanul sürgősen szabira kell mennie? vagy a földvesztés szabi alatt csak 1800 top-ban elöltött kör után lépne életbe? viszont ezután az lenne, hogy felmennek az 1. helyre, és még az 1800 kör eltöltése előtt szabira mennek, és ugyanott leszünk, ahol most vagyunk... |
Quote:
|
Quote:
Ezért tovább erősödik majd az a tendencia, hogy a körbejárni akaró országok tartanak az 1A topban egy beton védelmű országot, a második orijukkal pedig könnyedén körbejárnak. Ez a tendencia tönkreteszi az 1A-t, mert sokan betonvédelemmel játszanak ellehetetlenítve a csatákat, valamint tönkretéve a 2B-t, mert 2000 kör alatt játszva teljesíthető a megemelt feladat is, így ott sem kell csatázni. Megoldás lehet talán, ha a 2B-ben a forduláshoz minimális földet írnánk elő. Mondjuk 80%-t annak, amit az 1A-ban kell elérni a forduláshoz. |
Quote:
|
Erdekes felvetes, a %-os helyezes a fellepeshez :) Bár kicsit nem erzem a kulonbseget az 5 szemelyes ori 15%-a, es a 8 szemelyes 5%-a kozott.
Mondjuk ha egy atlagos csoportot veszunk, akkor az 5% is szerintem siman a maximalis fold alatt van, addig pedig megintcsak be lehet fedezni egy deffenziv orival, kerdes mennyivel kell tobbet mennie a 30%-tol, hogy elerje az 5%-ot...mennyivel tobbet kell fedeznie, ezt én mivel a 4. szinttol felfele nem igazan ismerem a mostani allasokat, nem latom...de remelem, azert 2 napig tobbet kell fedeznie, mondjuk 2/B-be ;-) De tetszik :) S tetszik a hektarcsokkento muvelet is :) Ott az lenne a kerdesem, hogy egy korben csak 1 ori veszit 1 hekit, ugye? Viszont, Fegya otlete tetszik. Annyi lenne itt a kerdesem, hogy a top30% alja A-ban kb hany hektar? :) S annak a 80%-a B-ben elérhető -e egy elffel, aki 10%-ig tud fedezni? |
Quote:
Szerintem ez nem így lett javasolva :) Csak a top 1-4 orik földterülete csökkenne 1800 kör után ez volt az eredeti javaslat :) Ha hozzátesszük még azt is, hogy ha egy ori top1-4 között van és fel tudna lépni akkor 168 kör szabi után akár van neki 1800 topköre akár nincs vesztene 1 hekit a fellépési limitig már meg is lenne oldva az "extrém szabi" fogalmának bevezetési problémája ;) A 168 kör is has szám ;) |
Quote:
Aki fellépési hektár fölött van, és szabin, annak nem kéne ott lennie. |
Quote:
|
Quote:
Ha valaki szabira megy a fellépési terület fölött, akkor az nem rendeltetésszerűen játszik. Ráadásul ez a felvetés továbbra se oldja meg azt a problémát, hogy a top30% esetleg jóval a fellépési határ fölött van. Ilyenkor ezek az országok legyenek már aktívak, ne csak szabin csücsülősek. |
Quote:
Egyszerűen csak a probléma amiért ki lett találva a dolog nem kívánja meg sztem, hogy minden orira kiterjesszük. Ha mégis az csak "több" a szükségesnél ugyhogy nincs kifogásom ellene ;) |
Quote:
Szerintem ezzel nem érnénk el semmit. Maximum annyit, hogy hirtelen mégtöbb szabis ország kerülne a topba, hogy biztosítva legyen a kellő távolság a játszó országoktól, ezzel mégnehezebb lenne bekerülni a top felsőbb régióiba. |
Quote:
és akinek teccik miért ne hadakozhatna egy csoportban az aktuális fellépési határ felett? elég egy régen meglépett ellenfelet látni feljebb, máris megvan a cél amiért érdemes rászánni kis időt és feljebb menni.. nem beszélve a top1 helyről fellépni szeretök kicsiny táboráról.. ;) |
Quote:
|
Quote:
akkor némi átgondolás után: akkor tőlem lehet, de azért a célon ne lőjjünk túl, szal mondjuk a feljutási határ felett is lehesen egy ésszerű mennyiségű szabit kivenni (1v.2 hét összeségében). |
jah és valahogy elsikkadt egy (szerintem) lényges pontja az eredeti javaslatnak:
Quote:
aki átlátja az 1/A pénzügyi helyzetét + megérti a folyamatossan beáramló és termelődő pénz felgyümelésének problémáját, az szerintem egyet kell hogy értsen abban, hogy valahogy megkéne oldani a csoportból való pénzkivételt is(vagy nem?) :) |
bocs, hogy csak magamat vagdalom itt be, de ha jól rémlik a többség ezzel is 1et értett, de mostanra már elfelejtődött:
Quote:
|
Quote:
- csak top1-4(1-3) orik vannak utban, a tobbiek nincsenek. de meg nem egeszen, mert: - ha kizarolag szabin es kizarolag 1800 kor utan csokken a foldjuk, akkor 1-1 csoportban eveket kell varni, mire szegeny 8 szemelyiseges orszag eselyt kap a tovabblepesre, ugyanis vannak olyan orszagok, akik nincsenek szabin 1800 kor utan sem, es megsem lepnek. Valamint teljesen jarhato ut, hogy 1799 kornel szabira megy a top4, es nincs semmifele szankcio, megintcsak eveket lehet ra varni. - eppen ezert a top1 helyezesrol lepes mint feltetel, szerintem tul szigoru. Mit tehet az orszag pl., ha 1800 kor alatt a fenti (vagy barmilyen) okok miatt nem tud a top1 helyre kerulni, plane ott eltolteni x kort? Megbeszeleses modon veresse vissza magat top30 ala, ahol elfogy a topkore? Vagy az rajtam kivul mindenkinek egyertelmu, hogy akinek top1-bol kell fordulni, annak top1-es 1800 korre van szuksege a moralromlashoz? - ezenkivul valoban kimaradtak a wand altal emlitett javaslatreszek is. |
Qpe, szerinted egy olyan regota jatszo jatekos nem tudja megoldani azt, hogy barhol top1 legyen? :) Ugyanmar, szerintem megoldja, még ha az 5. helyen all es 20k pont valasztja el az elso helytol..S ugye jol ertelmeztem, hogy csak a top1 helyen telnek a top korei? S ha lecsuszik a 2. helyre akkor elkezd csokkenni a top köre?
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Ezért az új minimális föld -vagy az eddigi maximális föld 85%-a(mint most) -vagy az 1A-ban a forduláshoz szükséges föld 80%-a legyen(amelyik a nagyobb). |
Asszem kitaláltam a megoldást erre az 1799 körös extrémszabi problémára...
Szóval ha egy ori nagyobb mint az adott csopi fellépési maximuma akkor szabi alatt is teljenek a topkörei. Így senki nem tud elbujni az 1800 kör után belépő területvesztéses szankciónak. |
Quote:
De jobban belegondolva... mi szükség arra, hogy csak 1800 kör után számítson ez a romlás? Ha a top így "lekerül", akkor a top30%-ba gond nélkül be tud jutni bárki, vagyis a fellépési határ fölé nemigen szükséges menni. Ha valaki megy, az nem fellépni szeretne, vagy olyan extrém helyzetben van, hogy a sok személyisége miatt fel KELL mennie. Olyan nagy gond ilyenkor, hogy szabi alatt csökken az országa? |
Quote:
Szerintem is durva a top1-ről való fordulás úgy, ha csak ott szerezhet topköröket. De esetleg az még tetszene ha a top 1%-ban szerezhetne topköröket és a top1-ről léphet. |
All times are GMT +1. The time now is 12:43. |