Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Személyiségek kiegyenlítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=645)

-Fegya- 01-10-2008 20:30

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 150416)
de azt nem akarom, hogy a többit felerősítsék...:)

Én sem! :)

Croissant 01-23-2008 10:26

Nem panaszkodásképpen említem, csupán érdekelne, h vajon az alábbi hozzászólás vajon mivel érdemelte ki a piros kockát?
Érdekes személyisége lehet a "jutalmazónak"...

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 150315)
Ennél sokkal több pozitívumot nem is lehet róla mondani :)

Tsobi 01-23-2008 10:50

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 153602)
Nem panaszkodásképpen említem, csupán érdekelne, h vajon az alábbi hozzászólás vajon mivel érdemelte ki a piros kockát?
Érdekes személyisége lehet a "jutalmazónak"...

OFF/
minden topicban sírni fogsz,ha pirosat kapsz egy-egy hsz-edért? Bizonyára látod,h nem én adtam,csak épp megjegyzem ..

emre33 02-28-2008 20:23

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 150397)
még mindíg azt gondolom, ha minden személyiséget olyan erősre akarunk tenni, mint a tudós, akkor 3-4 személyiségű orik sokkal nagyobb előnyben részesülnek, mint az egy személyesek.

nem azt mondom hogy ez baj, csak kérdezem, hogy ez irányba akartok változtatást?

ha a tudós túl erős, a többihez képest, csökkentsük az 5 % ot kevesebbre, és akkor nem az összes többit kell megváltoztatni, és a különbségek sem nőnek jobban...

:D

igazad van, minnél idősebb lesz a játék, annál több lesz a több személyiséggel rendelkező ország, annál lehezebb lesz az új országok dolga :(

Témához: Valóban a tudós túl erős:
Pl: Tábornok személyiség adhatna + véderőt is.

Ati 02-28-2008 22:06

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 161816)
igazad van, minnél idősebb lesz a játék, annál több lesz a több személyiséggel rendelkező ország, annál lehezebb lesz az új országok dolga :(

Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Minél többen vannak egy adott csoportban, annál könnyebb a dolga az új játékosoknak. Nem igazán vannak riválos pozicióban a kezdők és a többszemélyiséges országok. Ez utóbbiaknak sokkal magasabb régiókba kell felkűzdenie magukat, a legtöbb kezdőnek ott már rég nincs dolga.

vityu 02-29-2008 10:34

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 161816)
Témához: Valóban a tudós túl erős:
Pl: Tábornok személyiség adhatna + véderőt is.

Meg még 10% hadi tekercset is nem??? :eek: Hülyeség! A tábornokot nem sokan használják orkon kívül, de ők azért mert nagyon megéri! Sokkal több tábornok ork futkározik, mint tudós...szvsz :rolleyes: Ők meg olyan hülyék, hogy gyenge személyiséget választank???

Redback 02-29-2008 14:36

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 161879)
Meg még 10% hadi tekercset is nem??? :eek: Hülyeség! A tábornokot nem sokan használják orkon kívül, de ők azért mert nagyon megéri! Sokkal több tábornok ork futkározik, mint tudós...szvsz :rolleyes: Ők meg olyan hülyék, hogy gyenge személyiséget választank???

Én pl tudóssl is megyek, és tábival is.A tudósra inkább azt mondom, hogy nem annyira nagyon agresszív, mint a tábornok, és ezáltal olyanok is tudnak vele játszani, akik még kezdő orkok.Pl én is tudós ork voltam először, és csak után lettem tábi.

asher 03-22-2008 21:44

talán azért tényleg érdemes lenne elgondolkodni egykét dolgon:
a kereskedő, a varázsló, és a tolvaj személyiség elég beteg.
és
alapvetően 4 orit lehet megkülönböztetni: harcos, tolis, varis, termelő.
azt hiszem úgy lenne jóságos, ha mindegyik tipus választhatna egy spéci személyiséget, harcosnak ott a harcos, meg a tábi, a termelő is ellehet a gazdálkodóval, de a varis meg a tolis csak bámul, hogyakkor most tudós legyen-e?

a varázsló és a tolvaj személyiségeket át lehetne gondolni,
varázsló pl nem +1 regenerálódást kap, hanem -1% készüli/akció. ez nagyjából csak a gömböknél lényeges, de meg is érdemlik sztem, szívesebben választanák ezt, mint a tudós/kereskedést.

tolvajra ez nem jó, a félelf így is üt. talán a +10%/akció (haszonszerző akció) bőven jóság.

a kereskedőnél meg számítson az, hogy ha van egy csomó pénz az adott érték felett; pl van 1 bank, ami 150 ezret köt le. az efeletti összegre adhatnának nem 5%ot de mondjuk csak 1%ot a további 750ezerre. így egy bank már 800 ezer tőkével 15ezret hozna, hasonlóan a köv sávban már csak 0,2%ot hozna stb. jelenleg teljesen felesleges személyiség a legtöbb helyen, tekercsírással vagy tanyával többet érnek mint bankokkal. így már versenyképes, figyelembe véve, hogy a bankok működnek maguktól is.

illetve érdekes új személyiség lenne a "kufár" ez mondjuk napi +1 vagy2 piacra lépést jelentene, esetelg hogy az árui azonnal kiérnek a piacra, esetleg naponta 3szor lekérheti az árlistákat (nem vehet, ahoz már be kell lépnie, de megnézhet mik vannak kinn) vagy valami hasonló, ami azoknak érdekes, akik piacoznak.

ez kicsit más, de szeretek offolni:)
+készüliért ügyesebbek lennének a tolik meg a varik. mondjuk 1%=1% alapon, tehát egy gömbre ha nem 2%ot hanem 22%ot (pazarlok?), akkro a varik +20%ot kapnak erre az egyakcióra. vagy éplistánál hasonlóan. és hadisoknál is jópofa lenne, (nyilván több kaja, több pénz, de az nem sokkol eléggé) mondjuk tovább tart az odaút, visszaútnál már sztem mindegy. mondjuk egy ilyen +1kör=+10%.
ezek tök korrekt dolgok a valóságban sem mindig az nyer aki az esélyesebb.

Ati 03-22-2008 21:51

Quote:

Originally Posted by asher (Post 166488)

Igen erősen vitába szállnék azzal, hogy a kereskedő személyiség "beteg".

Azt hiszem, hogy a csoportok javarészében ezek termelik a csoport teljes pénzmennyiségének jelentős részét...

vityu 03-22-2008 21:58

Quote:

a varázsló és a tolvaj személyiségeket át lehetne gondolni,
varázsló pl nem +1 regenerálódást kap, hanem -1% készüli/akció. ez nagyjából csak a gömböknél lényeges, de meg is érdemlik sztem, szívesebben választanák ezt, mint a tudós/kereskedést.

nem mindegy, hogy 1%-kal kevesebbe kerül egy varázslás, vagy 1%-kal többet regenerálódsz körönként? Ok, hogy egyszerre többet tudnál varázsolgatni, de tovább tartana visszatöltődni, és gyakorlatilg ugyanott vagy. Ártózásnál meg nem is jelentene semmit, mert nem valószínű, hogy egyel több varázslatot küldesz az ellenre. Szerintem hülyeség

Pepa 03-22-2008 22:46

Quote:

a varázsló, és a tolvaj személyiség

Amikor én hoztam fel hasonló felvetést, rövid úton mentem a kukába.
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1571

Valezius 03-22-2008 23:14

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 166492)
Amikor én hoztam fel hasonló felvetést, rövid úton mentem a kukába.
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1571

8oldal...

(és még néhány karakter)

Pepa 03-23-2008 09:00

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 166497)
8oldal...

(és még néhány karakter)

8 oldal az rövis út nekem.

Synkel 03-23-2008 10:04

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 166520)
8 oldal az rövis út nekem.

Fenéket. A rövid út Monro egyik javaslata volt, amit megírás után rögtön próbált visszaolvasni, de már az elvetettek között találta:)

thonoris 06-08-2008 18:05

amit a varinál meg tolinál ajánlottál az szerintem is használhatobb lenne:)

Gabro 11-25-2009 12:30

Quote:

talán azért tényleg érdemes lenne elgondolkodni egykét dolgon:
é

én már több olyan csoportban voltam, ahol a kereskedővel tudtam jól termelni...
az indító felvetés tetszik, a harcost viszont én már nem erősíteném 15%-ra

wand 11-27-2009 23:54

Quote:

Originally Posted by monro (Post 25947)
Javaslataim:

tábornok:
jelenleg ez a személyiség szinte kizárólag az orkok számára nyújt megfelelő késztetést a választására, vagy azoknak akik már sokadik személyiségük miatt már mindegy mit választanak.

A tábornok előnyeit azzal az aprósággal egészíteném ki, hogy minden fajnál a +1 tábornok annyi támadóbónuszt adjon,mint az összes alaptábornoka együtt.

Ha így lenne akkor már más is hasznosan tudná kihasználni az előnyeit.
lássuk:

gnóm:
4 tábornok 6% bónusz +1 tábi még 6% összesen 12%

ember, törpe, elf, félelf, élőhalott, óriás:
5 tábornok 7% bónusz +1 tábi még 7% összesen 14%

ork:
7 tábornok 10% bónusz +1 tábi még 10% összesen 20%

ezta részét kifejezetten támogatnám, végre az orkon kívül másnak is igen hasznos személyiség lenne!

Ga'briii 11-28-2009 06:48

ez valóban hasznos lenne, és nem borítaná fel a fajok erő egyensúlyát sem, sőőt a számokat nézegetve így lenne egál.

monro 11-28-2009 16:17

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 166533)
Fenéket. A rövid út Monro egyik javaslata volt, amit megírás után rögtön próbált visszaolvasni, de már az elvetettek között találta:)

Na igen az emlékezetes story volt :D

Reaktor 11-30-2009 10:16

Javaslataim:

tábornok: jelenleg ez a személyiség szinte kizárólag az orkok számára nyújt megfelelő késztetést a választására, vagy azoknak akik már sokadik személyiségük miatt már mindegy mit választanak.

A tábornok előnyeit azzal az aprósággal egészíteném ki, hogy minden fajnál a +1 tábornok annyi támadóbónuszt adjon,mint az összes alaptábornoka együtt.

lássuk:

gnóm:

ork:

Ez szerintem is remek ötlet!

RicsiPi 11-30-2009 10:28

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 230986)
Javaslataim:

tábornok: jelenleg ez a személyiség szinte kizárólag az orkok számára nyújt megfelelő késztetést a választására, vagy azoknak akik már sokadik személyiségük miatt már mindegy mit választanak.

lássuk:

gnóm:

ork:

Jól hangzik.
Mi történik akkor, ha egy 6 tábornokos óriás csak 5 tábornokkal megy el támadni, és 1et otthon hagy? Vagy elmegy 2 sereggel támadni, az egyikben 5 tábornok a másikban csak 1??
Ebben az esetben mennyi tábornok bónuszt kap?

Von 11-30-2009 10:29

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 230990)
Jól hangzik.
Mi történik akkor, ha egy 6 tábornokos óriás csak 5 tábornokkal megy el támadni, és 1et otthon hagy? Vagy elmegy 2 sereggel támadni, az egyikben 5 tábornok a másikban csak 1??

Gondolom ugyanaz, mint az orknál.

RicsiPi 11-30-2009 15:21

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230991)
Gondolom ugyanaz, mint az orknál.

Szóval akkor azt mondod, hogy az eredeti tábornokszámig minden bónusz ugyanaz marad!?
(és eredeti+1 tábornoknál meg duplázza)
Csak elsőre nem volt triviális. :)

Von 11-30-2009 15:25

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 231031)
Szóval akkor azt mondod, hogy az eredeti tábornokszámig minden bónusz ugyanaz marad!?
(és eredeti+1 tábornoknál meg duplázza)
Csak elsőre nem volt triviális. :)

Én nem mondom, hanem nekem úgy jött le, hogy így gondolták :)
Meg így is lenne logikus szerintem. Annyi a különbség, hogy 5-6 tábornoknál az 5. a gnómnál illetve a 6. a többinél nem a normál bónuszt adja, hanem a személyiséggel járó emelt bónuszt. Ha nem küldesz minden tábit, akkor nincs semmilyen plusz, mint az orknál sincs jelenleg.

Princ 12-04-2009 08:35

A téma olvasásakor először azt gondoltam, a túl erős személyiségeket, elsősorban a tudóst kéne megkurtítani egy kicsit, mert a többszemesek nagy előnyben vannak már most is. Aztán olvastam Kutyulit:
Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 136018)
jók így a személyiségek ahogy vannak, ha pl minden szemcsi egyforma erős lenne, akkor nem sok esélyed lehetne egy 4-5szemcsis ellen.

Mást hangsúlyozva, ha sok egyformán _gyenge_ szemi lenne, azzal is hátrányba kerülnének az újak, mert nagyobb lenne az aránytalanság. Több egyformán erősnél meg pláne. Pedig ha jól olvasom pont ez a topik fő iránya. Ami miatt talán mégse lenne gond:
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161828)
Nem igazán vannak riválos pozicióban a kezdők és a többszemélyiséges országok. Ez utóbbiaknak sokkal magasabb régiókba kell felkűzdenie magukat, a legtöbb kezdőnek ott már rég nincs dolga.

Valóban tompítja a rivarizálást a célok általi elkülönítés, de végülis ha ránézünk egy pontlistára, a gyakorlatban csak gyenge tendenciát látunk, annak ellenére hogy a többségnek nincs ott keresnivalója, 'csak' játszik. A keveredést növeli hogy szövi választásakor sokadik szempont hogy a kék szám egyforma legyen.

Szóval nem mintha az lenne a módosítások célja hogy növelje az egyenlőtlenséget, de mégis azt érné el vele. Idézem az eredeti célt:

Quote:

Originally Posted by monro (Post 25947)
Nos azért, hogy a személyiségválasztás valóban fejtörést okozzon és játékstílusunkhoz megfelelő személyiséget tudjunk választani úgy érzem javítani kellene több személyiséget is, hogy komoly alternatívái legyenek egymásnak.

Igen, néha tényleg unalmas hogy az esetek többségében pl gömb nélkül is lehet tudni a személyiséget (statisztika2006). Ezen változtatni úgy lehetne a fenti mellékhatás nélkül, ha a néhány erős ill felerősített szemi közül - mint amilyen például a tudós, a vándor és mondjuk az új tábornok - csak egyet lehetne felvenni. Varázsló, tolvaj, szállító, kereskedő#2, stb szemeket meg továbbra is úgy ahogy eddig. Hasonlót mondott Wand is:
Quote:

Originally Posted by wand (Post 26418)
ha úgy lenne, hogy lenne egy ALAP személyiség az itt felsoroltak közül és hozzá lehet választani, a mostani személyiségek közül az nagyban nem erősítene senkit, viszont a játékot szinesítené.

Egyébként az új tábornok szemi a többek által leírt %duplázástól eltérően szvsz úgy lenne természetesebb, ha nem +1 hanem mondjuk +3 tábit adna, a bónusztáblázatot megfelelően hozzáigazítva.

Von 01-10-2010 01:52

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 230986)
Javaslataim:

lássuk:

gnóm:

ork:

Ati, ezzel kapcsolatban várható valami? Ez elég jól hangzik, és nem borítaná fel alapvetően az erőegyensúlyt, viszont kifejezetten hasznos kis személyiség lehetne a tábornokból mindenki számára.

Dynosaur 01-10-2010 13:51

nem tudom miért nem reagáltam még erre... :D

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 231479)
Igen, néha tényleg unalmas hogy az esetek többségében pl gömb nélkül is lehet tudni a személyiséget (statisztika2006). Ezen változtatni úgy lehetne a fenti mellékhatás nélkül, ha a néhány erős ill felerősített szemi közül - mint amilyen például a tudós, a vándor és mondjuk az új tábornok - csak egyet lehetne felvenni. Varázsló, tolvaj, szállító, kereskedő#2, stb szemeket meg továbbra is úgy ahogy eddig.

Ez abszolút nem tetszik... ha már végigmentem 8x az összes csoporton, akkor igenis megérdemlem ezt a bónuszt azzal szemben aki 1 hete játszik...
nincs többszemes orim, harcoltam már többszemes ellen... nem azért fog nyerni vagy veszteni, mert tudós, vándor, kereskedő, harcos, stb... Teljes mértékben ellenzek egy ilyen megkötést, hogy ha tudós vagyok már nem lehetek vándor...

Gabro 01-11-2010 06:42

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 235949)
nem tudom miért nem reagáltam még erre... :D

Ez abszolút nem tetszik... ha már végigmentem 8x az összes csoporton, akkor igenis megérdemlem ezt a bónuszt azzal szemben aki 1 hete játszik...
nincs többszemes orim, harcoltam már többszemes ellen... nem azért fog nyerni vagy veszteni, mert tudós, vándor, kereskedő, harcos, stb... Teljes mértékben ellenzek egy ilyen megkötést, hogy ha tudós vagyok már nem lehetek vándor...

ellenzem én is, a személyiségek választása ne zárjon ki mást...
a vándor tudós egyébként is alap:) több szemnél...

Iron 01-11-2010 09:03

Nem rossz, viszont akkor mindenki erőtöbbletben lesz, és az elfeket erősíteni kell :D:D 50% toronybónusz meg miegymás :)

Nah ez volt a poén része :)

Ötletnek jó, egy próbát megér, azt akkor valóban talán az elf is beverhető más fajokkal is nem csak orkkal, az A-ban meg úgyis akad nem egynéhány Tábornok, és lesz is ez miatt...viszont, bevezetik, a frissen fellépő kicsi gnóm tábornok lesz, megkapja a + %-ot, és mégsem tetszik 2-3 hónap múlva ahogy leáll ez a teszidő, és eldöntődik mi marad, mi nem marad meg ezekből, és netán kisezdik ezt a +%-ot, akkor a kicsi gnóm micsinál? Mert az köztudott, gnóm egyébként aligha váltana tábornokot be, inkább lenne tudós, és azzal cseszerinteni a mellette levő sok kicsi orkot :) Lesz lehetősége változtatni a személyiségen, ha lejár a tesztidő és mégsem felel meg ez a +%-osdi? :) (?), mert aligha hiszem :)

Dynosaur 01-11-2010 13:09

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236188)
...Ötletnek jó, egy próbát megér, azt akkor valóban talán az elf is beverhető más fajokkal is nem csak orkkal...

hirtelen azt hittem, hogy az "erős személyiségek kizárják egymást" ötlet tetszik... :) aztán rájöttem, hogy lentebb már a tábornokos ötletről beszélsz... :)

-Fegya- 01-11-2010 13:13

Szerintem ha egy új személyiség bekerül a játékba, akkor az bennmarad, legföljebb a százalékos értékeken lesz egy kis finomítás a tesztidőszak alatt.

Remedy 01-11-2010 13:18

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 236217)
Szerintem ha egy új személyiség bekerül a játékba, akkor az bennmarad, legföljebb a százalékos értékeken lesz egy kis finomítás a tesztidőszak alatt.

De Iron egy meglevo szemelyiseg lehetseges modositasarol beszelt. (tabornok)

Ati 01-11-2010 13:18

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 236217)

Nem garantált, hogy bentmarad bármi abból, ami most be fog kerülni. Persze olyan nagyon vészes módosítások nem lesznek, amikre így elsőre azt mondanám, hogy iszonyatosan fel fog borulni tőlük minden -- legalábbis a személyiségek tekintetében.

vityu 01-11-2010 17:13

Iron, egy egy szemes ne is nagyon válasszon más személyiséget, mint a tudós, mivel csak ez használható klántámadásnál... Ne válasszon a gnóm tábornokot A-ra, akkor sem, ha az plusz sok%-ot ad.

Princ 01-15-2010 17:21

Szeretném ha ez az előremutató ötlet nem veszne el offként a másik topikban, ezért engedelmetekkel itt fűznék hozzá. :o
Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236932)
Ha olyan személyiséggel állnék elő ami első személyiségnek is jó lenne akkor az annyira nagy bónuszt jelentene, hogy senki sem támogatná. Szerintem jelen renszerben 4.-5. taktika függő személyiségeket lehet belevinni a játékba.
Ahhoz hogy ez ne igy legyen át kéne alakitani a személyiségek rendszerét egy kiemelős rendszerbe, ahol mindegyik személyiségnek lenne egy értéke, és igy a meglévő személyiség pontjaidból költhetnél ezekre.
Egy gyors példa:
Tudós-3
Vándor-3
Gazdálkodó-2
Tábornok-2
Tolvaj-1
Varázsló-1

Ha neked van kis kék 4esed, akkor lehetsz: Tudós-varázsló vagy mondjuk gazdálkodó-Tábornok, de Tudós- Vándor nem.

Ezt a rendszert nyilván ugy kéne finomitani, hogy pl egy személyiséges ország bármelyiket felveheti. Meg biztos van egy csomó dolog amire nem gondoltam. De szerintem csak egy valamiképp hasonló rendszerben lenne értelme erősebb szeméyliségek létrehozásának.

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236934)
Ebben csak az nem tetszik, hogy egy torpe gazdalkodo lehet erosebb, mint egy felelf vandor.

Nemhiszem, hogy ezt igy be lehetne pontozni, annyi mindentol fugg mikor, melyik a jobb, es plane, hogy kinek.

Ehhez képest most mindegyik szem 1 pontot ér (helyet foglal), ami még kevésbé egyezik a reális értékükkel.

Dynosaur 01-15-2010 17:54

OFF:

szóval akkor tábornok tudós, vagy tábornok vándor lehetnék orkkal?? :confused: A többiek meg csak szívjanak a tudós vándor miatt... :o

ON:

Szerintem meg ne korlátozzuk azokat az országokat, akik végigszenvedtek X évet, és X+Y csoportot, azért, hogy most tudóssal, és vándorral lehessenek! Remélem egyszer én is eljutok idáig, és nagyon fogok örülni, hogy egyszerre lehetek ezzel a két személyiséggel! Aki meg szidja őket, hogy hüle szemetek, biztos csak azért nyert mert ennyi és ennyi személyisége van, meg ennyi és ennyi bónusza, az meg mennyjen és forduljon le párszor, aztán majd megtanulja tisztelni a többieket, és értékelni a kis kék számát, amit mellesleg nehéz munkával szerzett meg, nem a sarki boltban vette a zsebpénzén!

Egyszerűen feláll a szőr a hátamon, amikor ilyeneket olvasok, hogy mennyire zavarja az embereket az, hogy valaki tudós, vándor egyszerre, és ilyet azért már ne, mert nekem még csak egy szemes orijaim vannak! gyááá...

Dynosaur 01-15-2010 17:56

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236941)
Ehhez képest most mindegyik szem 1 pontot ér (helyet foglal), ami még kevésbé egyezik a reális értékükkel.

akkor örülj Neki, és vedd fel arra az egy helyre azt a szemet, amelyik számodra a legnagyobb reális értéket hordozza!

(boccs Princ, nem Veled van bajom, Te egy rendes, segítőkész srác vagy, de ezt a javaslatot teljesen ellenzem! :))

Andrew 01-15-2010 18:35

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236954)
ezt leírtam máshol, de ide is be kell írnom...

Szerintem meg ne korlátozzuk azokat az országokat, akik végigszenvedtek X évet, és X+Y csoportot, azért, hogy most tudóssal, és vándorral lehessenek! Remélem egyszer én is eljutok idáig, és nagyon fogok örülni, hogy egyszerre lehetek ezzel a két személyiséggel! Aki meg szidja őket, hogy hüle szemetek, biztos csak azért nyert mert ennyi és ennyi személyisége van, meg ennyi és ennyi bónusza, az meg mennyjen és forduljon le párszor, aztán majd megtanulja tisztelni a többieket, és értékelni a kis kék számát, amit mellesleg nehéz munkával szerzett meg, nem a sarki boltban vette a zsebpénzén!

Egyszerűen feláll a szőr a hátamon, amikor ilyeneket olvasok, hogy mennyire zavarja az embereket az, hogy valaki tudós, vándor egyszerre, és ilyet azért már ne, mert nekem még csak egy szemes orijaim vannak! gyááá...

Engem egyáltalán nem zavar, hogy valakinek sok személyisége van. Azért lenne értelme az ilyen jellegű javaslatoknak, hogy olyan új személyiség is lehessen, amit első szemnek is be lehet választani. Persze csak akkor, ha ez utóbbi cél :D

Princ 01-15-2010 19:01

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236954)
ezt leírtam máshol, de ide is be kell írnom...

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236952)
akkor örülj Neki, és vedd fel arra az egy helyre azt a szemet, amelyik számodra a legnagyobb reális értéket hordozza!

(boccs Princ, nem Veled van bajom, Te egy rendes, segítőkész srác vagy, de ezt a javaslatot teljesen ellenzem! :))

Sztm se mindegy hogy megmondod mit csináljak netán esetleg hova menjek, vagy hogy ellenzed a javaslatot. Szóval thx a kiegészítést. Ha tudom, megszolgálom.

A nagykékszámos orik előnyének faragásával, vagy ennek megelőzésével nekem tkp nem célom hogy az áhított tudós és vándor szemet egyszerre fel lehessen venni. Felőlem akár még frissen regelt orival is. SiQ felvetése van annyira rugalmas hogy ez is beleférjen. De attól tartok úgy túlságosan megosztaná a közvéleményt. :p

Szóval jó lenne függetleníteni egymástól ezt az egy bizonyos megálmodott, fordulás utáni 1 konkrét személyiségválasztást attól az általános, mindegyik szemre kiterjedő, jövőbe mutató, már több szemszögből és alkalommal felmerült céltól, hogy a régen játszók ne kapjanak übertápot. Amerre történetesen ez a téma nagyobbrészt halad is; a tábornok bónusz duplázása felé, ami egy erős szem lenne minden fajnak.

Dynosaur 01-15-2010 19:44

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 236960)
Engem egyáltalán nem zavar, hogy valakinek sok személyisége van. Azért lenne értelme az ilyen jellegű javaslatoknak, hogy olyan új személyiség is lehessen, amit első szemnek is be lehet választani. Persze csak akkor, ha ez utóbbi cél :D

na igen... kérdés, hogy cél-e új, "táposabb" személyiségek behozatala... Szerintem inkább színesíteni kéne, kisebb dolgokkal... Bármilyen személyiség jól jöhet egy adott helyzetben! Tudom ez nem sokakat érint (sajnos!:(), de például egy építész hasznos lehetne egy párbajon, ahol nem lehetsz törpével, ha visszakapsz a bontásokból, vagy több beépített területet foglalsz. Esetleg egy drága nyersis csoportba mondjuk 2-3-nak is elférne... Szerintem nem tudunk olyan szemet kreálni (túlzások nélkül), amelyik überelnék a tudóst, vagy adott helyzetben vándort...

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236965)
A nagykékszámos orik előnyének faragásával, vagy ennek megelőzésével nekem tkp nem célom hogy az áhított tudós és vándor szemet egyszerre fel lehessen venni. Felőlem akár még frissen regelt orival is. SiQ felvetése van annyira rugalmas hogy ez is beleférjen. De attól tartok úgy túlságosan megosztaná a közvéleményt. :p

Szóval jó lenne függetleníteni egymástól ezt az egy bizonyos megálmodott, fordulás utáni 1 konkrét személyiségválasztást attól az általános, mindegyik szemre kiterjedő, jövőbe mutató, már több szemszögből és alkalommal felmerült céltól, hogy a régen játszók ne kapjanak übertápot. Amerre történetesen ez a téma nagyobbrészt halad is; a tábornok bónusz duplázása felé, ami egy erős szem lenne minden fajnak.

Azért, mert van egy tudós, vándor, túlélő, gazdálkodó, kereskedő, tolvaj, varázsló, tábornok, meg nemtommilyen országom, még kell tartsak katonákat, még kell figyeljek a morálomra, a készülimet be kell osszam, stb... Nem azért fogom beütni a másik országot, mert kapok 5% tudós bónuszt, és 2(3) körről támadok... A több szemesek is emberek!

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236965)
Sztm se mindegy hogy megmondod mit csináljak netán esetleg hova menjek, vagy hogy ellenzed a javaslatot. Szóval thx a kiegészítést. Ha tudom, megszolgálom.

nem akartalak sértegetni, bocsi... :o (már megszolgáltad a múltkor azzal a zölddel, úgyhogy ezt nem csak úgy mondtam... ;))

All times are GMT +1. The time now is 23:02.