Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   vihar, szárazság varázslat készültésg rontó hatása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=627)

Meteo 03-02-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 77129)
Egy szöviháborút ne hasonlíts ezzel össze.. Ott sokkal több a bizonytalansági változó. Már csak azért is, mert nem 1 kv-alatt zajlik le...:p
Itt tudni lehet hogy végezné. Elvesztené a varijait. ;)

Érdekes, hogy megint váltunk, eddig volt mf-mf, szövi szövi ellen, most meg szövi vs mf.

Egy jó szövi ellen egy mf ígyis, úgyis veszít, vihar ide vagy oda , tehát itt nincs miről beszélni.

Kubbi 03-02-2007 15:13

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77130)
Érdekes, hogy megint váltunk, eddig volt mf-mf, szövi szövi ellen, most meg szövi vs mf.

Egy jó szövi ellen egy mf ígyis, úgyis veszít, vihar ide vagy oda , tehát itt nincs miről beszélni.

Mert te azt mondtad, hogy a vihar nem ér semmit jelenlegi állapotában. Én erre írtam, hogy egy szövi esetén már elég sokat ér....

Nincs itt váltás. Én beszéltem egy példában szöviháborúról, te pedig összehasonlítottad ezt a varigyilkolással... :confused:
Ami mint írtam, nem összehasonlítható. Nem tudom te miről beszélsz, de én nem mf vs. szöviről... :p
Azon, meg ne csodálkozz, ha a gnóm hamar kifárad...
Ilyen a faji sajátossága. ;)
Olvasd el még 1x mit írtam. :)

Ha bejön az új vari, eltudnám képzelni, egy csupa óriás varázslóból álló szövi alapítását is.
Mind bevédve 15% tornyos íjíal... :)

Andrew 03-02-2007 18:58

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77114)
A másik: valaki korábban ellőtte, hogy 2-3 nap alatt a mostani viharral is lehet eredményt elérni (ami szerintem nem igaz).Az lenne a kérdésem, hogy akkor miért nem mindegy hogy 3 nap, vagy csak 1? Kicsit pörgősebb lenne a dolog. :D

hidd el, igen is lehet csúnya dolgokat művelni a viharral, habár véleményem szerint a legjelentősebb hatása a bevándorlás (részbeni:D) megakadályozása

ugyanis ha valakire fölpakolod, + lelopjátok az emberét esetleg megtüzelitek, igen hamar igen szép kis emberhiányt lehet összehozni
egy nap alatt 15000-es lakossággal (olyan 11-1200 heki) 3000-as emberhiányt minden gond nélkül össze lehet hozni és ez még csak a vihar + egy kis tüzelés csak egy tagtól, de ha lelopják emberre is... ronda tud az lenni, ekkora hiánynál már meglehet hogy elmennek a varik vagy tolik is...

Synkel 03-04-2007 05:28

Nem támogatom a vihar erősítését. Persze az mf óriásomnak jól jönne, de túl nagy erőt adna a varisoknak, ha viharral háborút lehetne nyerni.
Itt végig úgy számoltok, hogy háború van, és az ellenfelek ismerik egymást. De mi van a hadissal, akire hirtelen ok nélkül felteszik a 36 kört? Persze, leszedi, bár nekem gnómmal különösebb ártózás nélkül is mindig figyelnem a készülire, olyannyira, hogy gyakran nagyobb sereggel vérszomj nélkül támadok, így aztán aligha győzném még a vihart is leszedegetni.

Nem lenne jó, ha háborút lehetne nyerni anélkül, hogy egyik fél felfedje magát, csak pakolássza a viharokat.
Meteo, szerintem vagy lépj szövibe, vagy fedezz ha másképp nem megy az előrejutás, de ne akard ennyire a magad orijához igazítani az egész játékot.

NorB 03-04-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77130)

hát az a helyzet, hogy ez is általános tévhit
ha az mf.-nek több léje van, mint a szövinek, simán nyer, főleg, ha vmelyik fenti csoportról van szó, és az mf. gnóm, vagy óriással játszik
nekem legalábbis többnyire sikerül, de nemrég láthattunk a B topjában szépeket :)

a témára koncentrálva én a vitaindítóval értek egyet, túl könnyű viharozni, és magas hekin a vihar leszedhetetlen, miközben az ártózó is csak felrakni tudja, leszedni már magáról sem tudná

az a javaslatom, hogy a jelenlegi készülivel csak annyi vihart tudjon feltenni, amennyit le is tud magáról szedni legalább 50%-os eséllyel, a többi lehetőség meg se jelenjen a lehetőségek között

Kancsendzönga 03-04-2007 15:01

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 77747)
hát az a helyzet, hogy ez is általános tévhit
ha az mf.-nek több léje van, mint a szövinek, simán nyer, főleg, ha vmelyik fenti csoportról van szó, és az mf. gnóm, vagy óriással játszik
nekem legalábbis többnyire sikerül, de nemrég láthattunk a B topjában szépeket :)

egyáltalán nem értek egyet. Egy JÓ szövinek van elég tartaléka. és csak pénzzel nem lehet csatát nyerni. (ráadásul ha egy óriásnak folyamatosan lopják az embereit, az kellemetlen... bocs, ez már off volt

Dragi 03-04-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 77776)
egyáltalán nem értek egyet. Egy JÓ szövinek van elég tartaléka. és csak pénzzel nem lehet csatát nyerni. (ráadásul ha egy óriásnak folyamatosan lopják az embereit, az kellemetlen... bocs, ez már off volt

csak pénzzel és jó piaccal lehet mf-nek csatát nyerni :) Sereg cserére gondolok :)

Grabi 03-04-2007 15:03

és a pénz és a számodra jó piac között eléggé erős kapcsolat van :)

NorB 03-04-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 77776)

tartok tőle, kevés a tapasztalatod a dologhoz
mi az hogy elég pénz? azt mondtam, az mf. nek több van, mint a 4-nek együtt

ha egy óriásnak az emberlopás kárt okoz, akkor kezdje elölről a játékot

a vihar, és itt ez a téma nem a gazdag orik problémája

Andrew 03-04-2007 20:19

azért az emberlopást ne nagyon emlegessük egy gazdag orinál... vesz 1 kis katit és befokoz;)

Synkel 03-05-2007 03:46

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 77849)
azért az emberlopást ne nagyon emlegessük egy gazdag orinál... vesz 1 kis katit és befokoz;)

Óriásnál ha nem túl gazdag akkor se jelentős tétel az emberlopás megjegyzem...

LotR 03-05-2007 09:48

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 76967)
5/Y-ban pedig az a helyzet hogy 3 körre látsz el a pontlistába legalábbis ahol én vagyok :rolleyes:

normálról beszélünk nem Anarchról tudtommal...

Remedy 03-05-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 77895)
Óriásnál ha nem túl gazdag akkor se jelentős tétel az emberlopás megjegyzem...

Azt csak hiszed.... Majd kerdezd meg Harcosokat, es elmondja hogy kell kilopni az oriasoknak a 80%at az embereinek a hazaibol....

Synkel 03-05-2007 23:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 77925)
Azt csak hiszed.... Majd kerdezd meg Harcosokat, es elmondja hogy kell kilopni az oriasoknak a 80%at az embereinek a hazaibol....

Oks visszavonom inkább az előző állításomat, csak ide ne jöjjön bizonygatni:D

NorB 03-06-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 77925)

hát nekem megmutathatja, regelek neki óriást, mert az most nincs, csak találjunk hozzá csoportot, ahol egyáltalán esélye van erre a sületlenségre :)

szerintem inkább a viharral kéne foglalkozni

Szecsa 03-06-2007 20:57

Mehetsz 5/Q-ba (, vagy 4/J?) :)

(sorry az offért :) )

LotR 03-07-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 78387)
hát nekem megmutathatja, regelek neki óriást, mert az most nincs, csak találjunk hozzá csoportot, ahol egyáltalán esélye van erre a sületlenségre :)

szerintem inkább a viharral kéne foglalkozni

Szerintem is a viharral kellene foglalkozni (+ a szárazzal)
:D:D:D

donzeek 03-09-2008 19:41

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 25333)
Ettől kezdve a vihar és a szárazság el is vesztené a használhatóságát... főleg minél magasabb hekin vagy (bizonyos heki után még tudós óriással se tudsz semmilyen varit magadra rakni 36 körre úgy 30% templommal sem, míg ha nekem van 70e varim, az ellennek meg 10e, akkor ugyan hagy tehessem már rá akár a 36 kört is, mégha magamra nem is tudok 36 körre varizni)... hisz egy 20 köröset ha fel akarsz rakni valakire, akkor annak a vari védője így is majdnem 2x-esére nő, csak a 20 kör miatt...

Én inkább a napsütés/növekedés készültség fogyasztását venném le 3-ra... hisz akik általában ezt használják, azok a tolis, vagy sereges orik, akiknek még így is gázos leszedni akár egy 20 körös varit is (mondjuk jobbik esetben 5-7 körösökkel le tudja szedni, tehát 3-4x lövi el, mire lekapja, ami így is jelentősebb készültség csökkenés, de még elfogadható szinten van, a varist meg rákényszeríti, hogy igenis használja azt a mágia felderítés varit).

Ez a helyes sztem is...

All times are GMT +1. The time now is 17:51.